spH3RiCal Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2008 Θελω να παρω ενα μικρο δισκο για να εχω το λειτουργικο μεσα και ειμαι αναμεσα σε δυο επιλογες.. Η πρωτη ειναι ενας κοινος sata2 80gb (Seagate η wd λογικα) και η αλλη ενας rator 74gb. Το θεμα ειναι ομως οτι ο raptor κανει τα υπερδιπλασια απο τον απλο sata και αναρωτιεμαι αν αξιζει.. Γενικα ξερω οτι ειναι πιο γρηγοροι κτλ αλλα αυτο που θελω να μαθω ειναι ποσο.. Γενικα ολα (η εστω τα περισσοτερα) προγραμματα θα μπουν εκει οποτε αν μπορω να κερδισω παραπανω επιδοσεις καλο ειναι.. Εδω να ξεκαθαρισω οτι οταν λεω παραπανω επιδοσεις εννοω αξιοσημειωτες παραπανω επιδοσεις.. Δε νομιζω οτι αξιζει μονο και μονο για να μου ανοιγουν τα προγραμματα 2-3" νωριτερα..
Oric Φεβρουάριος 19, 2008 #2 Φεβρουάριος 19, 2008 Αρχική απάντηση από spH3RiCal [Σήμερα, στις 22:52] Θελω να παρω ενα μικρο δισκο για να εχω το λειτουργικο μεσα και ειμαι αναμεσα σε δυο επιλογες.. Η πρωτη ειναι ενας κοινος sata2 80gb (Seagate η wd λογικα) και η αλλη ενας rator 74gb. Το θεμα ειναι ομως οτι ο raptor κανει τα υπερδιπλασια απο τον απλο sata και αναρωτιεμαι αν αξιζει.. Η μέρα με τη νύχτα.-
GFFermari Φεβρουάριος 19, 2008 #3 Φεβρουάριος 19, 2008 H ταχυτητα διαμεταγωγης δεδομενων ειναι περιπου ιδια στους δυο δισκους.Ο χρονος αναζητησης μεσα στα sector του δισκου εχει αρκετα μεγαλη διαφορα στους δισκους αυτους.
spH3RiCal Φεβρουάριος 19, 2008 Author #4 Φεβρουάριος 19, 2008 Toυ οποιου τα αποτελεσματα εγω σε τι εφαρμογες και με ποια μορφη θα τα δω?
JohnG85 Φεβρουάριος 19, 2008 #5 Φεβρουάριος 19, 2008 Σε εφαρμογές με συχνή ανάγνωση. Η γενική αίσθηση είναι πιο γρήγορη απόκριση. Κάτι σαν τον IMC !!
AGRIMI Φεβρουάριος 19, 2008 #6 Φεβρουάριος 19, 2008 από το άνοιγμα των windows μέχρι και σε μια οποιαδήποτε διεργασία άνω του ανοίγματος του nero 8
deninho Φεβρουάριος 19, 2008 #7 Φεβρουάριος 19, 2008 θα τη δεις σε φόρτωμα αρχείων: εκκίνηση λειτουργικού, προγραμμάτων, κλπ, όπου τα αρχεία είναι πολλά καιμικρά, οποτε ο χρόνος που κάνει να βρει ένα αρχείο είναι σημαντικός
nickthegreek Φεβρουάριος 20, 2008 #8 Φεβρουάριος 20, 2008 Κοιταξε ομως και τον παραγοντα του θορύβου. Εγω δεν είδα τεράστια διαφορά στην αποκρισιμοτητα με τον raptor που πηρα αλλα ειναι απιστευτα πιο θορυβώδης σε σχέση με ενα κλασσικό wd.
spH3RiCal Φεβρουάριος 20, 2008 Author #9 Φεβρουάριος 20, 2008 Aπο θορυβο δεν νομιζω να εχω προβλημα.. Εχω 14 fan συνολο στο κουτι οποτε δε νομιζω να ακουγεται ο δισκος.. Mπορει να γινει καποιος λιγο πιο συγκεκριμενος στο θεμα "γρηγοροτερος"? Σορρυ για την επιμονη αλλα επειδη θα παρω και αλλα πραγματα μαζι με τον raptor ανεβαινει αρκετα το budget και θελω να ειναι 100% σιγουρος οτι αξιζει να τον αγορασω.. (και να μεινω απενταρος) :hehe:
KoMM Φεβρουάριος 20, 2008 #10 Φεβρουάριος 20, 2008 Εγώ άμα αγόραζα τώρα σκληρό θα έπαιρνα τον 500άρη της seagate αντί του ράπτορΧ που είχα πάρει. Σε τελείως κλειστό κουτί δε ξέρω τι θόρυβο κάνει, αλλά στο στάκερ τον είχα πάνω και δε την πάλεψα..Τον έβαλα κάτω και ησύχασα σχετικά.Μεγάλο μείον η χωρητικότητα πάντως.
Zarras Φεβρουάριος 20, 2008 #11 Φεβρουάριος 20, 2008 παρε κατι αλλο με τα λεφτα αυτα. ναι ειναι πιο γρηγοροι, μη περιεμενεις ομως απο κανεναν να σου πει "ειναι 15% πιο γρηγορος απο το ταδε δισκο". Το λεω αυτο γιατι φαινεται να επιμενεις να ακουσεις καποιο συγκεκριμενο νουμερο.. προσωπικα εχω 2x36gb raptorakia, η μοναδικη περιπτωση να τους αλλαξω ειναι να παρω ssd, ή κανα δυο 500αριδες με 16mb cache (και παλι για τη 2η περιπτωση θα το σκεφτομουν ) εξαρταται ποσο σε ενδιαφερει η ταχυτητα και το τι εισαι διατεθημενος να πληρωσεις για το σκοπο αυτο
kondax Μάρτιος 12, 2008 #12 Μάρτιος 12, 2008 Kατ'εμένα αξιζει ο ράπτορας σε περιπτωση που θες βαρια προγράμματα να τρέχουν..Τότε θα δεις τις 10000 στροφες να αποδίδουνΑλλα και εγω παιδιά εχω και αλλη μια απορεία..έχω ακούσει οτι δεν είναι καλό να κάνεις παρτίτιον στους ραπτορς γιατί χτυπάνε!!!Ισχύει κάτι τέτοι γιατί θελω να βάλω πάνω Γουίν και Λίνουξ!
Zarras Μάρτιος 12, 2008 #13 Μάρτιος 12, 2008 κοιτα kondax, εχω 2 μικρους 36αρηδες.τους εχω 3 χρονια. Οταν τους πηρα βαρεσε ο ενας μετα απο κανα 6μηνο.Να σημειωσω πως εκεινο το διαστημα ειχανε βαρεσει και αλλων, οποτε υποθετω πως επεσα σε ζαβη παρτιδα.Απο τοτε, δεν εχω καποιο προβλημα, οι δισκοι παιζουν ραιντ0 και ειναι χωρισμενοισε Vista και ο αλλος σε games, οποτε φανταζεσαι οτι το γραψε-σβησε ειναι λυσσαλεο
Maximus Μάρτιος 12, 2008 #14 Μάρτιος 12, 2008 Τα ίδια κι εδώ, είχα RAID με ότι Raptor υπάρχει, κανένας δε χτύπησε παρόλο που τους "ταλαιπωρούσα" λίγο παραπάνω. Αν "βαρέσει" Raptor, απλά βάρεσε όπως ένας απλός δίσκος, τυχαίνει.
Oric Μάρτιος 12, 2008 #15 Μάρτιος 12, 2008 Αλλα και εγω παιδιά εχω και αλλη μια απορεία..έχω ακούσει οτι δεν είναι καλό να κάνεις παρτίτιον στους ραπτορς γιατί χτυπάνε!!!Ισχύει κάτι τέτοι γιατί θελω να βάλω πάνω Γουίν και Λίνουξ!Τί άλλο θα ακούσω σ' αυτήν την ζωή Θεέ μου...
Zarras Μάρτιος 12, 2008 #16 Μάρτιος 12, 2008 Τί άλλο θα ακούσω σ' αυτήν την ζωή Θεέ μου... αυτο σου κανει ? --> ...ειναι αληθεια πως οποιος εχει ξυλινο δαπεδο ειναι πιθανο να εχει συχνα resets της μητρικης? (σχετιζεται με στατικο ηλεκτρισμο και γειωση)
kondax Μάρτιος 12, 2008 #17 Μάρτιος 12, 2008 Ε τοτε θα κανω ενα παρτιτιον εξ'άλου εχει 5 χρονια εγγυηση!!!
slaught Μάρτιος 12, 2008 #18 Μάρτιος 12, 2008 Eιχα raptor και μπορω να σου πω με βεβαιοτητα οτι δεν αξιζει και αυτα περι seek time δεν πολυ ισχυουν.
Maximus Μάρτιος 12, 2008 #19 Μάρτιος 12, 2008 1) Γιατί δεν αξίζει?2) Γιατί δεν ισχύουν?3) Ελπίζω να μην είναι αυτό το 320gb raptor που βλέπω στην υπογραφή (μόνο ένας τρόπος υπάρχει να μου το δικαιολογήσεις)Εγώ διαφορές έχω δει με τους Raptors, ειδικά μάλιστα τώρα που ειδα και 4 σε RAID-0 και όλα πήγαιναν σφαίρα (τα loading times στα προγράμματα και τα extracts του Winrar ήταν ασύλληπτα).
KoMM Μάρτιος 12, 2008 #20 Μάρτιος 12, 2008 Εγώ πάντως τώρα θα προτιμούσα 2 500άρηδες της seagate παρά το ραπτορα ;/
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.