mariosalice Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2008 Προσέξατε κάποιες κίτρινες κουκκίδες που τυπώνονται από εκτυπωτές και scanner στα έγγραφα σας.Δεν είναι τυχαίες.Δείχνουν τη μέρα την ώρα εκτύπωσης το μοντέλο και τον σειριακό αριθμό της συσκευής αναπαραγωγής του εγγράφου και ίσως και άλλες πληροφορίες.Αυτές λοιπόν οι πληροφορίες που τυπώνονται χωρίς να το ξέρετε αποτελούν θέμα έρευνας από την Ευρωπαική Ένωση.http://www.theregister.co.uk/2008/02/15/secret_printer_tracking_dots/Είναι όλοι οι εκτυπωτές μολυσμένοι?http://www.eff.org/pages/list-printers-which-do-or-do-not-display-tracking-dotsΔείτε την αποκωδικοποίηση σε ένα Xerox DocuColor http://w2.eff.org/Privacy/printers/docucolor/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos3000 Φεβρουάριος 16, 2008 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2008 Αυτό είναι παλιό, γίνεται τα τελευταία χρόνια αλλά δεν ήμουν σίγουρος για τον τρόπο! Αρκετά ενδιαφέρον πάντως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark221416003258 Φεβρουάριος 16, 2008 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2008 αυτό είναι γνωστό χρόνια τώρα...μας έχουν κυκλώσει ρουφιάνοι από παντού...δοκίμασε να τυπώσεις ένα χαρτονόμισμα και θα δεις τι θα κάνει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Φεβρουάριος 16, 2008 Author #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2008 Μια χαρά σκανάρεται και τυπώνεται το χαρτονόμισμα.Δεν μου έκανε τίποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Φεβρουάριος 16, 2008 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2008 Ρε παιδιά ποιο είναι το smiley που λέει ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΜΑΚΑΚΑΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Φεβρουάριος 16, 2008 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2008 Αρχική απάντηση από schumifer Ρε παιδιά ποιο είναι το smiley που λέει ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΜΑΚΑΚΑΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saber_Rider Φεβρουάριος 16, 2008 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2008 Απλά απίστευτο!! Δεν ήξερα ότι συμβαίνουν τέτοια πράματα! :eek: Δηλαδή άμα τυπώσεις χαρτονόμισμα, πλαστό έγγραφο κτλ. άνετα σε εντοπίζουν..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Φεβρουάριος 16, 2008 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2008 το ειχα διαβασει πριν μερικα χρονια (σε ενα τευχος του περιοδικου Χακερ που ειχε πεσει στα χερια μουαν θυμαμαι καλα) και μου ειχε κανει τρομερη εντυπωση...Οντως απιστευτο αλλα δεν μπορω να καταλαβω πως η πληροφορια που τυπωνεται μπορει να αποτελεσει στοιχειο για την Ε.Ε...Το πιο απλο που μπορω να ρωτησω ειναι, πώς θα φτασει η πληροφορια στα χερια τους ; edit: Οι δικοι μου ειναι και οι δυο καθαροι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark221416003258 Φεβρουάριος 16, 2008 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2008 Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 19:09] Μια χαρά σκανάρεται και τυπώνεται το χαρτονόμισμα. Δεν μου έκανε τίποτα. θέλει rma Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Φεβρουάριος 16, 2008 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2008 LOL, τι θα επρεπε να γινει δηλαδη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
papatsonis Φεβρουάριος 16, 2008 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2008 Αρχική απάντηση από dark22 [Σήμερα, στις 18:30] αυτό είναι γνωστό χρόνια τώρα...μας έχουν κυκλώσει ρουφιάνοι από παντού...δοκίμασε να τυπώσεις ένα χαρτονόμισμα και θα δεις τι θα κάνει... Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 19:09] Μια χαρά σκανάρεται και τυπώνεται το χαρτονόμισμα.Δεν μου έκανε τίποτα. +1 στον dark22 , ειναι καποια χρονια στην πιατσα αυτο και θυμαμαι πως ειχα "γουρλωσει τα ματια" οταν μου ειχαν πει να δοκιμασω να σκαναρω τυπωσω χαρτονομισμα με το σκανερ/εκτυπωτη , τυπωνε μεχρι τη μεση και σταματαγε.CDS(counterfeit deterrence system) λεγεται ,βεβαια ο παναρχαιος HP μου 950C , το τυπωνε κανονικα , αλλα 2 κανoν νεοτεροι στα μισα σταματαγαν.. .Επισης και για το Photoshop CS τοτε ειχε κυκλοφορησει εξτρα σ!@$#π!#α@#σ^%τ^&η%#!ρ)($ι για να μπορεις να κανεις edit banknotes!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumex Φεβρουάριος 16, 2008 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2008 Αρχική απάντηση από hayabusa LOL, τι θα επρεπε να γινει δηλαδη; Στην Ελλαδα δεν υπαρχει προβλημα...στελνεται αυτοματως σημα στο ΣΔΟΕ και μετα σου στελνεται προταση συνεργασιας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Φεβρουάριος 16, 2008 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2008 Αρχική απάντηση από Jumexστελνεται αυτοματως σημα στο ΣΔΟΕ πλακα κανεις τωρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnG Φεβρουάριος 16, 2008 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2008 Ίσως να είναι και "η κορυφή του παγόβουνου". Είναι πολλά χρόνια τώρα γνωστή η μέθοδος ενσωμάτωσης πληροφοριών μέσα σε άλλα μέσα (π.χ. φωτογραφία, ήχος, video, κλπ), χωρίς αλλοίωσή τους. Έτσι δεν είναι καθόλου απίθανο να ενσωματώνονται πολλές περισσότερες πληροφορίες σε εκτυπώσεις. Και φυσικά αυτό δεν φαίνεται...! όπως οι κίτρινες κουκκίδες στο λευκό φόντο. Προφανώς οι κουκκίδες εφαρμόζονται για έγγραφα (με μεγάλο ποσοστό λευκού και λίγη "πληροφορία" φωτογραφίας).Ιδού μια πατέντα για ανάλογη ενσωμάτωση http://www.patentstorm.us/patents/7321667-description.htmlκαι εδώ για κάποιες λίγες περισσότερες πληροφορίεςhttp://www.trnmag.com/Stories/2002/010202/Printed_pictures_hide_images_010202.htmlΠροσωπικά δεν το θεωρώ απίθανο, κάθε video, φωτογραφία, κλπ, που φτιάχνουμε να περιέχουν ανάλογες πληροφορίες. Π.χ. αν η microsofτ έχει ενσωματώσει τέτοιο κώδικα σε λειτουργικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
perp Φεβρουάριος 16, 2008 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2008 Πολυ ενδιαφέρον το θέμα λέμε, ουτε που ειχε πέσει ποτε στην αντιληψη μου.... ρε απο παντου μας εχουν περικυκλωμένους.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mak_kioy Φεβρουάριος 17, 2008 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2008 καλά κάνω και δεν έχω εκτυπωτή....:devil: Πω...big brother is watching you Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.