Jump to content

Πρόβλημα με boot-menu

krisiun82

Recommended Posts

Εγκατέστησα kubuntu 6.xxx στο desktop pc ως δευτερο λειτουργικο (το πρωτο λειτουργικο ειναι win xp pro ) και μάλιστα σε ξεχωριστό δίσκο απο τα xp..

Ως αποτέλεσμα ειναι τα linux να έχει φτίαξει ενα boot screen κάθε φορά που ανοίγω το pc το οποίο ρωτάει αν θέλω να μπώ στα win ή στο λίνουξ..

Ολά καλα μέχρι εδώ.Το πρόβλημα το διαπίστωσα χτές που δάνεισα τον δίσκο με το λινουξ σε ενα φίλο και δεν μπορουσα να μπω ουτε στα win...Προφανως υπαρχει κάποιο αρχειάκι στον δευτρεύον δίσκο (ο οποιος περιεχει το λινουξ) που τρεχει το boot screen...

Δεν με πειραζει να απεγκαταστησω το λινουξ αυτό που θέλω ειναι να ξαναγινουν τα win xp stand alone δηλαδή να μην χρειάζονται και οι 2 σκληροί δίσκοι για να μπουτάρω...

Μπορει να βοηθήσει κανεις???

Νομίζω οτι αν κάνεις format στον δίσκο με τα linux τότε θα λειτουργούν κανονικά μετά τα XP...

Αν θες να εγκαταστήσεις κάποιο λειτουργικό παράληλα με ένα άλλο είναι καλήτερο να βγάζεις τον άλλο δίσκο και να κάνεις κανονικά εγκατάσταση!!!!!

για δοκιμασε απο recovery console των xp να δωσεις fixboot και fixmbr. Χωρις τον εξωτερικο λογικα θα μπαινεις σε windows με τον εξωτερικο θα φορτονει ο boot loader απο kubuntu.Οταν θες linux αλλαζεις το boot priority σε usb εξ. δισκο απο bios και αντιστροφα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.