Jump to content

OTE και traffic shaping.

JohnG85

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θέλω να αναφέρω μια καινούρια εφεύρεση που εφάρμοσε ο ΟΤΕ στο δίκτυό του, το traffic shaping. Μέχρι πριν μια βδομάδα περίπου είχα 1mbps γραμμή και κατέβαζα από ftp's με 100-110kbps και από p2p και torrents με τον ιδιο αριθμό ακριβώς αν ήταν καλόseedαρισμένα. Σαν ευχαριστημένος πελάτης επέλεξα Conn-X.

Από όταν ενεργοποιήθηκε το Conn-X στα 24mbps η γραμμή στα p2p και torrents συμπεριφέρεται το πολύ σαν 2mbps με τις ανάλογες ταχύτητες στα κατεβάσματα και ειδικότερα στα p2p (π.χ limewire) δεν εχω δει ποτέ πάνω από 10kbps ταχύτητα όσους seeders και αν είχε το αρχείο.Η γραμμή από την άλλη έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά, συγχρονίζει περίπου κάθε φορά στα 20800/1024 kbps και κατεβάζει από ftp's με 2100/2200 kbps. Το router είναι το USR 9108 σε ISDN γραμμή με τις αντίστοιχες πόρτες ανοιχτές.

Η επαλήθευση στα λεγόμενά μου ήρθε με το μtorrent 1.8 beta. Αυτός ο client έχει καινούρια τεχνολογία κρυπτογράφησης που δεν την πιάνει προφανώς ο ΟΤΕ σε σχέση με τους προηγούμενους clients και το πείραμα ήταν το εξής:

Σε private tracker άφησα την κρυπτογράφηση ανενεργή και άρχισα να κατεβάζω αρχείο με 650 seeders και 6 leechers. Περίμενα μισή ώρα και το μέγιστο που είδα ήταν 90kbps στο κατέβασμα. Με το που ενεργοποίησα την κρυπτογράφηση από τις επιλογές του προγράμματος σε 5 λεπτά περίπου η ταχύτητα είχε φτάσει την τάξη των 900kbps με 1mbps !! Μετά από αυτό απενεργοποίησα την κρυπτογράφηση και σε χρόνο dt η ταχύτητα πάλι έπιασε πάτο με μέγιστο τα 90kbps. Οταν ξανά ενεργοποίησα την κρυπτογράφηση έφτασε την ίδια με πριν υψηλή ταχύτητα και ούτω καθεξής. Να σχολιάσω επίσης ότι μερικές φορές υπάρχει και πρόβλημα στο online gaming λόγω περιορισμού των πακέτων αποστολής/λήψης.

Αυτό από πλευράς ΟΤΕ είναι κατακριτέο, ντροπή, νταβατζιλίκι και κοροϊδία για να μην πω απατεωνιά.Να σημειώσω όμως ότι δεν έχει παρατηρηθεί σε όλες τις περιοχές αυτό το φαινόμενο και ότι αφήνω και ένα περιθώριο λάθους αλλά είμαστε πολλοί για να μην ισχύει.

Θέλετε να έχετε traffic shaping για τους βαριούς χρήστες ώστε να μην σφετερίζονται το bandwidth? Δεκτό

Δεν περιμένατε τόσους πελάτες στην 24άρα και ταυτόχρονα με τις αναβαθμίσεις που κάνετε δημιουργήθηκε η ανάγκη για περισσότερο bandwidth και με αυτό τον τρόπο το βρήκατε μέχρι την επόμενη αναβάθμιση υλικού ? Δεκτό

Θέλετε να καταπολεμήσετε την πειρατεία ? Δεκτό

Εφαρμόσατε traffic shaping για τους χ,y,z λόγους ? Δεκτό

Αλλά δεν ανέχομαι να το κάνετε κάτω από το τραπέζι κοροϊδεύοντας και κλέβοντας τους πελάτες σας που δίνουν 29,9 το μήνα για μια υπηρεσία που είναι μισή. Εγώ στην αίτηση που υπέγραψα δεν ανέφερε τίποτα για traffic shaping και στην τελική ας είστε κύριοι και με ανακοίνωσή σας να πείτε από εδώ και στο εξής θα υπάρχει traffic shaping ή θα υπάρχει από τώρα και μέχρι τότε για αυτούς τους λόγους. Τότε θα σας έβγαζα το καπέλο αλλά τώρα σας δίνω το πολύ δύο μήνες και μετά αλλάζω πάροχο.

Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο εμένα, είναι γενικότερο και συζητιέται και στο adslgr.com σε αυτό το Thread όπου έχουν παρατηρήσει το φαινόμενο και ετοιμάζονται να κάνουν καταγγελία στην ΕΕΤΤ.

• Replies 47
  • Created
  • Last Reply

Εγώ με frostwire και μουλάρι δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Με 24αρα δεν ασχολούμε καν με τορρεντς. Αλλά όπως και να χει , γιατί δεν αφήνεις το encryption on??

Wizard οι μετοχές πώς πάνε;καλά;

Αρχική απάντηση από KoMM

Εγώ με frostwire και μουλάρι δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Με 24αρα δεν ασχολούμε καν με τορρεντς. Αλλά όπως και να χει , γιατί δεν αφήνεις το encryption on??

Γιατί πολύ απλά, όπως βρήκαν τον αλγόρυθμο του 1.7.Χ και το κόβουν, αργά ή γρήγορα θα βρουν και του 1.8 και του 1.9, κλπ

Αυτό είναι το θέμα μας? Μάλλον δε διάβασες τι λέει το παλικάρι απάνω. Το θέμα είναι τι πληρώνεις και τι παίρνεις. Γιατί βγήκαν όλοι να φωνάξουν ότι πληρώνουν μεν παραπάνω, αλλά κατεβάζουν σφαίρα. Για να τους δω τώρα.

Εγώ με p2p δεν έχω κανένα πρόβλημα. Και έχω μοντεμ της πλάκας. Τώρα επειδή είναι ποσες σελίδες με παράπονα , απ όσα διάβασα άλλοι έχουν πρόβλημα άλλοι όχι. Για σκέψου πόσοι δεν έχουν ιδέα από nat-portforwarding δεν έχουν ιδεα από good settings γενικά, μπουκώνουν τα μόντεμ τους με 1000000connections και κατεβάζουν torrents με 10.000leechers.

Εκτός κ αν πρέπει να γκρινιάξω και γω για διάφορα πράματα που κατεβάζω με 5 seeders.Με φορθνετ όμως το queue ρολάρει πιο γρήγορα ε;...

Αρχική απάντηση από KoMM

Εγώ με p2p δεν έχω κανένα πρόβλημα. Και έχω μοντεμ της πλάκας. Τώρα επειδή είναι ποσες σελίδες με παράπονα , απ όσα διάβασα άλλοι έχουν πρόβλημα άλλοι όχι. Για σκέψου πόσοι δεν έχουν ιδέα από nat-portforwarding δεν έχουν ιδεα από good settings γενικά, μπουκώνουν τα μόντεμ τους με 1000000connections και κατεβάζουν torrents με 10.000leechers.

Όλοι αυτοί που παραπονιούνται κι για τους άλλους ότι σέρνονται. Μα τι λες τώρα? Τι σχέση έχει αυτό? Είσαι σε θέση να τους κρίνεις? Θέλεις να πεις ότι JohnG85 δεν ξέρει? Και πως δουλεύει με encryption ενώ χωρίς σέρνεται? Και πως κατεβάζει σφαίρα τη μιά στιγμή κι μετά τίποτα? ’λλαξαν ξαφνικά οι leechers? Για σοβαρέψου και δώσε καμιά σχετική απάντηση αν θέλεις.

Αρχική απάντηση από KoMM

Με φορθνετ όμως το queue ρολάρει πιο γρήγορα ε;...

Γιατί είσαι ο μόνος που μιλάει για Forthnet?

Το encryption στο on το έχω αλλά αυτό είναι το θέμα ?! Θα παίζουμε το ποντίκι με τη γάτα με τα encryptions ? Το θέμα είναι να φύγει η πηγή του κακού και όχι η χρησιμοποίηση παρακαμπτηρίων οδών. Και ok παίζει το μtorrent 1.8. Ε μόνο αυτό και το deluge έχουν καλή κωδικοποίηση και παίζουν.Αλλά για πόσο ? Ολα τα άλλα δεν παίζουν. Και πάνω από όλα είναι θέμα διαφάνειας διαδικασιών και κοροιδίας...

έχω το ίδιο πρόβλημα... thx για το tip φίλε μου για το καινούργιο μtorrent αλλά με το dc++ τι κάνουμε? :(

όσοι έχετε το ίδιο πρόβλημα υπάρχει κάποιος που μαζεύει ονόματα στο adslgr.com για καταγγελία στη εεττ

και εγώ έχω problem. Επειδή έχω 2 adsl συνδεσεις σπίτι (Otenet και vodafone) τσέκαρα τό ίδιο torrent στο ίδιο pc με λίγα λεπτά διαφορά. Στα 2 mbit otenet κατέβαζα με 30-35 kb/sec και με 768kbit voda 78 σταθερά!! Αυτά πριν βάλω το mtorrent 1.8.

Αρχική απάντηση από DarkSaga

κάποιο νέο DSLAM μου μυρίζει....

Πιθανόν, αλλά το setup του είναι έτσι από default ή κάποιο ελλειπή προγραμματισμό ή το έχουν κάνει επίτηδες...? άντε να βγάλεις άκρη... :TD:

Edit:

Επίσης στην δουλειά από τρεις συνδέσεις, η μία που ήταν ConnX 2Mbit την κάναμε 24Mbit και τώρα πάει με λιγότερα... έχουμε και την forthnet που από 2 βγάχει 0.4... με 3 συνδέσεις και να μην έχεις internet...

Βλέπω υπάρχουν και στο lab χρήστες που έχουν το ίδιο πρόβλημα. Αρα κάτι παίζει, δεν γίνεται, δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά...

@KoMM Το είπα και στο πρώτο post ότι το φαινόμενο αυτό δεν είναι γενικό σε όλη την Ελλάδα αλλά εντοπίζεται σε μερικές περιοχές. Είναι δυνατόν να συνέβαινε σε όλους τους χρήστες του ΟΤΕ ? Θα είχαμε οδομαχίες τώρα και μολότοφ ! :p

@chrisnitro2000 Χρησιμοποιώ την build 8682 με το encryption στην επιλογή forced.

@DarkSaga Για ανέλυσε τη σκέψη σου τι εννοείς ? Κακής ποιότητας ? Bugαρισμένο ? Noobορυθμισμένο ?! :p

@Ar@besqu.e Δυστυχώς με το dc++ τίποτα...

Τίποτα chrisnitro2000, πραγματικά χαίρομαι που σε βοήθησα αλλά το θέμα είναι να κάνει κάτι ο ΟΤΕ γιατί δυστυχώς είσαι άλλος ένας χρήστης που επιβεβαιώνει την κατάσταση...:(:mad:

connx και εδω...με μτορρεντ ειδα και εγω χοντροτατο shaping ενω κατεβαζα νομιμοτατο αρχειο...δοκιμαστε και το peer guardian με τα updates του,εμποδιζει μερικες φορες το shaping αλλα κανει και LOG ολες τις προσπαθειες μπλοκαρισματος της γραμμης (αν τοχω καταλαβει καλα)

Διαπιστωμένο πρόβλημα εδώ και λίγες μέρες και για να αποδίδουμε σωστά τα εύσημα , αν κατάλαβα καλά ξεκίνησε από το p2pgr . Για να βλέπω τους ΟΤΕτζήδες να περνάνε ό,τι πέρασαν οι HOLατζήδες πριν κάτι καιρούς.... Μόνο που τότε η ΧΟΛ έβαλε την ουρά στα σκέλια. Ο μεγάλος πΟΤΕ που μεγαλώσατε ακόμη περισσότερο με διθυραμβικά σχόλια πριν λίγες βδομάδες θα νοιαστεί καθόλου?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.