Jump to content

ενισχυτης και subwoofer απο logitech Z5500

ababapanos

Recommended Posts

εχω για PC τα logitech Z5500 που εχει φοβερο subwoofer και παρα πολυ δυνατο .... αλλα δεν μπορω να καταλαβω πως θα μπορουσα να το συνδεσω με τον ενισχυτη μου yamaha V359, γιατι εχει μονο υποδοχες για τα ηχεια,

To subwoofer απο πισω ειναι ετσι...

http://www.volesoft.com/images/articles/Logitech_Z-5500_01.jpg

και ο ενισχυτης μου ετσι....

http://www.yamaha.co.jp/english/product/av/lib_image/rxv359/rxv359_rtl.jpg

μηπως μπορειτε να με βοηθησετε πανω στο θεμα?

Αρχική απάντηση από ababapanos

εχω για PC τα logitech Z5500 που εχει φοβερο subwoofer και παρα πολυ δυνατο .... αλλα δεν μπορω να καταλαβω πως θα μπορουσα να το συνδεσω με τον ενισχυτη μου yamaha V359, γιατι εχει μονο υποδοχες για τα ηχεια,

To subwoofer απο πισω ειναι ετσι...

http://www.volesoft.com/images/articles/Logitech_Z-5500_01.jpg

και ο ενισχυτης μου ετσι....

http://www.yamaha.co.jp/english/product/av/lib_image/rxv359/rxv359_rtl.jpg

μηπως μπορειτε να με βοηθησετε πανω στο θεμα?

O V359 και σχεδόν ΟΛΟΙ οι home cinema ενισχυτές, απλα περνάνε σήμα στο κανάλι του sub. Το οποίο προυποθέτει να έχεις ενεργό subwoofer και όχι παθητικό... (Με δικό του ενισχυτή δηλαδή)...

Οποτε αυτο που θές να κάνεις είναι μάλλον ανέφικτο...

Αρχική απάντηση από Nephilim

LevelOne μιας και το εθιξες.

ποιες οι διαφορες αναμεσα σε ενα παθητικο με ενα ενεργητικο?

Παθητικό = δεν έχει ενισχυτή, ουσιαστικά ένα μεγάφωνο που "κατεβαίνει" χαμηλά και χρειάζεται ενισχυτή.

Ενεργητικό = έχει ενισχυτή.

Αν δεν σε κάλυψα, νέο thread pls :)

Αρχική απάντηση από jois21

Νομιζω ο rootX ειναι σωστος. Γενικα ολα τα ηχεια πισι ειναι αυτοενισχυομενα οποτε δε τα βαζεις ποτε σε ενισχυτη.

Παθητικά είναι τα ηχεία, ο ενισχυτής τους βρίσκεται στο κουτί του sub και για αυτό όλα συνδέονται εκεί.

Κανονικά μπορείς να συνδέσεις όλα τα ηχεία σε εξωτερικό ενισχυτή (αν και έχουν διαφορετικά βύσματα συνήθως) εκτός βέβαια από το sub.

Το γούφερ των λότζιτεκ είναι ενεργό και ενισχύει το σήμα που παίρνει από το ένα από τα τρία καλώδια της κάρτας ήχου.

Μόνο από την πηγή λοιπόν(pc ή player) μπορείς να συνδεθείς απευθείας με το γούφερ των λότζιτεκ. Μόνο που στην περίπτωση του pc περνάει από ένα καλώδιο τόσο το κεντρικό κανάλι όσο και το κανάλι των μπάσων.

Αν έχεις player στέλνεις αναλογικά τον ήχο στον γιαμάχα(εκτός από τα μπάσα) και αγοράζεις καλώδιο μετατροπέα rca σε μινιτζακ για να στείλεις τα χαμηλά στα λότζι.

Νομίζω όμως πως ο γιαμάχα μπορεί να στείλει μη ενισχυμένο μπάσο σε ενεργό γούφερ. Στις οδηγίες θα το λέει.

Οχι ρε παιδια!Σχεδον όλοι οι ενισχυτες εχουν subwoofer out. Αυτη είναι μια εξοδος η οποία δεν ειναι ενισχυμενη!

Εκει μπορεις χωρις απολυτος κανενα προβλημα να συνδεσεις ενα ενεργο subwoofer οπως εχει κανει κ το παλικαρι πιο πανω.

Γίνεται.

Αν ο ενισχυτής δίνει σήμα μη ενισχυμένο, τότε χρειάζεσαι ένα καλώδιο stereo minijack-to-RCA. Θα συνδέσεις το στερεοφωνικό minijack στην πορτοκαλί υποδοχή του control pod των Logitech και θα δώσεις το σήμα από τον ενισχυτή στο ένα από τα δύο RCA (με δοκιμή βρίσκεις πανεύκολα ποιο από τα δύο αντιστοιχεί στο κανάλι του subwoofer).

Αν ο ενισχυτής δίνει σήμα ενισχυμένο, τότε πρέπει αναγκαστικά να ανοίξεις την καμπίνα του subwoofer, να αποσυνδέσεις το καλώδιο του ηχείου και να βάλεις πάνω του την έξοδο από τον ενισχυτή. Μια εντελώς πρόχειρη λύση, απλώς για να δεις πώς παίζει όταν το συνδέσεις, είναι να περάσεις το καλώδιο μέσα από την τρύπα του bass reflex. Φυσικά, για μόνιμη σύνδεση, πρέπει να κάνεις κάποια πατέντα για να βγάλεις εξωτερικά κάποια είσοδο που θα συνδέεται με το sub.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.