Dr.Paneas Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2008 Σκοπος μου ειναι να πιασω μεγαλυτερο σκορ στο 3d mark 2006 αλλα το σύστημα να είναι σταθερό. Δηλαδη δεν με ενδιαφερει να προλαβω να bench-αρω για να βγαλω 200 ποντους παραπανω, αλλα να φτιαξω ενα συστημα που να αποδιδει καλυτερα στα παιχνιδια. Απο οτι ειδα παιζει ρολο κατα ενα ποσοστό και το CPU test (θεος να το κανει να δω εστω και fps:1 εκει περα).Το σκορ μου ειναι http://www.hwbot.org/result.do?resultId=694819Νομιζω οτι ειναι αρκετα χαμηλο για το προσφατο PC που αγορασα το καλοκαιρακι. Αξιζει να τον πουσαρω ή να αγορασω αλλη GPU ;Τι λέτε να ρίχνει τόσο χαμηλά το σκορ ; Μήπως οι μνημες μου είναι μούφα ;:giveup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Φεβρουάριος 2, 2008 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2008 Αυτό το βιντεάκι στην επιφάνεια εργασίας "Ζαχόπουλος" είναι το γνωστό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Φεβρουάριος 2, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2008 Αρχική απάντηση από racer Αυτό το βιντεάκι στην επιφάνεια εργασίας "Ζαχόπουλος" είναι το γνωστό? Το Fake είναι ρα. Βλεπω ολα τα προσεχει το μεγαλο ματι σου Για πες τωρα, να τον πουσαρω ή οχι ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Φεβρουάριος 2, 2008 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2008 Βέβαια να τον πουσάρεις! Και την κάρτα γραφικών. Λίγο πουσάρισμα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν . Καλύτερα να σου πεί όμως κάποιος που ξέρει από AMD, εγώ δεν έχω ιδέα. Όσο για την 8600, κατέβασε το Riva Tuner, ανέβαζε πυρήνα και μνήμες 10-10 MHz και τρέχε ένα 3D Mark Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Φεβρουάριος 2, 2008 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2008 Ναι ρε συ, ξερω πως να κανω Overclocking. Τι μου λες, τωρα, οταν εκανα εγω εσυ πηγαινες Δημοτικο ακομα Απλα ρωτάω αν αξίζει να ανεβασω τον επεξεργαστή για να δω διαφορα στα Games. Αν αν αυτη η διαφορα είναι ισάξια με την αλλαγη της καρτας γραφικων. btw την 8600 δεν την πουσαρω ρε φιλε. Ηφαιστειο ειναι και το ανεμιστηρακι της μου εχει παρει τα αυτιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Φεβρουάριος 2, 2008 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2008 Στο Δημοτικό έκανα overclocking Αν τον ανεβάσεις, θα δείς κάποια διαφορά, αλλά σίγουρα όχι κάτι τρελό. Φυσικά όμως, το Ο/C του επεξεργαστή δε συγκρίνεται με αλλαγή κάρτας γραφικών.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Φεβρουάριος 2, 2008 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2008 Ωραιος Απλα εχω πολυυυυ καιρο να ασχοληθω και δεν θυμαμαι σχεδον τιποτα. Πρεπει να διαβασω ξανα τον οδηγο του Soki αλλα και αλλα διαφορα για να μου ερθουν ξανα. Thanx παντως! btw iron_druid@hotmail.com (το msn μου, μπες αν ειναι να τα πουμε λιγο περι του θεματος, όταν εχεις χρόνο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Φεβρουάριος 2, 2008 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2008 Απο την στιγμή που δεν σου κοστίζει τίποτα να τον ανεβάσεις λίγο, τότε δόστου...Για την κάρτα δοκίμασε να αλλάξεις την πάστα στην ψύχτρα της και με το rivatuner, κατέβασε τα ρολόγια της στο 2D mode και ανέβασε τα στο 3D όσο πάει...έτσι και αλλιώς όταν παίζεις ο θόρυβος δεν σε εννοχλέι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Φεβρουάριος 2, 2008 Author #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2008 Σας εχω νέα παίχτες μου.Ειμαι με 220x14 , δηλαδη Core1(3080), DualCore(6160+) με default VCore 1.392οι μνήμες παιζουν σε συχνοτητα CPU/7 , δηλαδη 440Mhz, και επειδη ειναι DDR2 880Mhz.Οι θερμοκρασιες ειναι CPU 42C, Mobo 38. Με Air παντα.Δεν ξερω αν αντεχουν οι μνημες να παω παραπανω...Τι λέτε ;btw το Score στο 3D Mark πήγε απο 4679 σε 4720.Edit2: Κατεβασα λοιπον τις μνημες, τις περασα και ενα Pass με το memTest και ολα οκ χωρις errors. Τωρα θα δοκιμασω το 3D Mark ξανα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drFTer Φεβρουάριος 2, 2008 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2008 Αρχική απάντηση από racer [Σήμερα, στις 12:52] Βέβαια να τον πουσάρεις! Και την κάρτα γραφικών. Λίγο πουσάρισμα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν . Καλύτερα να σου πεί όμως κάποιος που ξέρει από AMD, εγώ δεν έχω ιδέα. Όσο για την 8600, κατέβασε το Riva Tuner, ανέβαζε πυρήνα και μνήμες 10-10 MHz και τρέχε ένα 3D Mark Έχω παρατηρήσει ότι έχει άλλο step η κάρτα διλ. Δεν ήθελε να δουλεύει στα 760 η μνημη και στα 800 δεν ειχει προβλιμα οποτε πιγαινε με στεπ 50Μhz το ιδιο ισχύει και για του τους shaders. Oπότε τρέχεις riva, anevazeis +50 kai και κοιτάς πόσο πήγε πραγματικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Φεβρουάριος 2, 2008 Author #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2008 Εχω προβλημα. Δοκιμασα το S&Μ και πεταει error. Ανεβασα το VCore αλλα κατα περιερο τροπο μου δειχνει στις ενδιεξεις τοσο το CPUZ και το ASUS Probe τοσο και το BIOS οτι δεν το εχω ανεβασει... WTF ASUS ?EDIT:Εδωσα τελικα VCORE 1.42 και το δεχτηκε. Τωρα ειμαι με 13x225 χωρις errors. Τι συμφέρει ; Να δοκιμασω εχοντας 13x250 ή 14x230 ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Φεβρουάριος 2, 2008 Author #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2008 Λοιπον μεχρι τωρα εκανα διαφορα tweaking και τελικα ιδου τα results αγαπητα μελη. Τερματική σταθερή συχνότητα λειτουργίας ήταν τα 3055Mhz (aka ~6100+) . Το πέτυχα είτε με 14x218 είτε με 13χ235. Και στα δύο είχα VCore 1.42 . Τα τεστ που έκανα για να δω αν ειναι σταθερο, είναι το S&M και ενα 3DMark06. Τελική unstable εκδοχή με ίδια τάση 1.42 ήταν τα 3120Mhz ( 30x240). Οι μνήμες έτρεχαν πλέον σε 445Mhz (aka DDR2 890Mhz). Αρχικα που είχα τις μνήμες σε 390Mhz προλαβα να βγαλω Screenshot το SuperPI στα 28 Μετά που ανεβασα τις μνημες, επιασα SuperPI 27. Οριστε και τα διαπιστευτήρια (δεν προλαβα να βγαλω το Screenshot λογο BSOD). Οι θερμοκρασιες σε idle ήταν γυρω στο 48C. Με full load πηγαιναν μεχρι 59C. Σταματησα εδω γιατι φοβήθηκα να δώσω κι άλλο VCore, αφού ειμαι με αέρα και οχι με νερακι. Πως σας φάνηκε παιδια ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Φεβρουάριος 2, 2008 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2008 Αν και τα 3G δεν είναι άσχημα, πιστεύω ότι έχει και άλλο...κάνα 200αρι MHz ακόμα...Τι μητρική έχεις?Edit: Κατέβασε τον πολλαπλασιαστή του ΗΤ για να είσαι πιο κοντά στα 1000MHz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Φεβρουάριος 2, 2008 Author #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2008 Εχω μια ASUS Crosshair.στα 13x245 δεν μπαινει στα Windows (με μνημες φυσικα πολυ χαμηλα για να μην παιζουν ρολο, απλα για να τσεκαρω ποσο ανεβαινει το fsb).Δεν ξερω τι ειναι αυτο το HT . Μπορεις να μου δωσεις περισσοτερες πληροφοριες ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Φεβρουάριος 2, 2008 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2008 To HyperTransport είναι...το λέει και στο CPU-Z...το default είναι 1000MHz, εσένα είναι 1200MHz.Εχει κάπου ένα HT Link Multiplier ή κάτι τέτοιο στο bios...πρέπει να είναι στο 5χ, βάλτο 4χ...Σε chipset και γενικά έχεις δώσει ρεύμα καθόλου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Φεβρουάριος 2, 2008 Author #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2008 Τωρα διαβασα οτι το HT Speed = HT Multiplier x FSB και συνηθως είναι γύρω στο 1000ρικο οπως είπες. Λεει επισης πως υπάρχει ένας άτυπος κανόνας, να είναι πάντα μικρότερο ή ίσο με το Core Speed. Οχι στο chipset δεν εχω δώσει καθόλου. Ειναι σε stock. Δινω στο chipset για να μεγαλωσω το FSB σωστά ; Πόσο να δώσω ; btw λες να το παραπανω το Vcore ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Φεβρουάριος 2, 2008 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2008 ...να είναι πάντα μικρότερο ή ίσο με το Core Speed... Οχι με το core speed...πρέπει να είναι μέσα σε default πλαίσια...(aka ~=1000MHz)E δώσε δυο κλικ ή +0,1v και δοκίμασε να ανεβάζεις βλέποντας και θερμοκρασίες...Εγώ θα είχα δώσει 1,5v στον 5600 και την δεύτερη επιλογή που δίνει η μητρική σε κάθε ρεύμα από την πρώτη προσπάθεια και μετά σιγά σιγά θα χαμηλών ανάλογα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Φεβρουάριος 2, 2008 Author #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2008 Το βρηκα!!! CPU --> NB HT SPEED 4x ΝΒ to SB HT Freq AUTO NB --> SB HT Speed 4xNB HT Freq SB --> NB HT Speed 4xSB HT Freq Δεν μπορω να βρω που ειναι η επιλογη για την ταση στο chipset. btw για ριξε μια ματια στις τασεις μου. Ελα αρχηγε, βρηκα τελικα που ειναι οι τασεις. Δεν τις πειραξα, ειναι οτι βλεπεις στο ASUS Probe αν και νομιζω οτι λεει βλακειες! Ανεβασα κι αλλα το VCore και ιδου! Πες μου λιγο, ποση ταση να δωσω ; http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=2077&page=8 οριστε το μενου του bios μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Φεβρουάριος 3, 2008 Author #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2008 Σορρυ για το διπλο ποστ, αλλα αν τα συγχωνευσω θα γινει μπερδεμα νοηματος. Τωρα παω για νανι. Εδω σε ολα την πρωτη βαθμδα volt και τις μνημες να τρεχουν στα μεγιστο. Οριστε: Ισως παει κ αλλο...αυριο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Φεβρουάριος 3, 2008 #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2008 Sorry κιόλας, αλλά οι μετρήσεις είναι εντελώς off...4v στις DDR2 δεν ρίχνει ούτε ο hipro... Κάλήτερα να πάς από bios και να κατεβάσεις multi στον 5600, ωστε να μπορείς να ανεβάσεις το FSB όσο πάει... Δόσε στα SB/NB core, στο SB PLL κάμποσο ρεύμα παραπάνω, στο CPU-NB HT, δόσε ένα κλίκ προληπτικ και στο ΝΒ 2,5v που λέει, αν και δεν το ξέρω, θα εδινα 2.6+. Ελα να δούμε τα 3,3GHz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.