Jump to content

Samsung TFT 26'' SM2693HM. 26άρα σε προσιτή τιμή!

junior-21-

Recommended Posts

• Replies 130
  • Created
  • Last Reply

Νομίζω ότι είναι θέμα απόστασης και μόνο και το τι κάνεις. Όταν π.χ. έπαιζα GTR2 και ήμουν στα 60 εκατοστά, δεν είχα πρόβλημα διότι κοιτούσα στο κέντρο και η περιφερειακή μου όραση ήταν ακόμη μέσα στην οθόνη, πολύ ωραία αίσθηση.

Όταν όμως θέλεις να διαβάσεις κείμενο, να σερφάρεις στο ίντερνετ κτλ, οπωσδήποτε πρέπει να είσαι πιο μακριά.

Σίγουρα η μετάβαση απο 19" crt σε 25.5" TFT είναι κάτι που θα πάρει λίγο χρόνο να το συνηθήσεις. Αυτό που μπορείς να κάνεις για αρχή είναι να μήν χρησιμοποιήσεις το wide και να του δώσεις μιά ανάλυση στα games 4:3 (αυτή που έχεις συνηθίσει με το 19άρι), μετά απο λίγες ημέρες θα έχεις συνηθίσει τις νέες διαστάσεις και θα μπορέσεις πιό εύκολα να γυρίσεις σε 16:10

Η καθαρή διαγώνιος του panel είναι 64cm με 55cm πλάτος και 34cm ύψος

Σίγουρα είναι μεγάλη και θέλει μία απόσταση 70cm εώς 1m και σίγουρα θέλει και καλό μηχάνημα για αντέξει στις ψηλές αναλύσεις.

Αυτά τα monitors θέλουν μεγάλλες αναλύσεις για να αποδώσουν ειδικά στα games, έτσι δέν υπάρχει περίπτωση να μήν δείς pixels στα 1024 X 768 άς πούμε και χωρίς να έχεις ανεβασμένα AA & AF στην κάρτα.

Τα κουμπιά αφής δέν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα γιατί δέν ασχολείσαι συνέχεια με αυτά, ίσως είναι καλύτερα που τα έχουν κάνει τόσο διακριτικά και δέν είναι οι τυπικές κουμπάκλες που έχουν όλα οι οθόνες στην βάση.

Αυτό που με καλύπτει περισσότερο είναι η έτοιμες επιλογές που έχει ώστε να ρυθμίζεις το contrast και τo brightness ανάλογα με αυτό που κάνεις (επιλογές text, internet, games, movie κ.τ.λ) πιθανόν να το έχουν όλες οι νέες οθόνες αλλα δέν το είχα δεί σε παλιότερες και αυτό ήταν πρόβλημα.

Η οθόνη μπορεί να γυρίσει σε κατακόρυφη θέση και να αλλάξεις απο landscape σε portrait, (βοηθάει πάρα πολύ σε σχέδιο)

Αυτό που κυρίως ενδιαφέρει τον κόσμο είναι εαν το monitor αξίζει τα λεφτά του και εδώ η γνώμη μου είναι οτι περίμενα να δώ πολύ λιγότερα απο αυτά που δίνει για TN, επομένως τα αξίζει και με το παραπάνω και είναι μιά πολύ καλή αγορά οθόνης, μιλάμε για αγορά 560 euro στις 25.5".

3η ημέρα σήμερα που κάθομαι πλάι της και νομίζω πως άρχισα να τη συνηθίζω. Το gaming είναι απολαυστικό. Είδα ένα επεισόδιο του lost σε high definition και ήταν πολύ εντυπωσιακό. Πλέον 2 παράθυρα mozilla δίπλα δίπλα και βλέπεις ταυτόχρονα τι γίνεται. Ο χώρος είναι άπλετος παιδιά!!! Άρχισε και μ΄αρέσει...

post-1166-1416073430,0091_thumb.jpg

nope.εγω τουλαχιστον στην 24αρα,στην ιδια αποσταση που ημουν και με το 19αρι το κεφαλι γυρναει περα δωθε.

σε λιγο μας βλεπω ομαδικη παραγγελια κολαρα για το στραβολαιμιασμα.

Φυσικα καμια σχεση η αποσταση που καθεσαι στην 19" και στην 24". Αν κατσεις τοσο κοντα με την 24" θα τυφλωθεις.

Εγώ έχω αργήσει να σας γράψω μιάς και η γνώμη μου δέν θα είναι πλήρης!

Δυστυχώς στο pc μου έχει χαλάσει το τανκ και μέχρι να το φτιάξω καλά κρασιά!

Οπότε η γνώμη μου είναι μόνο για την σύνδεση της οθόνης με το PS3!

Αυτό που έχω να πώ είναι ότι η οθόνη τα σπάει!

Απ΄οταν πρωτοείδα την εικόνα και σε games αλλά και σε videos με 1080 ανάλυση έμεινα πραγματικά λ@λ@κας!!!!!

Και όχι μόνο εγώ αλλά και όποιος την έχει δεί έχει ξετρελαθεί με την ποιότητα της εικόνας!

Για το θέμα της απόστασης πάντως δέν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα μιάς και η διαφορά απο 23" σε 26" δεν είναι και τόσο μεγάλη!

Βέβαια στη χρήση με το pc που η απόσταση είναι πιο μικρή, θα δείξει στο μέλλον!!!

Καλές γνώμες ακούω! :D πείτε κι άλλα γιατί την Πέμπτη μάλλον θα την τσιμπήσω :D

Τελικά την αγόρασες την οθόνη ;

Πες μας εντυπώσεις γιατί ψήνομαι κι εγώ!!! :rolleyes:

Χθές πήγα στα multi στουρνάρη που είχε την προσφορά (-19%) αλλά δυστυχώς δεν την είχε και τελικά βρήκα ένα τελευταίο κομμάτι Samsung 245Β και πήρα αυτό :red: τι να κάνω γμτ, ήταν καλό το -19% :red:

• 1 month later...

Έλεος, σταματήστε τα ποστς για οθόνες.

Ψηνόμουν άγρια για την Dell 2408 αλλά με ξενέρωνε η τιμή της.Οπότε είπα να πάω σε μία 22άρα γύρω στα 260€ (LG225) να βολεύει κ στον λαιμό.Διαβάζω στο άλλο thread για την LG245W, αρχίζουν να μου μπαίνουν ψύλοι.(αλλά ήμουν ακόμη 80% σε 22άρα)

Και τώρα έρχεστε εσείς και με βάζετε σε σκέψεις πάλι...

-Με διπλάσια λεφτά παίρνω 26άρα...

Παιδες το Monitor τα σπαει ! Εγω καθομαι στο ενα μετρο με φωτεινοτητα 50 και contrast 70 και ειμαι κομπλε! Υπερ ευχαριστημενος ειμαι! Στα παιχνιδια ειναι αντε γεια!

Αραζω στην καρεκλαρα μου και λιωνω στα movies and games!

http://img220.imageshack.us/img220/3383/img0004st2.jpg

Παιδες το Monitor τα σπαει ! Εγω καθομαι στο ενα μετρο με φωτεινοτητα 50 και contrast 70 και ειμαι κομπλε! Υπερ ευχαριστημενος ειμαι! Στα παιχνιδια ειναι αντε γεια!

Αραζω στην καρεκλαρα μου και λιωνω στα movies and games!

http://img220.imageshack.us/img220/3383/img0004st2.jpg

Όπως βλέπω από την φωτογραφία σου, και εγώ θα είμαι στην ίδια απόσταση από την οθόνη.Και έχω 2 ερωτήσεις:

α) Είναι ικανή η απόσταση ενός μέτρου για να μην στραβολαιμιάζεσαι ;

β) Καλά τα games + movies, αλλά για διάβασμα κειμένου/internet από ένα μέτρο πως είναι;

Πλιζ μην σκέφτεσαι ότι έδωσες 575€ και πες αλήθεια :p (εσύ κ οι λοιποί που κάθονται στο ένα μέτρο με 26αρα)

Και κάτι άλλο προς όλους.Λένε σε άλλο νήμα(ή και σε αυτό, δεν θυμάμαι) ότι από την πολύ φωτεινότητα της οθόνης τα "παίζουν" οι αισθητήρες του ματιού.Αν έχεις ανοιχτό το φως στο δωμάτιο, υπάρχει πάλι αυτό το πρόβλημα;

μια ερώτηση κι από εμένα.. όταν έχεις κινητό δίπλα, και χτυπάει, σου κάνει κι εσένα κουλά, όπως πουχου να πέφτει η ένταση των ηχείων, να αλλάζει contrast/brightness, να σβήνει? :p Ετοιμάζεται για αλλαγή, απλά θέλω να δω είναι γενικό το φαινόμενο

εγω την βρησκω καπως Too much την 26αρα αλλα περα απο αυτο η συγκεκριμενη ειναι πολυ ομορφη κ με καλη τιμη οντως

για video κανει μοναχα !! ουτε για game , xbox360 κ.τ.λ εχω 24αρα LG και για να την χορτασεις σε frame πρεπει να σταξεις χρημα !...

Καταρχιν την πηρα 450 ευρω! Κατα δευτερον δεν μασαω τα λογια μου, ειμαι ατομο το οποιο οτι βλεπω το λεω και δεν κρινω απο το αν εδωσα τοσα λεφτα και μην φανει οτι πηγαν πεταμενα λεω μουφες! ΟΧΙ! Ειμαι απολυτα ευχαριστημενος, ειναι θεμα συνηθειας φιλαρακο, δεν εχω κανενα προβλημα , το ειπα οτι μονο η γωνια θεασης ειναι επειδη ειναι ΤΝ αλλα ηξερα τι επαιρνα και δεν με ενδιαφερει η γωνια θεασης γιατι παντα καθομαι ευθεια!

Οσο για τον φιλο VASI, ναι ενα τετοιο monitor ειναι ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΑ ΜΑΖΙ γιατι εαν θες να το απολαμβανεις παντα θα πρεπει να τα σκας καθε λιγο και λιγακι για αναβαθμιση! Αυτη ειναι η αληθεια!

Καταρχιν την πηρα 450 ευρω! Κατα δευτερον δεν μασαω τα λογια μου, ειμαι ατομο το οποιο οτι βλεπω το λεω και δεν κρινω απο το αν εδωσα τοσα λεφτα και μην φανει οτι πηγαν πεταμενα λεω μουφες! ΟΧΙ! Ειμαι απολυτα ευχαριστημενος, ειναι θεμα συνηθειας φιλαρακο, δεν εχω κανενα προβλημα , το ειπα οτι μονο η γωνια θεασης ειναι επειδη ειναι ΤΝ αλλα ηξερα τι επαιρνα και δεν με ενδιαφερει η γωνια θεασης γιατι παντα καθομαι ευθεια!

Οσο για τον φιλο VASI, ναι ενα τετοιο monitor ειναι ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΑ ΜΑΖΙ γιατι εαν θες να το απολαμβανεις παντα θα πρεπει να τα σκας καθε λιγο και λιγακι για αναβαθμιση! Αυτη ειναι η αληθεια!

450??? Από που οεο;Στείλε κανα πμ κ σε μας τα φτωχαδάκια.

Πάντως την είδα σήμερα πλαίσιο.Ήταν δίπλα σε μια 24αρα και φαινόταν σχεδόν ίσες.

Και εντωμεταξύ δίπλα στην 24άρα είχε κάτι 22άρες που φαινόταν μισές...Δεν ξέρω γιατί τέτοια διαφορά

->deninho : Αυτό το παθαίνεις σε αυτήν την οθόνη; (μην λες τέτοια εκεί που έχω αρχίσει να κατασταλάζω)

->vasi : Και η 19άρα με μία κάρτα των 50 ευρώ δεν κάνει τπτ...Οπότε μια χαρά είναι για games αν έχεις κ το κατάλληλο εργαλείο.Το xbox νομίζω βγάζει 720p οπότε ναι θα "χάνεις" λίγο λόγω upscaling (κάτι τέτοιο)

Tην πηρα τοτε με την προσφορα του multirama, την ημερα με χωρις ΦΠΑ! Δεν ξερω εαν θυμασται!

Δεν εχω κανενα προβλημα εγω! ΦΙλαρακο τη περιμενεις τρεχα για RMA!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.