Jump to content

OTE και traffic shaping.

JohnG85

Recommended Posts

Αυτοί είδαν οτι το 70% του internet καταναλώνεται σε p2p και τρώνε bandwith από άλλες λειτουργίες και λόγω της αδύναμης υποδομής των μπαγλαμάδων την πληρώνουνε τα p2p.Πάντως εγω που είμαι στον greek-tracker , είχα πολυ σοβαρό πρόβλημα και σαν vip, γιατί δεν έπιανα τις ταχύτητες που έπρεπε σαν vip να πιάνω μιας και δεν έχω ratio στο download. Με μια ακόμη δοκιμή χθές έπιασε επιτέλους εκείνα τα λουσάτα 700-800 σε μονά αρχεία από τον tracker...και όλα αυτά με τον utorrent 1.8 beta και το encryption στο forced..

Μάλλον από εδώ και πέρα θα αλλάζουμε εκδόσεις tor-clients όχι σαν τα πουκάμισα αλλά σαν τα σώβρακα.:upside:

• Replies 47
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από Wizard! [Χθες, στις 16:06]

Γιατί είσαι ο μόνος που μιλάει για Forthnet?

Αρχική απάντηση από Jaco [Χθες, στις 18:58]

. έχουμε και την forthnet που από 2 βγάχει 0.4...

• 2 weeks later...

δεν ξέρω αν έχετε πάρει είδηση το παρακάτω, αλλά μου έκανε πολύ εντύπωση που δεν έχει αναφερθεί...

στη διαδικασία ενεργοποίησης otenet σύνδεσης adsl σου έχει τα παρακάτω... ουσιαστικά τους δίνεις το οκ για μπλοκάρισμα ορισμένων port (άραγε μόνο αυτών?) και δε ξέρω τί άλλο...

post-33-1416073418,2002_thumb.jpg

post-33-1416073418,787_thumb.gif

εγω ξερω πηγα να κατεβασω κατι απο private tracker στο λαπτοπ ( azzu χρησιμοποιω ) και μου κατεβαζε με 2-3ΚΒ

το βαζω στο αλλο pc ( και κατεβασε με 100+ ) παλι με azzu

δεν ξέρω αν έχετε πάρει είδηση το παρακάτω, αλλά μου έκανε πολύ εντύπωση που δεν έχει αναφερθεί...

στη διαδικασία ενεργοποίησης otenet σύνδεσης adsl σου έχει τα παρακάτω... ουσιαστικά τους δίνεις το οκ για μπλοκάρισμα ορισμένων port (άραγε μόνο αυτών?) και δε ξέρω τί άλλο...

[ATTACH]30164[/ATTACH]

[ATTACH]30165[/ATTACH]

Εγώ είχα επιλέξει όχι εκεί. Δεν είναι υποχρεωτικό το ΝΑΙ.

Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί - δεν έχω διαβάσει τα παραπάνω ποστς παρά ελάχιστα - και σε μένα υπήρξε βελτίωση με το utorrent 1.8 beta.

Με παλιότερη έκδοση η otenet φρενάρει αρκετά τα torrents. Δοκίμαζα με ACN/otenet το ίδιο torrent με άμεση εναλλαγή από τον έναν ISP στον άλλον και όντως η ACN δεν φρέναρε πουθενά.

καλά θέλει πολύ μυαλό να καταλάβει οτι εκτός απο εμάς που προχωράμε τις εκδόσεις

προχωράνε και αυτοί τα κλειδώματα?

welcome back to Reality...

OTE Rulez...

Εμένα στην όλη υπόθεση μου τη δίνει που είχαν φαγωθεί όλοι με τον πΟΤΕ και την πανάκριβη υπηρεσία που προσφέρει, που άξιζε να την πληρώνεις γιατί έδινε αυτά που έλεγε. Τώρα δε βλέπω κανέναν από αυτούς να μιλάει κι όταν αρκετοί λέγαμε, περιμένετε 4-6 μήνες να δείτε τι θα γίνει όταν μπουκώσει, δε μας δίνατε σημασία. Τι να το κάνω το να απαντάνε στα τηλέφωνα αμέσως αν δε μου κάνουν τίποτα?

Εμένα στην όλη υπόθεση μου τη δίνει που είχαν φαγωθεί όλοι με τον πΟΤΕ και την πανάκριβη υπηρεσία που προσφέρει, που άξιζε να την πληρώνεις γιατί έδινε αυτά που έλεγε. Τώρα δε βλέπω κανέναν από αυτούς να μιλάει κι όταν αρκετοί λέγαμε, περιμένετε 4-6 μήνες να δείτε τι θα γίνει όταν μπουκώσει, δε μας δίνατε σημασία. Τι να το κάνω το να απαντάνε στα τηλέφωνα αμέσως αν δε μου κάνουν τίποτα?

[off topic mode on] Πρόβλημα με τη 24άρα σπιτι συχρόνιζε πολύ χαμηλά 6 ενώ έπρεπε να πιάνει 8-9. Τηλέφωνο για βλάβη στο Οτε, next day ήρθε άλλαξε τη γραμμή στο κέντρο του Οτε και παίζω στα 8 θα το έκανε κανένας εναλλακτικός αυτό δνε νομίζω. ( ο τεχνικός του ΟΤε ευγενέστατος και έκανε τα πάντα για να δουλέψει σωστά)

Mετά από αυτό απλά με κέρδισε...[off topic mode off]

Αν η ψυχική ηρεμία κάποιου είναι αμελητέα μπροστά στα τρελά νούμερα των torrents τότε έχεις απόλυτο δίκιο.

Τώρα αν τα torrents δεν είναι συνώνυμο του internet και αν κάποιος αρνείται πεισματικά να προσθέσει επιπλέον παράγραφο στην βραδινή προσευχή του, ειδικά για τον εναλλακτικό πάροχο των υπηρεσιών τηλεφωνίας και internet, τότε τζάμπα χαίρεσαι.

Όπως ανέφερα ο ΟΤΕ χωρίς να ενημερώσει - και αυτό είναι το όλο θέμα - φαίνεται να φρενάρει τα p2p.

Αλλά

- δεν έχω δει ποτέ χαμηλή ταχύτητα σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία, με μια επιφύλαξη στο on line gaming με το οποίο απλά δεν έχω ασχοληθεί τους τελευταίους μήνες

- δεν έχω χάσει ούτε ένα τηλεφώνημα

- δεν έχω νιώσει την ανάγκη να πάρω τηλέφωνο στο support - τα p2p δεν αποτελούν αυτοσκοπό για μένα, αλλά ακόμα και αν έπαιρνα τηλέφωνο δεν θα χρειαζόταν πριν να έχω φροντίσει να πάρω και ρεπό από την εργασία μου για να υπομείνω το βάσανο της πολύωρης αναμονής στο ακουστικό μου

Αυτό το "ψυχική ηρεμία" το κάνατε καραμάλα πιά. Τότε θα έπρεπε το Δαφνί να έχει 500.000+ τρόφιμους που είναι πελάτες των εναλλακτικών. Δηλαδή μόνο εγώ δεν έχω πρόβλημα?

Κι επειδή το θέμα μας είναι το traffic shapping, τι σημασία έχει η "ψυχική ηρεμία" όταν δεν παίρνεις αυτό που πληρώνεις. Αν δε σε ενδιαφέρει κι δε σε ενοχλεί, τότε γιατί νευριάζεις με τα άλλα. Εγώ με αυτό θα έχανα την "ψυχική ηρεμία" μου.

Αν δεν μετράει αυτή η "καραμέλα" τότε τι μετράει?

Όπως ανέφερα ο ΟΤΕ χωρίς να ενημερώσει - και αυτό είναι το όλο θέμα - φαίνεται να φρενάρει τα p2p.

Από εκεί και πέρα μάθε να δίνεις βάση στην ουσία ενός post και στο δικό μου post το παραπάνω σχόλιο ήταν αυτό που θεωρώ το ποιο σημαντικό. Άλλωστε και ο JohnG85 αυτό θέλει να τονίσει αν δεν κάνω λάθος. Την ΜΗ ξεκάθαρη ενημέρωση από τον οργανισμό όσον αφορά την πολιτική του απέναντι στα p2p.

Όλο το υπόλοιπο post ήταν απλά μια διαφορετική οπτική με την οποία βλέπω εγώ τα πράγματα, διαφορετική από την "χαρά σου" που "επιβεβαιώθηκες" όσον αφορά τον κακό πΟΤΕ. Και στο ξανά λέω. Όσον αφορά εμένα προσωπικά τα torrents δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα είναι αυτοσκοπός. Δεν έβαλα 4MBit για να κατεβάσω το internet. Αν εσύ θέλεις να φτιάξεις ράφι με 50 500άρηδες δίσκους μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αυτό είναι δικό σου θέμα.

Κάτι τελευταίο. Για ποιον εκνευρισμό μιλάς? Αν κάποιος δεν συμφωνεί απόλυτα με την δικιά σου άποψη, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εκνευρισμένος.

Πρώτον εσύ αναφέρθηκες σε εκνευρισμό, εκτός αν το "ψυχική ηρεμία" δεν έχει να κάνει με εκνευρισμό. Εγώ έτσι το καταλαβαίνω.

Δεύτερον, ήθελα να ήξερα αν σας είχε ενημερώσει ο πΟΤΕ ότι υπάρχει ts ΠΡΙΝ κάνετε το συμβόλαιο, πόσοι τελικά θα το κάνατε? Κι μπορεί εσένα προσωπικά να μη σε ενδιαφέρει το bandwidth, αλλά:

α. σίγουρα δεν είσαι η πλειοψηφία, τουλάχιστον μέσα στο Λάμπη

β. το θέμα είναι η κοροϊδία που σας πούλησαν, γιατί λέγατε όλοι ότι οι εναλλακτικοί μας κοροϊδεύουν, ενώ ο πΟΤΕ είναι τίμιος κι ότι πληρώσεις παίρνεις.

Και στο κάτω κάτω, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να πληρώνεις για γραμμή 24 και να είναι σαν 1-2, σε κάποιες υπηρεσίες, που στην ουσία, σε αυτές το χρειάζεσαι. Τι να τα κάνω τα 24 στο browsing? Αν ήθελα browsing, θα έμενα με τη 2άρα.

Φάγατε πακέτο, σας δούλεψαν ψιλό γαζί και δεν έχετε καν τα κότσια να το παραδεχτείτε. Κάποιοι τουλάχιστον.

Κύριοι την εβδομάδα που πέρασε η ιστοσελίδα www.adslgr.com έκανε μια ανοικτή πρόσκληση όσοι έχουν πρόβλημα με TS να δηλώσουν τα στοιχεία τους ( προσωπικά τα έδωσα 12ος ), να δημιουργηθεί μια καταγγελία γραπτή και να δοθεί με τα username-ονοματεπώνυμα-οδοί , στην ΕΕΤΤ.Τα αποτελέσματα σε λίγο, πάντως από ότι λένε η καταγγελία επεξεργάζεται..Στο σύνολο μαζεύτηκαν 100+ υπογραφές εντός εισαγωγικών.

Περισσότερα

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=180115:mobile:

Φάγατε πακέτο, σας δούλεψαν ψιλό γαζί και δεν έχετε καν τα κότσια να το παραδεχτείτε. Κάποιοι τουλάχιστον.

Ότι πεις. Τώρα με το ζόρι θέλεις να βάλουμε εναλλακτικό? ή μήπως να ζητήσουμε δημόσια συγνώμη από την Forthnet ή την οποιαδήποτε forthnet? ....με mail ή post προφανώς, διότι τηλεφωνικά θα μας πάρει ώρες....

Τι θα έλεγες να το κλείσουμε εδώ αυτό το θέμα;

Άλλωστε επαναλαμβάνω. Η ουσία είναι η ΜΗ ενημέρωση από μεριάς οργανισμού και σε αυτό συμφωνούμε.

Γιατί ενώ συμφωνούμε διαφωνούμε?

Ο πΟΤΕ κάνει ts επιλεκτικά , αλλά όχι ανάλογα με το ιστορικό του χρήστη.

Δεν μπορεί κανείς να κάνει τίποτα για αυτό παρά να διαμαρτυρηθεί

Όπως υπάρχουν κολλημένοι με τους εναλλακτικούς έτσι υπάρχουν και κολλημένοι με τον ΟΤΕ. Φυσιολογικό μου ακούγεται. Μπορεί να μου κάνει εντύπωση ότι κάποιοι χρησιμοποιούν ακόμη παραθύρια αλλά και σε εκεινους κάνει εντύπωση ότι παλεύω με το θηρίο(λίνουξ). Γούστα είναι αυτά.

Χαλαρώστε και δώστε τα στοιχεία σας στον mod του adslgr.com για να αποκτήσει δύναμη η καταγγελία

Δηλαδή για να καταλάβω, ποιοί θα διαμαρτυρηθείτε και τι θα καταφέρετε? Διαβάσατε τη σύμβαση που υπογράψατε με την αγορά της γραμμής? Μάλλον όχι. Γράφει καθαρά ότι οι ταχύτητες όπως και η παροχή της υπηρεσίας ΔΕΝ είναι εγγυημένες. Τίποτα δε θα κάνετε. Πολύ απλά θα πει ότι επειδή τα torrents δημιουργούν πρόβλημα σε σημαντικότερες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα το streaming, τα κόβει για να "προστατεύει" τους υπόλοιπους.

Και το χειρότερο είναι, επειδή κάποιοι λέτε ότι το πρόβλημά σας είναι που το έκανε χωρίς να σας το πει, ότι τώρα πουλάει ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ συνδέσεις και πάλι το κρατάει ΚΡΥΦΟ σε αυτούς που υπογράφουν ενώ είναι ήδη σε εφαρμογή. Αν αυτό δεν είναι απατεωνιά, τι είναι?

Όλοι έχουν ψιλά γράμματα. Όλοι "ξεχνάνε" να αναφέρουν λεπτομέρειες όσον αφορά τις υπηρεσίες τους. Ξέρεις κανέναν που να μην το κάνει? Και δεν μιλάω απλά για εναλλακτικούς, μιλάω γενικότερα και παντού. Από τσίχλες μέχρι αυτοκίνητα.

Στην χειρότερη περίπτωση θα υπάρχει ενημέρωση κάποιων πιθανών πελατών. Αν θέλουν όπως και δήποτε ταχύτατα torrents 24/7 απλά θα αποφύγουν την otenet.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.