Jump to content

Προβλημα μετα απο διακοπη ρευματος...

hayabusa

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπον...

Τις προαλλες και πιο συγκεκριμενα την Παρασκευη εγινε μιαολιγολεπτη διακοπη ρευματος ενω το desktop ηταν σε λειτουργια...

Απο τοτε και μετα δεν εχω ξανακαταφερει να μπω στο λειτουργικο (ΧΡ)...Αφου μου βγαζει την οθονη που επιλεγω το αν θελω να bootαρει σε Ασφαλη λειτουγια κλπ κανει check disk στον C και αφου τελειωσει κολλαει εκει, σβηνει η οθονη και μετα ακουγεται ενα "κλακ" απο τον δισκο και κανει reset...

Μπηκα σε safe mode και δουλεψε κανονικα...Στην επανεκιννηση ομως (χωρις να κανει ελεγχο δισκων συτη τη φορα ) εβγαλε παλι το ιδιο προβλημα...(αμεσως μετα το λογοτυπο με την μπαρα που τρεχει)

Μεσα απο το safe mode δοκιμασα επισης να κανω system restore αλλα και παλι προεκυψε το ιδιο προβλημα...

Καμια ιδεα πριν το φορματ υπαρχει;

δοκιμασε απο το μενου να βαλεις την επειλογή "The last known good configuration that worked" κάπως ετσι λεει. το ιδιο έπαθα και γω πριν λιγες μερες, λογικα το προβλημα ειναι στο δισκο μαλλον εχει lost clusters ή μπορει και να χτυπησε who knows!:p

ΚΑΤΙ έκλασε!

Πριν απο το format, Που δεν είμαι σίγουρος πως θα σε σώσει, δοκίμασε να το αφήσεις εκτός ρεύματος και με κλειστό τροφ, να κάνεις εξορκισμό, να το βρίσεις, να κάνεις ενα check disk με τα utilities του δίσκου, και γενικώς, καλό θα ήταν να τρέξεις διάφορα διαγνωστικά, για να δεις τί έγινε, καθώς είναι πιθανό το πρόβλημα σου να μην είναι στο λογισμικό... κανένα mem test, κλπ. Κατέβασε το ultimate boot cd, και τρέξε ενα απ' όλα, για κάθε κομμάτι του PC που μπορείς.

Παρ' όλα αυτά, και μετά το format, εγώ δε θα το εμπιστευόμουν και πολύ πολύ...

Όμως, υπάρχει και μια πιθανότητα, να τη γλυτώσεις με format. Όπως κατάλαβες, χωρίς αυτό, δύσκολα. Ίσως με κανένα restore απο το cd των windows..

με last known good configuration δεν εγινε τιποτα απολυτως...

Επισης ηταν κλειστο (απο το τροφοδοτικο) ολο το ΣΚ....

Αυτα τα προγραμματα που μου ειπατε μπορουν να εγκατασταθουν σε safe mode ετσι;

ναι τρεχουν τα προγραμματα σε safe mode, αν δεν δεις προκοπή κανε όλους τους drivers uninstall απο safe mode και δοκιμασε. Το chkdsk στο βγαζει φυσιολογικο το δισκο? τσεκαρε το automatically fix errors και restore bud sectors στο scan disk να δεις, λογικα θα ζητησει επανεκινηση για ελεγχο και πες μας

..το ultimate boot cd ειναι ενα image το καις σε cd με το οποιο μπουταρεις...και τρεχεις τα διαγνωστικα που εχει ;)

We are losing him....

Προυτς ο δίσκος μάλλον... :( Δοκίμασε ενα formatακι όμως... δε το γλυτώνεις απ' ότι φαίνεται...

Αρχική απάντηση από geogeoland

We are losing him....

σοβαρα τωρα; και τοτε γιατι στο safe mode δουλευει απροβληματιστα; :blink:

ιδου το αποτελεσμα του τεστ του hdtune...

2002946478418185416_rs.jpg

@Arxagelos: Το κανω τωρα αυτο που ειπες...

Απο start-->run-->chkdsk βγαινει καθαρος....

Λοιπον επειδη και εμένα τα βάσανα μου πριν κανα μήνα ειχαν ξεκινήσει απο διακοπη ρεύματος και πέρασα ατελείωτες τρέχωντας προγράμματα και ιστορίες μπας και τον συνεφέρω εχω να σου πω το εξής... Και εμένα ολα μια χαρα εδειχναν αλλα ελα που το συστημα δεν ελεγε να επανέρθει σε 100% νορμαλ κατάσταση.... εγω τοτε ειχα κάνει το λάθος και νομιζα οτι την ειχε ακουσει η mobo και επλασα ιστοριες μέχρι που πέρασα και νεό BIOS και τα έκανα χειρότερα...Για να μην φτάσεις εκει:

Κάνε format πιο σύντομα θα τελείωσεις.... ουτε safe mode, ουτε repair installation ουτε τιποτα, τα δοκίμασα αλλα δεν....

σωσε οτι μπορεις και δως του να καταλάβει... :D

Αρχική απάντηση από perp

σωσε οτι μπορεις και δως του να καταλάβει... :D

και εγω προς τα εκει το βλεπω να πηγαινει...ευτυχως που (λογω του οτι το pc αυτο ειναι κατεβαστηρι) ειναι μικρος και δεν θα χρειαστει τιποτα ιδιαιτερο απο backup...

Να σου πω αν δεν εκανε ελεγχο στο δισκο θα ψηνομουνα να το κανω τωρα κι'ας κοιμομουνα στις 5.00 το πρωι...:D

ε αμα δεν δεις προκοπή low level format σε 10gb θα το κανει σφαίρα! ακου 10GB!!! απο τον καιρο του Νώε τον εχεις ρε? :p ή ειναι partision?

:hehe: ουτε που ξερω απο τοτε τον εχω αυτον...δεν μου εκανε καρδια να τον πεταξω ομως...Και οχι, δεν ειναι partition...Ολοκληρος δισκος ειναι...

Τωρα που το θυμαμαι πρεπει να χρονολογειται απο το 1999...:rofl: ( αρα ειναι οντως του περασμενου αιωνα..:D )

update...To check τελειωσε, δενβρεθηκε κανενα σφαλμα και το προβλημα παρουσιαστηκε ξανα...Σορρυ αλλα το εργαλειο επαιξε και εχασε...Αυριο πρωι-πρωι θα φαει ενα φορματ που θα ειναι ολο δικο του...

"Δευτε τελευταιον ασπασμον..." :D :D :D

Αντε μπράβο...γλυτωσες κολλητε.... ασε που ενα φορματακι μιας στο τοσο πάντα χρειάζεται... :D

Θα μπορούσες να checkάρεις τα αρχεία σου με ένα SFC /scannow ή να κάνεις ένα Xp repair install.

Και τα 2 τα έχουμε αναφέρει πολλές φορές :T:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.