Jump to content

seagate ή maxtor ή Lacie

HuLuVuZ

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα παίδες. Θέλω να αγοράσω εξωτερικό δίσκο και έχω βρει 3 προσφορές με 89 ευρω :

1. lacie http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=17601

2. Seagate http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=17471

3.Maxtor

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978194&product=1023179

Ποιος θεωρήτε ότι είναι καλύτερος (αν και με μια πρώτη ματιά έχουν ίδια χαρακτηριστικά)?

Δε με ενδιαφέρει το design.

Εγώ έχω τον seagate, στην κοπελιά μου αγόρασα λόγω εμφάνισης τον lacie. Το ίδιο και το αυτό είναι, ο lacie seagate 500άρη έχει μέσα. Διαφορά υπάρχει στην εγγύηση και στην εμφάνιση. Προσωπικά προτιμώ τον seagate. Ο maxtor υποθέτω ότι θα είναι μια από τα ίδια. Και έχω την εντύπωση ότι έχει και αυτός seagate μέσα με ταμπελάκι maxtor.

Το Plaisio φαίρνει ότι πιο καινούριο κυκλοφορεί και γι' αυτό θα προτειμούσα αυτόν του πλαισίου! Επίσης απότι βλέπω είναι ο μοναδικός που έχει εγκύηση!!!!!

thanks για το feedback.

Και γω για το πλαίσιο ψήνομαι. Δεν πολυ εμπιστεύομαι ηλεκτρομάγαζα. Και δεν είχα προσέξει τα περί εγγύησης

απο μενα seagate με κλειστα τα ματια. εγω εχω εναν τετοιο και ενας φιλος μου εχει εναν lacie, κai οι δυο 500αρηδες. διαφορες στην χρηση δεν θα δεις. οι διαφορες τους ομως ειναι σε καποιες πρακτικες λεπτομερειες που μπορει να σε ενοχλουν στη χρηση. οπως για παραδειγμα ο seagate ανοιγει και κλεινει μονος του μαζι με τον υπολογιστη ενω τον lacie πρεπει να τον ανοιξεις απο κουμπακι. και ενα δευτερο που εχω παρατηρησει ειναι οτι οταν συνδεεις ενα π.χ. flash usb memory στον υπολογιστη και φυσιολογικα ο υπολογιστης ανοιγει ενα παραθυρο που ψαχνει το flash, ανοιγει κι αλλο παραθυρο και ψαχνει και τον lacie παρ ολο που ειναι ηδη συνδεδεμενος. κι αυτο συμβαινει καθε φορα που συνδεεις μια εξωτερικη συσκευη. ενω με τον seagate δεν συμβαινει αυτο. δεν σου θυμιζει την παρουσια του πουθενα απο μονος του. απλα υπαρχει εκει σαν υπακουο σκυλι!

αν ειναι ο lacie o 500αρης μακρια.αν και φερει δισκο seagate ο usb controller του ειναι προβληματικος.εχω κανει 3 rma με δαυτους και δεν ξαναπαιρνω.

Αρχική απάντηση από cabdik

απο μενα seagate με κλειστα τα ματια. εγω εχω εναν τετοιο και ενας φιλος μου εχει εναν lacie, κai οι δυο 500αρηδες. διαφορες στην χρηση δεν θα δεις. οι διαφορες τους ομως ειναι σε καποιες πρακτικες λεπτομερειες που μπορει να σε ενοχλουν στη χρηση. οπως για παραδειγμα ο seagate ανοιγει και κλεινει μονος του μαζι με τον υπολογιστη ενω τον lacie πρεπει να τον ανοιξεις απο κουμπακι. και ενα δευτερο που εχω παρατηρησει ειναι οτι οταν συνδεεις ενα π.χ. flash usb memory στον υπολογιστη και φυσιολογικα ο υπολογιστης ανοιγει ενα παραθυρο που ψαχνει το flash, ανοιγει κι αλλο παραθυρο και ψαχνει και τον lacie παρ ολο που ειναι ηδη συνδεδεμενος. κι αυτο συμβαινει καθε φορα που συνδεεις μια εξωτερικη συσκευη. ενω με τον seagate δεν συμβαινει αυτο. δεν σου θυμιζει την παρουσια του πουθενα απο μονος του. απλα υπαρχει εκει σαν υπακουο σκυλι!

μακρια απο τον lacie................................ μου εχει σπασει τα νευρα. :TD: :TD: :TD: :TD: :TD: :TD: :TD:

seagate και απο μενα. :flower:

ty m8s.

Σήμερα κιόλας θα πάω να χτυπήσω τον seagate. Αν και του ανέβασαν 10 ευρώ τη τιμή.

Ο maxtor έχει ακόμα 89... Αξίζουν τα 10 ευρώ διαφορα?

Η εμπειρία που έχω από τον lacie δεν έχει κανένα από τα προαναφερθέντα προβλήματα, ίσως να βελτιώθηκε η παραγωγή. Προτείνω κι εγώ πάντως seagate. Μια υποσημείωση βέβαια, αν έχεις 24/7 μηχάνημα ίσως το κουμπί να σε βολέψει καλύτερα. Ναι μεν ο seagate σταματάει να περιστρέφεται μετά από κανα μισάωρο και ξεκινά πάλι αν τον διπλοκλικάρεις, αλλά εξακολουθεί να είναι αναμμένος. Οπότε αναγκάζεσαι να του "πατας το κουμπί" που δεν είναι άλλο από το να αφαιρείς το καλώδιο usb.

Αρχική απάντηση από HuLuVuZ

ty m8s.

Σήμερα κιόλας θα πάω να χτυπήσω τον seagate. Αν και του ανέβασαν 10 ευρώ τη τιμή.

Ο maxtor έχει ακόμα 89... Αξίζουν τα 10 ευρώ διαφορα?

αξιζουν............. μην το σκεφτεσαι καθολου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.