mathewgx Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2008 Πριν αρχιζετε να φωναζετε , να πω οτι γνωριζω πως για τη δημιουργια μιας συστοιχιας raid0 απαιτουνται (η' καλυτερα προτιμουνται ) δυο ιδιοι δισκοι. Παρ'ολα αυτα , ειπα να δοκιμασω την τυχη μου. Χρησιμοποιησα εναν seagate 500gb 32mb και εαν western digital 250gb. Εφτιαξα λοιπον 2 συστοιχιες raid0 , μια 60gb για το λειτουργικο και μια 400gb για τα προγραμματα. Ολα αυτα πανω σε ich9r controller , με write back enabled. Βεβαια , ετσι εχασα 250gb , αλλα δεν με απασχολει. Τα αποτελεσματα με το hdtach ειναι :Για τον δισκο 60gb :Random access : 8.5Average read : 143.2Burst speed : 1996.5Για τον δισκο των 400gb :Random access : 11.6Average read : 118.0Burst speed : 2431.0 Θα ηθελα να κανω 2 ερωτησεις : α) Πως σας φαινονται τα αποτελεσματα ; β) Πιστευετε οτι ενδεχεται να εχω προβλημα , π.χ. να "χαλασει" το raid η' οτιδηποτε αλλο , λογω διαφορετικων δισκων ; Ευχαριστω.
Spyrious Φεβρουάριος 19, 2008 #2 Φεβρουάριος 19, 2008 Τα γράφεις λίγο μπερδεμένα.Μία είναι η συστοιχία σου.Τα διαμερίσματα (partition) είναι 2,δεν έχεις 2 δίσκους.Στην ουσία η συστοιχία των 2 δίσκων δημιουργεί έναν πλασματικό δίσκο,τον οποίο χώρισες στα 2.
Ignatios Φεβρουάριος 19, 2008 #3 Φεβρουάριος 19, 2008 Απ οτι ξέρω η ιντελ προτίνει να είναι ολόιδιοι οι δίσκοι και για να μην χάσεις σε επιδόσεις και για καλύτερη αξιοπιστία.Οπότε ναι πρέπει να υπάρχει θέμα αξιπιστίας.Οι επιδώσεις που έβγαλες καλές είναι.Καλύτερα να μιλήσει και κάποιος που έχει κάνει κάτι παρόμοιο.
mathewgx Φεβρουάριος 20, 2008 Author #4 Φεβρουάριος 20, 2008 Υπαρχει καποιος που εχει κανει κατι αντιστοιχο , να μου πει τις εντυπωσεις του ;
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.