Jump to content

Αγορά φωτογραφικής μηχανής DSLR

Di@bolic

Recommended Posts

Μπαίνω κατευθείαν στο ψητό.

Θέλω να πάρω μία καλή DSLR για να βγάζω καλές φωτό του δάσους με το οποίο ασχολούμαι αλλά και των reviews.

Μετά από πολύ ψάξιμο είμαι ανάμεσα στις Sony Nex 3 18-55 (με την θήκη και την μπαταρία) Super Kit και στην οικομικότερη αλλά παρόμοια Sony a390 (σε τιμή προσφοράς στα 300 ευρω από Ελλάδα).

Στην δεύτερη με απογοητεύει το γεγονός ότι δεν τραβάει βίντεο και αν βάλω έξτρα μπαταρία και θήκη θα φτάσει στα επιπεδα της NEX 3.

Τι προτείνετε εσείς?

Υ.Γ Παρακαλείται να συμμετάσχει ο Γιάνκος!!! :smile026:

Εχω την εντυπωση οτι της nikon ειναι καλυτερος σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου. Δες και εδω http://www.dpreview.com/reviews/. Επισηε δες και συμβατοτητα φακων σε sony , εχω παλι την εντυπωση οτι ειναι λιγο περιορισμενη και ακριβη η γκαμα.

Vag καίγω την ίδια εντύπωση έχω. Πιστεύω πως καλύτερα θα ήταν να πας σε ένα μαγαζί και να τις δοκιμάσεις και να κρίνεις με το δικό σου μάτι. Εγώ από εμπιστοσύνη και μονο θα έβαζα και την nikon στην λίστα μου.

Εντάξει δεν είμαι και επαγγελματίας απλά θέλω να βγάζω φωτό έυκολα και γρήγορα και με τις απλές ρυθμίσεις.

Θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο.

Το να γραφει βίντεο είναι κάτι πολύ σημαντικό για εσάς ή όχι?

εμενα όχι, μια φορα το έχω χρησιμοποίηση. Με έβγαλε ασπροπρόσωπο όμως ;)

κοίτα, αν είναι να χώσις τόσα λεφτά για την Nex απλά για τις εύκολες ρύθμισις δεν αξίζει. Και οι πιο ""επαγλεματικες"" έχουν auro settings, αλλα ταυτόχρονα σε προκαλούν να παίξεις μαζί τους ;)

Ολες οι νεες τραβανε βιντεο και αρκετες 720p κιολας.Οντως dslr και αυτοματες ρυθμισεις δεν θα σε οδηγησει σε καλα αποτελεσματα. Εαν απλα θες point and shoot γρηγορο με αυτοματες ρυθμισες θα πας σε like slr. Εδω εχει ενα review για δαυτες http://www.dpreview.com/reviews/Q110superzoomgroup/ . Ημουν σε παρομοιο διλλημα πριν χρονια και κατεληξα τοτε σε μια panasonic fz νομιζω 35. Εχει αρκετα απο τα χαρακτηριστικα μιας dslr, και ειναι κατι σαν εισαγωγικο μοντελο στον κοσμο των dslr. Φυσικα το auto της κατα την γνωμη μου ειναι μια χαρα για καθημερινες φωγραφησεις ....

ps ( ασχετο ενετελως αλλα αλλαξα πληκτρολογιο και νοιωθω οπως οταν πρωτοπηρα την dell)

σύμφωνο μαζί σας guys, αλλα την πρώτη φορα που πήρα dslr τον πρώτο καιρό έβγαζα auto. Βλέποντας κακά αποτελέσματα πειραματίστηκα και έμαθα :)

( vag σε νιώθω , είναι σαν πρωτόπας από 17" σε 24" :p)

κανε αυτό που σου είπα , πήγαινε σε ένα κατάστημα, (πάρε μια sd δικια σου) βγάλε και με τις 3 photo, βάλε τις pics στο pc και κανε συγκριτικό ;)

Επίσης παρατήρησε πια σε βολεύει περισσότερο στο κράτημα :D

Βασικα απο την στιγμη που θα παρεις dslr οι φακοι παιζουν μεγαλο ρολο. Γνωμη μου, παρε μια μεταχειρισμενη (σώμα μονο) πχ canon 450D ή 400D και μετα δωσε λεφτα σε φακό.

Έχεις δίκιο σε αυτό αλλά εντάξει δεν σκέφτομαι να το τραβήξω τόσο τεμέτερον.

Στο μέλλον ίσως να πάρω φακό.

Θα δω για αρχή αν με βολεύει αυτός που έχει και αν όχι παίρνω άλλον ένα.

Τι προτιμάτε?

Nex 3 με 16mm φακό ή 18-55?

Όχι ακόμα guys.

Μάλλον κατά το Πάσχα, άλλωστε 2 εβδομάδες έμειναν δεν εμειναν μέχρι τότε.

Thanks για την βοήθεια.

Ίσως μέχρι τότε να πέσουν και οι τιμές και να πάω σε άλλο μοντέλο.

Any way θα σας κρατήσω ενήμερους.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.