Jump to content

Samsung TFT 26'' SM2693HM. 26άρα σε προσιτή τιμή!

junior-21-

Recommended Posts

Βασικά δεν μπορώ να βρω ούτε ένα review σε όλο το ίντερνετ γι' αυτή την οθόνη!!!

• Replies 130
  • Created
  • Last Reply

Όντως για τα λεφτά της είναι τέλεια!

Να κάνω και μια off topic ερώτηση?

Μπορώ στην HDMI να συνδέσω το PS3?

Απο τις παρακατω ποια θα προτιμουσατε; θελω να αγορασω μια οθονη να την κρατησω τουλαχιστον 5-6χρονια...

http://www.plaisio.gr/productcompare.aspx?Catalog=23&Category=69978102&Products=1082434%2c1017640%2c995231

Εχουμε 1 με ΤΝ πανελ και 2 με S-PVA σε διπλασια τιμη.

Προς το παρον ειμαι προς ΕΙΖΟ μερια....

Μπορείτε να μου εξηγήσετε τι παίζει με τη συγκεκριμένη οθόνη; Την 26άρα λέω. Δεν υπάρχει ούτε ένα review σε όλο το ίντερνετ!!! Γιατί; Είναι ολοκαίνουρια; Και μόνο το πλαίσιο την έχει; Ή πολύ καλή πρέπει να είναι ή πολύ μάπα. Πείτε γιατί είμαι ψημένος να πάω να την πάρω!!!

edit: Βρήκα κάποια mini reviews από πελάτες. Λένε καλά λόγια...

H συγκεκριμενη οθονη βρισκεται αυτη τη στιγμη πανω

στο γραφειο μου διπλα απο την εξαιρετη HP LP3065

30 "" 2560Χ1600 92% color gamut κλπ. κλπ.

Απλα θα πω οτι δεν περιμενα ουτε μια στο

εκατομυριο να σταθει στο πλαι της........

Οχι μονο απλα σταθηκε αλλα την κοιταξε καταματα....

Το μονο που χρειαστηκε ητανε καμια ωριτσα πειραματισμος

με τις ρυθμισεις της....

Καντε στον εαυτο σας την χαρη και αποκτειστε αυτη την οθονη.........

Όντως για τα λεφτά της είναι τέλεια!

Να κάνω και μια off topic ερώτηση?

Μπορώ στην HDMI να συνδέσω το PS3?

βεβαίως και μπορείς, εγώ την δοκίμασα με HDMI DVD Player και αποδίδει άψογα

Η οθόνη είναι καινούρια επομένως τα Review θα τα δούμε σε λίγο καιρό.

Σε σχέση με την τιμή της νομίζω πώς είναι η καλύτερη επένδυση για αγορά Monitor στις 25.5"

Για να πώ την αλήθεια είχα επιφυλάξεις όταν την αγόρασα λόγω του πάνελ αλλα τώρα μπορώ να πώ ότι με έχει καλύψει πλήρως, ειδικά στο gaming.

Οι EIZO είναι επιλογή εργασίας για αυτούς που θέλουν ένα monitor που να τους βγάλει δουλειά, οι περισσότεροι όμως θέλουν ένα καλό πολύ καλό monitor γενικής χρήσης. Απλά η γνώμη μου είναι οτι θεωρώ λάθος να αγοράσει κάποιος ένα πανάκριβο monitor (eizo πχ) για γενική χρήση και ιδιαίτερα για gaming γιατί πολύ απλά δέν κάνουν.

Για όσους θέλουν monitors που θα τα χρησιμοποιήσουν για εργασία (graphic design, επαιξεργασία εικόνας κ.τ.λ) τότε οι ακριβές οθόνες είναι μονόδρομος. Εκόμη δέν έχω δεί οθόνη που να αποδίδει καλύτερα τα πραγματικά χρώματα απο το EIZO 21" CRT που χρησιμοποιώ για γραφικά, άν όμως την βάλω για games την συγκεκριμένη οθόνη είναι απαράδεκτη.

Εάν αντικατστήσω την CRT τότε θα ξαναπάω σε EIZO με κλειστά μάτια αλλα όπως είπα πρίν μιλάμε για monitor εργασίας άρα θα σου κάνει απόσβεση απο την δουλειά που θα βγάλει και εκεί δέν τα λυπάσαι τα χρήματα που θα δώσεις.

Επομένως φυλάξτε τα χρήματα σας.

1.κάνει Pivot όπως λέει στα χαρακτηριστικά? δηλ απο landscape σε portrait?

2.μήπως μπορείς να μετρήσεις με ένα μέτρο α) την κατακόρυφη διάσταση θέασης β) την κατακόρυφη εξωτερική διάσταση μόνο της οθόνης (όχι και το stand δηλαδή)

την είδα Πλαίσιο και είναι πολύ καλή, 95% θα γίνει δικιά μου πολύ σύντομα

Εγώ την παρήγγειλα και είμαι στην αναμονή...την περιμένω με ανοιχτές αγκάλες!

Παιδιά, είμαι στο τσακ να πάω να την πάρω. Είμαι τώρα με μία philips 19" CRT. Ελπίζω να μην με απογοητεύσει η 26άρα ε;

Παίδες, όποιος την παίρνει, καταθέτει φώτος, απόψεις, εντυπώσεις κλπ κλπ γιατί μάλλον η οθόνη θα απασχολήσει πολύ κόσμο.

Έκανα την υπέρβαση και μόλις την παρήγγειλα!!! Σε 2 μέρες λένε θα την έχουν...

Λοιπόν, η οθόνη ήρθε και εγκαταστάθηκε στο μηχάνημα της υπογραφής. Καταρχήν, είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ! Δεν ξέρω αν καταφέρω να την συνηθίσω κάποια στιγμή. Το κακό είναι ότι το γραφείο μου είναι μικρό σε πλάτος κι έτσι δεν μπορώ να πάω πολύ μακριά. Εντυπώσεις:

1) Η ποιότητα κατασκευής φαίνεται πολύ καλή. Και η βάση είναι πολύ ωραία. Η οθόνη πηγαίνει πάνω-κάτω αλλά και σε γωνία πάνω-κάτω. Επίσης φαίνεται να περιστρέφεται αλλά δεν μπορεί να γίνει κατακόρυφη επειδή είναι πολύ μεγάλη και βρίσκει στο γραφείο. Δεν ξέρω τι παίζει.

2) Έβαλα GTR2 σε συνδυασμό με τα Ζ-5500 και το logitech driving pro και το παιχνίδι ήταν πορωτικό! Σε ανάλυση 1920x1200 πήγαινε νεράκι (είναι πολύ ελαφρύ) και η απόκριση της οθόνης ήταν άψογη.

3) Είδα το knignt rider 2008 σε HD και επίσης η εικόνα ήταν πολύ καλή, αν και φαίνονται σημάδια συμπίεσης της εικόνας. Νομίζω ότι σε τέτοια μεγέθη πρέπει να έχουμε γενικώς πολύ καλής ποιότητας πηγές...

4) Τα χρώματα γενικώς φαίνονται καλά, δεν είμαι και άνθρωπος που εντυπωσιάζεται εύκολα, απλώς η οθόνη με κούρασε πολύ ειδικά όταν π.χ. άνοιγα τον mozilla και όλη η οθόνη γινόταν άσπρη. Κατέβασα την φωτεινότητα γύρω στα 30, την αντίθεση στα 100, αλλά ακόμη κι έτσι όταν το φόντο είναι ανοιχτόχρωμο, τότε σε κουράζει κάπως. Ήταν βέβαια η 1η μέρα, κι η μετάβαση από 19"CRT στις 26" ήταν κάπως απότομη, οπότε, ο χρόνος θα δείξει.

5) 2 αρνητικά θα γράψω τώρα. Το 1ο είναι η γωνία θέασης στο κατακόρυφο η οποία δεν είναι και ό, τι καλύτερο. Βέβαια δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα, ακόμη και στο κρεβάτι που ξάπλωσα εφόσον η οθόνη ρυθμίζεται μέχρι και -5 μοίρες. Είδα κανονικά ταινία. Το 2ο είναι τα κουμπιά ρύθμισης τα οποία είναι αφής. Τα γράμματα από κάτω τους είναι άσπρα πολύ διακριτικά τα οποία όταν έχεις ανοιχτή την οθόνη δεν φαίνονται με τίποτα. Χρησιμοποίησα φακό για να τα βλέπω. Πρέπει να προσπαθήσεις αρκετά και για να τα πετύχεις.

6) Το επόμενο αρνητικό και ανεμενόμενο του όλου θέματος είναι ότι χρειάζεται πραγματικό θηρίο από πίσω ώστε να μπορείς να παίζεις παιχνίδια στα 1920x1200, αλλιώς με χαμηλότερες αναλύσεις η εικόνα έχει πολλά pixelιάσματα.

Γενικώς δεν έχω και εμπειρία με TFT οθόνες οπότε μην πάρετε τη γνώμη μου πολύ σοβαρά.:hehe::hehe::hehe:

Έκανα έναν γρήγορο έλεγχο για καμμένα pixels και δεν βρήκα κάτι. Χρησιμοποίησα τον dead pixel tester. Υπάρχει πρόγραμμα που να μπορεί ν καταλαβαίνει μόνο του αν υπάρχει καμμένο pixel;

planetman, μας μπέρδεψες τώρα. Αν και μέσες άκρες, τέτοια έλεγα κι εγώ όταν από 15άρα crt πήγα σε 20άρα wide.

Σας μπέρδεψα διότι δε γράφω με στόμφο. Λοιπόν: Η οθόνη έχει πολύ καλή απόκριση, τα χρώματα φαίνονται καλά καθώς και η ποιότητα κατασκευής. Απλώς είπα ότι με κούρασε το μέγεθός της σε συνάρτηση με την απόσταση που κάθομαι. Τα κουμπιά είπα ότι είναι σπαστικό να τα ψάχνεις αλλά εντάξει, τα φτιάχνεις μια φορά και ξεμπερδεύεις...

3 ώρες την δούλεψα, πόσα πράγματα παραπάνω μπορώ να πω;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.