Jump to content

5600 overclocking αξιζει ;

Dr.Paneas

Recommended Posts

Προ λιγο ετρεξα SuperPI με 13x250 αλλα με VCore 1.61

Δοκιμασα 13x255 αλλα τίποτα. Θα δοκιμασω να δωσω λιγο παραπανω ταση στα υπόλοιπα γιατι κι αλλο VCore δεν λεει...

Στις μνημες δινω 1.9 είναι πολύ ;

• Replies 41
  • Created
  • Last Reply

Λοιπον εδωσα μεχρι και 3η βαθμιδα στα NB SB κλπ και στον CPU 1.62 . Με τιποτα δεν πιανει 3ghz. Δοκιμασε ειτε με 12χ175 είτε με 13x255 . Δεν ρισκαρω να δωσω παραπάνω VCore, καθως ενα CPU εχω και καθολου φράγκα :p

Μπουταρα πριν με 13x250 ίσως αν δώσω 2V στις RAM να μπορουν να τρεξουν κ αυτες λιγο παραπανω για να πιασω κανε score στο SuperPI.

Παρόλα αυτα, δεν καταλαβαινω πως μερικοι με 1.35Volt και αέρα, τον φτανουν στα 3.4 !!!

Σε AMD με 1,35 τα 3,4 δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί...σε Intel ναι γίνεται...

Αν έχεις καλές θερμοκρασίες δώσε μέχρι 1,55 άνετα στον 5600...

Στα 13*250 πιστεύω ότι μπορείς να πεις φτάνει...είσαι σταθερός εκεί?

Τι μνήμες έχεις?

Ταβανι ειναι το 13x250@VCore1.62

lol2bh5.th.jpg

Τωρα, οταν εχω τις μνημες να τρεχουν CPU/8, δηλαδη 406Mhz τρεχουν ανετα αφου 400 ειναι το stock. Το SuperPI τρεχει, και βγαζω το τσαφ 26.935s

Απο την αλλη οταν τις μνημες τις εχω να τρεχουν CPU/7, τότε δινοντας 2.1Volt μπαίνει στα Windows. Αλλα πεταει error στο SuperPI .........

Transcend PC2-6400 (800 DDR2 ) ειναι οι μνημες και απο timings κατι 5αρια και στο τελος 24 και 2T.

Παρόλα αυτα, εβαλα τις μνήμες σε τετοια συχνοτητα ωστε να μην επηρεαζουν την συχνοτητα του επεξεργαστη για να τσεκαρω αν πιανω τα 3.3Ghz. Δυστυχως δεν τα πιανω. Εδωσα μεχρι και την 4η βαθμιδα τάσης σε όλα και 1.62 ο CPU. Αποτελεσμα ειναι BSOD.

signature.img?iid=82535

Να ρωτησω κατι ; Βλεπω αλλα ατομα που τον εχουν παει παραπανω με λιγοτερο VCore, και εχουν πολυ χαμηλα τον multiplier γυρω στο 10-11 και πολυ υψηλο το FSB. Ποια είναι η διαφορα ; Γιατί δεν ανεβαζουν τον multiplier και να μικραινουν το FSB ;

Αν είσαι οκ από θερμοκρασίες με 1,6 τότε άστο εκεί...3,25GHz δεν είναι και άσχημα...

Δοκίμαζε τώρα να μειώνεις λίγο λίγο τάσεις και τσέκαρε με SPI 32M, για να βρεις που είσαι σταθερός και με τα λιγότερα δυνατά volt.

Το cool & quiet το έχεις on?

Καλα έκανες, αλλά θα σου πρότεινα να βάλεις on το Cool & Quiet, ώστε να είσαι πιο δροσερός για κάθε μέρα...

Δοκίμασε απλά να το βάλεις on με τα setting που έχεις τώρα και δες αν θα είσαι σταθερός.

Από ψύξη τι έχεις?

Σε Stacker κουτακι, εχω την γουρουνα Thermalright Ultra Extreme 120 και 3 fans 12αρια.

Να ρωτησω κατι ; Βλεπω αλλα ατομα που τον εχουν παει παραπανω με λιγοτερο VCore, και εχουν πολυ χαμηλα τον multiplier γυρω στο 10-11 και πολυ υψηλο το FSB. Ποια είναι η διαφορα ; Γιατί δεν ανεβαζουν τον multiplier και να μικραινουν το FSB ;

και στα 3.4 να πας η διαφορα θα ειναι μονο στο 06.

Η καρτα σου σε καμμια περιπτωση δεν τρωει κολλημα απο τη cpu αρα δεν υπαρχει λογος για τετοιους χρονισμους για 24/7

Αν λες στο bot τότε αυτοί είναι με άζωτα και cascade οπότε δεν συγκρίνεσαι...επίσης οι μητρικές αυτές είναι τέρμα modαρισμένες...

Αν δεν σηκώνει πολύ μεγάλες θερμοκρασίες τότε είσαι μια χαρά...

Αρχική απάντηση από zardoz_magus

και στα 3.4 να πας η διαφορα θα ειναι μονο στο 06.

Η καρτα σου σε καμμια περιπτωση δεν τρωει κολλημα απο τη cpu αρα δεν υπαρχει λογος για τετοιους χρονισμους για 24/7

Οντως εχεις δίκαιο. Στα 3.2 ειμαι σταθερος αλλα με μεγαλη ταση. Οποτε τον πήγα στα 3.050 οπου με μικροτερη ταση ειμαι σταθερος με το S&M. Τελος πάντων, οπό ότι βλέπω, για να δω επιδοσεις στο 3dMark06 πρέπει να πάρω καινουρια κάρτα γραφικών.

ΘΑ σου προτεινα να βαλεις ολα τις τασεις default στο Advanced Voltage Control.. γιατι τσαμπα πληρωνεις παραπανω ΔΕΗ.. Ολα μα ολα (vNB-pcie ,vSB-pci-e,HT-cpu-nb,HT-nb-sb) γυρνα τα σε default ρυθμισεις, τοσο χαμηλα που εισαι απο πλευρας "fsb" ΔΕ χρειαζεσαι καμμια (ειδικα με την crosshair) [παλιοτερα με παρομοια μητρικη (m2n32 ws pro) , αφου ειχα βρει το οριο του μαξ ΗΤΤ (περιπου 1550) , δοκιμασα να ανεβασω λιγο τις τασεις του ΗΤΤ και του τσιπσετ , χωρις να κερδισω το παραμικρο σε παραπανω HTT :S , ειχα αποκλεισει μνημες και cpu αφηνοντας τα σκοπιμα χαμηλα , αλλα και παλι στα 1550 ειχε φαει πορτα.Δε σημαινει οτι θα συμπεριφερθει και εσενα ετσι , αλλα μπορεις να κανεις μια δοκιμη και να αποφασισεις καταλληλα.. ]

.Επισης κρινοντας και απο τα screenshot που εχεις ποσταρει , ενα "sweet spot" θα ειναι τα 3100 με 1.45-1.47 αλλα αν θες σωνει και καλα 3.2xx :D , τοτε θα προτιμουσα παντως 3200/7 με κανα 1.54-1.55, παρα 3250/8 , στα 3200/7 οι μνημες ειναι 914 και θελω να πιστευω οτι εστω με λιγη ταση με 5-5-5 θα πηγαινουν.Σημασια μεγαλη (για τις μνημες..) εχει και "ΠΩΣ" το βγαζεις το /7 ή /8 , στη δικη μου μητρικη οταν χρησιμοποιουσα τον 800αρη διαιρετη ηθελε και παραπανω drive strength, αλλα και εβρισκε τοιχο πολυυ πιο χαμηλα,και ο,τι O/C εκανα το εκανα με τον 667 "διαιρετη" (βεβαια να προσθεσω οτι την ιδια περιοδο ,η crosshair του ea6gka δουλευε κανονικα με 800αρη διαιρετη και ψηλα αν και με ανεβασμενα drives).διαφορα στις επιδοσεις ΔΕΝ ειχα δει , ωστε να δικαιολογει καποια σφιχτη ρυθμιση , η αδυναμια να ανεβουν με τον 800 διαιρετη.Θα σου προτεινα λοιπον να δοκιμασεις με τις πιο κατω ρυθμισεις, 10x320 , διαιρετης 667 , (ΗΤΤ ειτε 4χ , ειτε 3χ δε σε κοβει , αλλα ουτε θα δεις διαφορα..) , ταση εχε υποψιν σου οτι αλλαζοντας πολλαπλασιαστη (τουλαχιστον στη δικη μου asus -παλι- :p) εβαζε +/- 1 VID , αυτο θα το δεις ομως απο το cpuz/asus probe κλπ. οποτε ισως χρειαστει να ανεβασεις/κατεβασεις 0.025 .

Τελος , απνεργοποιησε το CnQ , και διαβασε ΕΔΩ σχετικα με το RMClock , πολυ παραμετροποιησιμο και με ακαριαια αποκριση(ρυθμιζομενη) , τοσο σε upclock , οσο και σε downclock.

Δοκιμασα 10x290 και ειμαι οκ.

Σε 10x300 δεν κανει καν boot ....

Αρα το 300 είναι το όριο του FSB μου ; ; ;

Αρχική απάντηση από papatsonis

δεμου λες, εχεις 5χ τον πολλαπλασιαστη του ΗΤΤ?? γιατι 300 και walll για οριο ΗΤΤ μου μοιαζει

3 τον εχω. Δοκιμασα 10x300 με τασεις:

vCore: 1.45

CPU NH HT : 1.45

NB Core: 1.5

SB Core: 1/57

SB PLL : 1.57

DDR2 : 2.1

Αποτελεσμα ; Δεν εκανε post στο bios. μαυρη οθονη. Μετα απο 4-5 reset μπηκε στο bios και εβαλα τα defaults. Λιγο ελειψε....

δες λιγο, τωρα το εχω στο default. Εσυ ή ο ea6gka τι τασεις δώσατε ;http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=672512#post672512

τι να σου πω, εντυπωση μου κανει :S , με ολες τις τασεις default ημουν , εκτος απο cpu φυσικα.. Δοκιμαζεις μια απο περιεργεια και με διαιρετη "533" παλι με 10x πολλαπλασιαστη? αν παλι στα 10χ300 εχεις προβλημα τοτε τι να πω,μου φαινεται απιστευτο οτι τα "στηλωνει" σε 300 "fsb" η crosshair

Μια απο τα ίδια τελικα....

Πάντως απο οτι είδα στο google, οι 5600 με 89w (οπως ο δικος μου) εχουν max τα 3200 mhz. Αρκετοι πιάνουν τα 3ghz, αλλοι παλι πιάνουν και τα 3.2 . Το τρελό ξέρεις ποιο είναι ότι βλέπω στο hwbot να τον εχουν πάει 3.4 (αλλα οχι με crosshair). Οπότε αφου καταφερα να τον φτάσω στα 3.250mhz νομιζω ότι εφτασα το μέγιστο. Τωρα, το ερωτημα μου είναι, να το πετύχω αυτό με:

1) 14x230

2) 13x250

3) 12x270

ε ;

Δεν με ενδιαφερει να το κανω stable, απλα ετσι οπως καναντησε η ολη ιστορια, να πιασω κανενα καλο σκορ στο pi.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.