InMyMemory Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2008 Καλημέρα στο forum. Θέλω να έχω επικοινωνία μεταξύ δύο υπολογιστών (Windows) με ίδια ονόματα μέσω δικτύου. Αν ο ένας είναι domain member (test.domain.local) και ο άλλος απλώς σε workgroup (test) αλλά βρίσκονται στο ίδιο subnet θα χτυπήσουν? Η άλλη λύση που σκέφτομαι είναι να τους βάλω σε διαφορετικά subnets: test (192.168.0.*) και test (10.0.0.*), αλλά χρειάζομαι προφανώς ένα ενδιάμεσο pc ή router για να κάνει το routing μεταξύ των δύο subnets, σωστα? Κάθε βοήθεια θα ήταν πολύτιμη, ευχαριστώ εκ των προτέρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Φεβρουάριος 5, 2008 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2008 Φαντάζομαι πώς το μόνο πρόβλημα που θα έχεις θα είναι να μην μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτούς τους 2 υπολογιστές στο ίδιο workgroup. Από τη στιγμή που οι ip είναι διαφορετικές δε θα υπάρχει conflict.Οπότε όταν θα προσπαθείς να δεις τα κοινόχρηστα θα βάζεις ip. Link to comment Share on other sites More sharing options...
InMyMemory Φεβρουάριος 5, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2008 Εννοείς πως αν έχω δύο υπολογιστές σε διαφορετικό workgroup θα μπορουν να έχουν ίδιο όνομα? Ακόμα και αν έχουν διαφορετικές IP (π.χ. 192.168.0.3 και 192.158.0.5) θα πρέπει σίγουρα να είναι σε άλλο subnet γιατί θα χτυπήσουν. Εκτός και αν κάνω λάθος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.