Jump to content

watercoolin + καινουριο PC

FANISTELROOY

Recommended Posts

Σκεφτομαι στο καινουριο PC που ετοιμαζω να βαλω υδροψυξη.

- Q6600

- P5K (ειναι καλη για o/c??)

- XFX 8800 GTS

- Cellshock 2GB 1066 (μηπως να επαιρνα καποιες φτηνοτερες; )

- Enermax Galaxy 850W ή Zalman 850W (μου εχουν πει οτι το ZALMAN ειναι αθορυβο)

Σε ενα Silverstone TJ-07 window

936677.jpg

Kαι θελω τη γνωμη σας για τη συνθεση της υδροψυξης με βαση τη συνθεση του υπολογιστη.

Το ψυγειο θα μπει πισω απο το προφοδοτικο στη βαση του κουτιου και θα καλυψει τη 2η θεση για τροφοδοτικο και τη μια θεση για τους σκληρους δισκους που εχει.

Bασικος μου στοχος ειναι να φτιαξω ενα αθορυβο συστημα, γι αυτο παρακαλω να μου προτινετε και 120mm ανεμιστηρες αθορυβους, οσο περισσοτερο γινεται, για το ψυγειο.

post-7649-1416073394,6873_thumb.jpg

Να σημειωσω λοιπον οτι η αναλυση οθονης θα ειναι 1920Χ1200. Δεν ξερω με ποιον απο τους 2 επεξεργαστες θα εχει καλυτερη αποδοση η καρτα. (υπερχρονισμενοι και οι 2 φυσικα)

Αρχική απάντηση από Dr. Gonzo [Σήμερα, στις 02:59]

Πάρε 4GB και μια καλύτερη μητρική θα έλεγα.

Δεν εχω σκοπο προς το παρον για 64bit windows.

Η μητρικη τι παραπανω πρεπει να εχει;

ΥΓ. Πριν αποφασισω για υδροψυξη ημουν στο οριο χρηματων. Τωρα ειμαι ~290 παραπανω.

η μητρική είναι αστέρι την ίδια έχω και έχει τα 500 fsb για πλάκα...

προσέσορα καλύτερα πάρε έναν 8400 αν και ο τετραπύρηνος που διάλεξες είναι και αυτός πάρα πολύ καλός...

Μνήμη χτύπα ένα σετάκι transced Axeram 1066 ή τις 800άρες αν τις βρεις με το Ν... αυτές έχω εχώ και έχουν τα 1200 άφοβα με 2.3...

Καρτα γραφικών μια χαρά είσαι... και από ΑΤΙ μεριά να πας πάλι καλά θα είσαι... μπορεί και καλύτερα μελλοντικά...

τροφοδοτικό θα σου προτείνω ένα ΕΤΑΣΙΣ ή ακόμα καλύτερα ένα Silverstone 650... το έχω και είναι πραγματικά αθόρυβο...

όσον αφορά την υδρόψυξη το τετραπλό ψυγείο είσαι σίγουρος ότι χωράει στο κουτί???

Πάντως όλοι λένε τα καλύτερα για το thermochill το τριπλό...

Από ανεμηστήρες ξέρω ότι οι zalman του πλαισίου είναι πραγματικά αθόρυβοι και πάρα πολύ δυνατοί...

είχα δει και ένα συγκριτικό στο ΧΣ αλλά δεν έχω το λινκ να στο δώσω...

Το ψυγειο ειναι 3πλο και νομιζω πως χωραει κατα 90%.

Για μνημες θα το κοιταξω μιας και μπορει να γλυτωσω κανενα 20.

Για επεξεργαστη δεν ξερω ακομα. Παρ ολο που ειναι πιο γρηγορος ο 8400 εχω κολησει με τον 4πυρηνο.

Για τροφοδοτικο καλυτερα να παρω ενα πιο δυνατο απο 650W γιατι θα το κρατησω χρονια, να μην εχω προβληματα μετα. :)

Ρε παιδια για τα μελη της υδροψυξης δεν εχετε να μου πειτε τπτ; Βασικα γι αυτα ανοιξα το θεμα, το hardware το εβαλα για τυχον ασυμβατοτητες πχ με τα μπλοκ....

Αυτο ειναι 30 πιο ακριβο ομως και παιρνει λεει 4 fans push-pull ενω το αλλο 6. Δεν νομιζω να παω για τετοια διαταξη βεβαια, αλλα τεσπα. Ειναι και 4cm πιο μακρι και δεν ξερω αν με παιρνει να το βαλω οπως εχω σκεφτει...

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=17&category=69976863&product=1042777

Μια αλλη ερωτηση. Λαμπες uv για να φωσφοριζει το υγρο ειναι οι blacklight? Δεν ειναι βλαβερες για τα ματια;;

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.809500

έξι ανεμηστήρες παίρνει...

το καλύτερο ψυγείο είναι...

έχω ακριβώς τα ίδια πράγματα και είτε idle είτε load ανεβαίνει ελάχιστα...

για να καταλάβεις, την 8800gt που έχω την έχω πάει 755-1836-936 και έχω σε idle 30-31 βαθμούς και σε load 32-33... πίστευτο και όμως αληθινό...

Υγρά μην βάλεις πάρε από το φαρμακείο water for injection και βάλε μέσα και 5-6 σταγόνες betadine...

Ωραια τοτε. Πρεπει ομως να παω να τα δω κι απο κοντα να δω αν χωραει μεσα στο κουτι εκει που θελω να το βαλω. Ειναι 3-4εκ πιο μακρυ και αυτο μπορει να ειναι απαγορευτικο.... Θα κοιταξω απο κοντα.

Για τις λαμπες uv ξερεις τπτ; Ποσο βλαβερες ειναι κλπ;

fanistel, επιβλαβες ειναι κ το κινητο και ο ασυρματος και το wifi και το κρεας και το παγωτο και τα παντα.. :D

Δυο 12αρες λαμπες με ελαχιστα lumen δεν θεωρω οτι ειναι θεμα ανησυχιας. Γιατι αλλιως να μην ξαναμπουμε σε μαγαζι νυχτερινο.

Aπλα αυτες θα ειναι ανοιχτες συνεχως και θα εκπεμπουν συνεχως διπλα απ τα ματια μου.... Το μονο καλο ειναι οτι θα μπορω να ξεχωριζω τα πλαστα ευρω!!!! χεχεχεχε.. Ενταξει μπορω να το κανω και σολαριουμ.......

Λογικα θα παρω και θα βαλω διακοπτακι να τις ανοιγω οποτε εχω ορεξη για εφε...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.