Jump to content

Απεσταγμένο - απιονισμένο νερό.

mariosalice

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από mariosalice [Χθες, στις 23:50]

Που μπορούμε να βρούμε νερό που να είναι και απεσταγμένο και απιονισμένο?

Το απιονισμένο νερό σίγουρα δεν είναι απεσταγμένο.

Νομίζω όμως ότι το απεσταγμένο νερό δεν είναι και απιονισμένο.

Ή κάνω λάθος?

1.doc.doc

Μάριε δισαποσταγμένο νερό πρέπει να είναι και το Water For Injection /FRESENIUS (WFI). Εγώ αυτό βάζω και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το βρίσκεις σε πολλά φαρμακεία και έχει πάνω στο μπουκάλι γραμμένο με κόκκινα κεφαλαία γράμματα WFI.

Για την διάβρωση βάζω 1% Pentozin G12 αντιψυκτικό τύπου σορόπι που το πήρα από συνεργείο που συνεργάζεται με WV. Η ποσότητα που βάζω είναι μηδαμινή αλλά έχει αντιδιαβρωτικά και λιπαντικά στοιχεία μέσα για την αντλία.Αν βρείτε κάτι άλλο καθαρά μόνο για διάβρωση πείτε μου!

Αρχική απάντηση από mech5107 [Σήμερα, στις 10:20]

Το water for injection σε τι κατηγορία είναι?

Απιονισμένο ή αποσταγμένο?

Αποστειρωμένο και δις καθαρό με ανάστροφη όσμωση.

Σπάνια θα βρούμε water for injection απεσταγμένο.

Αρχική απάντηση από F117 [Σήμερα, στις 11:19]

4litro από σουπερ μάρκετ για το σίδερο :D απεσταγμένο :D

Απιονισμένο.

Αρχική απάντηση από apostolis22 [Σήμερα, στις 13:20]

Μάριε δισαποσταγμένο νερό πρέπει να είναι και το Water For Injection /FRESENIUS (WFI). Εγώ αυτό βάζω και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το βρίσκεις σε πολλά φαρμακεία και έχει πάνω στο μπουκάλι γραμμένο με κόκκινα κεφαλαία γράμματα WFI.

Για την διάβρωση βάζω 1% Pentozin G12 αντιψυκτικό τύπου σορόπι που το πήρα από συνεργείο που συνεργάζεται με WV. Η ποσότητα που βάζω είναι μηδαμινή αλλά έχει αντιδιαβρωτικά και λιπαντικά στοιχεία μέσα για την αντλία.Αν βρείτε κάτι άλλο καθαρά μόνο για διάβρωση πείτε μου!

Αν το συγκεκριμένο είναι πράγματι δις απεσταγμένο (που αμφιβάλλω), τότε είναι πολύ καλό γιατί είναι και αποστειρωμένο, οπότε δεν έχει μικροοργανισμούς.

Σχετικά με τα αντιδιαβρωτικά, δες αυτό

http://en.wikipedia.org/wiki/Corrosion_inhibitor

Έχει ένα προιόν "Aqua Clear PX, manufactured in Cape Town, South Africa" που μου φαίνεται για καλό.

Αλλά άντε να το βρούμε Ελλάδα.

Κάτι λένε και για τη βιταμίνη C.

Αυτό το βρίσκουμε εύκολα.

Όχι ότι είναι απαραίτητα όλα αυτά.

Αλλά από το να αγοράζουμε τα έτοιμα προιόντα που δεν γνωρίζουμε τι περιέχουν ή μας λένε ότι έχουν αιθυλενογλυκόλη, καλύτερα να τα φτιάχνουμε μόνοι μας.

Αλλά θέλει μελέτη.

Μπορεί και να πειράζει.

Θολώνουν οι σωλήνες σου με αυτό?

Πόσο καιρό το χρησιμοποιείς?

Μέχρι τώρα είδα ότι υπάρχει νερό που περνάει πρώτα από ρητίνες δύο φορές ώστε να γίνει δις απιονισμένο που στη συνέχεια γίνεται και διπλή απόσταξη.

Αν αποστειρωθεί αυτό το νερό είναι ιδανικό.

Το μόνο που θα χρειαστεί είναι κάποιο αντιδιαβρωτικό για να έχουμε το τέλειο μίγμα.

To betadine κάνει καλή δουλειά.

Το χρησιμοποιούμε χρόνια στις αναρροφήσεις στα νοσοκομεία και έχουμε εμπειρία.

Αλλά εκεί δεν έρχεται σε επαφή με αντλίες και οι σωλήνες αλλάζονται πολύ συχνά.

Δεν ξέρω αν το ιώδιο μπρεί να έχει τίποτα επιπτώσεις στο χαλκό.

Αν και στην πράξη υπάρχει θετική εμπειρία και στις υδροψύξεις.

"Αν το συγκεκριμένο είναι πράγματι δις απεσταγμένο (που αμφιβάλλω), τότε είναι πολύ καλό γιατί είναι και αποστειρωμένο, οπότε δεν έχει μικροοργανισμούς."

Το μπουκάλι λέει πάνω Sterilised water for injections οπότε είναι και αποστειρωμένο ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.