Jump to content

Μα, να μην παίζει ΚΑΝΕΝΑ.... :(:(:(

dpolal

Recommended Posts

Βρε παλικάρια βοήθεια.

Με έπιασε ένα πράμα να παίξω κάποια παλαιά παιχνίδια για τα οποία είχα κρατήσει τα saves μέχρι ένα σημείο, δεν τα είχα τελειώσει τα περισσότερα δυστυχώς.

Λοιπόν το ΠΡΟΒΛΗΜΑ μου είναι ότι ΚΑΝΕΝΑ δεν μπορεί να παίξει στο σύστημα της υπογραφής με λειτουργικό win XP Pro sp2, τελευταίοι drivers κλπ...

Τα προβλήματα αναγράφονται δίπλα στο καθένα.

1- Sierra - Homeworld Cataclysm, μετά τα intro σκάει με το γνωστό windows encounters an error κλπ

2- Sierra - Gound Control ίδιο με το παραπάνω, μετά τα Intro και μόλις πάει να ξεκινήσει, σκάει...

3- Sierra - Homeworld 2 ξεκινάει να διαβάζει το σιντί και μετά από 1 λεπτό σταματάει το σιντί χωρίς μήνυμα, χωρίς να ανοίξει κάποια οθόνη, τίποτα.

4- Sim City 3000 το ίδιο με το προηγούμενο.

Βασικά μετά το πρώτο προβληματικό παιχνίδι έβαλα και υπόλοιπα για να δώ τί γίνεται αλλά το αποτέλεσμα το βλέπετε.

ΟΛΑ είναι αυθεντικά,

όλα είναι παλαιά RTS χωρίς παράξενες απαιτήσεις,

όλα παρουσιάζουν παρόμοια προβλήματα

Δοκίμασα σε όλα να ενεργοποιήσω την συμβατότητα με win NT, τίποτα

Δοκίμασα να απενεργοποιήσω το antivirus (avg personal edition), τίποτα.

Έχετε καμμιά ιδέα ΤΙ μπορεί να φταίει;;;;;;;;;;;;;;;;;

Τί άλλο να κάνω ;;;;;;;;;;;;;;;

Δοκίμασες να αλλάξεις το compatibility mode? Πόσο παλιά είναι? Παίξει με compatibility σε Win2000/98 να δεις.

Edit: Ναι, δοκίμασες...

Αρχική απάντηση από dpolal

Δοκίμασα σε όλα να ενεργοποιήσω την συμβατότητα με win NT, τίποτα

Απλά δοκίμασε κι άλλα.

Edit 2:

Επίσης, αν είναι Dx8 ή παλαιότερα, μπορείς να τα δουλέψεις και με VM ;)

Για πληροφορίες, δες εδώ: http://www.vmware.com

Υπάρχει trial έκδοση για 30 ημέρες, οπότε μια δοκιμή θα σε πείσει.

Βρήκα ένα mod του παιχνιδιού: http://www.moddb.com/mods/3233/onslaught-v41/downloads/5830/cataclysm-compatibility-info το οποίο κάτι λέει για compatibility με Windows XP.

Επίσης στο επίσημο support site της sierra, έχει κάποιο update: http://homeworld2.sierra.com/support.jsp

Αρχική απάντηση από astrolabos [Σήμερα, στις 11:59]

Βρήκα ένα mod του παιχνιδιού: http://www.moddb.com/mods/3233/onslaught-v41/downloads/5830/cataclysm-compatibility-info το οποίο κάτι λέει για compatibility με Windows XP.

Επίσης στο επίσημο support site της sierra, έχει κάποιο update: http://homeworld2.sierra.com/support.jsp

Έχω ήδη εγκαταστήσει ΚΑΙ τα updates που είχα κατεβάσει όταν έπαιζα τα παιχνίδια αυτά.

Τουλάχιστον για τα 3 πρώτα.

Ξέχασα να το αναφέρω...

Κρίμα...

Να θέλεις να παίξεις παλιά παιχνίδια και να μην μπορείς.

Ωρες-ωρες με πιάνει και μένα μια νοσταλγια για παλία παιχνίδια...

Μερικά παίζουν μερικά οχι. :nothing:

Αρχική απάντηση από submarine1981

Κρίμα...

Να θέλεις να παίξεις παλιά παιχνίδια και να μην μπορείς.

Ωρες-ωρες με πιάνει και μένα μια νοσταλγια για παλία παιχνίδια...

Μερικά παίζουν μερικά οχι. :nothing:

Βασικά το ελλάτωμα μου είναι ότι ξεκίναγα να ασχολούμε με κάποιο παιχνίδι, αλλά μια το ένα, μια το άλλο, κάτι η δουλειά, κάπου δεν έβρισκα χρόνο, κάτι η οικογένεια κατάληγα να το παρατήσω στο τέλος. :(

Δυστυχώς ο ελεύθερος χρόνος είναι αυτό που μου λείπει όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια...

Αρχική απάντηση από Ignatios

Απ τη στιγμή που έχεις περάσει και τα τελευταία patches δοκίμασε και το τελευταίο directx.

Σε μένα έχει τύχει πολλές φορές αυτό.

Έχω το 9c περασμένο...

Δοκίμασε να το ξαναπεράσεις.

Το τελευταίο. Νομίζω βγήκε ένα τον Δεκέμβριο ή τον Νοέμβριο...

Το Homeworld 2 και το Simcity 3000 τα έχω και γω και δεν είχα κάποιο παρόμοιο πρόβλημα.

Αρχική απάντηση από katevastiras

Νοσταλγία για παιχνίδια όπως το Mafia....που όμως δεν κατάφερα να το παίξω με καινούριο σύστημα.:nothing:

Το έχω παίξει σε Vista Ultimate 64.. Δοκίμασες να τρέξεις το setup.exe με compatibility mode?

Γι'αυτό κι εγώ έστησα ένα PCάκι με SocetA (AthlonXP)... Του πέταξα πάνω και Windows 95/98 (και WindowsXP για να λέω οτι έχω PC...) και παίζω άνετα όποιο παλιό παιχνίδι θέλω...

Πιο εύκολη λύση μου φάνηκε, φθηνή (πόσο να κοστίζει να βρεις ένα SocketA/478 σύστημα, και P3 μας κάνει) και απροβλημάτιστη. Ούτε ψάξιμο, ούτε χαμένες ώρες, ούτε σπαζοκεφαλιές "γιατί δε παίζει αυτό, γιατί δε παίζει το άλλο...".

Αυτό προτείνω σε όλους όσους θέλουν να παίζουν παλιά παιχνίδια. And gaming will be fun again...

Αρχική απάντηση από JimmyFox

Γι'αυτό κι εγώ έστησα ένα PCάκι με SocetA (AthlonXP)... Του πέταξα πάνω και Windows 95/98 (και WindowsXP για να λέω οτι έχω PC...) και παίζω άνετα όποιο παλιό παιχνίδι θέλω...

Πιο εύκολη λύση μου φάνηκε, φθηνή (πόσο να κοστίζει να βρεις ένα SocketA/478 σύστημα, και P3 μας κάνει) και απροβλημάτιστη. Ούτε ψάξιμο, ούτε χαμένες ώρες, ούτε σπαζοκεφαλιές "γιατί δε παίζει αυτό, γιατί δε παίζει το άλλο...".

Αυτό προτείνω σε όλους όσους θέλουν να παίζουν παλιά παιχνίδια. And gaming will be fun again...

Θα το είχα ήδη εφαρμόσει στο κατεβαστήρι αυτό που έκανες αλλά δεν θα τα σηκώσει ούτε αυτό... :(

(PII + onboard gpu + NO agp ---- Tί μου ήρθε και την έδωσα εκείνη την pci voodoo 4500 που είχα δεν μπορώ να καταλάβω... :tomato: )

Αν βάλω κανέναν μικρό δίσκο άραγε θα καταφέρω να σηκώσω win95 στον διπύρηνο άραγε ;;;; :help:

Αρχική απάντηση από dpolal

Θα το είχα ήδη εφαρμόσει στο κατεβαστήρι αυτό που έκανες αλλά δεν θα τα σηκώσει ούτε αυτό... :(

(PII + onboard gpu + NO agp ---- Tί μου ήρθε και την έδωσα εκείνη την pci voodoo 4500 που είχα δεν μπορώ να καταλάβω... :tomato: )

Αν βάλω κανέναν μικρό δίσκο άραγε θα καταφέρω να σηκώσω win95 στον διπύρηνο άραγε ;;;; :help:

Όντως, κακώς έδωσες την Voodoo, όμως, είχανε βγει κάποιες αξιόλογες καρτούλες και σε PCI. Πχ, Ati 7000, 9200 και nVidia ΤΝΤ2, FX5200 οι οποίες υποστηρίζονται από Windows 9x και η ισχύς τους είναι υπεραρκετή για παλιούς τίτλους.

Όσο για να περάσεις Windows 95 στον Ε6550, ξέχνα το. Chipset, κάρτα γραφικών κλπ απλά δεν υποστηρίζονται.

95-98-Me μονο με 1gb και κατω μνημη κατι μπορεις να κανεις. Απο κει και πανω no boot

δοκιμασμενο απειρες φορες. Υπαρχει βεβαια και περιπτωση να σου χαλαση το setup τον

XP μετα απο την αποπειρα αυτη γιαυτο προσοχη. Good Luck:)

ΥΓ Για τον διπυρηνο δεν θα εχεις προβλημα, ισως με το Ρ35 αν υπαρχει κατι το υποπτο.

Το καλυτερο θα ηταν να αφηνες μονο τον παλιο που θες να φορτωσης τα παλια win πανω

και αν ολα πανε καλα συνδεεις και τον αλλο δισκο μετα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. :)

Φιλοσοφικό ήταν περισσότερο το ερώτημα περί εγκατάστασης 95-98, εδώ δεν περισσεύει χρόνος ούτε για τα απλά καθημερινά. :(

Τελικά το Cataclysm έπαιξε μια χαρά στο φορητό (centrino+GMA gpu) ενώ το homeworld 2 είχε και εδώ την ίδια συμπεριφορά με το μεγάλο πισί.

Τέσπα, θα δοκιμάσω και με vmware ή virtual pc κάποια στιγμή, έτσι για το g@μώτο και την εμπειρία...

Πάντως δεν ξέρω, την πλάκα που είχαν τα παλιά games δεν την έχω βρει στα καινούρια.

Ακόμη και τα arcade/action, που θα έπρεπε να ανεβαίνουν λόγω γραφικών/κλπ., δεν τα βλέπω πολύ πρωτότυπα. Το αγαπημένο μου arcade driving είναι το carmageddon 2 και έχουν περάσει και πόσα χρόνια.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.