daemon13 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2008 Λοιπόν πρόσφατα σε pc φίλου έκανα εγκατάσταση windows xp και windows vista σε διαφορετικά partitions ολοκάθαρων δίσκων.Όμως μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης των vista δεν εμφανίζεται η οθόνη που μου λεεί να επιλέξω λειτουργικό.Μου φάνηκε περίεργο γιατί μέχρι τώρα έχω κάνει το αντίστοιχο πολλές φορές...Οπότε ο υπολογιστής μπορεί μόνο να ανοίξει τα vista....και ερωτώ τώρα:με ένα bootmanager θα λυθεί το πρόβλημα?Εάν ναι έχετε να μου προτείνετε κάποιον? ευχαριστώ εκ των προτέρων.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
theovaz Φεβρουάριος 3, 2008 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2008 Είναι και τα δύο λειτουργικά σε έναν δίσκο ή σε διαφορετικούς;Προσπάθησε πάντως μετά το post και πρίν μπεί στα windows να πάτήσεις συνεχόμενα Delete ή tab.Λογικά θα σου εμφανίσει την οθόνη επιλογής λειτουργικών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daemon13 Φεβρουάριος 3, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2008 Αρχική απάντηση από Theovaz [Σήμερα, στις 20:22] Είναι και τα δύο λειτουργικά σε έναν δίσκο ή σε διαφορετικούς;Προσπάθησε πάντως μετά το post και πρίν μπεί στα windows να πάτήσεις συνεχόμενα Delete ή tab.Λογικά θα σου εμφανίσει την οθόνη επιλογής λειτουργικών. σε διαφορετικούς δίσκους είναι.οκ αυτό που λες θα το προσπαθήσω όμως καλύτερο γι αυτόν θα είναι να κάνουμε κάτι ετσι ώστε να μπορεί να επιλέξει ευκολότερα λειτουργικό... αν έχεις καμιά ιδέα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
daemon13 Φεβρουάριος 3, 2008 Author #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2008 έχω νέα:δοκίμασα να κρατάω πατημένο delete ή tab αλλά τίποτα ο υπολογιστή ανοίγει κανονικά στα βιστα Link to comment Share on other sites More sharing options...
theovaz Φεβρουάριος 3, 2008 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2008 Εάν είναι σε διαφορετικούς δίσκους (δηλ.τα vista στον δίσκο α και τα xp στον δίσκο β) μπορείς μέσω bios να διαλέξεις απο ποιόν θα bootαρει π.χ εάν θες να μπείς στα xp διαλέγεις ώς first boot device τον δίσκο που τα έχει και εάν θές να μπείς στα vista διαλέγεις τον δίσκο έχει τα vista (αυτό γίνεται μέσω μιας καρτέλας που γράφει "select hard disk boot priority'' ή κάτι παρόμοιο στο menu advanced bios options ή στο Integrated Peripherals Menu). Link to comment Share on other sites More sharing options...
daemon13 Φεβρουάριος 3, 2008 Author #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2008 Αρχική απάντηση από Theovaz [Σήμερα, στις 21:17] Εάν είναι σε διαφορετικούς δίσκους (δηλ.τα vista στον δίσκο α και τα xp στον δίσκο β) μπορείς μέσω bios να διαλέξεις απο ποιόν θα bootαρει π.χ εάν θες να μπείς στα xp διαλέγεις ώς first boot device τον δίσκο που τα έχει και εάν θές να μπείς στα vista διαλέγεις τον δίσκο έχει τα vista (αυτό γίνεται μέσω μιας καρτέλας που γράφει "select hard disk boot priority'' ή κάτι παρόμοιο στο menu advanced bios options ή στο Integrated Peripherals Menu). το έκανα και αυτό αλλά τίποτα πάλι ξεκινάνε τα βιστα και όχι τα χρ όπως θα έπρεπε κανονικά μετά την αλλαγή του boot priority Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnson Φεβρουάριος 4, 2008 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2008 Δοκίμασε το πρόγραμμα EasyBCD. Είναι αρκετά απλό και δυνατό σε αυτό που κάνει Link to comment Share on other sites More sharing options...
daemon13 Φεβρουάριος 4, 2008 Author #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2008 ok όποτε έχω χρόνο θα το δοκιμάσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.