fusion Φεβρουάριος 12, 2008 #41 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2008 Δεν εχω καταλαβει κατι ομως...Τελικα το 1TB ειναι ενας σκληρος(7200.11)?Του jaco ειναι παντως ενας αλλα γιατι e-shop/πλαισιο εχουν τον διπλο στην φοτο?Τελικα ποιος κυκλοφορει? Θελω να πω ειναι λοττο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mischeif Φεβρουάριος 12, 2008 #42 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2008 Εχει κανεις ιδεα που θα βρω το 250αρι μοντελο??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Φεβρουάριος 12, 2008 Author #43 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2008 Αρχική απάντηση από fusion [Σήμερα, στις 13:11] Δεν εχω καταλαβει κατι ομως... Τελικα το 1TB ειναι ενας σκληρος(7200.11)? Του jaco ειναι παντως ενας αλλα γιατι e-shop/πλαισιο εχουν τον διπλο στην φοτο? Τελικα ποιος κυκλοφορει? Θελω να πω ειναι λοττο? fusion κάνε click στην κάτω φωτό να δεις ποιος είναι ο δίσκος... υπάρχουν δυο εκδόσεις του MyBook World... 1. η μία είναι με δυο δίσκους στην οποία μπορείς να τους κάνεις και raid 1 (mirror) η έκδοση αυτή λέγεται "My Book World Edition I"... 2. μετά υπάρχει και η έκδοση "My Book World Edition IΙ" που έχει τον μονό 1.0ΤΒ δίσκο WD10EACS... Προτείνω την 500GB... 1 ΤΒ είναι τελικά τελείως περιττή και σκέφτομαι να αλάξω τον δίσκο με κάποιον 200~250 και να βάλω το 1TB στο desktop... @Mischeif Νομίζω ότι έχω κάνει λάθος που έχω πει ότι υπάρχει 250GB έκδοση με ethernet... κοίταξα και βρήκα μόνο 500 και 1000... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daidalos Φεβρουάριος 12, 2008 #44 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2008 Συμφωνα με το κουτι της 500gb υπαρχει και εκδοση 320gb εκδοση αλλα δεν την εχω δει πουθενα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Φεβρουάριος 12, 2008 Author #45 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2008 Ένα video teaser από το web interface... --> ΕΔΩ Πιστεύω αν όλα πάνε καλά και έχω χρόνο το ΣΚ θα είναι έτοιμο από εβδομάδα...’ντε Daidalos... βάλε και το boa... :devil: θέλει xvid codecs... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fusion Φεβρουάριος 12, 2008 #46 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2008 Αρχική απάντηση από Jaco Ένα video teaser από το web interface... --> ΕΔΩ Πολυ καλο φιλε, εισαι μαστορας. Λεει τρελα το Adobe Flex, θα το ψαξω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Φεβρουάριος 13, 2008 Author #47 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2008 Αρχική απάντηση από fusion [Χθες, στις 23:47] Πολυ καλο φιλε, εισαι μαστορας. Λεει τρελα το Adobe Flex, θα το ψαξω. Μπα.. τα effects και τα ομορφούλικα τα κάνει η Flex σχεδόν μόνη της με λίγες γραμμές κώδικα... είναι εύκολο πακέτο και δεν παίζεται σε 2D γραφικά και γενικά client based web εφαρφογές... η δυσκολία στο project αυτό παραμένει στην server side πλευρά όπου ο κώδικας είναι πολλαπλάσιος... ευτυχώς όμως ο cgi intepreter του boa (πρώτη φορά τον χρησιμοποιώ) έχει αποδειχθεί καλύτερος απ' ότι περίμενα και δεν μου βγάζει τα απίθανα που έχω δει αλλού... Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Φεβρουάριος 13, 2008 #48 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2008 windows vista incapable Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daidalos Φεβρουάριος 13, 2008 #49 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2008 Πολυ ομορφο και λειτουργικο το web interface Jaco!!! Μπραβο!!! Ανυπομονω να το δοκιμασω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Φεβρουάριος 13, 2008 Author #50 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2008 Daidalos, αν θες κάνε install το boa και το noip (βήματα 8 και 10 από το 1ο post)... Είναι σημαντικό να κάνεις ακριβώς τα βήματα του 10... αν δεν υπάρχει ήδη ο φάκελος /usr/html/cgi-bin/ δημιούργησέ τον... ( #mkdir /usr/html/cgi-bin/ ) Έπειτα κατέβασε αυτό το αρχείο το οποίο περιέχει δυο φακέλους, τον "web_interface" και τον "cgi-bin"... τα αρχεία του φακέλου web_interface πάνε στον παρακάτω φάκελο στο MyBook... /shares/internal/PUBLIC/WEB/ ενώ τα αρχεία του φακέλου "cgi-bin" στον παρακάτω φάκελο του MyBook...: /usr/html/cgi-bin/ μετά στον φάκελο αυτό από terminal δώσε...: #chown -R root:root * #chmod 775 * #chmod +x * Με τις ενολές αυτές τα κάνεις executable και μόνο read... και... είσαι έτοιμος... μόλις τώρα δώσεις... http://xxx.xxx.xxx.xxx:8888/index.html όπου χχχ η IP, θα δεις το interface... Είναι ακόμα στα σπάργανα, αλλά το ΣΚ αν μείνει χρόνος θα προσπαθήσω να το τελειώσω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daidalos Φεβρουάριος 13, 2008 #51 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2008 Ωραια θα το δοκιμασω με την πρωτη ευκαιρια. ΥΓ: Εχεις pm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Φεβρουάριος 14, 2008 Author #52 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2008 Ένα update... Ευχαριστώ τον Daidalos για τον οδηγό εγκατάστασης του Transmission... Το Transmission είναι ένας torrent client μαζί με το Clutch το οποίο είναι το remote http interface του Transmission... Περιεχόμενα...: 01. Device/Workgroup Names 02. Δημιουργία καινούργιου χρήστη 03. To πανηγύρι 04. File System 05. Απενεργοποίηση του Mionet 06. Εγκατάσταση προγραμμάτων 07. Rapidshare Client 08 .NO-IP 09 .Reboot & Shutdown 10. Web Server 11. Hardware Mod και serial port 12. Jaco's web interface NEW! 13. Transmission με Clutch Web Interface (από Daidalos) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daidalos Φεβρουάριος 14, 2008 #53 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2008 Ελπιζω ο οδηγος να βοηθησει οσους θελουν ενα φθηνο, αθορυβο και με μικρη καταναλωση κατεβαστηρι για torrents. Οριστε ενα screenshot απο το interface του Clutch. Link to comment Share on other sites More sharing options...
x-treme Φεβρουάριος 14, 2008 #54 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2008 Δλδ με 150 έχουμε ένα κατεβαστήρι με 500άρι σκληρό? Πολύ καλή μαγκιά...Κατεβάζει torrents... Τπτ άλλο γίνεται?? Θα ζητούσα πολλά για DC++ ε?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
petr00kos Φεβρουάριος 14, 2008 #55 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2008 μια ερωτηση σε σχεση με τη μεταφορα αρχειων και την ταχυτητα ... εφοσον συνδεθει σε εθερνετ 1000αρι απο ταχυτητες τι παιζει ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Φεβρουάριος 14, 2008 Author #56 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2008 Αρχική απάντηση από petr00kos [Σήμερα, στις 15:33] μια ερωτηση σε σχεση με τη μεταφορα αρχειων και την ταχυτητα ... εφοσον συνδεθει σε εθερνετ 1000αρι απο ταχυτητες τι παιζει ? Δες εδώ στην αρχή στο performance bench... Link to comment Share on other sites More sharing options...
petr00kos Φεβρουάριος 14, 2008 #57 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2008 Μετά από τις μόντες και 1.5ΜB RAM περίπου ελεύθερη οι μέγιστοι ρυθμοί μεταγωγής είναι οι παρακάτω...:Ethernet Link: !!!!!!!!!100MBps,!!!!!!!!!!! τοπικά μέσω ADSL Router MyBook: World II 1.0TB Teracopy bufffer: 256KB Running Services during test: εδώ, από ps aux 5MB per second ? OH GOD ! σε 1000αρι εθερνετ δεν εχουμε αποτελεσματα ? eSATA for the win Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Φεβρουάριος 14, 2008 #58 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2008 δε δίνει παραπάνω σε 1000ρι... είναι θέμα του controller του και όχι του διαύλου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
st4t1c1416003304 Μάρτιος 16, 2008 #59 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2008 χμμ πολυ ενδιαφερον αρθρο, μου μπηκε στο ματι να χτυπησω εναν για κατεβαστηρι...μονο που γενικα δεν ασχολουμε με torrents,αλλα με rapidshare (που μας το καλυπτεις) και για newsgroups...εχουμε καμμια modιφα για να του βαζουμε ΝΖΒ και να μας τα κατεβαζει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Μάρτιος 21, 2008 Author #60 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2008 st4t1c, αυτή τη στιγμή (βάση της παρουσίασης) μπορεί να χρησιμοποιηθεί το MyBook για να κατεβάζει από rapidshare με τον τρόπο που περιγράφεται στο "07. Rapidshare Client" από τα περιεχόμενα... έτσι το χρησιμοποιώ και εγώ δηλαδή για την ώρα... το πρόβλημα που υπάρχει με το script είναι ότι πρέπει να είναι child σε ένα ήδη υπάρχον terminal και αυτό δεν μπορεί να συμβεί αν συνδεθείς μέσω ssh και putty, γιατί το script πεθαίνει με το disconnection... οπότε για την ώρα μπορεις να χρησιμοποιείς την screen για να το κρατάς ζωντανό...στο στάδιο που είναι τώρα μπορεί να τρέχει το script χωρίς να σταματάει μόνο από το terminal του serial port το οποίο είναι πάντα ενεργό από το boot μέχρι το powerdown, αλλά αυτό προϋποθέτει ότι έχεις κάνει την μόντα με το σειριακό και ότι περνάς λίστες τοπικά από το pc σου αφού συνδέσεις την com του pc με την com του MyBook... στην περίπτωση αυτή δεν χρειάζεσαι την screen...Eίχα ξεκινήσει να γράφω ένα daemon με tcp listener σε GCC και standard libraries του linux του MyBook ο οποίος τρέχει στο boot και υποστηρίζει tcp connections σε μια πόρτα... οπότε μπορείς μέσω του browser να συνδέεσαι στον default http server (αφού έχεις κάνει την μόντα με τον PHP interpreter) και να κατεβάζεις ένα php script το οποίο συνδέεται αυτό πλέον στον daemon και τον τροφοδοτεί με downloads... οπότε αυτός τα κατεβάζει με την χρήση της libcurl... αυτό θέλει αρκετή δουλειά ακόμα για είναι stable καθώς θέλω να το κάνω multi-threaded ώστε να κατεβάζει ταυτόχρονα περισσότερα από ένα αρχεία και επίσης μένει να γράψω ένα υποτυπώδες authentication για να μην είναι ξεβράκωτο... τον ίδιο client τον είχα ξεκινήσει πέρα από PHP και σαν standalone exe με πάλι δικό του tcp client ο οποίος θα έκανε την ίδια δουλειά με το php script... αυτό είναι ακόμα πιο πίσω...όταν με το καλό τελειώσουν τα παραπάνω θα υπάρχει και feedback για το status των downloads και του ίδιου του daemon και το πιο σημαντικό ότι δεν θα χρειάζεται η screen ή ένα parent terminal για να κρατάει κάποιο process ζωντανό...Λόγο χρόνου έχω σταματήσει την ανάπτυξη του daemon και των clients, αλλά ευελπιστώ ότι κάποια στιγμή θα συνεχίσω... μόλις υπάρχουν νεότερα από το μέτωπο θα τα ποστάρω εδώ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.