Jump to content

Raid 0 Partitions

StamR

Recommended Posts

Καλησπέρα ,

Εχω 4 wd250ys και θα κανω Raid0

Θέλω να ρωτησω τι ειναι προτιμότερο να κάνω :

1)Partitions μέσω του Controller

2)Partitions μεσω των Windows

Ακούω τεκμηριωμένες απαντήσεις παρακαλώ !

..Η γνωμη μου ειναι να μην κανεις Raid0 με 4 δισκους...οι πιθανοτητες να σπασει το array ειναι ΠΑΡΑ πολυ μεγαλες...αν παρ ολα αυτα θες να το κανεις, τα partitions καλυτερα κανε τα μεσω των windows!!

Αρχική απάντηση από giorgos th.

ετσι...κανε ενα raid0 με τους 2 και ενα raid1 με τους αλλους.

+1

Kαι φυσικά μέσω του controller, ΠΟλύ ποιό γρήγορος και ασφαλής σε σχέση με s/w λύση.

Raid 0 θα κάνω όπως και αν έχει. τα δεδομένα τα έχω ασφαλίσει σε άλλους δίσκους που είναι μόνο για backup. Κάπου είχα διαβάσει (ενα παλικάρι ελεγε) κατι για partion primary στο λειτουργικο, Primary στο swap file , primary για Data και primary για Αποθήκη...

Στα windows κάνεις μόνο logical και όχι primary , σωστά ;

Παιδια θελω να καταλαβαιτε κατι!

Δεν γεννηθηκα χτες και γνωριζω αρκετα για το Raid . Το μονο που θελω να μαθω ειναι οι 2 ερωτησεις που εκανα παραπανω.

Εχει κανει κανεις; Γνωριζει ;

Αλλιως θα το κανω μονος μου με δωκιμες . Απλα θέλω να κερδισω χρονο και κοπο.

Για αυτο σας παρακαλω να απαντατε πανω στο θεμα.

Ευχαριστω.

Χαιρομαι που υπαρχουν ατομα να μιλησουμε.

MOS και εγω ετσι πιστευω.. Αλλα Ρωταω εδώ μπας και γνωριζει κανεις τιποτα...

με το ICH9 πιστευω να γινονται καλλιτερα τα partition απο οτι με τα windows.

Οι υπολοιποι τι λέτε;

Παω να κανω και δοκιμες..

Λοιπον αποτελεσματα..

Για μαχ αποδοση

1 "Partition" (volume) απο τον controller μονο για το Λειτουργικο

και ενα Volume που θα έχει 2-3 partitions για τα υπολοιπα προγραμματα κτλ.

Ετσι στο λειτουργικο θα εχει καλυτερη αποδοση με μικροτερο access time.

Αυτα.

Αφου θα μπεις στη φασαρία,δοκίμασε και το εξής.

Κάνε 2 raid0 arrays.Το ένα για windows και προγράμματα και το άλλο για games.Θα έχεις πιο μικρή πιθανότητα να χαλάσει το array και μικρότερο access time διότι τα windows θα κάνου ανεξάρτητα την δουλειά τους και τα games την δικια τους.Δεν το έχω δοκιμάσει ο ίδιος γιατί δεν έχω τους δίσκους.

Με 4 χ raptor που ειμαι τωρα εχω κανει το

Εξης μεσω bios 1 partition raid0 για το λειτουργικο 18Gb kluster 8kb

2 partion το υπολοιπο των δισκων raid0 klusteer 32 kb

Υστερα απο πολλες μετρησεις με διαφορα προγραματα Hd tach,tune, pro και οτι αλλο βρηκα στο διαδυκτιο διαπιστωσα οτι αυτο ειναι το πιο γρηγορο

Επισης μπορεις να κανεις raid 0+1 επειδη οι δισκοι σου ειναι 250 και οχι 74 εχεις απλετο χωρο και ακομα μικροτερο ρισκο αν χτυπησει καποιος

Μια συμβουλη περαν του raid βαλε και ενα αλλο δισκο ( οτι να ειναι ) για να ελαφρωσεις

το οποιο raid κανεις απο σαβουρες ( κατεβασματα, ταινιες μουσικη, και οτι αλλο )

Επισης καλο ειναι να ασχοληθεις λιγακι και μην εισαι τοσο αποτομος Προσωπικα 8 μηνες μου πηρε να καταληξω σε αυτο ( λογω χρονου και καθε φορα που αλαζα hardware με νεο φορματ πειραματιζομουνα κιολας ) αλλα ολα καλα εξαλου οσο περοσοτερο ασχολησε τοσο κατι θα μαθεις και θα εχεις καλυτερη αποψη και οχι αληθινες ή ψευτικες γνωμες αλλων

:)

Οτι κανεις μεσω bios και οχι win

Φίλε ΟΕW1999

Αυτό έκανα τελικά και πάει τέλεια! 2 Volumes 1 για το λειτουργικο και 1 για τα υπολοιπα..

στον 2ο Volume εκανα και 3 partition και πραγματικα πεταει !

Στο Volume 1 που ειναι και μικρο (60gB) εχει 8,4ms . Μια χαρα..

giorgos th. <--- προσπαθησε να μην ποσταρεις ετσι απλα για να ποσταρεις. Σκεψου οτι υπαρχουν ατομα που διαβαζουν τα Forum γιατι ψάχνουν κατι και πραγματικά κουράζονται οταν ατομα πετάνε οτι τους κατεβει, ασχετα με το TOPIC.

Φιλικά πάντα.

Αρχική απάντηση από StamR [Χθες, στις 15:06]

Παιδια θελω να καταλαβαιτε κατι!

Δεν γεννηθηκα χτες και γνωριζω αρκετα για το Raid . Το μονο που θελω να μαθω ειναι οι 2 ερωτησεις που εκανα παραπανω.

Οι προδιαγραφές που διέπουν τη λειτουργία των κατατμήσεων σε υπολογιστές σαν τον δικό σου είναι κάτι ξεχωριστό, άσχετο με το RAID. Είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο, (από το firmware του ελεγκτή ή μέσα από το λειτ. σύστημα), το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Αρχική απάντηση από StamR

giorgos th. <--- προσπαθησε να μην ποσταρεις ετσι απλα για να ποσταρεις. Σκεψου οτι υπαρχουν ατομα που διαβαζουν τα Forum γιατι ψάχνουν κατι και πραγματικά κουράζονται οταν ατομα πετάνε οτι τους κατεβει, ασχετα με το TOPIC.

Φιλικά πάντα.

Και εσύ StamR προσπάθησε στο μέλλον να δέχεσαι τις απόψεις των άλλων που αν μη τί άλλο έκαναν τον κόπο να διαβάσουν το Post σου και σπατάλησαν κάποιο μέρος από τον χρόνο τους για να γράψουν την άποψη τους.

Ειδικά όταν αυτό που μπήκαν στον κόπο να σου πούν ΔΕΝ σε καλύπτει.

Ακόμα ποιό φιλικά.

Αρχική απάντηση από Oric [Σήμερα, στις 08:53]

Είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο, (από το firmware του ελεγκτή ή μέσα από το λειτ. σύστημα), το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

....πες τα ρε ανθρωπε...γιατι θα μας κανουν να ξεχασουμε αυτα που ξερουμε λεμε :p

@StamR ..εγω δεν ειπα να το κανεις μεσα απο τα win αλλα κατα το install την ωρα που σου βρισκει τους δισκους ;)

Αρχική απάντηση από StamR

Φιλικά πάντα.

επετρεψε μου να μην το σχολιασω αυτο...

Καθολου φιλικα παντα..

Είναι όντως ακριβώς το ίδιο απλά αν πας για καινούρια εγκατάσταση κάνεις τα Volumes πριν απο οτιδήποτε άλλο.

Για αναβάθμηση ή τροποποίηση ενος volume μέσα απο το λειτουργικό είναι μονόδρομος.

Γιατί απο προχθές που γεννήθικα μόνο αυτά έμαθα... δεν πρόλαβα να μάθω άλλα....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.