Jump to content

Windows Vista Business 32bit or 64bit??

FANISTELROOY

Windows Vista Business 32bit or 64bit??  

31 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Λοιπον παιδια οπως λεει και ο τιτλος σκεφτομαι τι λειτουργικο να περασω στο συστημα που ετοιμαζω. Windows Vista Business 32bit or 64bit??

Η μονη διαφορα που εχω καταλαβει ειναι οτι τα 64bit υποστηριζουν μνημη >4GB σε αντιθεση με τα 32bit που υποστηριζουν <3.2GB.

Υπαρχουν αλλες διαφορες; πχ μου εχουν πει οτι υπαρχουν προγραμματα που δεν τρεχουν σε 64bit συστηματα.

Οποια και απο τα 2 να βαλω τα εχω, οποτε δεν τιθεται θεμα αγορας για να μου πειτε πχ οτι καποιο ειναι πιο ακριβο. :tomato:

Νομιζω οτι τα 64μπιτα δεν τρεχουν 16μπιτες εφαρμογες, μικρο το κακο οπως και να εχει. Σε εμενα, τα 64μπιτα με τα τελευταια drivers+service pack ειναι πιο responsive απο οτι τα 32μπιτα. Σε benchmarks λογικα τα ιδια πρεπει να σκοραρουν. Αρκει να βρεις φρεσκα drivers, τα παλαιοτερα ηταν λιγο φρικη

Αν δε βάλεις 4Gb μνήμη, δεν υπάρχει λόγος για 64.

Προβλήματα δε θα έχεις αν δεν έχεις συσκευές παλαιότερες από 3 χρόνια.

Μπορείς να μπεις στα sites τους και να δεις αν έχουν drivers.

16bit εφαρμογή έχω να δω χρόνια...

Αυτή τη στιγμή δε νομίζω ότι υπάρχουν διαφορές. Τα νοιώθω "πιό άνετα" αλλά τεκμηριωμένα δε μπορώ να σου πω.

Με το κόστος των 4gb θα τα έβαζα.

Επίσης, μπορείς να επιλέξεις Ultimate, που στην τιμή περιλαμβάνουν και 32 και 64 εκδόσεις, οπότε διαλέγεις στην πράξη.

Εγω φοβαμαι να μην εχω προβλημα με εφαρμογες που δεν τρεχουν σε 64μπιτ. Hardware θα ειναι ολα καινουρια. Αλλα καποια προγραμματα της σχολης μου φοβαμαι, κατι compilers και κατι τετοια.

Τα Ultimate πρεπει να τα αγορασω, ενω τα Business τα εχω απο msdna original 32bit & 64bit.

64ρια μορε... γιατι 32? 64. εκει ειναι το μελλον προβλημα με οδηγους και τετεια πλεον δε παιζει. απο σταθεροτητα βραχος(οχι πως τα 32 δεν ειναι) απο διαφορα σε ταχυτητα που τα ειδα και τα δυο να σου πω με το ματι δε καταλαβα οποτε...

64άρια και ότι δε τρέχει φορτώνεις XP μέσω virtual box και τρέχουν όλα σφαίρα ;)

έτσι τρέχω 1 πρόγραμμα που χρειάζομαι και δεν τρέχει σε 64άρια

μιλάμε για καμία διαφορά όμως ε?

μέσω virtual box + virtualization

(εξαιρούνται 3d γραφικά που δεν έχω δοκιμάσει)

Bρηκα αυτο το ενδιαφερον αρθρο.

http://www.tomshardware.com/2008/02/15/vista_workshop/

Βασικα οπως λεει αν ειναι να βαλεις 64bit καλυτερα να εχεις μεγαλη ραμ πχ 8GB, διοτι οπως λεει στα 64bit το footprint ειναι 20-40% μεγαλυτερο, οποτε αν εχεις 4GB RAM με 64bit ειναι χειροτερο απ το να εχεις 3.2GB σε 32bit.

Στα games χάνεις λίγο αλλα αν έχεις δυνατό μηχάνημα δεν μασάς. Επίσης είναι ταχύτερο σαν σύστημα γενικά όπως το βλέπω εγώ τώρα μιλάω πάντα στο δικό μου pc αλλα τρώει πολύ μνήμη... Δηλαδή τώρα σε εμενα idle με το σύστημα τις υπογραφής έχω free 2.7gb ram χωρίς να τρέχω τίποτα σοβαρό...

χρησημοποιειται για file cache. δεν ειναι κακο. ισα ισα. αν καποιο απαιτητικο προγραμμα ζητησει πιο πολυ μνημη διγραφεται το file cashe και του δινεται κιαλλη μνημη. για παραδηγμα παιξε ενα βαρυ παιχνιδι για λιγο και βγαινοντας καπακι δες στο τασκ μανατζερ ποη μνημη "τρωγεται" θα ειναι καπου στα 512..μια φορα δε ηταν καπου στα 300-400 εχοντας sidebar, antivir, avg antispyware 7.5 free, μtorrent

Αρχική απάντηση από Wizard!

Υποστηρίζει ένα μικρό σετ εντολών του DX9...

Δηλαδη ενα CAD που χρησιμοποιει OpenGL και τρεχει μονο στα XP δεν θα μπορεσω να το τρεξω?

Νομιζω επισης τα 64 κολλανε πολυ πιο δυσκολα ιους και λοιπα και δεν εχουν τρυπες.

Αρχική απάντηση από FANISTELROOY

Βασικα οπως λεει αν ειναι να βαλεις 64bit καλυτερα να εχεις μεγαλη ραμ πχ 8GB, διοτι οπως λεει στα 64bit το footprint ειναι 20-40% μεγαλυτερο, οποτε αν εχεις 4GB RAM με 64bit ειναι χειροτερο απ το να εχεις 3.2GB σε 32bit.

Βασικά είναι πολύ "στατικό" αυτό το αποτέλεσμα.

1. Το αν θα δεις 3.2, 3.0, 3.6, κλπ, εξαρτάται από την περιφερειακή μνήμη σου. Αν για παράδειγμα έχεις vga με 1Gb Ram, θα πέσεις ίσως και κάτω από τα 3. Το σύστημα μπορεί να δει σύνολο 4Gb, αλλά σε αυτό μετριούνται όλες οι περιοχές μνήμης που κάνει mapping (vga, sound, scsi, κλπ)

2. Το footprint αλλάζει ανάλογα με το τι τρέχεις. Μπορεί να ξεκινάει με 700ΜΒ πιασμένα, αλλά αν τα χρειαστείς, όπως είπε κι ο tolis86, τα αδειάζει.

Αρχική απάντηση από kallileo

Δηλαδη ενα CAD που χρησιμοποιει OpenGL και τρεχει μονο στα XP δεν θα μπορεσω να το τρεξω?

Μια δοκιμή θα σε πείσει... :)

Αρχική απάντηση από kallileo

Νομιζω επισης τα 64 κολλανε πολυ πιο δυσκολα ιους και λοιπα και δεν εχουν τρυπες.

Κολλάνε πιό δύσκολα, γιατί κάποιοι ιοί συμπεριφέρονται σαν drivers και φυσικά αφού δεν είναι signed, αλλά ούτε και 64bit compatible, δε μπορούν να περάσουν. Προσωπικά μου έτυχε τις προάλλες και το έγραψα σε άλλο thread.

Για τρύπες τώρα, είναι σχετικό. Πολλές τρύπες ανοίγονται από buffer overflows. Οι 64bit registers που διαχειρίζονται θέσεις μνήμης, γεμίζουν πολύ πιό δύσκολα ώστε να κάνουν overflow. Φυσικά αυτό έχει να κάνει αν η εφαρμογή, πχ web server, είναι 64bit. Αν τρέχεις SQL 32bit σε 64bit λειτουργικό οι τρύπες του sql εκεί θα είναι :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.