Jump to content



yorkfield + mobo ερωτηση!


Strategos

Recommended Posts

Λοιπον πειτε οτι παω να παρω τον q9450 και παω να παρω μια mobo, απο οτι εχω καταλαβει ακομα και με το x38 δεν θα τον παιζουν καν χωρις bios update και γω πως θα μπω στα windows ωστε να κατεβασω το bios και να κανω update αν δεν εχω αλλον 775socket cpu?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 42
  • Created
  • Last Reply

θα πας σε ενα αλλο pc θα βαλεις το νεο bios σε ενα φλασακι και θα κανεις το BIOS UPDATE -ΜΕΣΑ- απο το BIOS. Για asus χρησιμοποιουμε το EZ Flash οποτε δεν θα εχεις προβλημα απλα βρες ενα αλλο pc

Link to comment
Share on other sites

ναι ρα το p35 κανει official support στα penryn, θα μπουταρει αλλα αν δεν ειναι ενημερωμενο παιζει να σου πει uknown Cpu. Τα 965 ενδεχεται, αναλογα με υλοποιηση, να μην μπουταρουν. Πχ τα 965 rev.C2 θεωρω οτι ανετα το εχουν...τελη Μαρτη θα το δοκιμασω πανω στην commando και θα σας πω.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από petr00kos

ΟΤΑΝ παρεις το mobo διαβασε το manual και θα καταλαβεις.

ε περιμενω να βγουν να δω με ποιες τα πανε καλα.

Γιατι σκοπευω να παρω τον q9450 να παιζει στα 475χ8 με 5:4 στα 1187 με τις transcend axeram τις 1200 5-5-5-15. Θα επερνα abit αλλα βλεπω δεν παιζουν καλα τις μνημες και θελω να δω ποια μητρικη θα τις παιζει καλα και θα παιζει στα 475-480fsb με 5:4 χωρις προβλημα.

Link to comment
Share on other sites

ναι αλλα αυτα ειναι φτιαγμενα με το δεδομενο τον ddr3 ασχετο αν υπαρχουν και σε ddr2. Tεσπα αν παιζουν σωστα αυτες θα χτυπισω μια για να δουμε... (ελπιζω εδω το forum να τον τιμήσει τον cpu να δουμε τι να παρουμε).

Link to comment
Share on other sites

με αερα δεν παει? και αν δεν παει παιζει και νερο αλλα αμα βαλεις στο mobo νερο ειναι ποιο δυσκολο να συνδέσεις ολο το συστημα πολυ μανουρα...

δεν ξερω αν βγαίνει στις SE το block απο πανω ωστε να βαλεις τους σωληνες χωρις να ειναι πανω στην μητρικη...

Link to comment
Share on other sites

ta maximus εχουν πολυ καλο συστημα ψυξης απο μαμα. Αν θελεις να το βελτιωσεις,

1. μπορεις να το ξυλωσεις και να βαλεις αλλη παστα + ενα φανακι

2. να βαλεις mosfet + nb+sb coolers. ~80Ε

To 2>1 αλλα και πιο ακριβο + το χρονο για να τα κολλησεις, μιας και τα mosfet coolers ειναι καμια φορα λιγο ιστορια στην συμβατοτητα.

Edit> αν παρεις το se εχεις το μπλοκ για τσιπσετ ετοιμο, απλα να γνωριζεις οτι ειναι 3/8 οποτε εκει θα στενευει λιγο το κυκλωμα...θα εχεις ομως μεγαλυτερη πιεση..

Link to comment
Share on other sites

ρε οσο παει λεμε !! :D:D

450-480 με μαμα ρευματα το βλεπω αδυνατο, εκτος κ αν εχεις την τυχη να γινεις αστροναυτης (ιδια πιθανοτητα, υπαρκτη αλλα μιδαμινη).

1.3-1.4 με αερα εισαι πολυ καλα!

Link to comment
Share on other sites

φανταζομαι πολλοι- εδω μεσα, μαλλον οι περισσοτεροι :D

το overheat ισχυει παντου, αν εχεις την αναλογη ψυχτρα για αυτα που θες να πιασεις δεν εχεις overheat.

Αφου ρ στρατηγε εχεις καλοκουρδιστο opteron, δεν τα ξερεις?

Παντως τα πενρυν ειναι πιο κρυα..αυτο το βλεπεις απτα νμ, αλλα κ πιο πρακτικα απτις μικροτερες μαμα ψυχτρες ;)

Ενα maximus se που ειχα δει για λιγο καιρο με 4G σε yorky, η θερμοκρασια ηταν πολυ χαμηλη στο chipset..χωρις wc, παθητικο τελειως.Το NB το καργαρεις οσο αντεξει, μετα πεφτεις 2 κλικ η βαζεις καλυτερη ψυξη, αν θες..

Link to comment
Share on other sites

ε στην dfi μονο με τα mosfet ειχα προβλημα overheat και σφυραγανε τα πινια εβαλα ενα 8ρι akasha στις 2.2k στροφες πανω απο τα mosfets και ολα στρώσανε(bebaia kai to ψυγειο με τους 2χ12ριδες ισως να παιζει ρολο στην καλη ροη αερα μεσα στο κουτι).

Απλα απο intel chipset δεν εχω ιδεα και προσπαθω να ξερω θεωρητικά τι να κανω πριν κανω την αγορα.

Απλα βλεπω στο forum οτι οταν παιζεις τσιτα την μητρικη σου κολαει και θελει να βγαζεις την ram και την μπαταρια(ελεος η dfi οτι και να κανεις ενα cmos και τελος), οτι δεν παιζει τον 4:5 διαιρετη και οτι θελει ρευμα στο nb και πιανει μεγαλες θερμοκρασιες.

Εγω ειπα ψαχνω μια μητρικη να παιζω τον q9450 με 1200ρες μνημες με 5ρια στα 450-480fsb stable. Αν μου πειτε maximus οκ και αν χρειαζεται κρεμάω και φανακι, δεν μου ειπατε ομως αν στην maximus SE το block βγαίνει ωστε να το συναρμολογησης στο μπανιο(αν και να βαλεις και στο nb water θα ειναι μανουρα, και ειδα οτι ειπες οτι εχει ποιο στενα ρακορ αν καταλαβα καλα... και δεν θα κανει στο λαστιχο).

edit: Και βασικα ειπες για να παιξει το nb στα 450-470 θελει 1.3-1.4v μονο σωστα? παντος πριν την χτυπησω θα περιμενω να την δοκιμαση καποιος αλλος με τον q9450 ωστε να δω τη ρευματα θελει sb-nb και τι ρυθμισης ωστε να μην τα εχω auto.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.