Jump to content

Συνθεση με sandy bridge και υπερχρονισμο...

brwmogazos

Recommended Posts

Παιδες καλημερα...

μετα απο αρκετα χρονια με το πρεσκοτακι μου χθες μαλλον τα εφαγε η μητρικη μου και δεν βλεπει τις pci ... τα εφαγε και ενα σκαζι κοντρολλερ που ειχα και γενικοτερα απογοητευτικα και ειπα να φτιαξω μια καινουρια συνθεση.

Ακομα κουβαλαω την τρελλα αλλα δεν θελω να μπω στα βαθια παλι με υπερχρονισμο οπως τις καλες εποχες με το μαχ 2 τζιτι κτλπ.

Δεν παρακολουθω τις εξελιξεις..γιαυτο θελω την βοηθεια για συνθεση.

Επεξεργαστης ειδα υπαρχουν οι σαντι μπριτζ με ξεκλειδωτο μουλτιπλαιερ.

μητρικη κατι με τα ενα τσιπσετς διαβασα λιγο χθες.

Μνημες κανα 6αρι γιγα με καλα ταιμιντκς να σηκωσουν και το κλοκ τουε πεξεργαστη,

σκληρο ssd, μια δυνατη καρτα γραφικων και παλι και υποθετω και ενα καλο κουτακι.

Α και τροφοδοτικο επισης καλο μιας και το οσιζεντ που εχω παροτι καλο ειναι 500αρι και δεν νομιζω να επαρκει πλεον...

Ξερω πως το 1000αρικο ουτε για ζητω δεν φτανει αλλα αν αξιζει να τα δωσουμε τα ατιμα...

Ας φτιαξουμε λοιπον μια συνθεση!

Λεω να το αφησω με αερα και οχι με την υδροψυξη που ηδη εχω στον πρεσκοτ...οχι τιποτα αλλο απλα σιγα σιγα μπαινεις στην διαδικασια να ξεμπλεκεις απο αντλιες, νερα, ανεμιστηρες και τα σχετικα...

δεν ξερω...πειτε μου εσεις.

Ευχαριστω

Δημητρης

Επεξεργαστή 2500Κ ή αν θες HyperThreading δίνεις άλλα 100 Ευρώ παραπάνω και παίρνεις τον 2600Κ. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο αυτή τη στιγμή. Θεωρώ οτι μιλαμε για Intel γιατι η AMD ακομα δεν εχει βγαλει κατι δυνατο, αν εξαιρεσεις τον Buldozer τον οποιο περιμενουμε ακομα... Τα CPU κλοκαρουν πανευκολα, κυριολεκτικα. Δεν πειραζεις FSB (τωρα το λενε BCLK - Base Clock) αλλά μονο πολλαπλασιαστή. Δηλαδή αν θελεις τα 4.5GHz στα οποια παιζει σταθερότατα, απλά δίνει 100x45. Και ετσι, μεσα σε 3second εχει κλοκαρει :p Μητρική, μείνε μακρυά από MSI, και προτίμησε λύσεις από Gigabyte και ASUS. Αν δεν θες να δυσκολευτεις και να μπλεξεις καθόλου, πάρε την ASUS. Την λες: Κλοκαρε μωρη στα 4.5GHz και αυτη σε κλοκαρει. So simple. Ούτε overvoltage ούτε τίποτα. Την Gigabyte την πηρε GV και θα σου πει καλυτερα αυτος. Μπορεις να κανεις μια αναζητηση να δεις τι παιζει γιατι εχουμε γραψει και για τις τρεις μητρικες καποια πραγματα αφου εχουν περασει απο τα χερια μας. Για την ASUS: http://www.insomnia.gr/page/reviews/_/hardware/motherboards/asus-p8p67-review-r17 Προσεχε μονο να εχει το B3 Stepping λογοτυπο επανω. Αυτο σημαινει οτι η μητρικη ειναι καινουρια και δεν υποφερει απο το προβλημα του P67 chipset. Για μνήμες όλοι το έχουμε ρίξει στις G.Skill. Δες ενα καλο πακετάκι από το MemoryC και τσίμπα το. 6αρια ; lol πάρε κάτι κοντα στα 2100MHz με 9-10-9 . Να σου θυμησω οτι μιλαμε για dual channel και όχι triple. Επισης δεν εχει σχεση πλεον οι μνημες με το overclock. Εχουν δικό τους multi και κλοκαρουν και σφιγγουν ανεξάρτητα. SSD Vertex 3 + κανενα δισκο μηχανικο για το μπολικο πράγμα Κάρτα γραφικών: Radeon 6950 με το μαύρο PCB για να την φλασάρεις σε 6970. Αξιζει και μετράει πολύ ;) Ριξε μια ματια στο review http://www.insomnia.gr/page/reviews/_/hardware/videocards/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7-radeon-6970-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-radeon-6950-r20 ετοιμαζει και ο Eleven ενα τώρα. Τροφοδοτικό Corsair 850HX (αν θες modular) ή TX (αν δε θες Modular). Βεβαια υπαρχουν και αλλες λύσεις από OCZ που εχεις ηδη, η σειρα ΖΧ εχει 85% GOLD efficiency πλήρως Modular και βγαινει απο 850 και πανω Watt. Η Enermax μετα εχει τα δικα της κλπ. Γενικα εγω θα επερνα κατι αναμεσα απο αυτες τις τρεις. σιγουρα εισαι στο 1000ρικο πιστευω.

Here i Am!

Επεξεργαστής σίγουρα 2500Κ ή 2600Κ. (Η διαφορά τους είναι τα 2MB Cache + HT του 2600Κ).

Οι μητρικές είχαν ενα θεμα με τα SATA2 (τα οποία παθαίνανε Degrade σε διάστημα 3 χρόνων) αλλα το διορθώσανε με το B3 Stepping.

Σε πολλές μητρικές έχουν UEFI BIOS (ναι αυτό με το Ποντίκι και το Interface) κυριως ΑSUS. Εγω εχω Gigabyte UD4 με Award. Οτι και να παρεις παιζει.

Μνημες θα πρότεινα 8GB (6 δεν γίνετε)..οχι με πολλα $$ αλλα να ειναι χρονισμενες ψηλα γιατι σε αυτη την πλατφορμα Mhz>all.

VGA δες καμια 560Τi ή αν εχεις να δωσεις κατι παραπανω..καμια 6950 που εχουν μεγαλα ποσοστα ξεκλειδώματος σε 6870.

SSD χωρητικότητα??

PSU/Κουτι θα βρουμε ειναι το μονο ευκολο..

Σκεψου το για την υδροψυξη..γιατι και με διπλο κρατας τον CPU..στα 4500.

Παιδες ευχαριστω!

Το πισι μου πηρε μπροστα απλα δειχνει οτι το ενα pci slot την ακουσε...δεν αναγνωριζει καρτες...

τεσπα...

Επεξεργαστη λοιπον αποφασισαμε,

μητρικη θα περιμενω αζους με Β3 να ερθουν Ελλαδα

Μνημες οποιεσδηποτε gskill? στα 2000+ mhz?

καρτα γραφικων παιρνουμε την 50αρα λοιπον με μαυρο pcb

ψυξη? Βασικα ειχα αποτο waterchilll κομματια.

Μπλοκ, ψυγειο, αντλια, και αντικατεστησα την αντλια με την eheim που ειναι ενσωματωμενη μεσα στο ρεζερβουαρ το διαφανο εκεινες τις μικρουλες, πηρα ενα 2πλο ψυγειο και το εβαλα σε σειρα με το μονο, αλλα σωληνωσεις κτλπ εχω 3/8

Και λεω να μην μπλεξω παλι με νερα και ραξε ξυλωνε κτλπ.

Της asetek εκεινο το κομπακτ το συστηματακι υδροψυξης τι λεει? Το μαυρο μπλοκ με το μονο ψυγειο...αξιζει τα λεφτα του απεναντι σε καποια ψυκτρα η οχι? Απο αποδοση?

Της asetek εκεινο το κομπακτ το συστηματακι υδροψυξης τι λεει? Το μαυρο μπλοκ με το μονο ψυγειο...αξιζει τα λεφτα του απεναντι σε καποια ψυκτρα η οχι? Απο αποδοση?

Μπα δεν θα το ελεγα, συνηθως αυτα ειναι πολύ low-end. και θόρυβος... και θερμοκρασια. Αν ειναι να πας σε compact λυση, καλυτερα παρε μια αεροψυκτρα. Για παραδειγμα εγω με την H70 δεν ενθουσιαστηκα καθολου. Οποτε, για μένα, είτε στήνεις νερά είτε πας σε αέρα.

Μαλιστα!!!

4 γιγα αρκουν ομως σημερα?

Αποτι βλεπω το πισι μου με τα βιας δουλευει την pci slot τoy scsi controller

ειπα να βρω αλλη μητρικη απο εbay αλλα ειναι πανακριβες για απαρχαιομενο συστημα...

μολις ερθουν οι Β3 μητρικες μαλλον θα το χτυπησω...

Λυπαμαι και τα 1900 περιπου ευρω ομως που στοιχιζει το ατιμο....

Οχι MSI..

Αν είναι εύκολο πείτε κάτι περισσότερο για τους λόγους προς αποφυγή MSI mobo.

Το εντελώς νέο MSI P67A-GD80 B3 Stepping έχει πολύ καλές κριτικές και σκεφτόμουν σοβαρά την αγορά του.

Τώρα με προβληματίσατε σοβαρά!

Ευχαριστώ.

Αν είναι εύκολο πείτε κάτι περισσότερο για τους λόγους προς αποφυγή MSI mobo.

Το εντελώς νέο MSI P67A-GD80 B3 Stepping έχει πολύ καλές κριτικές και σκεφτόμουν σοβαρά την αγορά του.

Τώρα με προβληματίσατε σοβαρά!

Ευχαριστώ.

Διαβασε ενα review που εκανα στο insomnia ( http://www.insomnia.gr/page/reviews/_/hardware/motherboards/msi-p67a-gd65-review-r18 ) kai θα καταλαβεις. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του mobo είναι το πολύ κακό bios του και το μεγάλο vdrop που εχει. Από τα χερια μου εχουν περάσει gigabyte, msi και asus πάνω στην πλατφορμα sandy bridge και τις εχω δοκιμασει ολες. Αν θες overlcockability πανε με την gigabyte. Aν θες ευκολη ζωή, πανε με την asus, ενώ αν θες αρώματα και φρου φρου πανε με την MSI.

Ρε παιδες , πλεον κανουμε V mods?

Vdroop V Core V DDR που καναμε παλια η δεν εχουν αναγκη τα νεα μοβο?

ΟΙ πυκνωτες που λεγαμε παλια για το αν ειναι καλοι οι οχι, πλεον ειναι γ@μαουα η παλι κανουμε τις ιδιες συζητησεις με το 2004 που σταματησε το οβερκλοκινγκ για μενα? :p

Μπα δε νομίζω να χρειάζεται. Αν δεν benchάρεις στο hwbot δε νομίζω ότι θα σε βοηθήσει ένα vmod για να σταθεροποιήσεις το 24/7 overclocking σου. Πλέον το overclocking το έχουν ως promotion στο τμήμα marketing συνεπώς, ειδικά με τους sandy bridge θα κλοκαρεις μεσα σε 1-2 λεπτα εκει που θες και θα ξενερωσεις :p πανε οι μερες που ψαχναμε fsb / blck ή το που παιζουν οι μνημες. Ολα έχουν γινει πολύ εύκολα, και το χόμπι των λίγων έχει γινει πλεον χομπι πολλών. Γι αυτό το λόγο βλέπεις φόρουμ να έχουν χάσει την ταυτότητά τους και να γράφει ο κάθε πιτσιρικάς, δίνοντας συμβουλές σε ποιους σ'αυτους που κλοκαραν πριν καλα-καλα γεννηθεί.

Αλλα και μαζόχας να είσαι και να θες να ζοριστείς, η dfi έχει σταματήσει να βγαζει μητρικές, οπότε πάλι δεν μπορείς να κανεις την δουλειά σου :p

Times have changed

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.