mathewgx Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2008 Καλησπερα. Σκεφτομαι να αγορασω εναν raptor 74gb http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303862 , ωστε να βαλω το λειτουργικο. Προβληματιζομαι , ομως , απο τα επιπεδα θορυβου που παραγει. Μιας και εχω διαβασει αντικρουομενες αποψεις περι του θεματος και γνωριζοντας οτι ο θορυβος ειναι κατι υποκειμενικο , χρειαζομαι τη βοηθεια σας. Μπορει , καποιος κατοχος του συγκεκριμμενου raptor , να μου πει αν ο θορυβος που παραγει ειναι ενοχλητικος ; Σε σχεση με τους αλλους σκληρους , η διαφορα ειναι μεγαλη ; O θορυβος ειμαι μονο σε seek η' και σε idle ; Με ενδιαφερει να ακουσω τις αποψεις σας μονο επι του θορυβου και οχι με γνωμονα τη σχεση θορυβου / επιδοσεων ( το οτι ειναι γρηγορος ειναι αναμφισβητητο ). Επειδη θα παω να τον αγορασω το απογευμα , θα ηθελα τις απαντησεις οσο το δυνατον γρηγοροτερα. Ευχαριστω.
Maximus Φεβρουάριος 4, 2008 #2 Φεβρουάριος 4, 2008 Σε idle ακούγεται μια στο τόσο ένα μικρό, ανεπαίσθητο "γουργουρητό" λόγω προφανώς κάποιας διακίνησης αρχείων από το λειτουργικό ή κάποιου background προγράμματος (π.χ. antivirus). Κατά τα άλλα, σε τελείως idle, είναι σχετικά αθόρυβος, όπως και κάθε άλλος δίσκος.Σε seek τώρα, το "γουργουρητό" είναι έντονο, θυμίζει δίσκους παλιότερους, όπως αυτούς που είχαμε περίπου το 1998-2001. Είναι καθαρά υποκειμενικό το αν ενοχλεί ή όχι.Εμένα π.χ. δε με ενοχλεί καν (και 4 να έχω). ’λλοι λένε εκφράσεις του στυλ "μου πήρε τ'αυτιά". Για μένα είναι τεράστια υπερβολή το "μου πήρε τ' αυτιά", που να ακούσουν Delta ανεμιστήρα δλδ. Θα νομίζουν ότι ήρθε το τέλος του πλανήτη?Όπως και να χει, έτσι είναι τα πράγματα - δεν ξέρω τι ακριβώς θεωρείς θόρυβο και φασαρία για να σου πω. Απλά θυμίσου πως έκαναν οι "παλιοί" δίσκοι, βγάλε τις ψηλές συχνότητες και κράτα τα μεσαία - κάπως έτσι κάνουν οι Raptors όταν διαβάζουν/γράφουν.Δεν έχεις κανένα γνωστό με Raptor να σου δείξει πως κάνει?
Lazy Dog Φεβρουάριος 4, 2008 #3 Φεβρουάριος 4, 2008 Δεν με ενοχλεί καθόλου...(έχω 2, ένα 37 και ένα 150)
mathewgx Φεβρουάριος 4, 2008 Author #4 Φεβρουάριος 4, 2008 Δυστυχως δεν ξερω καποιον που να εχει raptor, ωστε να τον ακουσω. Αν τον βαλω μεσα ενα κουτι που εχω http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.304044 , πιστευετε να μειωθει ο θορυβος ; Το κουτι δεν εχει ανμιστηρα , πιστευετε να εχω προβλημα με τη θερμοκρασια ;
AGRIMI Φεβρουάριος 4, 2008 #5 Φεβρουάριος 4, 2008 σου σπάει τα αυτιά αν δεν αντέχεις τον ήχο. πάντα όταν λειτουργεί( σχεδόν πάντα δηλαδή ). εγώ μάλλον θα πουλήσω τον 74 σε λίγο καιρό
NikMark Φεβρουάριος 4, 2008 #6 Φεβρουάριος 4, 2008 Εμένα με ενοχλεί πολύ. Ειλικρινά, αν είχα ψαχτεί, δεν θα τον έπαιρνα.Ένα απλό παράδειγμα, όταν κάθομαι το βράδυ σε σχετική ησυχία να δω ταινία, δεν ξέρω γιατί δουλεύει και με σπάει τα νεύρα. Έχω τα Vista και έχω απενεργοποιήσει σχεδόν τα πάντα και δεν υπάρχει κανένα auto update. Μόνο το Prefetch έχει μείνει πλέον ενεργό. Έτσι κάπως ησύχασα. Τώρα, όταν παίζω παιχνίδια, ευνόητο το ότι δεν με ενοχλεί καθόλου, γιατί, δεν ακούγεται. Αναλόγως και πάνω σε τι χρησιμοποιείς τον υπολογιστή.
bezdim Φεβρουάριος 4, 2008 #8 Φεβρουάριος 4, 2008 Αρχική απάντηση από perp Εγω λέω να εμπιστευτείς τα ιδια σου τα αυτια.... Πώπω με ξετρέλανε το γουργουρητό...
winters Φεβρουάριος 4, 2008 #9 Φεβρουάριος 4, 2008 100% agree with gznpΕχω ενα 74... idle δεν ακουω τιποτα... Σε load το δισκο τον ακουω και ο ηχος του δε με ενοχλει... ισα ισα ...καταλαβαινεις κι ολας ποτε δουλευει κ ποτε οχι...
Teodor_ch Φεβρουάριος 4, 2008 #10 Φεβρουάριος 4, 2008 οι ράπτορ ΚΑΝΟΥΝ θόρυβο.μόνο εάν είσαι κουφός ή μένεις δίπλα απο κεντρικό δρόμο δεν τους ακούς.Όμως το αν σε ενοχλεί ή όχι είναι κάτι υποκειμενικό που μόνο εσύ μπορείς να το καταλάβεις?ΥΓ. εάν έχεις vista και μπόλικη ράμ >= 2 γίγα μήν τον πάρεις
ea6gka Φεβρουάριος 4, 2008 #11 Φεβρουάριος 4, 2008 εξαρταται το κουτι . στο στακερ εκανε σαν στραγαλιερα. στο lian li δεν ακουγεται τπτ
angel_f Φεβρουάριος 4, 2008 #12 Φεβρουάριος 4, 2008 Ο δικός μου στο στακερ ειναι σχεδόν αθόρυβος , αφού πνίγεται ο ήχος μέσα απο στο κουτί που μπαίνουν οι δίσκοι..
godslayer1416003205 Φεβρουάριος 4, 2008 #13 Φεβρουάριος 4, 2008 Και γω έχω τον 150άρη. Ήταν μέχρι να τον συνηθίσω. Η ταχύτητά του σε ανταμείβει και σε λίγο καιρό το ξεχνάς. Και η Ferrari θόρυβο κάνει...
Teodor_ch Φεβρουάριος 4, 2008 #14 Φεβρουάριος 4, 2008 να υπενθυμίσω ότι βάζοντας vista 64 και 4 γίγα ραμ τον βγάζεις άχρηστο το ράπτορ σε καθημερινή βάση μόνο θόρυβο θα σου προσφέρει. αγόρασα τον raptor-x μεταχειρισμένο 150 ευρώ (και πήρα νέο με RMA) αλλά δε μπορώ να πώ ότι εντυπωσιάστηκα απο τις επιδώσεις του. πόσο μάλλον εάν τον αγόραζα καινούργιο!
deninho Φεβρουάριος 6, 2008 #15 Φεβρουάριος 6, 2008 προσωπικά, ο θόρυβος που κάνει ο ράπτορας δεν με ενοχλεί. τον ακούω μόνο όταν διαβάζει. Μάλιστα, σκέφτομαι να αγοράσω έναν δεύτερο για raid-0, κυρίως γιατί τα 74 γίγα του, δεν με φτάνουν ούτε για τα απλά πράγματα...
chrisnitro2000 Φεβρουάριος 6, 2008 #16 Φεβρουάριος 6, 2008 Οσο τον είχα κουμπωμένο στο chieftec έκανε λίγο γουργουρισμα (xp) στα vista ακούγεται λίγο παραπάνω..και πήρα μια ψύκτρα της zalman για δίσκους και τον έβαλα με τα λαστιχένια βασάκια που έχει για τον δίσκο και τις βίδες και μειώθηκε κατά πολύ.’ρα μάλλον πρέπει να παίζει ρόλο και ο ταυτόχρονος συντονισμός , αν θα έχει στο κουτί που θα τον βάλεις.Και τέλος και τον διπλάσιο θόρυβο να έκανε δεν θα τον άλλαζα, για λίγο έβαλα ενα 500 seagate και νομισα οτι χάλασε το μηχάνημα ( προς θεού δεν λέω τίποτε για τους seagate αλλού αναφερεται το παράδειγμα ).
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.