Di@bolic Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2011 Καλησπέρα.Μία καθηγήτρια μου, με ζήτησε να της φτιάξω μία σύνθεση που να ανταποκρίνεται καλά στα παραπάνω 2 προγράμματα.Για το 1ο όπως πολλοί ξέρετε τρέχει ικανοποιητικά και με μία GTX460 αλλά το δεύτερο απαιτεί κάτι πολύ δυνατότερο καθώς συνδυάζει rendering και σχέδιο.Έχω φτιάξει μία καλή σύνθεση γύρω στις 3.000 ευρώ αλλά θα ήθελα να με πείτε αν κάποιοι απο εσάς που ασχολείστε με το 2ο πρόγραμμα γνωρίζετε πάνω κάτω τι απαιτήσεις έχει.Σκέφτομαι για μία Quadro με κόστος γύρω στα 1000 ευρά και έναν Core i7 970. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Φεβρουάριος 27, 2011 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2011 Rendering με την καρτα??Πολλα ειναι τα 3Κ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Di@bolic Φεβρουάριος 27, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2011 Είναι καθηγήτρια πανεπιστήμιου Γιωρίκα, λογικό δεν είναι να θέλει τα καλύτερα?Μου είπε ότι δεν την ενδιαφέρει πόσο θα κοστίσει η όλη σύνθεση.Μα δεν είναι απλό rendering είναι και άλλα πράγματα μαζί, και απ ότι είδα στην σελίδα του ArcGIS στις απαιτήσεις έχει και nVidia Quadro στα 512ΜΒ οπότε αυτή εδώ φτάνει και περισσεύει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Φεβρουάριος 27, 2011 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2011 Εγω νομιζω οτι υπερβάλεις ρε συ. Καταρχας το Autocad τρέχει σε πολύ χαμηλότερων απαιτήσεων συστήματα και δεν εχει απαίτησεις τρελες απο καρτα γραφικων. Ενα game περισσοτερες εχει. Οσο για το ArcGIS δεν το ξερω το πρόγραμμα αλλά αμφιβάλω αν κανω rendering όπως το 3DsMax ή το Maya. Όπως και να χει σε καθε περίπτωση πρεπει να μαθεις αν το ArcGIS υποστηριζει acceleration από Quadro ή αν ειναι multithreaded. Λιγο που εψαξα βρηκα αυτο http://web.itc.auth.gr/portal/content/view/169/ που λεει οτι Ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος: Pentium 1 GHz , 512 ΜΒ RAM Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Φεβρουάριος 27, 2011 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2011 Είναι καθηγήτρια πανεπιστήμιου Γιωρίκα, λογικό δεν είναι να θέλει τα καλύτερα? Ειναι λαθος αυτή η νοοτροπία. Τα καλύτερα γιατι??Για να παιζουν Stock??Βαλλε και κανεναν 990Χ αν ειναι Φτιαξε ενα συστημα Normal με SSD,x58,i7 920 κτλ βαλλε μια μετρια καρτα 9800GT ας πουμε..KAI AN δεν παιζει σωστα..παρε την quadro μετα. Κοινως φτιαξε ενα συστημα που να αξιζει τα λεφτα του.. ---------- Post added at 22:10 ---------- Previous post was at 22:09 ---------- Και το 3DsMax δεν κανει rendering με την καρτα..με τον CPU κανει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Di@bolic Φεβρουάριος 27, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2011 Για να σας τα πω λίγο καλύτερα.Σκοπεύω να βάλω πάνω μία 27άρα Dell Ultrasharp με ανάλυση 2560 x 1600 οπότε θέλω σχετικά δυνατή κάρτα γραφικών.Βασικά αύριο μεθαύριο θα την ρωτήσω για να μου πει αν σε άλλους υπολογιστές που χρησιμοποιεί αυτό το πρόγραμμα τρέχει ικανοποιητικά.Για να καταλάβετε με αυτό το πρόγραμμα δουλεύεις πάνω σε 3D χάρτες (αν τα λέω καλά) και κάνεις διάφορες επεμβάσεις (μαρκάρεις περιοχές ή σχεδιάζεις πάνω τους κάποια τεχνικά εργα και τέτοια).Οπότε οι απαιτήσεις είναι σχετικά αυξημένες.Παντσίκο, αν αυτές είναι οι απαιτήσεις του ArcGIS εμένα να με τιτ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Φεβρουάριος 27, 2011 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2011 Το 11 νομιζω εχει επιλογη, αλλα δεν παιρνω και ορκο. Σε γενικές γραμμές κ εγώ συμφωνώ με τον Γιώργο σ'αυτά που λέει. Τι οθόνη έχει ; Μήπως θα ήταν προτιμότερο να έδινες περισσότερα χρήματα σε οθόνη παρά σε κατι άλλο hardware ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Di@bolic Φεβρουάριος 27, 2011 Author #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2011 Αυτήν που σε λέω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Φεβρουάριος 27, 2011 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2011 Για να καταλάβετε με αυτό το πρόγραμμα δουλεύεις πάνω σε 3D χάρτες (αν τα λέω καλά) και κάνεις διάφορες επεμβάσεις (μαρκάρεις περιοχές ή σχεδιάζεις πάνω τους κάποια τεχνικά εργα και τέτοια).Οπότε οι απαιτήσεις είναι σχετικά αυξημένες.To ξερω το προγραμμα (ειχα κανει και σεμιναριο) αλλα συμβουλη μου ειναι οτι σε αυτα τα προγραμματα (GIS,CAD,Max κτλ) η ενοια "Επιδόσεις/Απαιτησεις" απο την κάρτα γραφικών..δεν ειναι FPS στο Crysis 2.Και σε ξανα ρωταω?Γιατι δεν θες να δωσεις 70 ευρώ για μια καρτα..ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ..και μετα να τα χωσεις?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Di@bolic Φεβρουάριος 27, 2011 Author #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2011 Καλά γίνεται ρε συ και αυτό απλά θα ήθελα να τελειώνουμε μια και καλή.Εσύ σε τι pc έκανες τα σεμινάρια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Φεβρουάριος 27, 2011 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2011 Κατι σαν παρουσιαση ηταν..και γινοταν απο Laptop.Παει καιρος γιατι δεν ασχολήθηκα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Di@bolic Φεβρουάριος 27, 2011 Author #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2011 Μήπως πήγες στο σεμινάριο της Marathon Data Systems στην πλατεία ιπποδρομίου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Φεβρουάριος 27, 2011 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2011 Oχι στο ΤΕΙ στην Θεσσαλονικη ηταν. Αλλα ειμαστε λιγο OT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Di@bolic Φεβρουάριος 27, 2011 Author #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2011 Πραγματικά με έχετε φέρει σε τρομερό δίλημμα...Θα την ρωτήσω σε τι pc το τρέχει και αν παρατηρεί καθυστερήσεις.Θα σας ενημερώσω σύντομα fellows.Το να της προτείνω μία σύνθεση των 3000 ευρώ που δεν θα αξιοποιηθεί ποτέ σίγουρα είναι πρόβλημα και πεταμένα λεφτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Φεβρουάριος 27, 2011 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2011 Τα πληρώνει αυτή ή κάποιο πανεπιστήμιο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Di@bolic Φεβρουάριος 27, 2011 Author #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2011 Δεν ξέρω βασικά θα σε πω αύριο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud Φεβρουάριος 27, 2011 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2011 Έχω φτιάξει μία καλή σύνθεση γύρω στις 3.000 ευρώ αλλά θα ήθελα να με πείτε αν κάποιοι απο εσάς που ασχολείστε με το 2ο πρόγραμμα γνωρίζετε πάνω κάτω τι απαιτήσεις έχει.με 3 χιλιαρικα παιρνεις: το μηχανημα για να κανει την δουλεια της η καθηγητρια, ενα netbook για να παρακολουθει την προοδο των εργασιων απομακρυσμενα, ενα παπακι για να πηγαινοερχεται στην δουλεια και περισσευουν και 2 κατοσταρικα, 1 για τον πανεα και ενα για τον GV που θα κανουν την συνθεση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Di@bolic Φεβρουάριος 27, 2011 Author #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2011 Σιγά μην σας πλερώσω κιόλας.Έχω φάει τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου εδώ μέσα γράφοντας ειδήσεις και θέλετε και πλερωμή να ούμε?Τα υπόλοιπα αύριο μάγκες.Υ.Γ: Εχει mini laptop οπότε είναι καλύτερο από netbook! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud Φεβρουάριος 27, 2011 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2011 μαλλον δεν καταλαβες πως το παραπανω κειμενο περιεχει μια δοση ειρωνιας θελοντας να δειξει πως τα 3κ ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ χρηματα για μια τετοια δουλεια.Η αισθηση του χιουμορ ειναι ενα δυσευρετο προσον στις μερες μας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Di@bolic Φεβρουάριος 27, 2011 Author #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2011 Μάλλον εσύ κατάλαβες ότι το πήρα στα σοβαρά... :-)Το ξέρω ότι είναι πολλά Σάκη αλλά καθηγήτρια πανεπιστημίου είναι δεν είναι λογικό να θέλει το καλύτερο?Όπως είπα και πριν ακόμα δεν είμαι σίγουρος για τις απαιτήσεις του προγράμματος οπότε αν είναι αισθητά χαμηλότερες η όλη σύνθεση θα βγει αρκετά φθηνότερη.Βέβαια 24 ή 27άρα οθόνη, 12 GB μνήμη, Core i7 950 και άνω θα έχει στάνταρ.Αν με γνωρίσεις από κοντά σίγουρα θα καταλάβεις τι τύπος είμαι, ρώτα και τον Πάντσικο που με γνώρισε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.