Jump to content

Paypal

spH3RiCal

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μπορει να με διαφωτισει καποιος πως κανω λογαριασμο και πωε το χρησημοποιω?

Κανεις λογαριασμο, δινεις τον αριθμο της καρτας και τερμα? Απλα λες "θα στειλω χ ευρω στον ταδε" και χρεωνει την καρτα με χ ευρω..?

Υπαρχει καποια προμηθεια? Η γενικα καποια "παγιδα", κατι που πρεπει να προσεχω?

Επειδη πιστωτικη δεν προκυται να βγαλω, με χρεωστικες μπορω να κανω δουλεια?

Το μόνο που παίζει είναι κρατήσεις από τις τράπεζες.

Εγώ για παράδειγμα αντί να πάρω 60 ευρώ πήρα 55 στο τέλος και αν θες να τα τραβήξεις κιόλας

από το paypal στο λογαριασμό σου ακόμα λιγότερα.

Για μεγάλα ποσά συμφέρει. Αλλιώς οταν είναι να σε πληρώσουν ζητάς παραπάνω για να έρθεις στα ίσια σου.

Αυτο γινεται και οταν πληρωνεις εσυ? Πχ αν θελω να παρω κατι που κανει 100ε θα πρεπει να βαλω 100 +το ποσο που κραταει η τραπεζα +το ποσο που κραταει το paypal?

Για το 2ο οκ λογικο μου φιανεται.. Για το πρωτο ομως? Αφου ουσιαστικα ειναι σαν να κανω αναληψη απο την τραπεζα..

Κρατάει ένα πολύ μικρό ποσό.

Π.χ το συνάλαγμα στο xe.com είναι 1Ε = 1,47$ τότε το paypal έχει σαν συνάλλαγμα 1Ε = 1,44/42$. Στο σύνολο είναι πολύ μικρό το ποσό για αυτό που προσφέρει

:OT: Sorry ρε παίδες αλλά υπάρχουν κάποιες κάρτες που αγοράζεις αξίας π.χ.50 ευρώ μιας χρήσης.. που δεν είναι πιστωτικές! Από ποιά τράπεζα μπορώ να τις αγοράσω; (Δεν ξέρω αν είμαι απόλυτα κατανοητός:cry: ) και πάλι sorry για το :OT:

Οι προπληρωμενες δεν ειναι αυτες? Νομιζω η attica giftcard ειναι τετοια..

Δηλαδη δε πληρωνεις ενα στανταρ ποσο αλλα οσο πιο μεγαλες συναλλαγες κανεις τοσο περισσοτερα πληρωνεις..

Οταν αγοράζεις μέσω paypal δεν παίρνει προμήθεια καθόλου. Αν οι αγορές είναι σε είναι ολα οκ (1:1). Αν είναι σε άλλο νόμισμα υπάρχει μια μικρή συναλλαγματική διαφορά υπέρ τους (paypal).

• 4 weeks later...

Ισως να συμφέρει να κάνεις την συναλλαγή στο νόμισμα που θέλει ο πωλητής και να χρεώσεις την κάρτα σου με συνάλλαγμα. Τότε η μετατροπή γίνεται από την τράπεζά σου και οι προμήθειες μπορεί να είναι -ελάχιστα- λιγότερες. Ομως με τις διαρκείς αυξομειώσεις της ισοτιμίας Ε/$ μπορεί και να πληρώσεις -ελάχιστα- περισσότερα.

Προφανώς θα πάει με τις ισοτιμίες των τραπεζών, όμως το paypal κρατάει περισσότερα απ' ό,τι οι τράπεζες. Σαφώς θα συνέφερε, αλλά το volatility των ισοτιμιών δεν ξέρεις πού θα σε οδηγήσει -αν και τους τελευταίους μήνες με το ισχυρό ευρώ θα ήσουν αρκετά κερδισμένος.

Πάντως τελικά, η διαφορά δεν θα είναι μεγαλύτερη από +/- 2 Ε ανα 100άρικο.

Η Τραπεζα σου κραταει 1,25% σε μετατροπη σε αλλο συναλαγμα αν θυμαμαι καλα...

Νεώτερα πολύ σύντομα. Εκανα 2 αγορές ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας και τους 2 τρόπους. Μέχρι το τέλος του μήνα θα ξέρω και θα ενημερώσω...

Νεώτερα πολύ σύντομα. Εκανα 2 αγορές ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας και τους 2 τρόπους. Μέχρι το τέλος του μήνα θα ξέρω και θα ενημερώσω...

αντε γιατι θελω να εγραφω κ εγω!

Γίνεται κάποιος να κάνει λογαριασμό paypal με χρεωστική κάρτα (κάρτα αναλήψεως από ATM δλδ), εγώ έτσι τον έκανα!

Για όσους θέλουν να κάνουν κάτι τέτοιο ας ρίξουν μια ματιά σε αυτό το thread για βοήθεια: http://www.thelab.gr/showthread.php?t=45313&highlight

Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη!!

Λοιπόν, νεώτερα για τις χρεώσεις που λέγαμε:

Η αγορά που έκανα ήταν 100$. Την στιγμή της συναλλαγής το paypal μου "πρότεινε" να χρεώσει την κάρτα μου με 65,7€.

Αποφάσισα να αφήσω την τράπεζα να υπολογίσει την συναλλαγματική διαφορά. Αποτέλεσμα: χρεώθηκα με 64,6€.

Η συναλλαγή έγινε στις 16/3 (για όποιον έχει την διάθεση να υπολογίσει και την ισοτιμία €/$ ).

Πάντως όπως είχα γράψει, δεν πιστεύω ότι η διαφορά θα είναι πάνω από 1-2€ /100€.

Αυτά. :bigsmile:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.