Jump to content

Samsung TFT 26'' SM2693HM. 26άρα σε προσιτή τιμή!

junior-21-

Recommended Posts

• Replies 130
  • Created
  • Last Reply

Featuring full 1080p HD resolution, HDMI inputs, and built-in multimedia speakers, these monitors are comprehensive entertainment solutions for consumers looking for superior image quality and next-generation audiovisual input while listening to music, gaming, or watching movies on their computer monitor. The built-in multimedia speakers also allow end-users to seamlessly participate in teleconferences or listen to videos and audio presentations without the need to incur the cost of acquiring separate speakers.

With a dynamic contrast ratio of 10,000:1, the 2493HM monitor sets the standard for superior, true-to-life image quality. Furthermore, both monitors feature a 5ms GTG response time, virtually eliminating blurring or ghosting. The pair of monitors also benefit from a high resolution of 1920 x 1200.

Like all Samsung displays, the 2493HM and the 2693HM monitors are backed by a three-year limited warranty on labor and parts, including the backlight, as well as toll-free technical support for the life of the display.

The 2493HM monitor is currently available for an MSRP of $599, while the 2693HM monitor is available for $699 MSRP.

http://biz.yahoo.com/bw/080116/20080116006104.html?.v=1

Εχει δουλεψει κανεις σε οθονη τετοιου μεγεθους? Μπορεις κανονικα να καθεσαι στην κλασσικη αποσταση και να μην γυριζεις το κεφαλι...?

nope.εγω τουλαχιστον στην 24αρα,στην ιδια αποσταση που ημουν και με το 19αρι το κεφαλι γυρναει περα δωθε.

σε λιγο μας βλεπω ομαδικη παραγγελια κολαρα για το στραβολαιμιασμα.

Λετε να ειναι η αρχη για πτωση τιμων.

ο πεινασμενος λενε καρβελια ονειρευεται :D

Αρχική απάντηση από Daytime Dreamer

Απαραδεκτες γωνιες θεασης ομως (160/160)

μπα, σε τετοια μεγεθη πρεπει να σηκωθεις απο την καρεκλα για να κοιταξεις απο το πλαι.

• 2 weeks later...

Αύριο που την περιμένω θα ξέρουμε άν αξίζει ή όχι.

Θα σας πώ αναλυτικά τις εντυπώσεις μου απο αυτό το monitor

πιστεύω οι 26'' είναι ιδανικό μέγεθος για ανάλυση 1920*1200, εγώ με την 24άρα θα ήθελα λίγο παραπάνω μέγεθος γιατί από απόσταση 1 μέτρου τα windows, dialog boxes κλπ σε default καταστάσεις μου φαίνονται μικρά και πιάνω τον εαυτό μου να σκύβει ώστε να διαβάσω πχ καλύτερα το όνομα ενός αρχείου.

και σχετικά με τις γωνίες θέασης... με τέτοια τιμή, who cares?

... θα ήθελα λίγο παραπάνω μέγεθος γιατί από απόσταση 1 μέτρου τα windows, dialog boxes κλπ σε default καταστάσεις μου φαίνονται μικρά και πιάνω τον εαυτό μου να σκύβει ώστε να διαβάσω πχ καλύτερα το όνομα ενός αρχείου....

Δεξί κλίκ στην επιφάνεια εργασίας, ιδιότητες, εμφάνιση

και:

1- άλλαξε τα fonts (μικρά, μεσαία, μεγάλα) μέχρι εκεί που σου αρέσει.

2- πειραξε τις ρυθμίσεις για ΟΛΑ τα fonts όπου αυτά εμφανίζονται, icons, menu, windows κλπ.

Επέλεξε γραμματοσειρά που σου αρέσει, άλλαξε το μέγεθος της και δοκίμασε να τα κάνεις και bold.

Σώσε τις ρυθμίσεις για να μην τα κάνεις όλα από την αρχή στο μέλλον. ;)

ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ αποτέλεσμα για οθόνες με μεγάλη ανάλυση... :):):)

26" ??

Ακομα κ οι 24 πολλες ειναι α imo, εχω μια 244Τ κ μια 215ΤW (24αρα κ 21) κ τελικα πιστευω το ιδανικο ειναι γυρο στις 22"

Ίσως είναι το συντομότερο Review που θα χρειαστεί να κάνω γιατι απλά το monitor παιδιά είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ.

Ανάλυση επιφάνειας εργασίας 1920Χ1200, στα Games είναι φοβερή και η ποιότητα κατασκευής άριστη.

Η απόσταση είναι η ίδια που είχα το προηγούμενο 22" CRT (που μου το κάψανε οι τσόγλανοι της ΔΕΗ με τις διακοπές τους και τις συνεχόμενες πτώσεις τάσης, μου κάψανε το CRT καί το MGE UPS που ήταν μαζί με την οθόνη, για να πώ και τον πόνο μου)

H απόσταση που την έβαλα είναι 60-70 Cm αλλα το ιδανικό νομίζω είναι κάπου στο μέτρο.

Η ποιότητα κατασκευής είναι τέλεια, με κουμπιά αφής στο δεξιό μέρος, γυαλιστερό φινίρισμα και ποιότητα που την βλέπεις στις μεγάλες TFT LCD και plasma της samsung.

Video/DVD

Άν και έχω καί την Samsung R71 B HDMI 40" στο σαλόνι, νομίζω πώς είναι η ώρα να εγκατασταθώ μόνιμα πιά στο Computer Room :)

Σε σχέση με την τιμή (560 euro τιμή πλαισίου) νομίζω πώς είναι απο τις καλύτερες αγορές που μπορεί να κάνει κάποιος.

Τα games που την δοκίμασα για αρχή ήταν τα IL2 1946, COD4, Sniper Elite, την πήρα το πρωί και δέν έχω προλάβει να την ξετινάξω ακόμη.

Πολύ έξυπνος επίσης ο τρόπος ρύθμισης του ύψους και της γωνίας θέασης.

6537-1copy.jpg

ceGfxbCef0.jpg

To μόνιτορ απλά αξίζει με το παραπάνω τα λεφτά του.

Άποψη θέλω, τα χαρακτηριστικά είναι απλά μπλα μπλα! Το μαύρο της πως σου φαίνεται?

Το μαύρο ήταν απο τα πρώτα που κοίταξα όταν την έψαξα για καμένα pixel και μπορώ να πώ πως ο διαχωρισμός στο μαύρο είναι άψογος, ο διαχωρισμός του degradation (που είναι ο δυσκολότερος στα TFT) αποδίδει επίσης άψογα, έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για δουλειά (π.χ image editing, photoshop, Corel κ.τ.λ). Σε εκτυπώσεις επίσης απέδωσε τα πραγματικά χρώματα.

Τις δοκιμές τις έκανα με το Eizo Monitortest καί καί με την 21" EIZO T960 CRT που την έχω δίπλα για δουλειά και αποδίδει τον σωστό χρωματισμό έτσι μπορώ να δώ τί εναι αυτό που βλέπω και ποιές είναι οι τυχών αποκλίσεις στα χρώματα.

Δέν έχω σκαλίσει ιδιέτερα το το μενού γιατί στo Default αποδίδει σωστά τα χρώματα καί το contrast, αλλα έχει πάρα πολλές επιλογές, (για όλες αυτές τις extra επιλογές και ρυθμίσεις μπορείς να δείς το Manual που τα έχει όλα μέσα)

Magic Bright, HDMI Black Level κ.α

http://org.downloadcenter.samsung.com/downloadfile/ContentsFile.aspx?CDSite=us&CttFileID=1785215&CDCttType=UM&ModelType=C&ModelName=2693HM&VPath=UM/200801/20080130222832437_BN59-00660A-01-Eng.pdf

Η αλήθεια είναι οτι περίμενα πολύ λιγότερα για τα 560 euro που κόστισε.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.