Jump to content

Βοήθεια με ηλεκτρονική

deninho

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παίδες, δίνω αύριο πρακτικά ηλεκτρονικής, και έχω την εξής απορία:

Έχουμε ένα κύκλωμα απλής ανόρθωσης, με δίοδο pn. Τι κυματομορφή θα πάρουμε στα άκρα κάθε στοιχείου, όταν στην είσοδο εφαρμόζεται τριγωνικό σήμα πλάτους 5V, και με μηδενική μέση τιμή (αυτό το τελευταίο, αν καταλαβαίνει κανείς γτ μας το λέει ας μου εξηγήσει κι εμένα :p )

Όποια βοήθεια, δεκτή :)

Χωρίς να θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου...

αν το τρίγωνο ανορθώνεται όπως και το ημίτονο τότε λογικα η μορφή στην έξοδο της διόδου πρέπει να είναι έτσι: Λ_Λ_Λ_Λ

όσο για τη μηδενική μέση τιμή μάλλον εννοεί ότι το πλάτος μοιράζεται 50% - 50% στη θετική και αρνητική ημιπερίοδο (το λεγόμενο duty cycle 50%), η γραμμη που χωρίζει τις δύο ημιπεριόδους είναι και ο άξονας χ και το πλάτος σε αυτόν είναι 0 volt

καλού κακού όμως πάρε και μια δεύτερη άποψη όσο εγώ να πάω να ξεσκονίσω τα βιβλία μου ;)

ευχαριστώ πολύ για την απάντηση colt (καμιά σχέση με τη γνωστή μάρκα όπλων? :p ) Κι εγώ αυτό σκέφτηκα, απλώς με σκάλωσε με το τριγωνικό σήμα, γιατί δεν είχαμε κάνει κάτι με τριγωνικό σήμα στο εργαστήριο

Αρχική απάντηση από deninho

ευχαριστώ πολύ για την απάντηση colt (καμιά σχέση με τη γνωστή μάρκα όπλων? :p ) Κι εγώ αυτό σκέφτηκα, απλώς με σκάλωσε με το τριγωνικό σήμα, γιατί δεν είχαμε κάνει κάτι με τριγωνικό σήμα στο εργαστήριο

My pleasure :)

όσο για το colt καμια σχέση με τη μάρκα των όπλων αλλά μακρόχρονη σχέση με το γνωστό μοντέλο αυτοκινήτου

τέλος τσέκαρε επίσης γιατί δηλώνει ''δίοδος pn'' μήπως αναλόγως πολικότητας η σωστή απάντηση είναι η αρνητική ημιπερίοδος και όχι η θετική.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.