YDinopoulos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2008 Καλημερα αντρες Ερωτησις....Φιλος θελει να παρει φορητο Sony Vaio, το οποιο εχει ενσωματομενο BlueRay.Παρατηρησα οτι ο σκληρος του ειναι στις 4200rpm. Του ειπα να ρωτησει, αν μπορει να το παραγγειλει με σκληρο 5400 η ακομα 7200 rpm.Οποτε και πηγε στα Multirama και καποιος τεχνικος του ειπε οτι η Sony εχει παρατηρησει "κολληματα" με σκληρους ανωτερης ταχυτητας απο 3200rpm. Εχετε ακουσει εσεις τπτ τετοιο ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheus Φεβρουάριος 5, 2008 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2008 Εγω εχω ενα Vaio FE που ειχε 160GB 4200rpm fujitsu SATA και τον εχω αλλαξει με Seagate Momentus 7200.1 100GB 7200rpm. Κολλήματα δεν εχω δει σιγουρα, αλλα δεν μπορω να πω οτι εχω δει και τεραστια διαφορα απο την αλλη (σιγουρα υπαρχει παντως, με τον 4200 ηταν τραγικη η κατασταση), μαλλον το 1GB RAM κραταει το PC. Την αλλαγη την εκανα μονος μου, δεν χρειαστηκε να βγαλω καποιο αυτοκολλητοτ της εγγυησης, απλα προσεξα να μην τραυματισω τις βιδες για να μην φαινεται αν γινεται. Τον παλιο δισκο τον δουλεψα για καποιο καιρο σε ενα desktop (εχει κλασικά SATA βυσματα, δε χρειαζεται ανταπτορα) αλλα σε καποια φαση τα επαιξε. Εχω παρει τηλέφωνο στη Sony για εγγυηση (εχω επεκταση) και ρωτησα αν μπορω να στειλω μονο το δισκο για να μην μεινω χωρις laptop ενα μηνα και ο τυπος μου ειπε πως αν εχω αλλαξει το δισκο μονος μου εχω παραβιασει την εγγυηση. Anyway, δεν του εδωσα serial No οποτε θα προσπαθησω καποια νεκρη περιοδο να στειλω ολο το laptop αφου εχω ξαναβαλει τον νεκρο 4200 δισκο μεσα, αφου εχει προβλημα και το wireless, αναβοσβηνει οποτε θελει.Παντως ειχα ψαξει αρκετα τους ορους της εγγυησης και δεν λεει ρητα τι μπορεις και τι δεν μπορεις να αλλαξεις, μονο οτι η Sony δεν ευθυνεται για βλαβες απο non-authorized service η καπως ετσι. Στο site θυμαμαι οτι δινει οδηγιες για την αλλαγη μνημηα απο το χρηστη, οχι δισκου ομως. Σημειωνω παντως οτι δεν υπηρχε κανενα αυτοκολλητο που επρεπε να σκισω για να αλλαξω δισκο, οπως και στο καπακι της μνημης, δηλαδη αν δεν εχουν σημαδιαοι βιδες (πχ βαζοντας ιδιες καινουριες) δεν μπορουν να ξερουν αν εχει εντωμεταξυ ανοιχτει.ΥΓ 1: Με την αλλαγη του σκληρου ισως αυξηθηκε ελαφρως ο θορυβος σε idle (σε load ο ανεμιστηρας του επεξεργαστη καλυπτει το δισκο) και σιγουρα το πανω μερος του laptop πανω απο το δισκο ζεσταινεται περισσοτερο, δυστσυχως ειναι ακριβως εκει που εκουμπαω τον αριστερο καρπό μου. Το χειμωνα ειναι απλα ζεστο, το καλοκαιρι ομως μπορει να γινει ενοχλητικο, ειδικα αν το εχω στα γονατα. Οσο για την καταναλωση, δεν εκανα αυστηρο τεστ, παντως δεν διαπιστωσα αλλαγη στην αυτονομια, αντιθετα ειδα σημαντικη βελτιωση με undervolting στον επεξεργαστη (μπορει να τρεχει σε full speed με 1.0V αντι για 1.25 που ειναι το default και με 0.95V για ολες τις χαμηλοτερες ταχυτητες, δυστυχως δεν μπορει να κατεβει αλλο η ταση) και με μειωση της φωτεινοτητας στην οθονη.ΥΓ 2: Εγω πηρα τοτε τον Seagate γιατι αυτον βρηκα, αλλα θυμαμαι οτι ο αντιστοιχος Hitachi Travelstar ηταν σαφως πιο γρηγορος σε desktop εφαρμογες σε reviews. Απο τοτε εχουν βγει καινουρια μοντελα, ενα ψαξιμο σε storagereview κλπ θα ηταν καλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viper_Celica Δεκέμβριος 5, 2009 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2009 Morpheus εχω ενα sony FZ series και σκεφτόμουν να κανω κατι αντίστοιχο. Πες μου ομως πως εβαλες τα windows vista μετα επειδή η sony νομιζω δεν δινει ta vista αλλα τα κανει εγκατασταση απο τον σκληρο αυτοματα. Εκανες τπτ ιδιαιτερο εκει?εχεις σκεφτει να βαλεις ssd? Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheus Δεκέμβριος 6, 2009 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2009 Morpheus εχω ενα sony FZ series και σκεφτόμουν να κανω κατι αντίστοιχο. Πες μου ομως πως εβαλες τα windows vista μετα επειδή η sony νομιζω δεν δινει ta vista αλλα τα κανει εγκατασταση απο τον σκληρο αυτοματα. Εκανες τπτ ιδιαιτερο εκει?εχεις σκεφτει να βαλεις ssd?Εχω βάλει πλέον εναν OCZ Vertex 60GB. Εξαφανίστηκε τελείως ο θορυβος του σκληρού δίσκου και πλεον εκτος και αν ζοριζω τον επεξεργαστη ειναι αθορυβο. Σε ταχύτητα υπάρχει σιγουρα διαφορά αισθητή, οχι κατι τρελο. Επισης δεν ζεσταινεται πλεον η περιοχη πανω απο το δίσκο.Το FE έχει ICH7M το οποίο δεν υποστηρίζει SATA II, οποτε εχω οριο στα 120-130MB/s. Τα επομενα chipsets υποστηριζουν SATA II (300MBps)Για την εγκατάσταση των Windows, κατεβασα ενα Windows CD και το εγκατεστησα με το νομιμο κλειδί που έχει το laptop. Χρειάστηκε να κάνω ξανά activation τηλεφωνικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viper_Celica Δεκέμβριος 6, 2009 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2009 Σε ευχαριστώ πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.