geogeoland Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2008 Λοιπόν λοιπόν... για άλλη μια φορά ψάχνομαι με τα δίκτυα, βαθιά νερά για μενα ακόμη, αλλά που θα παει, θα τα μάθω κι αυτά... αυτή τη φορά έχω ενα κάπως πιο μικρό αλλά ενοχλητικό πρόβλημα, το οποίο έχει ως εξής: Είχα ενα rotuer speedtouch 585, συνδεδεμένο 1 pc πάνω me ethernet, και το wifi ανοιχτό, για laptop, κινητό, psp και δε συμμαζεύεται. Το internet και το Lan έδιναν και έπαιραν. Επειδή όμως αυτό ήταν κάπως πρόχειρη λύση, και ήθελα κάτι πιο σωστό, έμενε και 1 pc στο σπίτι χωρίς net, άλλαξα το υλικό (και για διάφορους άλλους λόγους), και τώρα έχω το 1 pc συνδεδεμένο με ethernet πάνω σε ενα netgear rangemax, το άλλο pc με rangemax καρτούλα, και το laptop με την δική του ενσωματωμένη. Το πρόβλημα είναι πως πλεόν, ενώ όλα δουλέβουν ρολόι, έχω internet παντού κλπ, δεν έχω lan. Ότι κι αν εχω κάνει, δε μπορώ να κάνω κανένα PC να δει κανένα άλλο. Είμαι σίγουρος πως κάποια ρύθμιση μου διαφέυγει, αλλά δε ξέρω ποια. Τα ip είναι σωστά δωσμένα, το group επίσης, η MAC address ρυθμισμένη (αλλά και όταν ήταν κλειστή, πάλι δεν έβλεπα τίποτα... ), και τώρα... κάτι ίσως παίζει με το firewall. Έχει τα inbound always block απο default, και τα outbound always allow, απο default πάλι. Αυτό το rule δεν αλλάζει, ούτε απενεργοποιείται το fire. Μόνο καινούργια rules μπορείς να κάνεις, αλλά δε καταλαβαίνω την ορολογία του πολύ, ακόμα. :bye: Έκανα ενα rule allow all inbound trafic, και για μια στιγμή είδα κάτι, αλλά μετά πάλι το έχασα... Τί μπορεί να παίζει? Που κάνω λάθος? Είναι το fire ή κατι άλλο? Αν είναι το πρώτο, πως θα ήταν καλό να το ρυθμίσω, για να έχει δίκτυο, αλλά και χρηστική αξία (να με προστατεύει δηλαδή)? Τα φώτα σας παρακαλώ... :turn:
geogeoland Φεβρουάριος 10, 2008 Author #3 Φεβρουάριος 10, 2008 Λύθηκε. Τελικά ήθελε να ενεργοποιηθεί το WAN. Τί να πεις...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.