Jump to content

Τι λειτουργικό προτείνετε για media pc - server?

Ar@besqu.e

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω ένα pc δίπλα στη τηλεόραση. Ο υπολογιστής αυτός λειτουργεί και σαν media pc αλλα και σαν http-ftp server και file server (έχω εκεί όλα μου τα αρχεία.)

Πιο λειτουργικό μου προτείνετε για αυτό το pc?

τώρα έχω xp και σκέφτομαι απο τη μια ubuntu και απο την άλλη windows server..

Προοριζονται για htpc.

Σου δεινουν δηλαδη το media center που για μενα ειναι πολυ βοληκο και ωραιο προγραμματακι για dvd/music/tv....

Α... εχουν και διαφορετικο theme:p

Θα ειναι σε δικτυο με αλλο pc? Αν οχι, Vista Home Premium η Μedia Center (οτι σηκωνει πιο ανετα).

Αν ειναι σε δικτυο Vista Home Premium, η ΧΡ με προγραμμα τυπου Media Center.

Αρχική απάντηση από bourlas [Σήμερα, στις 13:06]

κανεις δεν είπε για τον πιγκουινο τίποτα ?

mythbuntu (ubuntu με το mythtv πακέτο ενσωματωμένο)

+1

Ο υπολογιστής αυτός λειτουργεί και σαν media pc αλλα και σαν http-ftp server και file server (έχω εκεί όλα μου τα αρχεία.)

πιστεύω θα έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο.

Υπάρχει η "μπλε" Royale εμφάνιση και για τα απλά XP. Αν τα vista υπερτερούν στο high definition content (δεν το γνωρίζω αυτό) τότε vista, αλλιώς XP.

αχ επιτέλους κάποιος μίλησε για ubuntu! θα μπορώ να βλέπω hd στα ubuntu? γιατι τα έχω σε ένα λαπτοπ και είναι ψιλοπροβληματικά ως προς τα media γενικά... Επισης στο δίκτυο το pcακι μου το κανονικό στο οποίο έχω χιστα δν βλέπει το λαπτοπ με ubuntu.... :(

επίσης θα δω διαφορά αν αλλάξω τη σύνδεση με τη τηλεόραση από κανονικό καλώδιο οθόνης σε hdmi?

Και από εμένα Media Center μέσα από Vista...Πραγματικά είναι πολύ βολικά...

Αν και διαβάζω σε διάφορα ξένα φόρουμ για MythTv σε Ubuntu ότι είναι εξίσου καλό setup...

Αρχική απάντηση από Ar@besqu.e [Σήμερα, στις 17:43]

αχ επιτέλους κάποιος μίλησε για ubuntu! θα μπορώ να βλέπω hd στα ubuntu? γιατι τα έχω σε ένα λαπτοπ και είναι ψιλοπροβληματικά ως προς τα media γενικά... Επισης στο δίκτυο το pcακι μου το κανονικό στο οποίο έχω χιστα δν βλέπει το λαπτοπ με ubuntu.... :(

Για να "βλέπει" το λαπτοπ με ubuntu το windows δικτυο (και αντιστροφα) , νομίζω χρειάζεται να σετάρεις samba....Δεν γνωρίζω αν γίνεται και αλλιώς, αλλά μέχρι στιγμής εκεί έχω καταλήξει κι εγώ με το ubuntu...:)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.