hayabusa Φεβρουάριος 10, 2008 Author #21 Φεβρουάριος 10, 2008 Αρχική απάντηση από webhunter Είναι ο κωδικός τον vista (δλδ του λογαραριασμού στα vista που μοιράζει τα αρχεία) και όχι των xp τελικα ουτε αυτο δουλευει... @alexis2044: Ελπιζω να μην με ξεχασες...
webhunter Φεβρουάριος 10, 2008 #22 Φεβρουάριος 10, 2008 Τι κωδικό έβαλες?Αν δεν έχεις κωδικό στον user στα vista βάλε και στη συνέχεια πήγαινε xp και βάλε αυτά τα στοιχεία.Έτσι δουλεύει...
hayabusa Φεβρουάριος 11, 2008 Author #23 Φεβρουάριος 11, 2008 εχω κωδικο για τα vista...τον εβαλα, και απο το pc με τα vista παλι δεν μπορουσα να μπω σε αυτον με τα ΧΡ...
alexis2044 Φεβρουάριος 11, 2008 #24 Φεβρουάριος 11, 2008 Λοιπόν θα σου πω τι λειτούργησε στο δικό μου computer. Το έχω δοκιμάσει σε ένα pc ακόμα και δεν πετυχε. Στον υπολογιστή WinXP home... Βήμα 1ο Κατεβάζεις το Windows Server 2003 Resource Kit Tools από εδώ http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=4544 και το εγκαθιστάς. Βήμα 2o Μετά την εγκατάσταση πας Έναρξη > Όλα τα προγράμματα > Windows Resource Kit Tools > Command Shell η αντίστοιχα αν έχεις αγγλική έκδοση Start> All Programs> Windows Resource Kit Tools> Command Shell Θα σου ανοίξει παράθυρο γραμμής εντολών στην οποία θα δώσεις τις εξής εντολές: ( Προσοχή! Είναι Case Sensitive) net user guest /active:yes [COLOR=green]*Πατάς Enter*[/COLOR] ntrights +r SeNetworkLogonRight -u Guest [COLOR=green]*Πατάς Enter*[/COLOR] ntrights -r SeDenyNetworkLogonRight -u Guest [COLOR=green]*Πατάς Enter*[/COLOR] Η πρώτη εντολή δίνει δικαιώματα πρόσβασης δικτύου στον υπολογιστή Guest και οι δύο επόμενες αλλάζουν 2 network policies ώστε ο Guest να έχει πρόσβαση στο δίκτυο. Κάνουμε επανεκκίνηση και δοκιμάζουμε να μπούμε στα Home από Vista. Ελπίζω να δουλέψει... Για οποιαδήποτε απορία πες.
alexis2044 Φεβρουάριος 11, 2008 #26 Φεβρουάριος 11, 2008 Αρα κάπου εδώ παιζει το πρόβλημα...γράψε σε μια κονσολαNET USER GUESTΘα πρέπει να σου βγάζειAccount active yes
hayabusa Φεβρουάριος 11, 2008 Author #27 Φεβρουάριος 11, 2008 στα ΧΡ το γραφω αυτο προφανως ε; Ιδου τι βγαζει...
alexis2044 Φεβρουάριος 11, 2008 #28 Φεβρουάριος 11, 2008 Ωραια... Πάμε να δοκιμάσουμε κάτι ακόμα. Στα XP Πάνε Έναρξη > Εκτέλεση και δώσε "regedit" Όταν ο editor ανοιξει, κλικάρισε το "HKEY(ή hklm)_LOCAL_MACHINE" Κατόπιν άνοιξε τον υποφάκελο "System" και μετα τον υποφάκελο "Control" Κλίκάρισε απλώς, μην ανοίξεις, τον υποφάκελο "Lsa" που υπάρχει μέσα στο "Control". Λογικά θα βλέπεις τώρα πολλές καταχωρήσεις στα δεξιά. Κάνε διπλό κλικ στην καταχώρηση "restrictanonymous" (οχι "restrictanonymoussam") Η τιμή πρέπει να είναι "0" με Δεκαεξαδικη Βάση. Αν όχι άλλαξε τη σε 0. Κάνε επανεκκινηση και δοκίμασε ξανα αφου το PC εκκινήσει πλήρως.
alexis2044 Φεβρουάριος 11, 2008 #30 Φεβρουάριος 11, 2008 Μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις ping στην ip του XP PC απο τα βιστα;Σε κονσολα[b]ping "ip"[/b]Και μετά άλλη μια φορά απο τα XP στα Vista.Αν κάποιο ping σου βγάλει σφάλμα μπορεί να παιζει κάτι με τα firewall...
hayabusa Φεβρουάριος 11, 2008 Author #31 Φεβρουάριος 11, 2008 Κανοντας αυτο στα vista λεει: "Η αιτηση ping δεν ηταν δυνατον να βρει τον κεντρικο υπολογιστη ip. Ελεγξτε το ονομα και προσπαθηστε παλι." Στα ΧΡ: "Ping request couldn't find host ip. Please check the name and try again" :confused:
hayabusa Φεβρουάριος 12, 2008 Author #32 Φεβρουάριος 12, 2008 Το προβλημα τελικα λυθηκε χαρη στην βοηθεια του φιλου μου του Alex (ο οποιος σπαταλησε αρκετο απο τον χρονο του ) και πλεον υπαρχει προσβαση στο pc που ηθελα... Σας ευχαριστω ολους... :T: :T:
alexis2044 Φεβρουάριος 12, 2008 #33 Φεβρουάριος 12, 2008 Τελικά η λύση στο πρόβλημα ήταν αφενός η ενεργοποιηση του Guest account και η παραχώρηση δικαιωμάτων προσπέλασης σε αυτόν με τις εντολές που δόθηκαν εδώ : http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=677332#post677332 και αφετέρου η πλήρης ενεργοποίηση του netBIOS απο εδώ Συστηνεται να ελεγχθεί και αυτό: http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=677361#post677361 Να σημειωθεί ότι η ανανέωση των ρυθμίσεων δικτύου μπορεί να διαρκέσει και 15+ λεπτα (20 στην περίπτωση μας) μετά το reboot. Χαιρομαι που όλα πηγαν καλά και λυθηκε το πρόβλημα στο τέλος. Happy Sharing Haya
hayabusa Φεβρουάριος 12, 2008 Author #34 Φεβρουάριος 12, 2008 Aλεξη κανε μια διορθωση στο λινκ που εχεις παραθεσει γιατι δεν δουλευει....
alexis2044 Φεβρουάριος 12, 2008 #35 Φεβρουάριος 12, 2008 Αρχική απάντηση από hayabusa Aλεξη κανε μια διορθωση στο λινκ που εχεις παραθεσει γιατι δεν δουλευει.... Thanx & Fixed!
Dr.Paneas Μάρτιος 18, 2008 #36 Μάρτιος 18, 2008 Hayabusa εισαι τυχερος που δεν ειμαι γειτονας σου... αλλιως αν με τετοιες ρυθμισεις ειχες το ασυρματο, τωρα θα σε ειχα offline Παντως η λύση, πρεπει να ειναι η χειροτερη δυνατη ρε συ Αλεξη, αν του ενεργοποιεις Guest Account και του δινεις δικαιωματα Και 2ον ενεργοποιεις την μεγαλη τρυπα των Windows (aka NetBIOS) ενω εχουν βγει 3 SP για να την κλείσουν.... Λογικα θα υπάρχει πιο ορθολογικός τρόπος αλλα παρόλα αυτά είναι μια αποδεκτή λύση που παίζει.
hayabusa Μάρτιος 18, 2008 Author #37 Μάρτιος 18, 2008 LOL, που το ξεθαψες αυτο το θεμα; βασικα, δεν εχω ασυρματο δικτυο οποτε δεν παιζει prob...
Dr.Paneas Μάρτιος 18, 2008 #38 Μάρτιος 18, 2008 LOL, που το ξεθαψες αυτο το θεμα; βασικα, δεν εχω ασυρματο δικτυο οποτε δεν παιζει prob... Α οκ, νομισα εχεις wireless. Απλα, εχω εναν πελατη που εχει προβλημα με το δικτυο και τα Vista και εκανα search μπας και βρω κατι. Και επεσα πανω σου.
hayabusa Μάρτιος 18, 2008 Author #39 Μάρτιος 18, 2008 δεν εχω αλλά οποτε υπαρχει αναγκη όλο και καποιος από τους γειτονες "προσφέρεται" εντελώς εθελοντικά να μου δώσει...:devil:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.