abarth Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2008 καλησπερα, εχω τα windows xp pro αυθεντικα. Θελω να τα βαλω σε ενα pc ... ωστοσο επειδη συχνα κανω αλλαγες κλπ ή επανεγκατασταση windows θελω να μην χρειαζεται να κανω συνεχεια activate αλλα και να μην πρεπει μετα απο 3( activations να παρω τηλεφωνα κλπ... θελω να ρωτησω αν γινεται το εξης: 1.κανω εγκατασταση τα windows xp pro με Sp2 2.ΔΕΝ περναω τπτ απο μητρικη κλπ (drivers κλπ) 3.κανω activation... 4.κανω ενα image (προτεινετε καποιο καλο, απλο, σιγουρο και ΑΝ υπαρχει και freeware) σε dvd 5.οταν θελησω να κανω αλλαγες κλπ σημαντικες (μητρικη κλπ) ή θελησω να κανω φορματ κλπ να μπορω να περασω το image σε εναν αδειο σκληρο ο,τι hardware και να υπαρχει και φυσικα να μην χρειαζεται παλι activation... κατι τετοιο ειναι εφικτο;
poly Φεβρουάριος 5, 2008 #2 Φεβρουάριος 5, 2008 Δεν το εχω δοκιμασει, αλλα το πιο πιθανο ειναι να μην μπουταρει το λειτουργικο, ειδικα το sp2που εχει πολλους drivers ενσωματομενους για serial ata και αλλες συσκευες. Το προβλημαειναι να μην μπαινουν οι generic drivers, αλλα αλλοι πιο ειδικοι και μετα το image να εχει προβλημα με διαφορετικα chipset. Προσωπικα εχω δοκιμασει μια εγκατασταση xpsp2 full updated απο nvidia nforce2 σε intel 865 και δεν μπουταρε. Βεβαια ηταν το συστημα πουχρησιμοποιω καθε μερα και ειχα περασει drivers κανονικα πριν, αλλα οταν πηρα το image ειχαβγαλει ολους τους drivers και ειχα επισης καθαρισει την registry απο αυτους.Απο τα λιγα που ξερω για αυτο το θεμα , ειναι οτι πρεπει να υπαρχουν generic οδηγοι για ατα δισκους και σβησμενο ολο το κλειδι HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CURRENTCONTROLSET\ENUMΓενικα ειναι ενα ενδιαφερον θεμα και οποιος γνωριζει κατι παραπανω θα ηταν καλο να το αναφερει μιας και γλυτωνεις πολυ κοπο με ενα image.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.