Jump to content

AuzenTech X-Plosion 7.1

kreach

Recommended Posts

H ιστοσελίδα της κατασκευάστριας.

Για την Χplosion δεν βρήκα τίποτα ούτε στο anandtech.com ούτε στο tomshardware.com Βρήκα όμως στον γούγλη τα εξής ένα και δύο

Ποιά είναι η γνώμη σας για την παραπάνω κάρτα? Έχει 90Ε όσα περίπου και η X-Fi Xtreme Music. Η τελευταία που εξαφανήστηκε? Δεν την βρίσκω πια στα μαγαζιά.

• 3 weeks later...

Φιλε μου επαναφερω το θεμα σου, μιας και ειμαι πια κατοχος της εν λογω καρτας. Την αγορασα επειτα απο δευτερο RMA στο Πλαισιο μιας X-Fi Xtreme Gamer. Και οι δυο X-Fi που περaσαν απο τα χερια μου επαιξαν σωστα μονο για λιγες μερες. Απο εκει και επειτα ο ηχος μια χανοταν εντελως, μια ακουγοταν το ενα απο τα πεντε ηχεια, μια ακουγονταν τα δυο απο τα πεντε ηχεια, μια ακουγοταν ενας ανατριχιαστικος ηχος απο ολα τα ηχεια.....Το προβλημα λυνοταν μονο με re-install των drivers. Μετα απο λιγες ωρες ομως ξανα τα ιδια.

Πηρα λοιπον την Auzenteh X-Plosion και συνδεσα πανω της τα Logitech Z-5500. Εκανα οπτικη συνδεση, μιας και το highlight της καρτας ειναι οτι κανει live κωδικοποιηση σε Dolby Digital Live και DTS Interactive και το κωδικοποιημενο αυτο σημα το στελνει σε εξωτερικο DAC μεσω οπτικης ινας (η coaxial).

Προσωπικα με ικανοποιησε παρα πολυ και μαλιστα περισσοτερο απο την X-Fi Xtreme Gamer, τοσο σε μουσικη ( :banging: ), οσο και σε ταινιες. Πολυ δυνατος και καθαρος ηχος. Μετα απο αναλογικη συνδεση στη μητρικη, απο οπτικη συνδεση στη μητρικη, απο αναλογικη συνδεση σε μια Audigy SE και απο αναλογικη συνδεση σε μια X-Fi Xtreme Gamer, πιστευω οτι βρηκα αυτο που πραγματικα με ικανοποιει. Στις 4 αυτες περιπτωσεις ειχα ενδοιασμους, οτι με τα 100 ευρω που μπορουσα να διαθεσω για καρτα ηχου, θα μπορουσα να εχω ακομη καλυτερη ποιοτητα ηχου. Τωρα με την Auzentech X-Plosion οι ενδοιασμοι μου εφυγαν. Για παιχνιδια δε μπορω να σου πω αποψη για δεν ασχολουμαι καθολου με τον ηχο στα παιχνιδια. Πολλες φορες παιζω και ταυτοχρονα ακουω μουσικη.

Οτιδηποτε αναφερω ειναι καθαρα υποκειμενικο. Αλλωστε και το θεμα ''ηχος'' ειναι καθαρα υποκειμενικο. Επισης δε γνωριζω αν η καρτα αυτη ειναι καλυτερη ή οχι απο τις πιο ακριβες X-Fi, μιας και δεν εχει τυχει να χρησιμοποιησω καποια απο αυτες.

Οτιδηποτε αλλο θελεις να μαθεις, postare εδω και θα χαρω να σου απαντησω.

:banging: :banging: :banging: :banging: :banging: :banging: :banging: :banging: :banging: :banging: :banging: :banging:

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε AnimaTronic ! Μετά από ενός μηνα, περιπου, αναμονής επιτέλους μια απάντηση!

Λοιπόν, έχω δυο Logitec Z-10 και το σύστημα στην υπογραφή. Με ενδιαφέρει να έχω καλή ποιότητα ήχου διότι λόγω καλής κάρτας γραφικών και της 21.3" οθόνης θέλω να κάνω ένα πλήρες "home cinema". Ο ήχος είναι το μόνο που μου έμενε. Να ρωτήσω τα εξής:

α) Έχει καλό υποστηρικτικό software?

β) Θέλει να ξέρεις τεχνικές λεπτομέρειες ωστε να ρυθμίσεις τα ηχεία, να ρυθμίσεις τις επιλογές του software ώστε να αποκτήσεις καλό ήχο ή το κάνεις plug n play χωρίς πολλά πολλά? Δε λέω, καλό μεν να έχει αdvanced settings, αλλά από την άλλη να μην χρειάζεται να μπω σε πολύ μπερδεμένα μενου ωστε να βγάλω άκρη.

Όταν θα την αγοράσω θα έχω περισσότερα να ρωτήσω. Πιθανώς σε λίγους μήνες αφού δηλ τελειώσω το λύκειο !

Απο αυτα που γραφεις περι HTPC, καταλαβαινω οτι κυριως σε νοιαζει η μουσικη και οι ταινιες. Τα ηχεια που εχεις θα τα συνδεσεις αναλογικα στην καρτα. Αυτο σημαινει οτι δε θα μπορεσεις να εκμεταλλευτεις τη live μετατροπη που κανει σε Dolby Digital Live ή DTS Interactive (μιας και γι'αυτο απαιτειται ψηφιακη συνδεση). Παρολα αυτα παρατηρω οτι ο ηχος που παιρνω οταν συνδεω τα ηχεια μου αναλογικα ειναι το ιδιο καθαρος, ποιοτικος και δυνατος. Οποτε για μουσικη και ταινιες θα εισαι ΟΚ !!

Οσον αφορα το ερωτημα σου περι software, εχω να πω οτι ειναι αρκετα λιτο. Δεν εχει πολλες επιλογες. Προσωπικα αυτο μου αρεσε πολυ, γιατι δε χρειαζεται να ψαχνεις μεσα σε πολλες επιλογες για να πετυχεις τον ηχο που θελεις. Στην X-Fi Xtreme Gamer για παραδειγμα που ειχε πολλες επιλογες, καθε φορα που τις εψαχνα και τις πειραζα, ο driver κολουσε και ο ηχος.....(δες το παραπανω post μου). Ριξε μια ματια σε αυτα τα 3 reviews, τα οποια δινουν screenshots απο το software της καρτας. Review 1 , Review 2 , Review 3 .

Ευχαριστώ και πάλι!

Να ρωτήσω και κάτι ακόμα, είναι εύκολο να την συνδέσω στην μητρική? Επειδή η μητρική έχει ενσωματωμένη μια Realtek κάτι υπάρχει θέμα "σύγχησης" ?

Οταν θα ερθει η στιγμη να βγαλεις την καινουρια καρτα, θα βγαλεις τους drivers της on-board καρτας ηχου. Στη συνεχεια θα κανεις ενα restart και θα πας στο BIOS, οπου και θα απενεργοποιησεις την on-board καρτα ηχου. Στη συνεχεια βαζεις την καινουρια καρτα, περνας drivers και εισαι ετοιμος. Αν θελεις, μπορεις να εχεις ταυτοχρονα εγκατεστημενη και την on-board καρτα ηχου και να θετεις απο το control panel ποια θα χρησιμοποιειται απο το λειτουργικο (σε οσες περιπτωσεις το δοκιμασα, δε μου ετυχε ποτε κανενα conflict). Αλλα απο την στιγμη που θα βαλεις την καινουρια, η on-board δε θα σου ξαναχρειαστει.

Φιλε μου Chrisnitro2000, δυστυχως δε μπορω να σου απαντησω στο ερωτημα σου, μιας και με τα Windows Vista ασχοληθηκα ελαχιστα και λογω προβληματων ξαναφορτωσα τα Windows XP Pro. Αν δεις ομως σε αυτο το link , στο σημειο που αναφερεται η X-Plosion, υπαρχουν drivers που βγηκαν στις 23 Ιανουαριου 2008 και υποστηριζουν Windows XP και Vista, 32bit και 64bit. Οποτε λογικα η καρτα δε θα εχει προβλημα στα Windows Vista.

• 2 weeks later...

Μόλις αγόρασα την κάρτα.

Την σύνδεσα σε μια pci 3 θύρα, έβαλα το cd της εγκατάστασης και μου βγάζει <<please plug in "C-Media PCI Audio" and install driver again" >>

Εκανα restart πήγα στο bios και απενεργοποίησα το AC97 controller, για να απενεργοποιήσω την onboard κάρτα ήχου

Πάλι τα ίδια.

Τίς πταίει?

Οταν εβαλες την καρτα και μπηκες στα Windows, σου εβγαλε μηνυμα για καινουριο hardware? Μηπως η καρτα δεν εχει πατησει καλα πανω στην PCI υποδοχη και το pc δε τη βλεπει?

Κανε το εξης: βγαλε εντελως την καρτα μεσα απο το κουτι. Μετα μπες στα Windows και αφαιρεσε οτι εχει σχεση με την on-board καρτα ηχου (drivers κλπ). Στη συνεχεια κανε ενα restart, μπες στο BIOS και απενεργοποιησε την. Μετα ξαναβαλε την καινουρια καρτα (τσεκαρε οτι πατησε καλα. οταν εβαλα τη δικια μου για πρωτη φορα, την εβαλα με δυσκολια). Μπες στα Windows και κανε install τους drivers.

Περιμενω την απαντηση σου.

Οταν εβαλες την καρτα και μπηκες στα Windows, σου εβγαλε μηνυμα για καινουριο hardware? Μηπως η καρτα δεν εχει πατησει καλα πανω στην PCI υποδοχη και το pc δε τη βλεπει?

Κανε το εξης: βγαλε εντελως την καρτα μεσα απο το κουτι. Μετα μπες στα Windows και αφαιρεσε οτι εχει σχεση με την on-board καρτα ηχου (drivers κλπ). Στη συνεχεια κανε ενα restart, μπες στο BIOS και απενεργοποιησε την. Μετα ξαναβαλε την καινουρια καρτα (τσεκαρε οτι πατησε καλα. οταν εβαλα τη δικια μου για πρωτη φορα, την εβαλα με δυσκολια). Μπες στα Windows και κανε install τους drivers.

Περιμενω την απαντηση σου.

Ναι μου έβγαλε μήνυμα για καινούριο hardware.Τα παραπάνω που λες τα έκανα (να βγάλω drivers {κάτι Realtec} και να απενεργοποιήσω την onboard) αλλά ήταν συνδεδεμένη η Xplosion. Την έβγαλα κ την ξανάβαλα (μπήκε καλά) αλλά πάλι τπτ.

Το CD SPDIF τι είναι? (λέω για ένα μικρό κ λεπτό καλωδιάκι το οποίο δεν μπόρεσα να συνδέσω στο pc)

Το καλωδιακι αυτο ειναι για να συνδεεις απευθειας το drive σου με την καρτα ηχου. Ουτε εγω το εχω χρησιμοποιησει αυτο. Απ οτι βλεπω στο Google, το προβλημα μαλλον οφειλεται σε καποιο conflict της καρτας ηχου της μητρικης, με την καινουρια σου καρτα. Αλλα μεχρι στιγμης δεν ειδα κατι για καποια λυση. Ριξε ενα Googlarisma κι εσυ. Ψαχνω κι εγω. Δε μπορει, θα τη βρουμε τη λυση. Μολις βρω κατι, το postarw εδω.

Κι εγώ googlάρω πάλι τίποτα :(

Πώς μπορεί να υπάρχει τέτοιο conflict ?Aφού απεγκατέστησα τον driver και το controler από το bios.

:help:

edit: 'Eνα άλλο μαύρο καλώδιο (μακρύ με μια παχυά μύτη) τι κάνει?

Επίσης τα ηχεία μου συνδέονται μέσο usb, πως θα επικοινωνήσουν με την xplosion? Mήπως για αυτό δεν το "βλέπει" ?

Παμε να δοκιμασουμε κατι αλλο. Υποθετω οτι χρησιμοποιεις τους drivers που υπαρχουν στο CD της συσκευασιας. Δοκιμασε να κανεις install τους τελευταιους drivers για την X-Plosion, που υπαρχουν εδω. Σε ενα forum αναφερεται οτι αυτο ισως λυνει το προβλημα. Παντως απ'οτι διαβαζω, το προβλημα οφειλεται σε καποιου ειδους conflict και οχι στην καρτα. Κανε μια δοκιμη και πες μου αν τα καταφερες.

Προσεχε τι λεει για τους καινουριους drivers.

Instructions

1. Download and unzip the driver

2. Browse to driver folder

3. Double-click setup.exe. Do not browse to the XP or Vista folders.

Προσεχε τι λεει για τους καινουριους drivers.

Instructions

1. Download and unzip the driver

2. Browse to driver folder

3. Double-click setup.exe. Do not browse to the XP or Vista folders.

TA KATAΦΕΡΑ :jump::D

Να σαι καλά φίλε μου :T:

Εγώ πριν από αρκετή ώρα το είχα βρει αυτό, αλλά δεν ακολούθησα σωστα τις οδηγίες! Πάτησα setup.exe ενώ ηταν σε rar μορφή !

Κι εγω οταν κατεβασα τον πιο προσφατο driver, ειδα αυτες τις οδηγιες τελευταια στιγμη. Δε θελει browse μεσα στους φακελους XP και Vista. Θελει απλα να τρεξει κανεις το setup.exe. Οποτε τωρα δουλευει κανονικα, ετσι? Κανε τις δοκιμες σου με τις ρυθμισεις που εχει και πες μου εντυπωσεις.

Την εχω πατησει κι εγω πολλες φορες, οπως εσυ τωρα. Δηλαδη να αγοραζω κατι και να μη λειτουργει αμεσως και να ψαχνω τη λυση. Οποτε τελος καλο, ολα καλα. Περιμενω τις εντυπωσεις σου.

:banging::banging::banging::banging::banging::banging::banging::banging::banging::banging::banging::banging:

Δεν ακούω απολύτως καμία διαφορά στον ήχο :hmm:

Μήπως φταίει πως τα Logitec Z10 που έχω συνδέονται με usb με το pc και όχι απευθείας με την Xplosion ???

98% ναι...μπας και εχουν τα ηχεια σου ενσωματωμενη καρτα ηχου?γιατι η συνδεση μεσω usb ειναι για δεδομενα...δεν ειναι για αναλογικο σημα...και κατα την γνωμη μου ειναι τεραστιο λαθος ναχεις usb ηχεια με καλη καρτα ηχου...αχρηστευεις τα "χλιδατα" ηλεκτρονικα της καρτας (πχ opamps)...παρε αναλογικα ηχεια ασαπ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.