Eldal Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2008 Παιδιά plz plz plz βοήθεια. Έκανα ΒΙΟS update στην μητρική της υπογραφής από το utility που έχει η ASUS και στην επανεκκίνηση δεν μπαίνει στα παράθυρα αλλά κολλάει όταν κάνει τον έλεγχο στα USB (initializing usb controllers..). Τι κάνω παιδιά βοήθεια. Α και υπόψην update κάνω γιατί δεν έβλεπε η mobo το cpu κανονικά και με προέτρεπε να κάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Φεβρουάριος 22, 2008 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2008 Αποσύνδεσε τις usb συσκευές σου για αρχή.Μετά τσέκαρε τις ρυθμίσεις από το BIOS ή κάνε ένα Load Bios Defaults. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eldal Φεβρουάριος 22, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2008 Ευχαριστώ για την ταχύτατη απάντηση. Έχω αποσυνδέσει τα πάντα αλλά τίποτα. Δεν μπαίνει καν στο Bios αφού σταματάει (κολλάει) πιο πριν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Φεβρουάριος 22, 2008 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2008 Αρχική απάντηση από Eldal Ευχαριστώ για την ταχύτατη απάντηση. Έχω αποσυνδέσει τα πάντα αλλά τίποτα. Δεν μπαίνει καν στο Bios αφού σταματάει (κολλάει) πιο πριν. Αν δεν μπαίνει στο BIOS με τίποτα τότε δυστυχώς... Επειδή μάλλον θα έχει εγγύηση το επιστρέφεις και κάνεις τον china man, μην πείς τίποτα για update και το κυριότερα ΜΗΝ ξανακάνεις update μέσα από τα win... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eldal Φεβρουάριος 22, 2008 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2008 Μπρρρρ ανατρίχιασα! μη μου λες τέτοια βρε καινούριο πράμα είναι. Γιατί να απέτυχε το BIOS από τα win. Φίλος έβαλε το BIOS έτσι πριν μια βδομάδα. Btw το BIOS που πέρασα ήταν το 903 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Φεβρουάριος 22, 2008 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2008 κλειστο, βγαλε μπαταρια & καλωδιο τροφοδοτικου.αναψε το παλι, κρατωντας πατημενο το insert (φορτωνει απο μονο του μια fail-safe κατασταση ωστενα μπορεσεις να μπεις bios), μολις κανει το beep, πατα del, και μπες στο bios. Δες εκει τις επιλογες μηπως σκαλωνει σε καποια απο αυτες.οπως ειπες κολλαει στην αναγνωριση των usb, δες απο το bios μπας και βρεις τπτ απο εκει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Φεβρουάριος 22, 2008 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2008 Αρχική απάντηση από Eldal Μπρρρρ ανατρίχιασα! μη μου λες τέτοια βρε καινούριο πράμα είναι. Γιατί να απέτυχε το BIOS από τα win. Φίλος έβαλε το BIOS έτσι πριν μια βδομάδα. Btw το BIOS που πέρασα ήταν το 903 To BIOS καλό είναι να φορτώνει από DOS boot δισκετούλα ή φλασάκι.Μέσα από τα win ΔΕΝ γνωρίζεις τί μπορεί να είναι κλειδωμένο και να φύγει έτσι η διαδικασία στο διάστημα.Μίλησα για αλλαγή θεωρώντας ότι ΕΧΕΙΣ ήδη κάνει όσα προτείνει ο Zarras, αφού όπως λες έχεις αποσυνδέσει τα πάντα από το μπόρντ και όχι μόνο τις usb συσκευές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eldal Φεβρουάριος 22, 2008 Author #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2008 sorry εγώ τα είπα λάθος dpolal. Εννοούσα ότι έχω αποσυνδέσει τα usb όπως μου πρότεινες. Thanks Zarras πάω να δοκιμάσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Φεβρουάριος 22, 2008 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2008 Μήπως είχες raid τους δίσκους και έχει αλλάξει το mode λειτουργίας του controller? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eaglenik Φεβρουάριος 22, 2008 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2008 Το φλασαρισμα δεν πιγε λαθος, βγαλε βαλε μπαταρια και καλοδιο ρευματος και δοκιμασε ξανα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eldal Φεβρουάριος 22, 2008 Author #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2008 Zarras δεν έπιασε. καμμιά άλλη ιδέα πριν το πάω το mobo για rma? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eldal Φεβρουάριος 22, 2008 Author #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2008 μήπως πρέπει να κάνω και reset με το jumperaki που είναι δίπλα στη μπαταρία; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Φεβρουάριος 22, 2008 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2008 ειτε βγαλεις τη μπαταρια ειτε βραχυκυκλωσεις το jumperaki (με την μπαταρια πανω)8α κανει reset το bios.Δε σε αφηνει ουτε ετσι να μπεις bios? Link to comment Share on other sites More sharing options...
biker Φεβρουάριος 22, 2008 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2008 Δες το manual και κάνε clear cmos.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrus Φεβρουάριος 22, 2008 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2008 Kάνε disable το usb legacy support. Με το auto σίγουρα κολλάει αν μπεις windows Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eaglenik Φεβρουάριος 22, 2008 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2008 Δεν ειπαρχει RMA για Bios Update. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrus Φεβρουάριος 22, 2008 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2008 Eπίσης κολλάει εκεί στο να διαβάσει τα usb από λάθος ρυθμίσεις σε μνήμες ή cpu.Μπορείς παρόλα αυτά να βάλεις το dvd της asus να σου ξαναβάλει το original bios. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eldal Φεβρουάριος 22, 2008 Author #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2008 παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά δεν έχετε καταλάβει. Δεν μπαίνει ούτε στο BIOS ούτε στα win. Κολλάει πολύ νωρίς στην πρώτη οθόνη όταν κάνει έλεγχο στα usb. Τώρα τι μπορώ να κάνω άλλο πέρα από αυτά που μου έιπατε (και έκανα) δεν ξέρω. Όσον αφορά στο RMA γιατί δεν ισχύει για BIOS update? Η ίδια η εταιρία μου το προτείνει μου δίνει το utility και το αρχικό της Bios ενώ (η εταιρία) υποστηρίζει ότι θα βλέπει τους καινούριους cpu στα 45 nm τελικά δεν τους βλέπει. Ο απλός χρήστης (καταναλωτής) δηλαδή τι θά 'πρεπε να κάνει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Φεβρουάριος 22, 2008 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2008 Βγάλτα όλα από την μητρική, ακόμα και δίσκους, άσε μια ram μόνο, την VGA, το CPU και δοκίμασε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Φεβρουάριος 22, 2008 #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2008 Δεν λέει κανένας ότι το rma δεν ισχύει για αναβάθμιση του BIOS αλλά η εταιρείες αναγράφουν συνήθως ότι αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος καλύτερα να μην το κάνουν οι χρήστες και αν παρόλα αυτά πρέπει να γίνει καλύτερα να το κάνουν τεχνικοί με γνώσεις.Πώς θα πείσεις λοιπόν τον δύσπιστο τεχνικό ότι εσύ το έκανες σωστά και όπως έπρεπε το bios update;;;Πήγαινε το πίσω το μπόρντ λοιπόν και για να μην αρχίσεις να εξηγείς τί και πώς και μπλέξεις άδικα μην αναφέρεις τίποτα σχετικά και απλά ζήτα να το ελέγξουν.Και όπως είπα και στην αρχή ΜΗΝ κάνεις αναβάθμιση μέσα από τα WIN. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.