Jump to content

3.3 volts leds σε 12 volt

gus8511

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδια θελω να βαλω 4 Leds 3.3volt το καθενα στην γραμμη 12volt του carpc (αν γινεται να παρω ρευμα απο 12 volt της γραμμης του αυτοκινητου ακομα καλυτερα) Mπορει καποιος να μου πει πως πρεπει να τα συνδεσω? Τα leds ειναι 2 ασπρα, ενα κοκκινο και ενα μπλε

Τα volts δεν πάνε αθροιστικά, απλά θα τα κάψεις όλα. Tα watt πάνε αθροιστικά μόνο. Πρέπει να βάλεις κάποια ασφάλεια ή να πάρεις απευθείας από το καλώδιο 3.3v.

Για τα χρώματα, δεν έχει διαφορά, αλλά γούστα είναι αυτά :p

αν τα συνδεσω σε σειρα δεν γινεται? 12/4 περιπου 3 βολτσ.. (θελω οποσδηποτε απο 12αρα γραμμη να παρω ρευμα)

Για να τα συνδέσεις θα πρέπει να βάλεις σε κάθε λεντ και μία αντιστασούλα. Έχω τέτοιες αντιστάσεις σπίτι αλλά δεν ξεχωρίζω καλά τα χρώματα να σου πω. Θα προσπαθήσω να βγάλω μια φωτογραφία.

Έτσι όπως λες 12/4 = 3 Ναι στα μαθηματικά, αλλά στο πρώτο λεντ θα πηγαίνει 12 (άρα κάηκε) στο δεύερο θα πηγαίνουν 9 (άρα κάηκε) στο τρίτο 6(μάντεψε!) και αν είσαι τυχερός ίσως το τελευταίο να ανάψει και 2 δευτέρολεπτα και μετά να καεί.

Η καλύτερη κατ'εμένα σύνδεση είναι παράλληλα (τα + μαζί, τα - μαζί) με αντίσταση πριν το κάθε θετικό από τα λεντ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.