ProPitsiriko$ Μάϊος 19, 2008 #641 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2008 Η συζήτηση για το Crossfire και τις ανάγκες τροφοδοσίας συνεχίζεται σε αλλο θέμα. Ολα τα σχετικά ποστ εχουν μεταφερθει εκει. Παρακαλώ σεβαστείτε το θέμα του καθε thread και κρατήστε την κουβέντα σε τονους που αρμόζουν σε δημοσια συζήτηση. ΕυχαριστώOk Ζητουμε συγνωμη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrisnitro2000 Μάϊος 19, 2008 #642 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2008 To μηχάνημα που προανέφερε ο φίλος ο black john ειναι το δικό μου. Όπως προανέφερε ότι συνδυασμούς και αν έχω δοκιμάσει στο παρόν σύστημα δεν κατάφερα ποτέ να μείνω ικανοποιημένος. Το μηχάνημα έχει mobo maximus extreme και επεξεργαστή 8500 o/c στα 4.33Ghz μνήμη ddr3 στα 1600 και 2 3870 χ 2. όσα Hotfix και όσες γενιές drivers και αν δοκίμασα τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά. Παρόλα αυτά αν και θερμός υποστηρικτής ΑΤΙ περιμένω τις 4870 χ 2 όταν βγουν το καλοκαίρι να βάλω 2 πάνω μπας και δούμε καμιά διαφορά προς το καλύτερο. Οψόμεθα!!! To ίδιο σύστημα έχουμε αλλα είμαι με 8400 στα 3,67.Το πρόβλημα σου είναι τα vista-64.Στα 32bit παίζουν καλά.Και όσον αφορά το cod4 στις ρυθμίσεις του δοκίμασε να αλλάξεις την ρύθμιση water detail σε low.Υπήρχε κάποιο θέμα με τις 3870 και αυτην την ρύθμιση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Re4cTiV3 Μάϊος 23, 2008 #643 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2008 απο ότι βλέπω με τους 8.04 drivers όλα λειτουργούν οκδηλαδή αξίζει να την πάρω ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Blackjohn Μάϊος 24, 2008 #644 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2008 To ίδιο σύστημα έχουμε αλλα είμαι με 8400 στα 3,67.Το πρόβλημα σου είναι τα vista-64.Στα 32bit παίζουν καλά.Και όσον αφορά το cod4 στις ρυθμίσεις του δοκίμασε να αλλάξεις την ρύθμιση water detail σε low.Υπήρχε κάποιο θέμα με τις 3870 και αυτην την ρύθμιση. Το W.Detail ειναι ηδη σε Low αν το βαλουμε στο νορμαλ - τοτε τα Fps πανε στα 1 με 2 .... :...: !! Λες στα x86 να παιζουν?? Γιατι κ γω που τις ειχα σε ΧΡ x86 (με X38 mobo μια απο τα ιδια ηταν...! - μονο οταν εβαζα την μια κατι γινοταν...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sparky Μάϊος 24, 2008 #645 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2008 To ίδιο σύστημα έχουμε αλλα είμαι με 8400 στα 3,67.Το πρόβλημα σου είναι τα vista-64.Στα 32bit παίζουν καλά.Και όσον αφορά το cod4 στις ρυθμίσεις του δοκίμασε να αλλάξεις την ρύθμιση water detail σε low.Υπήρχε κάποιο θέμα με τις 3870 και αυτην την ρύθμιση.[/QUOTΌντως Φίλε chrisnitro2000 κατά μεγάλο ποσοστό το πρόβλημα πιθανότατα πρέπει να οφείλεται στο λειτουργικό. Σε ευχαριστώ θα δοκιμάσω με 32bit Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimpoeng Ιούλιος 13, 2008 #646 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2008 Παιδια καλησπερα, Αυτή ειναι η πρώτη μου προσπάθεια για O/C της Sapphire 3870X2 που εχω. Για το O/C εχω χρησημοποιήσει το AMD GPU Clock Tool. Το ΑΤΙ overdrive δεν την ανέβαζε και πολύ... Ερωτησεις... - Γιατι το όριο που μου θετει ειναι GPU 891MHz & Mem 945MHZ ? (Δεν με αφήνει να βάλω μεγαλύτερες τιμές) - Το 70 C σε idle κατάσταση ειναι μεγάλο (70 ο ενας πυρήνας, 62 ο άλλος)? Να σημειώσω οτι ο ανεμηστήρας δουλευει στο 30%. Πως μπορώ να το αυξήσω τον ανεμηστηρα? - Τι τιμες εχετε φτασει εσεις στο GPU και mem και με τι θερμοκρασίες? Με τον Intel Q9300 (στα 3375ΜΗz) και το Rampage Formula με τα παραπάνψ CPU, GPU και mem speeds βγάζω στο 3dMark 06: 17982...καλά είναι ? Συγχωρήστε μου τυχόν χαζές ερωτήσεις... ειμαι πολύ νεος στο O/C. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Ιούλιος 13, 2008 #647 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2008 Παιδια καλησπερα,Αυτή ειναι η πρώτη μου προσπάθεια για O/C της Sapphire 3870X2 που εχω.Για το O/C εχω χρησημοποιήσει το AMD GPU Clock Tool. Το ΑΤΙ overdrive δεν την ανέβαζε και πολύ...Ερωτησεις...- Γιατι το όριο που μου θετει ειναι GPU 891MHz & Mem 945MHZ ? (Δεν με αφήνει να βάλω μεγαλύτερες τιμές)- Το 70 C σε idle κατάσταση ειναι μεγάλο (70 ο ενας πυρήνας, 62 ο άλλος)? Να σημειώσω οτι ο ανεμηστήρας δουλευει στο 30%. Πως μπορώ να το αυξήσω τον ανεμηστηρα?- Τι τιμες εχετε φτασει εσεις στο GPU και mem και με τι θερμοκρασίες?Με τον Intel Q9300 (στα 3375ΜΗz) και το Rampage Formula με τα παραπάνψ CPU, GPU και mem speeds βγάζω στο 3dMark 06: 17982...καλά είναι ?Συγχωρήστε μου τυχόν χαζές ερωτήσεις... ειμαι πολύ νεος στο O/C.Το amdgpuclocktool δε θέτει όριο. Εκτός αν η κάρτα σου έχει κλειδωμένο bios, οπότε πρέπει να το αλλάξεις με ένα (για την ακρίβεια δύο) ξεκλείδωτο. Η θερμοκρασία είναι ψιλομεγάλη αλλά όχι περίεργη. Για να πέσει σε λογικά επίπεδα πρέπει ο ανεμιστήρας να δουλεύει τουλάχιστον στο 45% αλλά μετά κάνει αρκετό θόρυβο. Τον ανεμιστήρα τον ανεβοκατεβάζεις με το rivatuner. http://downloads.guru3d.com/RivaTuner-v2.09-download-163.htmlΕγώ έχω δύο τέτοιες κάρτες σε crossfireX και καθεμιά ανεξάρτητα φτάνει σταθερά στα 904.5-1035, αλλά και οι δύο μαζί λίγο χαμηλότερα στα 891-1035. Θερμοκρασίες αν αφήσεις τον ανεμιστήρα στο auto, θα βλέπεις 70άρια idle όπως κατάλαβες. Από 35-45% το idle θα είναι στα 60 και το load στα 75. Με ανεμιστήρα στο 50-60% (αρκετός θόρυβος), θα έχεις 55 idle και 65-70 load. Όλα αυτά σε overclocked κατάσταση. Με τον ανεμιστήρα στο 100% που κάνει και σαν μηχανή του γκαζόν, δεν περνάει ούτε τους 60 σε load. Το σκορ που βγάζεις είναι μια χαρά. Εγώ με Q6600 στα 3.6 και την κάρτα σε stock βγάζω σε windows XP 18200. Με τον 6600 στα 3.78 και την κάρτα στα 905-1035 βγάζω 19500. Σε vista αφαιρείς περίπου 400 από αυτά που είπα και καταλήγεις στο σκορ. Αυτά τα ολίγα, για οτιδήποτε άλλο εδώ είμαστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProPitsiriko$ Ιούλιος 13, 2008 #648 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2008 με μια 3870Χ2 βγαζεις 18200 ? η με 2 ?γιατι με 2 ειναι παραξενο..επρεπε να βγαζεις 20κ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Ιούλιος 13, 2008 #649 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2008 το λεει φιλος... "και ΤΗΝ καρτα........" Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Ιούλιος 14, 2008 #650 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2008 με μια 3870Χ2 βγαζεις 18200 ? η με 2 ?γιατι με 2 ειναι παραξενο..επρεπε να βγαζεις 20κ...Με μία κάρτα 18200. Και με δύο όμως δε βγάζει ιδιαίτερα παραπάνω. 19600 (vista64). Στα ΧΡ όπως είπα και παραπάνω, βγάζω με μία κάρτα υπερχρονισμένη 19500. Δεν ξέρω αν λειτουργεί σωστά το 3D Mark06 με crossfireX, γιατί όλα τα τεστ τρέχουν ακριβώς το ίδιο όπως με τη μία κάρτα, εκτός του canyon flight που είναι το μόνο που ανεβαίνει κατακόρυφα. Τί φταίει?? Το vantage καθώς και όλα τα παιχνίδια που έχω δοκιμάσει παίζουν κανονικά πάντως, με βελτίωση από 31% (Crysis), μέχρι 48% (Grid). Δεν έχω δοκιμάσει μόνο αυτά τα δύο, απλά τα αναφέρω ενδεικτικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasi Ιούλιος 14, 2008 #651 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2008 με δυο καρτες 3870x2 με τον q9450 στα 3600 (vista64) βγαζω 20500. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimpoeng Ιούλιος 14, 2008 #652 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2008 Ευχαριστώ για τις πληροφορίες Wacko. Σε καλό δρόμο φαίνεται να είμαι. Σήμερα θα τσεκάρω το RivaTuner με τα ανεμηστήρια να δώ θερμοκρασιες και θα ενημέρωσω... Σε τι βαθμούς θερμοκρασίας μπαίνω στα κόκκινα και αρχίζω να πιέζω επικινδυνα την κάρτα και μνήμες (πότε θα ξεκινήσει να καπνίζει δηλαδή? ) Κάτι ακόμα... - η διαδικασία ανανέωσης του ΒΙΟS για κάρτα γραφικών, να φανταστώ οτι ειναι κάτι αντίστοιχο με την διαδικασία ανανέωσης του ΒΙΟS για MB (για θέμα δυσκολία μιλάω)? Wacko εχεις κανα link για new BIOS της Sapphire 3870X2 για να μην κατεβασω τιποτα άσχετο και τρέχω... (please provide some critical info for dummies σχετικά με την διαδικασία ανανέωσης BIOS, που θα πρέπει να ξέρω). - Αν τρέχει το desktop σε extended mode (2 οθόνες σαν 1 μεγάλη) το Crossfire ειναι ενεργοποιημένο? Οι διαφορές (μεταξύ extended & non-extended mode) με 3DMark πάντως δεν δείχνει να είναι μεγάλες απο ενα προχειρο συγκριτικό που εκανα. Θα στείλω σύντομα screen shots με μετρήσεις με extended & non-extended mode. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Ιούλιος 14, 2008 #653 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2008 με δυο καρτες 3870x2 με τον q9450 στα 3600 (vista64) βγαζω 20500. Συμβαίνει και σε σένα αυτό που λέω? Μόνο το canyon flight δείχνει βελτίωση με τις δύο κάρτες συγκριτικά με τη μία? Ή τρέχει κάτι με το σύστημα μου? Κάτι ακόμα... - η διαδικασία ανανέωσης του ΒΙΟS για κάρτα γραφικών, να φανταστώ οτι ειναι κάτι αντίστοιχο με την διαδικασία ανανέωσης του ΒΙΟS για MB (για θέμα δυσκολία μιλάω)? Wacko εχεις κανα link για new BIOS της Sapphire 3870X2 για να μην κατεβασω τιποτα άσχετο και τρέχω... (please provide some critical info for dummies σχετικά με την διαδικασία ανανέωσης BIOS, που θα πρέπει να ξέρω). - Αν τρέχει το desktop σε extended mode (2 οθόνες σαν 1 μεγάλη) το Crossfire ειναι ενεργοποιημένο? Οι διαφορές (μεταξύ extended & non-extended mode) με 3DMark πάντως δεν δείχνει να είναι μεγάλες απο ενα προχειρο συγκριτικό που εκανα. Θα στείλω σύντομα screen shots με μετρήσεις με extended & non-extended mode. Η αναβάθμιση του bios της κάρτας γραφικών είναι λιγάκι πιο δύσκολη από της μητρικής και στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για δύο bioses, ένα για κάθε πυρήνα. Είχε βγάλει ο atiman έναν οδηγό αλλά και ένα rar με όλα τα απαραίτητα προγραμματάκια που χρειάζονται για αναβάθμιση ΑΤΙ bios είτε από windows είτε από dos. Αν το βρω θα βάλω λινκ ειδάλως θα σου δώσω εγώ οδηγίες αναλυτικά. Δεν πιστεύω πάντως ότι θα χρειαστεί, εκτός αν έχεις από τις πρώτες κάρτες που βγήκαν τον Ιανουάριο. Bios μπορείς να βρεις στο techpowerup.com. Στην άλλη ερώτηση για το extended desktop, το crossfire βεβαίως είναι ενεργοποιημένο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Ιούλιος 14, 2008 #654 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2008 Μόλις βρήκα το thread του atiman. http://thelab.gr/showthread.php?t=50733Μπορεί να φαίνεται περίπλοκο αλλά δεν είναι ιδιαίτερα. Το αρχειάκι που δίνει περιέχει τα πάντα για να κάνεις ένα bootable φλασάκι και να αναβαθμίσεις οποιαδήποτε ΑΤΙ κάρτα. Αν έχεις απορίες στείλε μου ένα πμ.EDIT: Μόλις παρατήρησα ότι το αρχείο στο sendspace δεν υπάρχει πλέον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasi Ιούλιος 14, 2008 #655 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2008 δες σε αυτό το λινγκ αναλύει τον τροπο για Video BIOS flashinghttp://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=11και σε αυτο :http://forum.ncix.com/forums/index.php?mode=showthread&forum=116&threadid=1585046&pagenumber=1&msgcount=2&subpage=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Ιούλιος 14, 2008 #656 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2008 Φίλε vasi, δε μου είπες όμως αν παρατηρείς και συ αυτό που είπα στο 3D Mark. Όλα τα ίδια με μονή κάρτα εκτός του canyon flight...Το σκορ που βγάζεις είναι με τις κάρτες υπερχρονισμένες ή σε στοκ συχνότητα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thor Ιούλιος 14, 2008 #657 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2008 wacko και εγω το ιδιο παρατηρω. ατυχια για εμας να μην υποστηριζεται το crossfireX απο xp Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasi Ιούλιος 14, 2008 #658 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2008 Το σκορ που βγάζω είναι με στοκ συχνότητα στο GPU , επισης στο GPU-Z.0.2.5 στον πρώτο,και στο δεύτερο επεξεργαστή αναφέρει :Enabled(4gpu)ενώ στο τρίτο και στο τέταρτο: Disabled .όταν έβαλα αρχικά τον οδηγο Catalyst_8.7_beta ο τριτος ηταν Enabled Link to comment Share on other sites More sharing options...
godslayer1416003205 Ιούλιος 14, 2008 #659 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2008 3DMark06 με τους 8.7 beta Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Ιούλιος 14, 2008 #660 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2008 wacko και εγω το ιδιο παρατηρω. ατυχια για εμας να μην υποστηριζεται το crossfireX απο xpΒασικά αυτό δεν είναι απόλυτα αλήθεια. Κατ'αρχήν ενώ μέχρι χθες δούλευα στα ΧΡ με οδηγούς μόνο στη μία κάρτα γιατί στην άλλη δεν έμπαιναν, ξαφνικά ανάβω τον υπολογιστή και μόλις μπαίνει στο λειτουργικό μου λέει ότι μόλις ενεργοποιήθηκε το crossfireX με επιτυχία, μου βγαίνει και το μενού στο ccc και έμεινα. Δοκιμάζω 3D Mark καμμία διαφορά. Δοκιμάζω όμως τυχαία rainbow six vegas 2 και είχε μια διαφορά της τάξεως του 40% μέσα στο παιχνίδι (50fps με crossfireX off-70fps με crossfireX on). Έκανε όμως μερικά artifacts σε κάποια σημεία. Βάζω μετά fear και παρατηρώ το ίδιο σε μικρότερο βαθμό και χωρίς artifacts. Δεν ξέρω τι συμβαίνει...Το σκορ που βγάζω είναι με στοκ συχνότητα στο GPU , επισης στο GPU-Z.0.2.5 στον πρώτο,και στο δεύτερο επεξεργαστή αναφέρει :Enabled(4gpu)ενώ στο τρίτο και στο τέταρτο: Disabled .όταν έβαλα αρχικά τον οδηγο Catalyst_8.7_beta ο τριτος ηταν EnabledΕμένα είναι όλα enabled.3DMark06 με τους 8.7 betaΚαι ένα από μέναhttp://img258.imageshack.us/img258/3990/3dmark2006x38dq683870x2ej4.jpgκι άλλο έναhttp://img396.imageshack.us/img396/8962/3dmark2006x38dq663870x2fv8.jpgΑυτά με μία κάρτα. Με δύο έπονται αφού βρω τι γίνεται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.