jimakos21 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2008 Mετα απο πολυ καιρο αποφασισα να κανω μια ανατομια σε ενα παλαιο , ανω των 12-13ετων (που λειτουργη ακομα ) laptop MITAC.. Το λαπτοπ στο οποιο ειχε στην κατοχη του ο πατερας μου (και ενα απ'τα πρωτα του λαπτοπ) ηρθε στα χερια μου και.... εγινε μικρα μικρα τακτοποιημενα κομματακια!:whistling Θα σας διξω λοιπον φωτογραφιες της ανατομιας του λαπτοπ που πιστευω θα ειναι προτυπο για τις ανατομιες των περισσοτερων καινουργιων λαπτοπ. Δηλαδη, καποιος που θα θελει να γνωρισει μεσω του φορουμ το εσωτερικο ενος λαπτοπ θα μπορεσει μεσω του thread να παρει μια ΓΕΥΣΗ το πως ηταν και ειναι τα notebooks . Σαφως και υπαρχουν διαφορες στα καινουργια με τα παλια λαπτοπ αλλα η βαση ειναι ιδια... Δεν φτιαχνω το θεμα για να δωσω αναλυτικες εξηγησεις περι τις ανατομιας των λαπτοπ αλλα μια γευση οπως ειπα! Επισης να τελειωσω το μπλα μπλα θα ειναι πολυ ευκολο να γνωριση καποιος ενα παλιο λαπτοπ σαν το γερο-mitac οπως το φωναζω εγω γιατι δεν εχει πολλα πραγματα και ειναι απλουστατο! Για παμε λοιπον... Ιδου το λαπτοπ.... Ετοιμο για mod Εδω η μαρκουλα μας (αθανατο το notebook παιζει ακομα ) Και παμε σιγα σιγα την ανατομια.. Το λαπτοπ στα εξωτερικα περιεχει 1 floppy Δεν ειχαν εφευρεθη ακομα τα cd-dvd drives .. αλλα για τοτε εκανε τα παντα. Συνεχιζουμε το ανοιγα..Μετα απο πολυωρη υπομονη να ξεβυδωσω της απειρες βυδες που του ειχαν βαλει επιτελους παρτε την πρωτη εικονα που ειδα κ γω μολις το ανοιξα! Ειναι το κυριως pc.Motherboard - cpu -vga (λεμε τωρα )- καρτα ηχου.. Αυτο λοιπον ειναι το κατω μερος του λαπτοπ.Η καρδια του. Το λαπτοπ χωριζεται σε 2 κομματια . Το κατω μερος που περιεχει τα παραπανω+ hdd+ battery κλπ και το πανω που περιεχει το επαναστατικο ποντικη (για την εποχη του) που συνδεοταν με τη mobo το keyboard και την οθονη μας... Ωριστε λοιπον το πανω. Και εδω και τα 2. Τωρα θα σας δειξω 2 φοτο της συνδεσης keyboard-mouse με mobo. Εδω το πισω μερος απο το πανω κομματι Και εδω (λιγο θολα) η συνδεση με τη μιτρικη Συνεχιζουμε και λιγο πιο κατω απ'την καρδια του Pc βλεπουμε το σκληρο Και την μπαταρια (ζει ζει αυτη μας οδηγη [δεν αντεχει 10λεπτα ] ) Προχωροντας και κανοντας λιγο πιο αναλυτικη την ανατομια μας βγαζω την μικρη ψυκτρουλα του cpu-mobo. Εδω μια εικονα χωρις την ψυκτρα... Και εδω ο ιστορικος intel pentium Kλεινω την ανατομια με την καρτα ηχου λιγο πιο πανω.. Και τελος battery και biper.. Αυτο λοιπον ειναι το ιστορικο λαπτοπ mitac.. Ελπιζω να φανει χρησιμο σαν μια πρωτη γευση περι τι κρυβει μεσα του ενα παλιο (ειτε και καινουργιο συνηθως ) notebook. ΥΓ: για λαθη ή παραλειψεις συγχωρεστεμαι.. Και οι διορθωσεις ειναι ΟΛΕΣ δεκτες αρκει να ειναι καλοπροαιρετες. Γνωμες και σχολια δικα σας.. :T: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angel Φεβρουάριος 26, 2008 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2008 Πολύ καλό μπράβο, λιγο θολές όμως βρε παιδί μου οι φωτογραφίες. Πολύ καλό όμως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Φεβρουάριος 26, 2008 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2008 Μετά μπόρεσες να το συναρμολογήσεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimakos21 Φεβρουάριος 26, 2008 Author #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2008 Αρχική απάντηση από racer Μετά μπόρεσες να το συναρμολογήσεις? Nαι ... Μου πηρε ωρα ομως..Γενικα το ολο σκηνικο μου πηρε ωρα... Και μαλιστα το δουλεψα και ανοιξε κανονικα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabrinha Φεβρουάριος 26, 2008 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2008 Tι επεξεργαστη εχει? Τι λειτουργικο τρεχει? Μιταc η βελγικη? Παντως ειναι αξιο προσοχης οτι το τροφοδοτικο του τοσα χρονια μετα λειτουργει κανονικα. Στο crysis ποσα fps εχει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimakos21 Φεβρουάριος 26, 2008 Author #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2008 Αρχική απάντηση από cabrinha Tι επεξεργαστη εχει? Τι λειτουργικο τρεχει? Μιταc η βελγικη? Παντως ειναι αξιο προσοχης οτι το τροφοδοτικο του τοσα χρονια μετα λειτουργει κανονικα. Στο crysis ποσα fps εχει? Crysis? Man το pc τρεχει με windows 95 :p.. Περα απο την πλακα ειναι θυριο ανημερο..! Αντεχει τοσα χρονια.. Εχει intel pentium στα 800κατι mhz αν ενθυμουμε καλα... Νταξει το pc απο παιχνιδια καμια πασχεντζα ισως στην παιξει. . Αλλα το θεμα ειναι οτι ειναι κυριως αναμνηστικο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Φεβρουάριος 26, 2008 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2008 Αρχική απάντηση από jimakos21 [Σήμερα, στις 19:06] Εχει intel pentium στα 800κατι mhz αν ενθυμουμε καλα... Δεν θυμάσαι καθόλου καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Φεβρουάριος 26, 2008 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2008 Είσαι 710Mhz off... Είναι Pentium 90... Από λειτουργικό...μέχρι 2000...και πάλι όχι σίγουρα... Ενας 133 MMX τα έτρεχε μια χαρά...ο 90άρης κουτσα στραβά κάτι θα κάνει... Εχώ έναν 133mhz αν θες να αναβαθμιστείς Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimakos21 Φεβρουάριος 26, 2008 Author #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2008 Αρχική απάντηση από mech5107 Είσαι 710Mhz off...Είναι Pentium 90...Από λειτουργικό...μέχρι 2000...και πάλι όχι σίγουρα...Ενας 133 MMX τα έτρεχε μια χαρά...ο 90άρης κουτσα στραβά κάτι θα κάνει... Ουτε που τα εχω κοιταξει αυτα.. Αφου δεν ειναι δικο μου..Αλλα λειτουργικο νομιζω ξερω τι εχω... ε?.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angel Φεβρουάριος 26, 2008 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2008 Υπάρχει κι ένας 233MMX! Αν μπαίνει και τον θέλεις πες μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnson Φεβρουάριος 28, 2008 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2008 λολ ρε παιδιά! Και εγώ έχω έναν 120άρη... αλλά τον θέλω για το cluster μου (ΛΟΛ)... Κράτα τον με dos και win95/98 για να παίζεις retro games που δεν τρέχουν πλέον Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.