Jump to content

ΣΣΑΣ Οικονομικό ή Ηλεκτρολογος Μηχ. ΗΥ;

Dr.Paneas

Recommended Posts

Ακριβώς αυτό εννοώ. Ένας βαθμός, κρίνει 1 άτομο.

Μπορεις να πεις οτι 6 (9 οταν εδινα εγω) αριθμοι κρινουν ενα ατομο αν σε ενοχλει ο ενας.

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Με ενοχλεί που το σύστημα είναι ρηχό-ξερό και βασίζεται σε ηλίθια μαθήματα.Και δεν αναφέρομαι καν σε βιβλία-επίπεδο διδασκαλίας-δραστηριότητες εκτός βιβλίων.

Μ'αρέσει που αρκετοί θεωρούν ότι η σιγουριά, το βόλεμα και το ξύσιμο είναι επιτυχία στην ζωή τους... απορώ τι έχουν μάθει για την ζωή και την κοινωνία αυτοί οι άνθρωποι... δεν θα με ενοχλούσε αν ήταν μόνο πρόβλημα δικό τους, αλλά με ενοχλεί που γίνεται πρόβλημα δικό μου όταν πρέπει να συναλλαγώ με όποιοδήποτε τρόπο μαζί τους...

ορισμένοι δεν έχουν καταλάβει ότι το δημόσιο είναι παραπάνω ευθύνη απ'ότι μια δουλειά στον ιδιωτικό τομέα, γιατί από την δουλειά τους εξαρτώνται πολλοί περισσότεροι άνθρωποι, αλλά και το ίδιο το δημόσιο σύστημα...

Dr. Panea πες του να κάνει ότι γουστάρει... αρκεί όταν το διαλέξει να το κάνει σωστά αλλιώς να το παρατήσει... πάντως δουλειά στον στρατό, δεν ξέρω... δεν είναι για νορμάλ ανθρώπους...

Ερώτηση 1η: Χαράμισε το 19+ για να γίνει στρατιωτικός??

Ερώτηση 2η: Ήξερε που πήγε ή τον πρίξαν οι γονείς του?

Ερώτηση 3η: Ξέρει τι σημαίνει πολυτεχνείο?

Γιατί δεν κοιτάει να μπει σε οικονομική σχολή. Εκεί οι καλοί(όσοι προσπαθούν δηλαδή) έχουν καλή εξέλιξη και δυνατότητα πρόσληψης σε πολλές θέσεις του δημοσίου. Εκτός αυτού οι σπουδές δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολές και όποιος μελετάει ξεχωρίζει αμέσως από τους άλλους και προσελκύει το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων.

Θα μπορούσε να μπει στο χρηματοοικονομικό της ασοεε ή του Πειραιά.

Μ'αρέσει που αρκετοί θεωρούν ότι η σιγουριά, το βόλεμα και το ξύσιμο είναι επιτυχία στην ζωή τους... απορώ τι έχουν μάθει για την ζωή και την κοινωνία αυτοί οι άνθρωποι... δεν θα με ενοχλούσε αν ήταν μόνο πρόβλημα δικό τους, αλλά με ενοχλεί που γίνεται πρόβλημα δικό μου όταν πρέπει να συναλλαγώ με όποιοδήποτε τρόπο μαζί τους...

ορισμένοι δεν έχουν καταλάβει ότι το δημόσιο είναι παραπάνω ευθύνη απ'ότι μια δουλειά στον ιδιωτικό τομέα, γιατί από την δουλειά τους εξαρτώνται πολλοί περισσότεροι άνθρωποι, αλλά και το ίδιο το δημόσιο σύστημα...

Dr. Panea πες του να κάνει ότι γουστάρει... αρκεί όταν το διαλέξει να το κάνει σωστά αλλιώς να το παρατήσει... πάντως δουλειά στον στρατό, δεν ξέρω... δεν είναι για νορμάλ ανθρώπους...

Μία από τις θεμελιώδεις ανάγκες του ανθρώπου είναι η ασφάλεια.Στην προκειμένη περίπτωση η εργασιακή ασφάλεια. Εξαιρουμένης της περίπτωσης, που κάποιος νιώθει Bill Gates ή Steve Jobs και θέλει να προκαλέσει την ζωή του και την τύχη του, πολλοί άνθρωποι δεν έχουν το background για καριέρες στον αβέβαιο ιδιωτικό τομέα.

παντως να πω την γνωμη μου..

για να αλλαξεις σχολη θελει και @@

ξερω ατομο που παρατησε ιατρικη και πηγε μαθηματικο...μπραβο του...εχασε ενα χρονο σπουδων και κερδισε πολλα περισσοτερα...

ποιος χ3ζετ@ι για την σιγουρια μπροστα σε αυτο που θες να κανεις για μια ζωη...

αμα το αγαπας και προσπαθεις θα αμοιφθεις ...αυτο ξερω απο την εμπειρια μου(ομολογουμενως μικρη) και ετσι πραττω..

οποτε κανω οτι μου αρεσει και οχι το σωστο...

αυτες οι φορμουλες επιτυχιμενης ζωης ...ειναι μεγαλη μακακια ..

περιεργως ομως οσοι τις προτινουν δεν τις εχουν ακολουθησει..

τα λεφτά που θα πέρνει στο στρατό και η παράλληλα προσωπική ζωή είναι μια πολυτέλεια στην ιδιωτική μάστιγα που κυριαρχεί στη χώρα μας. για να πέρνεις 1200 ευρώ σαν ιδιώτης μέσα σε 5 χρόνια και με 8αρο και 5νθύμερο πρέπει να είσαι ή πολύ μάγκας ή πολύ κλέφτης. το μόνο κακό στο στρατό είναι οι μεταθέσεις και ότι αλλάζουν τόσο πολύ οι χαρακτήρες τους που γίνονται κάτι τσουτσέκια με αξίωμα. όπως και κάθε άτομο που έχει αξίωμα στο δημόσιο(π.χ. μπάτσος, αρχι-πυροσβέστης.... (οι δήθεν πρίγκιπες)). διαλέγεις και πέρνεις. ή θα παλέψεις εσύ για αυτό που αγαπάς ή θα τα πέρνεις από τον λαό με πλάγιο τρόπο(ξύνοντας τα @π'@υτά σου όλη μέρα)

Παντού μπορείς να πάρεις λεφτά...

Ακόμα και σαν πρώτο μισθό...1400 για πρώτο μισθό μηχανολόγου δεν είναι καλά?

Βέβαια οι υπόλοιποι παίρνουν καμιά 700...

Είναι θέμα τύχης, ενδιαφέροντος και timming τελικά...

Ερώτηση 1η: Χαράμισε το 19+ για να γίνει στρατιωτικός??

Ερώτηση 2η: Ήξερε που πήγε ή τον πρίξαν οι γονείς του?

Ερώτηση 3η: Ξέρει τι σημαίνει πολυτεχνείο?

1:Χαραμισε?....τα μορια δε τα παιρνεις μαζι σου...απλα εχασε χρονο διαλεγοντας λαθος σχολη.

2:Απαραδεκτο να τον πιεσαν οι γονεις να παει να κλειστει σε κλουβι με τρελους.Εκτος κ αν υπαρχει σοβαρο οικονομικο προβλημα.Σοβαρο ομως οχι τσιγγουνιες.

3:Πολυτεχνειο τι σημαινει σημερα?.((Πολιτικος Μηχανικος ειμαι στο ΑΠΘ (μεγααααλο ετος))).Τα μαθηματα ειναι ζορια οι καθηγητες τα κανουν 3 φορες περισσοτερο ζορι κ τρεχεις ολημερις (κ οληνυχτις) για να ανταπεξελθεις στις χιλιαδες εργασιες που ζητανε ενω παραλληλα μιλας κ με φιλους σε αλλες σχολες που διαβαζουν μονο δυο-τρεις μερες πριν δωσουν μαθημα.Περα απο την (υπερμετρη) δυσκολια τι αλλο σημαινει Πολυτεχνειο?....

Ας κανει οτι γουσταρει.Κ θα πετυχει αν πραγματικα το γουσταρει.

Πάντως λογιστής στο Στρατό δεν είναι πολύ άσχημα.

Θα βγάζει όσα ένας μέσος τίμιος λογιστής στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, αλλά χωρίς να ψάχνει για δουλειά.

Την έχει έτοιμη.

εχω αρκετους γνωστους,λαμογιακια στην πλειοψηφια τους, οι οποιοι με επεκριναν για την αποφαση μου να εισαχθω σε Σ.σχολη.

Αυτοι βεβαια ειχαν το απαραιτητο "background" οπως ειπε παραπανω ο φιλος -εγω το λεω εναλλακτικη επιλογη (λαικιστή "πισινή" ή μπαμπακας ,μαμακα,γνωριμιες κτλ)- να ρισκαρουν και να ξεκινησουν κατι (περιπου) δικο τους ή να σπουδαζουν στην επαρχια 5-6 χρονακια αφαιμάζοντας την οικογενεια τους.

Δεν εχουν ολοι αυτην δυνατοτητα ομως.Και η κριτικη,ποσο μαλλον η αυστηρη, εχει αξια μονον οταν δεν γινεται εκ του ασφαλους.

Δεν λεω στον φιλο σου να παραμεινει στην ΣΣΑΣ.Επιμενω ομως στο θα πρεπει να το σκεφτει και να το ψαξει καλα πριν αρνηθει ενα "αξιοπρεπη" σιγουρο μισθο στα 22 του χρονια

edit: Το οτι θα εργαζεται στο στρατο δεν σημαινει δεν θα μπορεσει να ασχοληθει αργοτερα και με αυτο που του αρεσει.Γνωριζω,ουκ ολιγους, που σπουδαζουν και σε καποιο ΑΕΙ με μερικους απο αυτους να εχουν και πτυχιο

Πάνω απ' όλα μετράει ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν του αρέσει αυτό που κάνει.

Υπάρχουν πίσω του πολλοί που περιμένουν να πάρουν τη θέση του, που τους αρέσει ο Στρατός και τους αρέσει να σπουδάσουν λογιστές.

Καλύτερα λοιπόν να φύγει και να πάρει κάποιος άλλος τη θέση του.

Δεν του αρεσει ο στρατος. Ακόμα και εξόδους να είχε (δηλαδη να μην χρειαζοταν να ηταν ολημερα εκει, δηλαδη αν η σχολη ΔΕΝ ηταν στρατιωτικη) δεν του αρεσει το αντικείμενο --> Λογιστική. Εγω πιστευω οτι πρεπει να ζυγισει τα πράγματα και να αποφασίσει τι πραγματικα θελει. Αν παντως αφησει την σχολή, ειμαι 1000% σιγουρος οτι θα διαπρέψει στην σχολη Ηλ.Μηχ.Υπολογιστων του ΑΠΘ. Παιζει να βγαλει και τον μεγαλυτερο βαθμό, γιατι πρωτον θα του αρέσει περισσοτερο. Θα ειναι παρεα με τους φιλους του. Θα γινει επιστήμονας. Και θα ειναι κορυφαιος στην ειδικοτητα του. Ολα αυτα θα του δώσουν πιστευω πολυ μεγαλο μισθο. Αρκει να το αγαπαει αυτο που θα κανει.

Παιδιά ο φίλος είναι ΣΣΑΣ Οικονιμικό!!!

ΔΕΝ είναι στρατιωτικός, ΔΕΝ είναι το ίδιο η Ευελπίδων με την ΣΣΑΣ!!!

Στην ΣΣΑΣ Οικονομικό, βγαίνεις Στρατιωτικός με πτυχίο Οικονομικού, πως είναι η ΣΣΑΣ Ιατρική, δηλαδή...

Με το που συμπληρώνεις την υποχρεθτική θητεία στο Οικονομικό ή στο Ιατρικό στο στρατό, αυτομάτος την κάνεις και μπορείς να πιάσεις δουλειά στον ιδιωτικό τομέα.

Οι γιατροί ανοίγουνε δικά τους ιατρεία και χέζονται στα φράγκα, γιατί ο κόσμος επιστεύετε πιο πολύ τον στρατιωτικό από τον απλό γιατρό.

Το ίδιο και στο οικονιμικό, ζει το παιδί για 15-20 χρόνια πίσω από την σιγουριά του δημοσίου και μετά τους χαιρετάει και φεύγει.

Όσο για μεταθέσεις, μην τρελένεστε, Αθήνα, Θεσσαλονίκη άντε και σε καμιά Κρήτη για διακοπές να πηγαίνει. Οικονομικό είναι, δεν είναι Ευελπίδων ξαναλέω να αλλάζει πόλη κάθε 2-3 χρόνια.

Όσο για τις υπερβολές που ακούγονται, εντάξει σιγά τόσο χάλια πια εκεί μέσα; Σιγά μην τους μαστιγώνουνε κιόλας. Και γυναίκες σασίτισες έχουνε μέσα(έχω συγκεκριμένα φίλη στο οικονομικό), και ξέρω πολύ καλά τί κάνουνε κάτω από την μύτη των ανωτέρων τους, και βγαίνουνε και πηγαίνουνε στο πανεπιστήμιο...

Δεν βλέπω το γιατί τόσο υπερβολή...

Πες του να κάτσει στην ΣΣΑΣ, να μην παρακαλάει αργότερα για 1000Ευρώ τον κάθε βρωμιάρει που έχει μια εταιρεία και νομίζει πως είναι κάποιος.

Στα 18-19 σας βράζει το αίμα, αλλά όταν φτάσει στα 30 και είναι αυτό που λένε οι γυναίκες "φτασμένος" τότε θα καταλάβει ότι αξίζανε τόσες θυσίες.

Έχω φίλο γιατρό που στα 45 του βγάζει 30.000ευρώ τον μήνα...

Έκατσε στο στρατό μέχρι τα 40 του, μετά τους τα βρόντιξε και έφυγε. Ποιός από εμάς μπορεί να φανταστεί ή έχει στα 45 του, BMW 730, ένα Jeep Grand Cherokee για βολτούλες και πήρε και στην γυναίκα του μια C200; Δικά του έτσι, όχι με δανεικά.

Πες του να στριμωχτεί λίγο, να αφήσει στην άκρη την καραμέλα "φοιτητική ζωή" να χτίσει την καριέρα του σωστά και να σταματήσει να παρασέρνετε από τον κάθε αιώνιο φοιτητή που αντί για 4 χρόναι τελειώνει στα 6 και βάλε μεταπτυχιακά και βάλε και προυπηρεσία και στα 35 τελικά του λένε, ααα ξέρετε 1000ευρώ και εσύ του TEI 1000ευρώ και εσύ με το ΑΕΙ και τις 2 ξένες γλώσσες και το μεταπτυχιακό και αν σου αρέσει, αλλιώς καλημέρα σου.

Όλα αυτά στα λέω γιατί βρίσκομαι στον κύκλο του στρατού και παράλληλα έκανα το λάθος να μην μπω σε κάποια στρατιωτική σχολή και τώρα τρέχω να μαζέψω χαρτία μπας και χωθώ κάπου...

Ότι και να αποφασίσει, καλή συνέχεια... Και να θυμάτε ότι, οτί και αν κάνει θα έχει πίεση!

12 χρονια ειναι η υποχρεωτικη θητεια. πολλοι λιγοι φευγουν ομως.

γινεται και νωριτερα να φυγεις αλλα τα σκας καλα.

Α, ρε Dr. Paneas....

Διαβάζω αυτά που γράφεις και μου φαίνεται είτε ότι δεν διαβάζεις ότι σου γράφουν τα παιδιά,

είτε ότι τα διαβάζεις αλλά τα γράφεις στα @@ σου. Τέσπα.

Δεν του αρεσει ο στρατος. Ακόμα και εξόδους να είχε (δηλαδη να μην χρειαζοταν να ηταν ολημερα εκει, δηλαδη αν η σχολη ΔΕΝ ηταν στρατιωτικη)

Όλοι οι ΣΣΑΣίτες είναι έξω τις καθημερινές, γιατί έχουν μαθήματα.

Παρακολουθούν κανονικά μαζί με τους υπόλοιπους (μη-στρατιωτικούς).

Δεν ξέρω αν στα έχει παρουσιάσει τόσο τραγικά ο φίλος σου,

αλλά στρατιωτική σχολή η ΣΣΑΣ είναι μόνο τα βράδυα, τις κυριακές και τα καλοκαίρια.

δεν του αρεσει το αντικείμενο --> Λογιστική

Άλλο το Οικονομικό, άλλο η Λογιστική.

Κι από το Οικονομικό επιστήμονας βγαίνεις, μην λέμε ό,τι θέλουμε.

Άλλο το τί επικρατεί στην ελλάδα, που παίρνεις περισσότερα από ένα λογιστικό γραφείο,

απ' ότι με ένα MBA κι όρεξη για δουλειά.

Αν παντως αφησει την σχολή, ειμαι 1000% σιγουρος οτι θα διαπρέψει στην σχολη Ηλ.Μηχ.Υπολογιστων του ΑΠΘ. Παιζει να βγαλει και τον μεγαλυτερο βαθμό, γιατι πρωτον θα του αρέσει περισσοτερο. Θα ειναι παρεα με τους φιλους του. Θα γινει επιστήμονας. Και θα ειναι κορυφαιος στην ειδικοτητα του. Ολα αυτα θα του δώσουν πιστευω πολυ μεγαλο μισθο. Αρκει να το αγαπαει αυτο που θα κανει.

Τόνισα ορισμένα σημεία στο ποστ σου.

Ο τρόπος που γράφεις δείχνει απλά ότι είσαι 18-19 ετών.

Δεν στο λέω προσβλητικά, πάνω κάτω όλοι με τα ίδια μυαλά είμαστε τότε.

Λοιπόν

- Με όλα αυτά τα "διαπρέψει", "μεγαλύτερο βαθμό" και τις λοιπές φανφάρες, μπήκαν τα περισσότερα παιδιά ηλεκτρολόγοι.

Μιλάω για παιδιά που δεν είχαν αποτύχει ποτέ και πουθενά σε εξετάσεις στη ζωή τους.

Μετά τις πρώτες εξεταστικές, άρχισαν να συμβιβάζονται με την ιδέα ότι και το 5 (η βάση) δεν είναι καθόλου άσχημος βαθμός για 2 μήνες διαβάσματος σε κάποια μαθήματα.

- Δεν ξέρεις δυστυχώς ούτε εσύ, ούτε ο φίλος σου τί είναι οι Ηλεκτρολόγοι του ΑΠΘ

Δεν είναι κακό από μόνο του αυτό. Το κακό είναι ότι δεν φροντίσατε να ρωτήσετε και να μάθετε.

Μιλάς για αντικείμενο και ειδικότητα χωρίς να έχεις ιδέα τι είναι αυτά.

Δύο-τρία πραγματάκια για τη σχολή

ΔΕΝ υπάρχουν εργαστήρια

όταν μπήκα εγώ είχαμε στο 2ο και 3ο έτος ένα δίωρο κάθε βδομάδα εργαστήριο Ηλεκτρονική Ι-ΙΙ-ΙΙΙ και Ψηφιακά Συστήματα Ι.

τώρα πια τα εργαστήρια αυτά έχουν γίνει ένα δίωρο το εξάμηνο.

ΔΕΝ θα έχει επαφή με υπολογιστές και τεχνολογία υπολογιστών

παρά μόνο στο 4ο έτος, κι αυτό μόνο αν διαλέξει τομέα Ηλεκτρονικής.

και πάλι, αυτά είναι 2 μαθήματα μόνο (και πάλι καλά που τα έχει φοβερός καθηγητής)

Η σχολή έχει ως κύριο αντικείμενο τα μαθηματικά.

Κυρίως ξερά μαθηματικά. Στα ανώτερα εξάμηνα έχει και λίγο πιο απτά μαθηματικά. Αλλά κυρίως μαθηματικά.

Στο έγραψα 3 φορές, αλλά για να πάρεις μια ιδέα, τα μαθηματικά είναι αυτά:

Λογισμός Ι, Γραμμική Άλγεβρα, Λογισμός ΙΙ, Θεωρία Πιθανοτήτων και Στατιστική, Διαφορικές Εξισώσεις,

Εφαρμοσμένα Μαθηματικά Ι, Αριθμητική Ανάλυση, Θεωρία Αναλογικών Σημάτων, Στοχαστικό Σήμα

Πεδίο Ι-ΙΙ-ΙΙΙ (τα τελευταία είναι περισσότερο Φυσική, αλλά θα μάθεις ότι μαθηματικά δεν θα μάθαινες ποτέ για να τα περάσεις)

κι αυτά είναι μόνο τα υποχρεωτικά.

Τέσπα, βαρέθηκα να σου εξηγώ.

Για τα μαθηματικά μπορώ να σου πω μόνο το εξής. Αν τα αφήσεις, σε αφήνουν κι αυτά.

Κι ο φίλος σου θα φάει μεγάλο ζόρι να θυμηθεί τα μαθηματικά του λυκείου (1ον αυτό)

και 2ον να είναι σε θέση να ξεπεράσει γρήγορα το κενό-> [Ύλη Λυκείου] - [κενό] - [ύλη 1ου πανεπιστημιακού έτους]

Σου πρότεινα πιο πάνω να δηλώσει ο φίλος σου Μετσόβειο (άλλη ποιότητα μαθημάτων, πιο λογικοί κύκλοι σπουδών)

ή Ξάνθη (λιγότερος κόσμος = ανώτερη ποιότητα μαθήματος)

Μπορείς να τα διαπιστώσεις και μόνος σου.

Με το μπλε βελάκι είναι σημειωμένο το κτήριο Δ της πολυτεχνικής.

4ος - 5ος κι 6ος όροφος έχουν τα αποτελέσματα αυτής της εξεταστικής.

Ας πάει να ρίξει μια ματιά πριν να διαπρέψει.

Αυτό είναι το site της σχολής κι αυτό το forum

Α και να μην το ξεχάσω, το κερασάκι στην τούρτα.

Για να προχωρήσει μετά το 5ο εξάμηνο, θα πρέπει να διαλέξει τομέα.

Και για να διαλέξει τομέα, θα πρέπει να έχει περάσει 17 μαθήματα από τα 30κάτι που έχουν τα πρώτα 5 εξάμηνα.

Πριν πεις οτιδήποτε, να σου πω ότι το μέτρο έχει αλλάξει, και στη φουρνιά μου έπρεπε να είχες περάσει 10 (συγκεκριμένα 10 όμως).

Πλέον με την αλλάγη όλοι είπαν ότι έγινε πολύ πιο εύκολο. Ρώτα αν θέλεις στη γραμματεία πόσοι από τους πόσους 300φεύγα θα πάρουν τομέα φέτος.

cheers

Μα καλά είναι δυνατόν να δήλωσε κάπου χωρίς να πάρει πληροφορίες?

Εαν είναι έτσι όπως τα λες... ο φίλος σου δεν κάνει για Στρατιωτική σχολή και θα έχει μια ζωή πρόβλημα.

Αν ζορίζεται στη πιο χαβαλέ Σχολή από όλες τις Στρατιωτικές σχολές τότε χαιρέτα μας.

Απαράδεκτοι και οι γονείς του γιατί σίγουρα θα ήξεραν αν το παιδί τους κάνει η δεν κάνει για Στρατιωτικός.

Εκανε σφάλμα που πήγε, αλλά στέρησε και την θέση σε κάποιο άλλο παιδί που ήθελε πραγματικά να πάει.

Αυτό το κακό να δηλώνουν όλοι Στρατιωτικές σχολές και Αστυνομίες μόνο και μόνο για οικονομική αποκατάσταση έχει παραγίνει..

Οι μεταθέσεις δεν είναι μόνο Αθήνα Θεσ/νικη.. έχει και νησάκια.

Ναι, είναι δύσκολη η εύρεση εργασίας έξω αλλά κανείς καλός δεν χάνεται.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.