Jump to content

ΣΣΑΣ Οικονομικό ή Ηλεκτρολογος Μηχ. ΗΥ;

Dr.Paneas

Recommended Posts

Βρε Dr.Gonzo, ολες τις γνωμες τις παιρνω πολυ σοβαρα υποψην μου. Μην λες οτι γραφω στα @@ μου ολα αυτα που λετε..... Σας χρωστάω ενα ΠΟΛΥ μεγαλο ευχαριστω για ολα αυτα που γραφετε. Αλιμονο, αν σας εγραφα στα @@ μου....

Τι να σας πω βρε παιδια, εγω δεν ξερω απο στρατιωτικα και τετοια. Ο φιλος μου ειναι στην ΣΣΑΣ, οτι μου λεει σας το λεω. Οντως ειναι καθε μερα εξω για μαθημα αλλα μου λεει οτι ειναι βλακεια να φορας την σχολη. Σε κοιτανε περιεργα κλπ. Γενικα, πως να το πω, ειναι σας φυλακη γι αυτον εκει περα. Τωρα οσο περναει ο καιρος ο συνηθιζει. Οι γονεις του τον προετρεψαν να βαλει αυτην την επιλογη στο μηχανογραφικο, πλεον ομως, του λενε να κανει αυτο που θελει ο ιδιος.

Βασικα αυτο που με προβληματιζει κ εμενα ως φιλος του, ειναι οτι δεν ξερω τι πραγματικα θελει να κανει στην ζωη του. Θελει να ασχοληθει με PC ; Θελει να να κανει κατι αλλο ; Θελει απλα να περναει λεφτα και να περναει καλα ;

Παντως θα του πω αν μπορεσει και οταν βρει χρονο να ποσταρει εδω περα να μας πει ο ιδιος τα πραγματα απο το δικο το πρισμα.

Τελος, θελω να πω ενα μεγαλο ευχαριστω σε οσους ειπαν την γνωμη τους, γιατι πραγματικα ειναι μια πολυ σημαντικη αποφαση που πρεπει να παρει ο φιλος μου.

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply
παντως να πω την γνωμη μου..

για να αλλαξεις σχολη θελει και @@

ξερω ατομο που παρατησε ιατρικη και πηγε μαθηματικο...μπραβο του...εχασε ενα χρονο σπουδων και κερδισε πολλα περισσοτερα...

ποιος χ3ζετ@ι για την σιγουρια μπροστα σε αυτο που θες να κανεις για μια ζωη...

αμα το αγαπας και προσπαθεις θα αμοιφθεις ...αυτο ξερω απο την εμπειρια μου(ομολογουμενως μικρη) και ετσι πραττω..

οποτε κανω οτι μου αρεσει και οχι το σωστο...

αυτες οι φορμουλες επιτυχιμενης ζωης ...ειναι μεγαλη μακακια ..

περιεργως ομως οσοι τις προτινουν δεν τις εχουν ακολουθησει..

Θα σε χάλαγε να είσαι Υπουργείο Οικονομικών και να παίρνεις 1500€ πρώτο μισθό;

Πάντως έχεις δίκιο ως προς το ότι αν σου αρέσει η δουλειά σου και γίνεις καλός αμοίβεσαι διπλά. Οικονομικά και ηθικά. Για να πειραματίζεσαι όμως πρέπει στη ζωή σου να έχεις κάποιο υπόβαθρο(ακίνητα, μετοχές κλπ.).

Μερικά άτομα βιάζονται να βγουν στην αγορά γιατί η ανάγκη τα πιέζει. Τέτοιο άτομο απ'ότι κατάλαβα πρέπει να'ναι και ο φίλος του Panea. Οπότε η προτεραιότητα για αυτόν είναι ο καλός μισθός και η ασφάλεια.

Πες του να κάτσει στην ΣΣΑΣ, να μην παρακαλάει αργότερα για 1000Ευρώ τον κάθε βρωμιάρει που έχει μια εταιρεία και νομίζει πως είναι κάποιος.

Στα 18-19 σας βράζει το αίμα, αλλά όταν φτάσει στα 30 και είναι αυτό που λένε οι γυναίκες "φτασμένος" τότε θα καταλάβει ότι αξίζανε τόσες θυσίες.

Πες του να στριμωχτεί λίγο, να αφήσει στην άκρη την καραμέλα "φοιτητική ζωή" να χτίσει την καριέρα του σωστά και να σταματήσει να παρασέρνετε από τον κάθε αιώνιο φοιτητή που αντί για 4 χρόναι τελειώνει στα 6 και βάλε μεταπτυχιακά και βάλε και προυπηρεσία και στα 35 τελικά του λένε, ααα ξέρετε 1000ευρώ και εσύ του TEI 1000ευρώ και εσύ με το ΑΕΙ και τις 2 ξένες γλώσσες και το μεταπτυχιακό και αν σου αρέσει, αλλιώς καλημέρα σου.

Όλα αυτά στα λέω γιατί βρίσκομαι στον κύκλο του στρατού και παράλληλα έκανα το λάθος να μην μπω σε κάποια στρατιωτική σχολή και τώρα τρέχω να μαζέψω χαρτία μπας και χωθώ κάπου...

Ότι και να αποφασίσει, καλή συνέχεια... Και να θυμάτε ότι, οτί και αν κάνει θα έχει πίεση!

:T:

• 2 weeks later...

Σορρυ που ποσταρω τοσο αργα, αλλα τωρα ειδα το thread...

Εχωντας τον αδερφο μου και παρα πολλους φιλους στο ΤΗΜΜΥ (ΑΠΘ), να πω κι εγω τι γνωμη μου.

Το θεμα δεν ειναι τι θα κανει αφου παρει το πτυχιο, αλλα τι θα κανει μεχρι να το παρει αυτο. Η σχολη απαιτει ΤΡΕΛΛΟ διαβασμα ειδικα τα πρωτα ετη. Ο αδερφος μου ειναι 4ο ετος και εχει περασει περιπου 10 μαθηματα, δηλαδη ουτε τα μαθηματα ενος ετους. Απ'οτι εχω ακουσει, υπαρχει μια "γκρινια" οτι το αντιστοιχο τμημα του ΕΜΠ ειναι καλυτερο με αποτελεσμα οι δικοι μας εδω να ξεζουμιζουν τους φοιτητες για να αποδειξουν το αντιθετο. Φυσικα, γινεται και να περασεις 6/6 στην εξεταστικη, αλλα πρεπει να διαβαζεις ολο το χρονο σε αντιθεση με αλλους φοιτητες που διαβαζουν μονο στην εξεταστικη. Απο κει και περα, η συγκεκριμενη σχολη σου προσφερει πολλες δυνατοτητες. Εχω γνωστο που τελειωσε τη σχολη (πολυ μεγαλος σε ηλικια τωρα), ανοιξε τη δικια του επιχειρηση και βγαζει 6 χιλιαρικα το μηνα δουλευοντας κανονικα, αλλα χαλαρα και χωρις πιεση. Επισης, αλλος γνωστος που τελειωσε τη σχολη προσφατα και εψαξε δουλεια στο εξωτερικο, του προσεφεραν δουλεια στο Ιρακ με 10 χιλιαρικα το μηνα μονο με το πτυχιο της σχολης. Βεβαια, δεν χρειαζεται να πας να δουλεψεις σε εμπολεμη ζωνη, υπαρχουν και αλλες χωρες του εξωτερικου που πληρωνουν αδρα. Κι εγω καποτε ηθελα να περασω ΤΗΜΜΥ, αλλα περασα Εφαρμοσμενη Πληροφορικη στο ΠΑ.ΜΑΚ και δεν περναω κι ασχημα.Για το οικονομικο θεμα, ξερω κι εγω ατομα που εχουν προβληματα, αλλα υπαρχουν λυσεις: συγκατοικηση, φαγητο στη λεσχη κλπ. Παντως, εγω ειμαι παντα υπερ των ρισκων, καλυτερα να μετανιωσω για κατι που εκανα, παρα για κατι που δεν εκανα. :T:

Ρε τι ακούμε....ότι κακοπερνούνε και οι ΣΣΑΣίτες; Απο πότε καλέ? που είναι όλο έξω κουλτούρα και διανόηση; "πιστήμονες γαρ"; Τα παιδιά καλώς ή κακώς έχουν καμία εώς ολίγη επαφή με το στρατιωτικό πνεύμα. Μην σας μπερδεύει ο όρος "στρατιωτική"

Συγκρινόμενη με το Camping στον Αρμενιστή...ναι είναι..

Συγκρινόμενη με Ικάρων κτλ, αφήστε .....

Τώρα αυτά περι στολής κτλ κτλ ειναι χαζομάρες του νεαρού της ηλικίας. Και στρατιωτική στολή συνιθίζεται, και η στολή του γκαραζιέρη, και του σκουπιδιάρη (όταν την φοράει και δεν απεργεί), και του υπαλλήλου στα goodys, και της "ποτ@ν@ς" κτλ, κτλ..

Επίσης! Μην ακούω για μεταθέσεις, ελειπή προσωπική ζωή και κουραφέξαλα. Τύχη και συγκιρίες είναι όλα όπως είναι και σε οποιαδήποτε ζωή. Φαντάζου να πέρνεις τρελό χρήμα έξω αλλά να γυρνάς από τη δουλειά, 8 και 9 το βράδυ....Να χαρώ εγώ προσωπική ζωή και οικογενειακή ευτυχία.

Για να καταλαβετε πως ειναι η σασσ σκεφτειτε οτι ειστε 18 χρονων βραζει το αιμα σας για να κανετε και εγω δεν ξερω τι, και σας βαζουν καλογυαλισμενους με τη στολη να κανεις μαθημα με κανονικους φοιτητες.Ακους το διπλανο να λεει ρε #$% ποσο ηπιαμε χτες, ποσα μωρα ριξαμε προχτες και πως ηταν η μυκονος και εσυ να εισαι με τη στολη.Και αυτο για 4-5 χρονια.Δεν ειναι οτι ποιο ευκολο.Αλλο να μην εχεις επαφη και αλλο να βλεπεις τους αλλους ανασκελα και εσυ να ιδρωνεις.

Μετα βεβαια εισαι αρχοντας, εχεις φραγκα στη τσεπη και κυκλορεις με δικο σου αυτοκινητο ενω οι αλλοι περιμενουν χαρτζιλικι απο τη μαμα.Διαλεγεις και περνεις

Συγνώμη κατ αρχήν που δεν διάβασα όλο το θέμα, αλλά επιγραμματικά κοίταξα τις προτάσεις του καθενός.

Εγώ τελείωσα τους Μηχανολόγους της Πάτρας(σχεδόν). Εξαιρετική σχολή, εύκολη αν εξαιρέσεις μερικές παραξενιές, και με τεράστια αποκατάσταση (περίπου 96% αν δεν κάνω λάθος). Έχω άπειρους γνωστούς και φίλους που τελείωσαν μηχανολόγοι και ηλεκτρολόγοι, και οι γονείς μου είναι αρχιτέκτονες, 30 χρόνια ελεύθεροι επαγγελματίες. Στο γραφείο τους εργάζομαι από το γυμνάσιο. Το Νοέμβριο θα κάνω τα χαρτιά μου για Πολιτικός Μηχανικός, είτε στο πολυτεχνείο, είτε για κανα πτυχίο της πλάκας, μιας και όλα είναι ισότιμα πλέον και μόνο το χαρτί χρειάζομαι.

ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ οι φίλοι και γνωστοί μηχανικοί και μη, μετά το πανεπιστήμιο ασχολήθηκαν με τη δουλειά του Πολιτικού Μηχανικού. Ακόμα και αυτοί που ασχολήθηκαν με ηλεκτρομηχανολογικά διαπίστωσαν ότι τα χρήματα του πολ. μηχ. δεν μπορούσαν καν να συγκριθούν με τις υπόλοιπες αποδοχές. Η εργασία δε που απαιτείται αφού μάθεις να δουλεύεις, είναι τρομερά ευκολότερη από τις άλλες.

Αν ο φίλος σου έχει σκοπό να εγκατασταθεί στην επαρχία, ο πολ. μηχ. είναι μονόδρομος, με δεύτερη επιλογή τον αρχ. μηχανικό αν έχει καλλιτεχνική φλέβα, και τον τοπογράφο στη συνέχεια. Με τα άλλα στην επαρχία θα πεινάσει, αφού η ζήτηση είναι πολύ μικρή και το κατεστημένο πνίγει τους νέους μηχανικούς.

Στην Αθήνα, άντε και στη Θεσσαλονίκη, τα πράγματα είναι καλύτερα, ο φίλος σου αν έχει όρεξη και δουλέψει 2-3 χρόνια σχεδόν τσάμπα, θα έχει ικανοποιητικές αποδοχές, φυσικά δουλεύοντας εξοντωτικά, νύχτα με νύχτα, εκτός και αν δουλεύει σε εργοτάξιο, που τα πράγματα είναι καλύτερα. Υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά εμένα μ αρέσει η παραγωγική δουλειά και όχι να στήνει δίκτυα ας πούμε σαν ηλεκτρολόγος. Εκεί δεν ξέρω τι γίνεται.

Αν έχει σκοπό να πάει στο δημόσιο, ότι μηχανικός και να γίνει, το ίδιο είναι(με εξαίρεση τους Μηχανικούς Η/Υ που την τελευταία φορά που κοίταξα, ακόμη πάλευαν για τα δικαιώματά τους). Ασφάλεια σίγουρη και ένας ικανοποιητικός μισθός.

Να έχει υπόψιν ο φίλος σου ότι όλα τα ελεύθερα επαγγέλματα είναι ρίσκο.

Επίσης να σκεφτεί πράγματα που κανείς δεν σου λέει όταν τελειώσεις απ το σχολείο. Όπως τα εργασιακά δικαιώματα, όπου οι πολιτικοί μηχανικοί και οι μηχανολόγοι έρχονται πρώτοι. Όπως η ασφάλεια. Όταν ο φίλος σου τελειώσει, και πάρει την άδειά του με το καλό, θα πρέπει να πληρώνει γύρω στο διχίλιαρο το 6μηνο(πολύ καλύτερα από άλλα ταμεία - βλέπε ΤΕΒΕ) βρέξει χιονίσει. Θα πρέπει να βρεί ένα γραφείο για να μάθει να δουλεύει. Γιατί αν νομίζει ότι στο πανεπιστήμιο θα μάθει..

Θα πρέπει να συνηθίσει την επαφή με το δημόσιο και τη νοοτροπία του. Τον κόσμο και τις παραξενιές του.

Και πρώτα απ όλα θα πρέπει να τελειώσει..

Ας σκεφτεί πρώτα αν θέλει να μπεί στο ελεύθερο επάγγελμα και μετά ας σκεφτεί που θέλει να πάει.

Από πόλη, νομίζω ότι καλύτερα είναι μια μικρή, από Θεσσαλονίκη και κάτω, εγώ Αθήνα δεν θα μπορούσα να ζήσω με τίποτα. Κατά τη γνώμη μου, αν εξαιρέσεις τον δεσποτισμό του εμπ, τα άλλα ίδια είναι. Όλα έχουν καλά και κακά.

Είπα πριν ότι μ αρέσει η παραγωγική εργασία και από αυτήν ξέρω. Να φτιάχνεις πράγματα. Αποθήκες, σπίτια, εργοστάσια, ψυγεία, σχολεία. Να λύσεις τα στατικά τους, τα μηχανολογικά τους, να βρεις τρόπο να κάνεις αυτό που δεν γίνεται.

Από μηχανικούς που ασχολούνται με δίκτυα, φυσικό αέριο, τηλ/νίες και άλλα τέτοια δεν ξέρω.

Στο πολυτεχνείο γίνεσαι μηχανικός, και μηχανικός είναι αυτός που δίνει λύσεις.

Δηλαδη δεν ειναι παραγωγικο να φτειαχνεις το δικυο μια εταιρειας vpn κτλ?

Νομιζεις οτι αυτο δεν θελει σχεδιαση και μελετη? Εκει δεν δινεις λυσεις?

Να προγραμματισεις και να σχεδιασεις ενα αυτοματοποιημενο εργοστασιο σου φενεται ευκολο?

όχι λέει ..."Η εργασία δε που απαιτείται αφού μάθεις να δουλεύεις, είναι τρομερά ευκολότερη από τις άλλες."

ευκολοτερη του πολιτικου μηχ. σε σχεση με του ηλ. μηχ.

@bleo8onhs

δεν ξερω μιλώντας καθαρα επαγγελματικά κατά πόσο ευκολο

ειναι να εισαι στην Ελλάδα πολιτικος η αρχιτέκτονας χωρίς

να εχεις κάποιο κυκλο απο πίσω. Θέλω να πω όσους αρχιτεκτονες

ξερω να δουλέυουν καλά ειχαν γραφεια έτοιμα ή τλχ ειχαν "κάτι"

στην οικογενεια....τους άλλους δεν τους βλέπω και τόσο καλά.

Αντιθετα οι Ηλεκτρολογοι έχουν τεράστιο φασμα, μεγαλυτερο απο αυτο

των πολιτικων έτσι δεν ειναι?

Καλά το ότι πρεπει να κανεις αυτό που σου αρεσει περισσοτερο κτλ κτλ

εννοειται.

Παιδια, το θεμα ειναι απλό.

Αν το παιδί πραγματικά ΑΓΑΠΑ αυτό που κάνει θα πετύχει. Δουλειές υπάρχουν, αλλα τις παίρνουν αυτοι όπου πραγματικά το ζορίζουν το θέμα. (ας αφήσουμε το μέσο στην ακρη προς το παρών)

Ημουν και εγώ στην ίδια μοιρα πριν 8 χρόνια. Ο πατέρας μου πιλότος στην πολεμική αεροπορία ήθελε να με βάλει γιατρο στην ΣΑΣΣ. Δεν έκατσε για 0.01 στα 20 και πέρασα πληροφορική πειραια.

Με την πληροφορικη διαπίστωσα ότι αυτή ηταν η πραγματική μου αγαπη.. Τα αποτελέσματα?

1. Αποφοίτησα 3ος στο έτος μου με άριστα.

2. Δούλευα απο το 4ο έτος σε projects + εταιριες.

3. Έφυγα για Master σε ΙΤ Management στην αγγλία + τελείωσα με distiction.

4. Βρήκα δουλεια στην αγγλία σε πολυεθνική consultancy

5. Zoρίζομαι ΠΟΛΥ, υπερωρίες, κούραση, ταξίδια, τρέξιμο, ευθύνες...

Το θέμα ειναι οτι αν δεν αγαπούσα αυτό που εκανα δεν θα πίεζα τον εαυτό μου, να φτάσω κάπου παραπανω.

Βλέπω φίλους μου απο την σχολή οπου τελείωσαν στα 6 χρόνια και τωρα ειναι άνεργοι και ψάχνουν δουλεια όπου ναναι. Αυτοί το ξέρω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι δεν τους άρεσε η σχολή. Περασαν γιατι τους ελεγαν οι γονείς τους "υπολογιστες, θα βρείς δουλεια αμέσως. Το επάγγελμα του μέλλοντος" και αλλα τετοια ωραία...

Για να μην πολυλογω αλλο, το παν ειναι να ακολουθήσεις αυτό που αγαπας, ΑΝ φυσικά μπορεις και δεν φοβάσαι. Γιατι σε αυτήν την ζωή το πάθος και η τόλμη ανταμοίβονται. Αν δεν γουστάρει αυτό που κάνει, μια ζωή θα την περάσει στην γκρίνια και καταπίεση. Γιατι? Για να πάρει μια σύνταξη και να ζήσει τότε την ζωή του? Τοτε θα εχει περάσει η ζωή του ομως.....

Ειμαι με το παιδι εδω και διαβαζουμε ολα αυτα που γραφετε. Θα ήθελε να σας μιλήσει κ αυτός:

Γεια σας μάγκες, ειμαι ο Αλεξανδρος, Καταρχήν ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιερωσατε ώστε να πείτε την γνώμη σας και να διαβασετε τα αλλα ποστς, ώστε να με βοηθήσετε. Θα θελα να ξεκαθαρίσω ότι όντως η ΣΣΑΣ δεν έχει σχέση με στρατό, όπως οι άλλες σχολές. Αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να περνάω και ωραία εκει όπως υπονοεί ο φίλος snips, αφού δεν με τραβάει η σχολή. Δηλαδή, ο άλλος μπορεί να είναι Ευελπίδων και να γουστάρει αν και είναι ζόρικη στρατιωτική σχολή, ενώ εμένα που δεν μ'αρέσει εκει και η παραμικρή παρατήρηση (κουρεμα, ξυρισμα κλπ) μου την δίνει τρελά στα νεύρα. Τώρα θα λέτε γιατί μπήκε εκεί αφού δεν του αρέσει... και θα έχετε και δίκαιο. Απλά ακούγοντας τόσα πολλά για την αγορά εργασίας έξω, θεώρησα την σχολή μια καλή λύση χωρίς να υπολογίσω τις τωρινές συνέπειες. Είναι αλήθεια ότι σχεδόν καθημερινά βγαίνουμε για Πανεπιστήμειο και αρκετές φορές έχω βάλει πολιτικά κι έχω πάει για καφέ. Αλλά σκεφτείτε, ότι υπάρχουν οι τιμωρίες, οι υπηρεσίες κ.α. που σου κλείνουν το ΠΣΚ μές την σχολή και πιστέψτε με δεν είναι και ότι καλύτερο. Για το Πολυτεχνείο ξέρω ότι θα είναι αρκετά δύσκολα (το 'χω υπόψην μου Dr.Gonzo και μου άρεσε που ασχολήθηκες και έγραψες τόσο μεγάλα άρθρα), αλλά ποντάρω στο ότι μ'αρέσει το αντικείμενο και ότι δεν θα απογοητευτώ στις όποιες δυσκολίες σπουδών. Όσον αφορά την μετέπεια πορεία στον χώρο εργασίας, παίρνω ένα ρίσκο αν φύγω με το οποίο θα συμβιβαστώ απ' τη στιγμή που θα δηλώσω παραίτηση. Δεν αντιλέγω ότι η δουλειά μου ως αξιοματικός θα είναι ξεκούραστη αλλά όπως είπε ο mech5107 δουλεύει μέχρι αργά και δεν κουράζεται επειδή του αρέσει το επάγγελμα. Αυτά ήθελα να πω, περισσότερο για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου γιατί όπως διαπίστωσα υπήρχαν κάποιες παρεξηγήσεις, ίσως γιατί τα μετέφερα λάθος στον φίλο μου Dr.Panea . Και πάλι thanks και καλα να περνάτε!

Ρε φίλε δεν τελειώνει η ζωή στα 22 ή 23 που θα βγεις από τη σχολή. Αν δουλέψεις ως στρατιωτικός σίγουρα δεν θα πάρεις τη μέγιστη ικανοποίηση αλλά θα έχεις σίγουρη δουλειά και το κυριότερο όχι στρες και άγχος για το αν θα αρέσεις στον εργοδότη, αν θα χρειάζεσαι επιπλέον σεμινάρια, τι θα γίνει αν απολυθείς κτλ. Σ'αρέσει να είσαι "μαθητής" για μια ζωή και να ζεις στην αβεβαιότητα;

Όσο για αυτά που λέει ο τζόγκι... να δω τι θα λέει σε ηλικία 40 χρόνων. Καμία δουλειά δεν είναι ευχάριστη. Ακόμα και το μπιλιάρδο το σιχαίνεσαι αν είσαι υποχρεωμένος να προπονείσαι 10 ώρες ημερησίως, είτε γουστάρεις να παίξεις είτε όχι. Μόνο στα χόμπι επιλέγεις εσύ το πότε και το πόσο και κάτω από ποιες συνθήκες θέλεις να ασχοληθείς με κάτι που σου αρέσει.

Εγώ το μόνο που θα σου πώ ειναί μια εμπειρία που είχα στο στρατό:

Ο λοχαγός στό γραφείο πού ήμουν*(γuρώ στα 30) είχε screensaver το "I hate my job"...Ετσι για να το βλέπει κάθε μέρα και να τό θύμάται...κατα τα άλλα ο ανθρώπος ολή μερα ξυνότανε και έκανε βόλτες με έναν ακόμα λοχαγό(στα 30 και εκείνος)και λέγανε μακακιες για να περνάνε την ώρα τους...Και τούτος ο Άνθρώπος έπαιρνε 1500 το μήνα με 5μερες(τι 5 ούτε μια ώρα δεν δούλευαν αυτοί) και στα 45 βγαίνει και στήν σύνταξη(και συ+εγώ θα πολεμάμε μεχρί τα 70,αν τα φτάσουμε κιολας:crazy:)....

Δεν λέω ότι όλος ο Ε.Σ είναι έτσι(αν και νομίζώ οτι δεν πέφτώ και πολύ έξω...)

ΚΑΘΕ επιλογή έχει τα "+" και τα "-" της...

καλό ειναί να κάνεις τα ονείρα σου πραγματικότητα,αλλα αυτή η στάση πιστεύω είναι τελείως υποκείμενικη και μάλλον ρομαντική θα έλεγα...

Απλα δες και την πραγματίκοτητα γύρω σου ,οτάν οι πέρισσοτεροι που πέρνουν πανώ απο 1000 για να το καταφέρουν δουλεύουν απειρές ώρες και όλοι οι υπόλοιποι πείνανε με 800 ευρώ με τα οποία πληρώνουν σπίτια,νοίκια,νερά,τηλέφωνα,παίδια,κ.τ.λ(και μετα σου λένε GX2 500 εύρώπουλα:-O:OT:)

....τίποτα δεν είναι ώραίο ΕΦΟΣΟΝ εισαί αναγκασμένος να το κάνεις...απλα το συνηθίζεις..:wall:

Δέν σου πρότεινω την στρατιωτική σχόλη αν έχεις καταλάβει κατι τέτοιο απλά όλα είναι ενάς συμβιβασμός...

Και στο ιδιώτικο τομέα είναι που κάνεις σύμβιβάσμους και μάλλον εκεί κάνεις τούς περισσότερους και μεγαλήτερους...Απο το να ανέχεσαι τον ΡΟΥΦ πού σε θάβει στο αφέντικο σας επείδη φοβάται μην του φάς τη θέση ή δεν έφαγες το χώσιμο που σου έριξε μέχρι το αφέντικο που απαίτει να είσαι κάθε μέρα ξύρισμένος κόντρα όταν θα κουβάλας τα 30κιλα δέματα στην υπόγεια αποθήκη του..

Απλά τα χρόνια περνάνε γρήγορα και πρέπει να τα αξιοποιουμε κατάλληλα...

Η επιλογη στος τέλος θά νάι δική σου και πρέπει να την πάρεις χώρις να δίσταξεις...

Συγνώμη αν έγινα κουραστικός με την μακροσκελή απάντηση...

Υ.γ.*Μην πάει το μύαλο σε τιποτα βυσμάτα,πολυμπριζα και τα λοιπά,απλα ήμασταν 2 στα 10(όλα και όλα) άτομα του στράτοπέδου που ξέραμε να χρησιμόποιουμε την εκπληκτική τεχνόλογια τών Η/Υ της γιαύκας..:-Oε,χμμ συγνώμη του στρατοπέδου ήθελα να πω...:whistle2:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.