Blinky Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2008 Λοιπον πηρα το παραπανω laptop σημερα σε εκδοση στα 699 ευρω με πολυ καλα χαρακτηριστικα (2.2ghz 4mb conroe, 8600m GT etc, μονο μνημη μπαζει με 1gb αλλα 35 ευρω εχει το 1gb οποτε δε μασαμε).Εχω την εξης ερωτησουλα. Αποτι διαβασα το laptop εχει προεγκατεστημενα vista premium και σε αγγλικα και σε ελληνικα και στο πρωτο Boot διαλεγεις γλωσσα, ολοκληρωνει την εγκατασταση και αποκει και περα μονο αυτη τη γλωσσα μπορεις να εχεις (πχ αν κανεις recovery στην ιδια γλωσσα θα γινει). Το προβλημα ειναι οτι εγω θελω αγγλικα και οι γονεις ελληνικα. Υπαρχει καποια "κομπινα" να τελειωσω τωρα την εγκατασταση στα ελληνικα αλλα να μπορω μελλοντικα να το γυρισω στα αγγλικα με καποιο format?Σκεφτηκα πχ πρωτου το ανοιξω καν πρωτη φορα να βγαλω τον δισκο του να τον βαλω σε ενα usb κουτακι και να του κανω ενα image στο desktop PC οπως ειναι απο τη μανα του (πριν την αλλαγη γλωσσας) ωστε να μπορω μελλοντικα να τον ξαναβγαλω να του φορτωσω αυτο το image και να ειναι σαν καινουριο το PC (ρωτωντας με παλι ποια γλωσσα θελω). Αλλα ειναι μεγαλη ιστορια (δε ξερω αν εχει και καμια ταινια ασφαλειας και ανοιγοντας το χασω καμια εγγυηση) ουτε εχω usb 2.5" κουτακι τωρα προχειρο...Υπαρχει μηπως καποιος πιο απλος τροπος? Μηπως πχ κυκλοφορουν στο net τετοια images του δισκου? ή κατι αλλο....Help please γιατι δεν κρατιεμαι να το ανοιξω αλλα δε θελω να χασω και αυτη τη δυνατοτητα αν οτι ειναι να γινει πρεπει αν γινει πριν κανω απιλογη γλωσσας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Φεβρουάριος 7, 2008 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2008 λογικα 8α μπορεις να bootareis απο cd...βρες καμμια εκδοση ghost ...βαλε και ενα εξωτερικο δισκο..και 8α γινει η δουλεια σου.Eπισης ενας αλλος τροπος ..ειναι να βαλεις ελληνικα και μετα να προσθεσεις αγγλικα.(ή το αναποδο...,ο,τι σε βολεψει)Xωρις να εχω δοκιμασει ...(επισης) φανταζομαι θα μπορεις να το απεγκαταστησεις παλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blinky Φεβρουάριος 7, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2008 το δευτερο φαινεται ενδιαφερον, αλλα να πας και εσυ στη σελιδα που μου εδωσες Link ειναι τοσο τραγικοι που δεν εχουν ελληνικο language pack! ελεος εχει για αλβανια fyrom etc αλλα οχι ελληνικο :/(επισης δεν ειδα ουτε αγγλικο, ισως θεωρουν δεδομενο οτι θα βαλεις το pack σε ηδη αγγλικα vista) Τελος δε ξερω αν θα ιεναι συμβατα τα packs με την OEM εκδοση vista που εχει το acer...Πρωτη φορα στη ζωη μου εχω αυθεντικο λειτουργικο....αμαρτια να το ενεργοποιησω στα ελληνικα...Μαλλον πρεπει να ψαξω την περιπτωση του ghost... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Φεβρουάριος 7, 2008 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2008 MUI θα βάλεις, ελληνικό μέσω windows updates. Δουλεύει εδώ (ο ένας χρήστης, πλήρως αγγλικά, ο άλλος πλήρη Ελληνικά, χωρίς καν logoff/logon) σε Vista Ultimate x64. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Φεβρουάριος 7, 2008 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2008 ξεχασα το sceenshot (τα ελληνικά δεν υπάρχουν στην λίστα, έχουν ήδη εγκατασταθεί) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blinky Φεβρουάριος 7, 2008 Author #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2008 Αρα προτεινεις να κανω την εγκατασταση στα αγγλικα και μετα να βαλω το ελληνικο MUI απο τα windows updates? το κακο ειναι οτι αποτι διαβαζω το ΜUI λειτουργει μονο με vista ULTIMATE και το laptop εχει τα premium ....αρα λογικα δε παιζει Σκεφτομαι να κανω το backup του δισκου με ghost. Το κοιταξα και καταφερα να bootαρω απο CD. Επειδη δεν εχω τωρα εξωτερικο σκληρο ξερει κανεις αν μπορει να καψει DVD το ghost μεσω DOS? να καψω ενα dual layer που εχω προχειρο αμα ειναι, 8gb πρεπει να φτανουν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Φεβρουάριος 8, 2008 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2008 Το preloaded s/w είναι σε μια προστατευμένη και κλειδωμένη περιοχή του δίσκου και κατά πάσα πιθανότητα το ghost είτε δεν θα το δεί, είτε αν το αντιγράψει δεν θα λειτουργεί σωστά. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα με ΧΡ και παρόλο που έκανα ghost σε άλλον 2,5άρι μεγαλύτερο δίσκο δεν μπούταρε μετά. Προσωπική μου άποψη, φόρτωσε τα ελληνικά Vista αφού αυτό διευκολύνει τους γονείς σου και μην μπλέκεις με αλλαγές που θα σου βαρύνουν άσκοπα το σύστημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Φεβρουάριος 8, 2008 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2008 Το MUI είναι περιβάλλον εργασίας ολόκληρο κι όχι αλλαγή γλώσσας στο πληκτρολόγιο... Δεν αλλάζει με συνδυασμό πλήκτρων, οι διαφορές είναι μεγάλες. Ακόμα και στα Ultimate που υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξεις όποια γλώσσα θέλεις, η εγκατάσταση διαρκεί 4-5 λεπτά και χρειάζεται reboot για να παίξει.Θα πρέπει αν επιλέξεις γλώσσα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.