Jump to content

NAS case

nobig

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θέλω να στήσω ένα NAS αλλά δεν βρίσκω κάποιο ικανοποιητικό case απο Ελλάδα. Θα μπεί μια μινι ιτχ μητρική και 1 3.5 δίσκος και αργότερα ίσως δεύτερος. Προτείνεται κάτι αν έχετε στα υπόψιν σας (Ελλάδα και εξωτερικό αρκεί να έχουν λογικά έξοδα αποστολής). Θα προτιμούσα με ενσωματωμένο dc-dc τροφοδοτικό γύρω στα 80watt.

ρε παιδες για να μην ανοιγω νεο θρεντ, θελω να ρωτησω κατι υποθετικο,

Ας πουμε οτι εχουμε μια NAS συσκευη στο δικτυο, και backup software το acronis.

Xαλαει ο δισκος με το Ο/S και βαζουμε το bootcd του acronis ωστε να το επαναφερουμε.

Πως θα "δω" αυτη τη δικτυακη συσκευη?

θα πρεπει να εχει φορτωθει η καρτα δικτυου προφανως ?

το bootcd του acronis την κανει αυτη τη δουλεια?

Σκεφτομουν και εγω για nas, αλλα εχω κολλησει σε αυτο το σημειο....δε ξερω πως θα

"δω" δικτυακα αυτη τη συσκευη....

Οι περισσότερες τελευταίες μητρικές, υποστηρίζουν boot από την κάρτα δικτύου. Δεν το έχω ψάξει όμως πως πρέπει να στηθεί ο δίσκος για να τον δει σωστά.

αν bootaρει απο την καρτα δικτυου τι θα κερδισω?

δε το καταλαβαινω μπορεις να μου εξηγησεις mistrer diablo corsa III ...

(εννοεις, οτι αν δει την καρτα δικτυου κατα το bootarisma, θα την δει και το bootcd

του acronis? oποτε αν πχ εχει dchp το nas, θα μοιρασει τις ιπ, οποτε θα "δω" το backup μου που θα ειναι αποθηκευμενο στο nas?)

Αρχική απάντηση από Zarras

εννοεις, οτι αν δει την καρτα δικτυου κατα το bootarisma, θα την δει και το bootcd

του acronis? oποτε αν πχ εχει dchp το nas, θα μοιρασει τις ιπ, οποτε θα "δω" το backup μου που θα ειναι αποθηκευμενο στο nas?

Αυτό εννο’ω ;)

Δοκίμασε επίσης να βρείς το XP miniPE.

Είναι περίπου ότι και το hiren's boot cd αλλά με παραθυρικό περιβάλλον και πολλές δυνατότητες.

Φτιάχνεις ένα cd δηλαδή που μπουτάρει σε οποιοδήποτε μηχάνημα και ενεργοποιεί πολλές συσκευές εξ αρχής έτσι ώστε να δείς δίκτυο κλπ.

(αν δεν έχεις ακουστά το hiren's boot cd είναι ένα boot σιντάκι με πάρα πολλές εφαρμογές αλλά σε περιβάλλον dos)

Kαι τα δύο παραπάνω εμπεριέχουν προγράμματα disk clonning.

Εγώ έχω σαν Nas το αντίστοιχο της Netgear το sc101 που είναι με απλή κάρτα δικτύου και IDE σκληρούς δίσκους! Χωρίς το software της εταιρίας που συνοδεύεται το NETGEAR Storage Central Manager Utility δεν μπορείς να δεις την συσκευή παρά μόνο μέσα απο windows 2000 και windows Xp και μάλιστα μόνο σε 32 bit λειτουργικό και όχι σε 64 bit. Απλά θα πω ότι υπάρχουν πιο αξιόπιστες λύσεις παρά αυτήν την πατάτα! κρίμα τα 105 ευρώ που έδωσα πριν απο 2 χρόνια και το πήρα!

http://www.netgear.com/Products/Storage/NetworkStorage/SC101.aspx

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.