Jump to content

CoolerMaster Cosmos S aka Storm

Michalis761416003192

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από cddaraa [Σήμερα, στις 22:31]

Εδώ το δίνουν περίπου όσο το τωρινό cosmos...

UK£ 152.74 = 202.667293 Euros

αλήθεια το motherboard tray είναι removable??

Όχι το m/b tray δεν είναι αποσπώμενο.

έχει reset button?γιατί κάπου διάβασα(ψάχνω να βρώ που) οτι του λείπει το reset button

Να σου πω την αλήθεια δεν το πρόσεψα. Αλλά μάλλον έχεις δίκιο. Θα σου απαντήσω σίγουρα αύριο.

• Replies 48
  • Created
  • Last Reply

Μάλλον δεν πρόσεξες καλά την φωτογραφία. Το κουτί είναι γεμάτο ανοίγματα ώστε να περνάνε τα καλώδια πίσω από το m/b tray και αν βγαίνουν ακριβώς εκεί που τα χρειάζεσαι.

Φτιάχνεις και μία καλύπτρα από σίτα ή πλέξι, αν πιάνουν τα χέρια σου και τα κρύβεις όλα ;)

Μου φαίνεται οτι θα πουλήσω τη Thermaltake και ο Kandalf θα πάει με τους άλλους να παίξει :hehe:

Πολύ ωραίο φαίνεται και πολύ ευρήχωρο. Ενδιαφέρον.

Θα περιμένω να το δω και απο κοντά...

Αν είχε 205 ευρώ με 1000άρι τροφοδοτικό, θα αρχίζανε από τώρα οι ουρές για τις 15 του μηνός έξω απτο μαγαζί :hehe:

Το 12V της τροφοδοσίας μπορεί να περάσει από πίσω και να βγει από πάνω από τη μητρική και όχι από εκεί

που είναι η 24άρα; Φτάνει δηλαδή; Στο κλασσικό Cosmos όσοι έχετε γίνεται αυτό;

Τουλάχιστον αυτό βλέπω στη τελευταία φώτο με την Asus.

Επίσης από ένα lian-li τι χάνει αν χάνει σε ποιότητα κατασκεύης και ηχομόνωση; Κανά βουητό παίζει λόγω

κακής επαφής των side panel;

Αρχική απάντηση από Michalis76

Μάλλον δεν πρόσεξες καλά την φωτογραφία. Το κουτί είναι γεμάτο ανοίγματα ώστε να περνάνε τα καλώδια πίσω από το m/b tray και αν βγαίνουν ακριβώς εκεί που τα χρειάζεσαι.

Φτιάχνεις και μία καλύπτρα από σίτα ή πλέξι, αν πιάνουν τα χέρια σου και τα κρύβεις όλα ;)

Τα βλεπω τα ανοίγματα αλλα μ φένονται πολύ μακριά απο την μητρική.

Μάλλον εγώ δέν το έθεσα σωστά... με το 'cable management' δέν εννοούσά να είναι απλώς μαζεμένα αλλα να μπορείς να τα κρύψεις ώστε να φαίνονται στο ελάχιστο...

δέν ξέρω αν με πιάνεις...:...:

Αρχική απάντηση από Κωστάκης [Σήμερα, στις 12:34]

δέν ξέρω αν με πιάνεις...:...:

Σε πιάνω καλύτερα από όλους... αλλά κάνε λίγο υπομονή να το τελειώσω και θα δεις πως δεν φαίνεται τίποτα.

Αρχική απάντηση από Spyrus [Σήμερα, στις 12:31]

Το 12V της τροφοδοσίας μπορεί να περάσει από πίσω και να βγει από πάνω από τη μητρική και όχι από εκεί

που είναι η 24άρα; Φτάνει δηλαδή; Στο κλασσικό Cosmos όσοι έχετε γίνεται αυτό;

Τουλάχιστον αυτό βλέπω στη τελευταία φώτο με την Asus.

Επίσης από ένα lian-li τι χάνει αν χάνει σε ποιότητα κατασκεύης και ηχομόνωση; Κανά βουητό παίζει λόγω

κακής επαφής των side panel;

Μαζί με το κλασσικό Cosmos που πήρα πριν κάποιες μέρες, δίνουν μια προέκταση για το συγκεκριμένο καλώδιο τροφοδοσίας και έτσι φτάνει κανονικά.

Το πρόβλημα είναι αλλού όμως και δεν έχω καταλάβει ακριβώς αν έχει διορθωθεί στο νέο κουτί.

Στο Cosmos 1000, αν περάσεις το καλώδιο απο εκεί, κλείνει πάρα πολύ δύσκολα το δεξί πλαϊνό καπάκι (αυτό πίσω απο το m/b δηλαδή).

Αν το ζορίσεις και το πιέζεις για αρκετή ώρα, κάααααποια στιγμή κουμπώνει.

Δεν θέλω με τίποτα στον κόσμο πάντως να το ξανα-ανοίξω το συγκεκριμένο καπάκι. Μεγάλο χάσιμο χρόνου και δεν θα έπρεπε να είναι τόσο δύσκολο.

Παρόμοιο πρόβλημα υπάρχει ακόμη και αν περάσεις τα καλώδια απο τα κάθετα ανοίγματα, όπως τα βλέπω στην φωτογραφία του Michalis76.

Δηλαδή, στο Cosmos 1000 αν τα περάσεις απο εκεί και ύστερα τα πάς προς το πίσω μέρος του m/b, τότε δεν κλείνει ποτέ το καπάκι.

(εκτός και αν υπάρχουν τροφοδοτικά με πάρα πολύ πλακέ καλώδια :p )

Υποθέτω πως κάτι έχουν αλλάξει στις διαστάσεις του Cosmos-S,

γιατί αλλιώς ούτε αυτό θα κλείνει αν τα περάσεις έτσι.

Μόλις είδα το comparison στο site της Coolermaster, και έχει τις ίδιες ακριβώς εξωτερικές διαστάσεις με το Cosmos 1000.

Μήπως έχουν απομακρύνει το m/b tray απο το πλαϊνό καπάκι ? :hmm:

Man επειδή μπερδεύτηκα λιγάκι θέλω μια σούμα ξανά.

Λοιπόν πως θα τα έβαζα εγώ:

Όλα θα πέρναγαν από τη βάση της μητρικής,την τρύπα ανάμεσα σε αυτή και το τροφοδοτικό,

και μετά από το κάτω δεξιά θα έβγαιναν της κάρτας γραφικών, από το μεσαίο του σκληρού

και από το πάνω δεξιά των οπτικών + της κυρίας 24άρας τροφοδοσίας.

Το 12πινο αφού φτάνει θα περάσει από το πάνω μέρος της μητρικής στο κενό που έχει.

Θα κουμπώσει το πίσω καπάκι; Κανονικά ναι αλλιώς ποιος ο λόγος να είναι έτσι μόνο για καλώδια π.χ. ανεμιστήρων;

Εδώ στο κουτί μου περνάνε όλα βέβαια δεν έχει τέλεια εφαρμογή κάνει μια κοιλιά αλλά κλείνει με λίγο πιεση.

Αρχική απάντηση από Spyrus [Σήμερα, στις 13:57]

Το 12πινο αφού φτάνει θα περάσει από το πάνω μέρος της μητρικής στο κενό που έχει.

Θα κουμπώσει το πίσω καπάκι;

Μάλλον εννοείς το 8pin (όχι 12pin).

Από την πάνω τρύπα (αυτή που φαίνεται στην φωτό ακριβώς πίσω από το ψυγείο), δυστυχώς δεν μπορεί να περάσει το 8pin, για τον λόγο ότι καβαλάει τον οριζόντιο σιδηρόδρομο του κουτιού. Αν το καλώδιο είναι sleeved και χοντρό δεν κλείνει το πλαϊνό καπάκι.

Προτείνω κάποια πράγματα:

1. Βγάζεις το sleeve στο σημείο που το 8 πιν ακουμπάει τον σιδηρόδρομο και απλώνεις τα καλώδια, το ένα δίπλα στο άλλο, ώστε να γίνει πλακέ. Το κολλάς με μονωτική στο πλακέ σημείο με τον σιδηρόδρομο και κλείνει κανονικά το καπάκι.

2. Βγάζεις τα pins από το molex του 8πινου, περνάς το καλώδιο πίσω από τον σιδηρόδρομο (έχει μία μικρή απόσταση) και ξαναβάζεις το molex.

3. Περνάς το 8pin κάτω από το motherboard, όχι το mb tray. Δεν το συνιστώ γιατί αν θες να βγάλεις τροφοδοτικό ξυλώνεις και μητρική.

4. Ανοίγεις μία νέα τρύπα ;)

Δυστυχώς δεν μπορώ να βγάλω photos τώρα για να δείξω τι εννοώ. Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.