vlad Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2008 Kαλησπέρα, χρησιμοποιώ το πρόγραμμα ansys 10(πεπερασμένα στοιχεία για το αν κάποιος γνωρίζει)..πραγματοποιήθηκε αγορά υπολογιστή με 4Gb, dual core-quad 4, 2.4GH intel, P5K. δε το ξερω ακριβως το συστημα για περισσοτερες λεπτομερειες, θα μπορουσα να το μαθω αν χρειαστεί.από 2,66Gh pentium 4 που τελειωνε καποια αναλυση σε 22sec. πήγαμε στο καινούριο που τελειώνει κάποια ανάλυση σε 12 sec. ενώ λειτουργεί το πρόγραμμα, το task manager δείχνει χρηση cpu usage το πολύ 25%. ενώ έχει το πρόγραμμα set priority normal, δε ειδαμε διαφορα με αυξηση αυτου. και τις 4 cpu επελεγμένες γιαυτο το πρόγραμμα.(έγιναν κάποιες δοκιμές σαυτό..δεν είδα αποτέλεσμα..δε ξέρω αν υπάρχουν κάποιοι κατάλληλοι συνδιασμοί)οι 4 στήλες δίπλα απτο cpu usage που μου ειπαν οτι αντισοιχουν στους 4 επεξεργαστές δουλεύουν, αλλά κυρίως ο ένας κάθε φορά.το πρόγραμμα μπορεί να λειτουργήσει σαν distributed σε δίκτυο ή σε local mahine αλλα δυστυχώς μια χρήσιμη ιδιότητα του δε δουλεύει με την distributed έκδοση.θέλω να αυξήσω τη ταχύτητα του προγράμματος όσο περισσότερο γίνεται, να φτάσει η ανάλυση αν γίνεται και σε 1sec που λέει ο λόγος..χρησιμοποιώντας αν είναι εφικτό όλον τον επεξεργαστή. μου είπαν, ότι αυτο μπορεί να μη γινεται εξαιτιας της μητρικης ή της μνήμης(χαμηλό fsb κ.α.) που δεν αφήνουν το πρόγραμμα να τραβήξει όλο τον επεξεργαστή.μπορώ να κάνω κάτι???? διαβασα σε φόρουμ του συγκεκριμένου προγράμματος, ότι χρησιμεύει να κάνω Off το multicore option apto bios, αλλά δε βρήκα τέτοιο option, ξέρει κανείς ποιο μπορεί να είναι??? χρειάζεται update??http://www.eng-tips.com/viewthread.cfm?qid=204243 δε γνωρίζω αν μπορείτε να δείτε το παραπάνω σάιτ, ίσως χρειάζεται εγγραφή..αν δε μπορείτε μπορώ να κάνω πέιστ τη συζήτηση των 8 ποστ, που μπορεί να βοηθήσει στο να καταλάβετε καλύτερα το πρόβλημα μου.με λίγα λόγια, θέλω από 25% usage ενός προγράμματος που τρέχει με τη χρήση γραμμένου κώδικα, να μπορέσω να το κάνω 50-70-90 %...γίνεται???ευχαριστώ για το ενδιαφέρον..
qbiefox Μάρτιος 3, 2008 #2 Μάρτιος 3, 2008 Προφανως το προγραμμα δεν ειναι γραμμενο ετσι ωστε να υποστηριζει παραλληλη επεξεργασια... Με λιγα λογια δεν μπορει να εκμεταλευτει πανω απο 1 πυρηνα. Δεν μπορεις να κανεις τπτ σε αυτο... ειναι θεμα του πως ειναι γραμμενος ο κωδικας του προγραμματος.
vlad Μάρτιος 3, 2008 Author #3 Μάρτιος 3, 2008 xm..μιλάς για το γραμμένο κώδικα από μένα..ή για το πρόγραμμα, πχ το ansys..??αν εννοείς για το γραμμένο ναι, γιατι όπως ανεφερα, η παραλληλη(distributed??) επεξεργασια του ansys, είχε σοβαρό πρόβλημα, δε μπορώ να βάλω αρχικές συνθήκες..άχρηστο για μένα..οπότε δε χρειαζόταν να γραφτεί έτσι..δε μπορώ κάπως να κάνω να νομιζει το πρόγραμμα ότι μπηκε σε Pc με εναν επεξεργαστή..??κάτι κάπως??
qbiefox Μάρτιος 3, 2008 #4 Μάρτιος 3, 2008 Για το πως ειναι γραμμενο το ansys μιλαω. Εφοσον εχεις απενεργοποιησει την παραλληλη επεξεργασια, το προγραμμα καταλαβαινει οτι εχεις μονο 1 πυρηνα, οποτε μονο αυτον χρησιμοποιει... οι υπολοιποι 3 πανε για αλλες λειτουργιες, προγραμματα του λειτουργικου/ προγραμματων που τρεχεις...
mech5107 Μάρτιος 3, 2008 #5 Μάρτιος 3, 2008 vlad? Ποιος είσαι?Λοιπόν, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι αυτό που είπα στον Αρη (...αν δεν είσαι ο Αρης).Παίξε με το affinity και το priority. Δηλαδή να θέσεις έναν ή δυο από τους 4 πυρήνες να εκτελούν το πρόγραμμα και να του βάλλει και προτεραιότητα real-time...Ετσι μόνο οι 2 πυρήνες θα το τρέχουν, αλλά θα ασχολούνται με αυτό μόνο λόγω της προτεραιότητας real-time...δεν ξέρω όμως αν θα σε βολέψει αυτό.Τα PC αυτά τα διάλεξα, για να μπορώ να τα κλοκάρω κάμποσο, ώστε να πάρει λίγο ακόμα τα πάνω του, αν δεν ήταν ικανοποιημένος όποιος το δούλευε...Αύριο που θα ανέβω θα κοιτάξω να τα πάω μέχρι τα 3-3,2ghz, που τα έχει και ο ποιο ξεφτίλα Q6600. (αν με αφήσουν βέβαια...:whistling)Επίσης να βάλετε win 64bit, για να βλέπει και τα 4gb μνήμης...τώρα μόλις συνειδητοποίησα ότι έχουν βάλει 32bit...
vlad Μάρτιος 16, 2008 Author #6 Μάρτιος 16, 2008 τελικά έβαλα να τρεχουν 3 αναλυσεις ταυτοχρονα...εγω θελω 4 αλλα προς το παρον δε μαφηνουν..το προβλημα που εχω τωρα, (το πισι ειναι καινουριο και οχι δικο μου και δε ξερω τι εχουν κανει ουτε γνωριζω απο δικτυα γιατι δεν εχω ασχοληθει ποτε)ειναι οτι δε μπορω να κανω remote desktop connection, όταν ΟΜΩΣ έχει μεινει πολλες ωρες ανοιχτος, στην αρχη νομιζαμε οτι εφταιγε το προγραμμα που ετρεχε 3 φορες, μετα το screen saver..γινεται connect αλλα οχι παντα και δε ξερουμε τι φταίει..καμια ιδέα???? ή μπορει κανεις να το φτιάξει???ε mech..??
mech5107 Μάρτιος 16, 2008 #7 Μάρτιος 16, 2008 Θα ανέβω αύριο και θα το τσεκάρω...Είναι δηλωμένο στο firewall των win το remote desktop?Είναι ενεργοποιημένο ώστε να δέχεται τις συνδέσεις?
vlad Μάρτιος 17, 2008 Author #8 Μάρτιος 17, 2008 βασικά αν παει να δει κανεις ρυθμισεις του firewall, δε μπαινει και βγαζει οτι το ipnat.sys χρησιμοποιείται από άλλη εφαρμογη, καμια ιδέα?
vlad Μάρτιος 18, 2008 Author #9 Μάρτιος 18, 2008 τελικά απότι φαίνεται, το πρόβλημα διορθώθηκε με εγκατάσταση κάπoιου service pack 1-2 των windows 64(διότι αυτό είναι το λειτουργικό)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.