Jump to content

WD MyBook World in a nutshell

Jaco

Recommended Posts

• Replies 252
  • Created
  • Last Reply

Από εδώ...

Problem… You upgraded your MBWE firmware to 2.00.15 and lost gcc.

Solution… If you tried to restore gcc by copying /usr from a backup and failed this should get you up and running.

I made several mistakes the first time around:

1. I unzipped SDA1FILE.TAR.gz on my windows PC. This does not work!

2. I copied the files to my PUBLIC share on the MBWE and then attempted to do the restore from there. This does not work!

Here are the steps to clean up the previous failed attempt and start over with a procedure that works:

* if you have not made a previous attempt to restore /usr from backup skip steps 4-7 *

1. SSH to the MBWE and log in.

2. su

3. cd /

4. find / -name '*gcc*'

5. find / -name '*g++*'

6. find / -name '*c++*'

7. Delete all files and directories found by those three commands that are in /usr and sub directories of /usr with: rm -r -f <path to file/dir name> and repeat steps 4-6 to verify they are all gone.

8. Backup your /usr dir with: tar -czvf usr.tar.gz /usr

9. mkdir /tmp/sda1

10. download the backup image to your PC: http://rapidshare.com/files/60953398/WD_MYBOOK_WE_500GB_FILE.7z

11. Unzip it. I used izarc.

12. Copy SDA1FILE.TAR.gz to your MBWE PUBLIC share

13. With SSH: cp /shares/internal/PUBLIC/SDA1FILE.TAR.gz /tmp/sda1/SDA1FILE.TAR.gz

14. cd /tmp/sda1

15. Extract the archive: tar -xzvf SDA1FILE.TAR.gz

16.*UPDATED* copy the backup files: cp -r -p -u -T /tmp/sda1/usr /usr

From this point on gcc is working and I did not restore the backup I made of /usr in step 8.

I tested this by installing ncurses and nano the long way and ./configure, make and make install all work :)

I rebooted the MBWE to make sure everything still works, success!

When you're satisfied you can remove the /tmp/sda1 dir: rm -r -f /tmp/sda1

You can keep or delete usr.tar.gz from the root dir, it's up to you. I'm keeping mine.

Τo firmware το δικό μου έχει τα εξής στοιχεία...:

U-Boot 1.1.2

Linux version 2.6.17.14

gcc version 4.1.0

Είδα ότι έχει αλλάξει το firmware, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω πέσει σε κάποιο νέο, απλά ξέρω ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την gcc την οποία έχουν βγάλει και δημιουργεί προβλήματα γιατί δεν μπορείς να κάνεις build τίποτα.

Πάντως μπορείς να κάνεις την διαδικασία του recovery που έκανε και ο lefgrter και να πας στο παλιό firmware. Αν και δεν ξέρω το changelog ανάμεσα στις δυο εκδόσεις του firmware θεωρώ ότι είναι ασήμαντο και ανούσιο και ότι απλά έγινε για να δυσκολέψουν το hacking (και καλά), οπότε κάνε downgrade άφοβα... αν θες μετά ξανακάνεις upgrade στο καινούργιο...

Μου κανει καποια σκηνικα το myrapbook πχ: 1)αντι να μου ανοιξει 4 downloads, καμια φορα μου ανοιγει 3 η ακομα και 2(σπανια). 2)Σε καποιες περιπτωσεις εκει που κατεβαζει 4, το 1 απο αυτα κολαει. 3)Εχει τυχει να βαλω καποια download que στο myrapbook και το πρωι που βλεπω τι κατεβασε,βλεπω πχ να χει κατεβασει απο τα file1.rar - file10.rar τα οποια κανονικα ειναι 100Mb το καθενα, καποια απο αυτα ειναι πχ 96mb η 70mb και προφανως χτυπημενα 4) Εχει τυχει να του κανω send πχ 15 links και να μην παρει το πρωτο ενω τα υπολοιπα κανονικα.

Εχω το Firmware: 02.00.18 ,ενω η gcc μου ειναι v3.4.2 μετα την εκτελεση του οδηγου για την εγκατασταση gcc σε firmware μεγαλυτερα του Firmware: 02.00.15.

Ακομα παρατηρω οτι η free memory ειναι γυρω στο 1Mb (δεν εχω βαλει τιποτα παραπανω απο αυτα που αναφεροντε στον οδηγο δλδ SLL,CURL,pkg-config,transmission,libxml,php, transmission και Myrapbook)

Καμια ιδεα για το τι μπορει να φταιει με το myrapbook? :confused:

Τί να σου πω...

Καμιά φορά, σπάνια όμως, μπορεί να μου κολλήσει και μένα ένα thread αλλά όχι όλα αυτά...

Όταν βλέπεις πρόβλημα, δίνε από το prompt..:

#killall myrapbook-daemon

#myrapbook-daemon

έτσι κάνεις reset τον daemon... και μετά δώσε ένα refresh στον explorer... δοκίμασε ίσως και έναν άλλο browser, όπως firefox ή opera...

Πάντως χρειάζεσαι αρκετή ελεύθερη μνήμη γιατί το tcp/ip stack χρειάζεται ram να buffάρει τα δεδομένα πριν ο handler τα σώσει σε ένα αρχείο και ελευθερώσει την μνήμη... οπότε πόσο μάλλον όταν έχεις 4 theads/sockets χρειάζεσαι και περισσότερη μνήμη... το πρώτο πρόβλημα που θα σου κάνει είναι η χαμηλή ταχύτητα στο download (αν καταφέρει και μοιράσει σωστά το stack στα sockets, το οποίο όμως θα είναι μικρό) και το δεύτερο να κάνουν exception ένα-ένα τα threads/sockets λόγο έλλειψης μνήμης...

Προσπάθησε να κόψεις μνήμη από αλλού, τερματίζοντας/αφαιρώντας ίσως κάποιες εφαρμογές και services...

• 2 months later...

Συγγνώμη αν γράφω σε άσχετο μέρος του Forum.

Έχω έναν WD MBWE του 1 Tb με δύο δίσκους. Ο MBWE ρυθμίστηκε αρχικά ( Static IP, No Raid ) και έπαιζε μία χαρά στο δίκτυο μου.

Ένα πρωινό αποφάσισε να μην φαίνεται στο δίκτυο , παρόλο που το DHCP table στο router τον έδειχνε στη θέση του.Στα Ping μου απαντούσε ( και απαντά ακόμη ) αλλά Web Interface τσούκου. Ακολούθησε φυσικά reset ( και ευτυχώς όχι ακόμα κλωτσιά ). Μετά από πολλά reset κατόρθωσα να δώ το δίσκο στο δίκτυο καθώς και το Web interface του. Static IP όμως πλέον δεν έπαιρνε. Ούτε καν το password άλλαζε, ούτε και το workgroup στο οποίο τον είχα δηλώσει αρχικά. Σκέφτηκα αφού φαίνεται στο δίκτυο να τον αφήσω στην ησυχία του.Αλλάζοντας όμως το καλώδιο γιατι πρόχειρα είχα τοποθετήσει Cat5 και βάζοντας του Cat6 έπαψε οριστικά ( ;;; ) να φαίνεται στο δίκτυο. Από τον φορητό με Ubuntu Live CD και στο port scanning μου δείχνει 139 ( netbios - ssn ) open, 1901 ( ? ) open , 7011 (?) open 5489 (?) open. Την 80 ή την 8080 δεν τις αναφέρει καν. Από άλλό φορητό και με Putty μπόρεσα να κάνω πουθενά connect. Επίσης με port scan από XP φορητό μου δείχνει 21,23 και άλλες ανοικτές( ισώς το UBUNTU δεν τις ψάχνει όλες ) αλλά πουθενά δεν συνδέεται.Όπως είπα IP παίρνει (dynamic πλέον).

Τώρα που γράφω έβγαλα τους δίσκους ( να πάρουν αέρα :) ) και προσπάθησα να τους συνδέσω με SATA2USB σε UBUNTU 8.04. Δεν κάνει κανένας από τους 2 mount. :( Διάβασα κάτι για recovery εδώ αλλά σε ποιόν από τους 2 θα γίνει η διαδικασία??? Θα χάσω τα δεδομένα με τη διαδικασία του recovery???

Κάθε βοήθεια θα είναι πολύτιμη !!!!

ΥΓ ( στο ενδιάμεσο τον πήγα και σε γνωστό κατάστημα όπου υποτίθεται ότι βλέπανε τα folders αλλά λόγω password δεν μπορούσαν να τα ανοίξουν. Όταν πήγα να βρω τον τεχνικό αυτός ήταν μονίμως εξαφανισμένος και ακόμη και σήμερα - μία εβδομάδα- μου τηλεφωνούν από το κατάστημα για να μιλήσω με το τεχνικό. Δεν κάνανε καμμιά εργασία )

Με το recovery χάνεις σίγουρα τα δεδομένα σου... αλλά ίσως θα έπρεπε να το δοκιμάσεις μήπως και καταφέρεις να επαναφέρεις το λειτουργικό στο αρχικό του στάδιο...

Αν τα προβλήματα συνεχίζονται, τότε καλύτερα να το δώσεις για rma όπως είναι, γιατί το πρόβλημα θα είναι hardware (δίσκοι ή επεξεργαστής)...

Rma σε συμφέρει να το κάνεις κατευθείαν από το site της WD και όχι από το μαγαζί που το αγόρασες (αν δεν στο αλλάξουν επί τόπου) καθώς σε 15 μέρες θα το έχεις πίσω, ενώ το μαγαζί θα κάνει περισσότερο χρόνο...

• 1 month later...

...

Τώρα που γράφω έβγαλα τους δίσκους ( να πάρουν αέρα :) ) και προσπάθησα να τους συνδέσω με SATA2USB σε UBUNTU 8.04. Δεν κάνει κανένας από τους 2 mount. :( Διάβασα κάτι για recovery εδώ αλλά σε ποιόν από τους 2 θα γίνει η διαδικασία??? Θα χάσω τα δεδομένα με τη διαδικασία του recovery???

Επειδή τα 'παιξε και ο δικός μου World Edition II 1T, δε μπουτάρει καν...ούτε λόγος για να πάρει IP, τι είναι το SATA2USB?

Aν τον ανοίξω και συνδεθώ με serial, θα καταφέρω να τον συνεφέρω?

Επίσης, ποια είναι η διαδικασία recovery?

Αν δεν κάνει τίποτα, δηλαδή δεν ανάβουν τα led και δεν ακούγεται ο δίσκος να γυρνάει τότε δεν έχει νόημα να κάνεις την πατέντα με το σειριακό... επίσης δεν μπορείς να κάνεις και recovery αν φταίει η πλακέτα...

Μήπως είναι θέμα τροφοδοσίας...? Αν έχεις κανένα τροφοδοτικό που να βγάζει ίδια τάση με το κανονικό δοκίμασέ το, μήπως και έχει πρόβλημα... προσοχή στην πολικότητα, αν και απ' ότι θυμάμαι είχε δίοδο στην είσοδο...

• 3 weeks later...

Καλησπέρα,

κατ' αρχάς συγχαρητήρια για την παρουσίαση/οδηγό. Έχω κι εγώ τον συγκεκριμένο δίσκο εδώ και κάτι μήνες, αν κι εγώ ανοίκω στους πλέον απογοητευμένους χρήστες του, μιας και με έχει ταλαιπωρήσει αρκετά όλο αυτό τον καιρό.

Δε θα σας κουράσω όμως με αυτά, θα ζητήσω μόνο βοήθεια σε ένα πρόβλημα που δεν κατάφερα ποτέ να λύσω και είναι γιατί το Windows x64 μηχάνημα δεν τον βρήκε ποτέ.

Τον έχω συνδέσει στο wifi router, του έχω δώσει ip, συνδέεται στο web interface κανονικά. Αλλά στο δίκτυο δεν τον βρίσκει με τίποτα.

Είχα δοκιμάσει τα πάντα, έρευνα στο internet, uninstall των καρτών δικτύου, μετονομασίες των networks, tech support από WD που μου είπανε ότι δεν τα υποστηρίζει (επειδή το Mionet δεν δουλεύει στα x64), και να δοκιμάσω να τον συνδέσω απευθείας (δεν το κατάφερα ούτε αυτό)

Από την άλλη, το mac που επίσης δεν υποστηρίζει τον βρίσκει αυτόματα, αν και επίσης δεν κατάφερα να τον συνδέσω απευθείας, είτε χρησιμοποίησα crossover καλώδιο είτε όχι.

Οπότε έχω ξεμείνει να τον χρησιμοποιώ στο δίκτυο μόνο από 1 computer, με ταχύτητες που τείνουν σε usb 1.0 (1,6 mb/sec περίπου) για 1TB δίσκο...

Αν και δυστυχώς απ' ότι διαβάζω και απευθείας να καταφέρω να τον συνδέσω πάλι θα σέρνεται, μιας και μάλλον την 1000άρα κάρτα του την βάλανε για καρότο για τους αγοραστές, και δεν έχει πρακτική εφαρμογή.

Εν τω μεταξύ μου χάλασε κι ο 500άρης MyBook Pro Edition στον 1 χρόνο λειτουργίας και τα παθήματα μου έγιναν μάθημα για τις μελλοντικές αγορές.

Γεια σου Simon...

Αν οι υπολογιστές σου δεν μπορούν να τον δουν με nfs στο δίκτυο, τότε μπορείς να ενεργοποιήσεις το ftp του mybook και να έχεις πρόσβαση από εκεί... οι ταχύτητες θα είναι ίδιες...

το 1.6MB/sec δεν είναι φυσιολογικό, εκτός και αν γράφεις την ελάχιστη τιμή που έφτασε κάποια στιγμή... η κανονική του ταχύτητα είναι 5~6MB/sec...

Η απογοήτευση είναι λογική, αλλά μην ξεχνάς ότι είναι ένας NAS δίσκος, οπότε εξ' ορισμού θα είναι αργός... οι πολύ ακριβότεροι πιάνουν σε ένα 100άρι δίκτυο ~10MB/sec ενώ το Mybook ~6ΜΒ... αυτό βέβαια δεν είναι δικαιολογία, είναι πράγματι αργός, οπότε η χρήση του περιορίζεται καθαρά σε backup-nas δίσκο και multimedia center μέχρι mp3...

η δύναμή του όμως είναι άλλη... ότι μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις σαν ένα αυτόνομο υπολογιστή με linux με την μικρότερη δυνατή κατανάλωση... οπότε έχεις ένα mini-server, downloader κτλ... αλλά από την άλλη αυτό δεν τους αφορά και όλους...

Τέσπα, δοκίμασε αν θες το ftp, αυτό παίζει ανεξάρτητα από 32/64 και είναι το ίδιο γρήγορο με το nfs...

Γεια σου Jaco, και ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. 1,6 mb/sec transfer έχω, δεν διάλεξα το πιο ελάχιστο, αλλά όπως ανέφερα είναι σε wifi.

Δεν ανέπτυξα το δίκτυο που έχω για να μην μακρολογώ, αλλά συνοπτικά είναι 10/100 adsl router -> 10/100 switch -> 802.11g wifi access point. Πάντως και απευθείας από το 10/100 router με καλώδιο που είχα δοκιμάσει δεν είχα παρατηρήσει αισθητή διαφορά στην ταχύτητα, αλλά για ταχύτητες της τάξης 5-6mb/sec το 802.11g δε θα έπρεπε να το περιορίζει ούτως ή άλλως, μιας και θεωρητικά είναι 54mbps = 6,75mb/sec.

Τον δίσκο δυστυχώς δεν τον θέλω για κατεβαστήρι, για αποθήκη τον θέλω και για να έχω εύκολη πρόσβαση στα αρχεία. Χρειαζόμουν δίσκο και το σκεπτικό μου ήταν: δεν παίρνω αυτόν με την ethernet να έχουν πρόσβαση και τα άλλα μηχανήματα και να ανταλλάζω εύκολα αρχεία; Στη χειρότερη τον συνδέω απευθείας μιας και έχει 1gigabit κάρτα και μου πιάνει και 1usb/firewire/esata λιγότερο.

Έψαχνα κι εγώ μανιωδώς κάποιο τρόπο να μετακινίσω τα αρχεία από το x64, έστω μέσω browser. FTP δεν έχω ιδέα πως ενεργοποιείται, αλλά θα το κοιτάξω μήπως βρω τίποτα.

χμ... δοκίμασες από ethernet (όχι wifi) να δεις αν βλέπεις τον δίσκο μέσα από τα win...?

το ότι είναι πάναργος, αυτό είναι δεδομένο και είναι αυτό που χαλάει την εικόνα του προϊόντος... είναι απαράδεκτοι που το διαφημίζουν και σαν gb ethernet... :angry:

αλλά και πάλι μέσω του wifi δεν βλέπω τον λόγο που καθιστερεί τόσο, καθώς το wireless stack το αναλαμβάνει πλήρως ο router... δυστυχώς δεν μπορώ να βγάλω κάποιο συμπέρασμα, αλλά θα δοκιμάσω κάποια στιγμή να συνδεθω και εγώ μέσω wifi στον δίσκο να δω αν έχω την ίδια συμπεριφορά... :rip:

• 4 weeks later...

Jaco, εξαιρετική δουλειά (και λίγα λέω...)

Έχω όμως κάποια προβληματάκια:

1. Το public που φαινεται απο τον windows explorer (//<MYBOOK IP) δεν είναι αυτό που είναι στα shares/internal. Υπάρχει τρόπος να το βγάλω "έξω" αυτό?

2. Έκανα ακριβώς ότι είπες για τον ΒΟΑ αλλά μου βγάζει συνέχεια error 404 όταν πάω να δω τη δοκιμαστική σελίδα που έφτιαξα. Την έχω βάλει και στο WEB αλλα και στο public_html χωρίς καμία επιτυχία. Τι μπορεί να φταίει?

3. Υπάρχει τρόπος να δω τα αρχεία κάποιου από τα shares με τι μορφή ftp://xxx.myftp.org? Έχω ήδη account στο no-ip, θα ήταν πολύ εύκολο αν γινόταν αυτό.

Jaco, εξαιρετική δουλειά (και λίγα λέω...)

Έχω όμως κάποια προβληματάκια:

1. Το public που φαινεται απο τον windows explorer (//<MYBOOK IP) δεν είναι αυτό που είναι στα shares/internal. Υπάρχει τρόπος να το βγάλω "έξω" αυτό?

2. Έκανα ακριβώς ότι είπες για τον ΒΟΑ αλλά μου βγάζει συνέχεια error 404 όταν πάω να δω τη δοκιμαστική σελίδα που έφτιαξα. Την έχω βάλει και στο WEB αλλα και στο public_html χωρίς καμία επιτυχία. Τι μπορεί να φταίει?

3. Υπάρχει τρόπος να δω τα αρχεία κάποιου από τα shares με τι μορφή ftp://xxx.myftp.org? Έχω ήδη account στο no-ip, θα ήταν πολύ εύκολο αν γινόταν αυτό.

Χαίρε negous7 και σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...

Λοιπόν, για να δούμε...

1. Αυτό το διάβασα ορισμένες φορές, αλλά δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοείς, οπότε αν μπορείς εξηγησέ το μου αν μπορείς...

2. Λοιπόν το 404 είναι καλό σφάλμα... γιατί απλά σημαίνει ότι ο BOA είναι ζωντανός, άρα το λάθος μάλλον πρέπει να οφείλεται στο ότι το path από το default directory που έχεις δηλώσει στο conf file σου δεν είναι το ίδιο με τον φάκελο που έβαλες το αρχείο που θες να σερβίρει ο server... τσεκαρέ 10 φορές ότι είναι σωστά δηλωμένο μέσα στο "/etc/boa/boa.conf"... Επίσης ξανα-έλεγξε τα βήματα ένα-ένα, γιατί κάπου κάνεις λάθος... είπαμε το καλό είναι ότι ο web-server παίζει σωστά, άρα ψάξιμο καλά στα paths και το config file...

3. Στο βήμα 8 λέει πως να εγκαταστήσεις το no-ip... με αυτό είναι σα να έχεις πρόσβαση τοπικά στ' αρχεία σου, απλά αντί για "http://192.168.1.10/WEB/index.html" θα γράφεις "http://negous.no-ip.org/WEB/index.html"...

Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει πρώτα να κάνεις port forward τις πόρτες που πρέπει... νομίζω ότι εξηγούνται αυτά στο thread αυτό (δεν θυμάμαι καλά)... Με τον ίδιο τρόπο θα μπορείς να συνδεθείς και με το ftp σου και με ό,τι άλλο θες...

1. Υπάρχει ένα public το οποίο είναι στο root. Δηλαδή αν γράψω στην address bar του windows explorer \\<την IP του Mybook> θα μου δώσει αυτό το folder και ένα άλλο (μάλλον συστήματος, γιατι ζητάει κωδικό). Αυτό το public όμως με το public που είναι στο /shares/internal δεν εχει καμία σχέση. Δεν ξέρω αν συμβαίνει κάτι παρόμοιο και στο δικό σου.

2. Θα το ψάξω...

3. Έχω ήδη φτιάξει account στο no-ip, έχω ήδη κάνει forward το port απο το router, αλλά όταν γράφω http://<myaccount>.myftp.org δεν βγάζει τίποτα, ψάχνει λίγο και μετά βγάζει το ίδιο error 404. Υποθέτω πως και αυτό έχει να κανει με σωστό path των files...

Χμμ... κατάλαβα τι λες... κανονικά αν δώσεις το path του "PUBLIC" στον explorer, θα να σου επιστρέψει τον φάκελο που έχει δηλωθεί στoν samba server... Επειδή από την μάνα του, στο conf του samba server, έχει δηλωθεί το "PUBLIC" που έχει γίνει mount στο internal, θα επιστρέψει αυτό, αν συμβαίνει κάτι διαφορετικό, τότε πρέπει να ελέγξεις και να διορθώσεις το smb.conf...

Βάζεις και την πόρτα που ο ακούει ο BOA στο path σου...? Δηλαδή αν έχεις δηλώσει την 8080 πόρτα για τον BOA, τότε θα πρέπει το Link σου να είναι...: http://<myaccount>.myftp.org:8080/

Αλλιώς πέφτεις στον default webserver (lighttpd) του mybook...

Και ξαφνικα εκει που πηγα να δοκιμασω αυτα που μου προτεινες, παω να κανω login με το putty, και μου λεει connection refused, οπως και πριν κανω enable ssh. Δοκιμασα να ξανακανω firmware upgrade αλλα τα ιδια...

Τι να κανω.....?

Σημειωση: Ο router ειτε αποσυγχρονιστηκε οσο ελειπα η εκανε reset γιατι ειναι online εδω και λιγες ωρες..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.