Kombatant Απρίλιος 8, 2008 #581 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2008 Θα προτεινα να περιμενεις τους official 8.4 μεχρι την προσεχη Πεμπτη αν ετσι δεν εισαι ευχαριστημενος.Δε θα βγούν τότε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Απρίλιος 8, 2008 #582 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2008 Δε θα βγούν τότε...Πότε θα βγουν? Με ενδιαφέρει γιατί θέλω να κάνω format και στα δύο λειτουργικά και θα ήθελα να βάλω κατευθείαν τους 8.4 για να είναι καθαρό το σύστημα από παλιούς οδηγούς. Σημειωτέον ότι ο atiman είναι σχεδιαστής-μηχανικός της ΑΤΙ/AMD στον Καναδά οπότε κάτι θα ξέρει παραπάνω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kombatant Απρίλιος 8, 2008 #583 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2008 ΑΤΙ πλέον δεν υπάρχει, μονάχα AMD North. Όσο για το ποιος είμαι εγώ, μπες στο ευρωπαϊκό site της AMD για να με βρεις Για να απαντήσω στην ερώτησή σου, μέσα της άλλης βδομάδας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Απρίλιος 8, 2008 #584 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2008 ΑΤΙ πλέον δεν υπάρχει, μονάχα AMD North. Όσο για το ποιος είμαι εγώ, μπες στο ευρωπαϊκό site της AMD για να με βρεις Για να απαντήσω στην ερώτησή σου, μέσα της άλλης βδομάδας. Όταν λέμε ati εννοούμε το τμήμα γραφικών της ati που αγόρασε η amd. Μην παίζουμε με τις λέξεις...ΑΤΙ αυτούσια δεν υπάρχει αλλά οι κάρτες γραφικών ΑΤΙ λέγονται ακόμα. Έκανα edit και το παραπάνω post μου για να διορθώσω τα γραφόμενα μου. Από εκεί και πέρα δικό μου λάθος το "κάτι ξέρει παραπάνω":red:. Εννοoύσα κάτι ξέρει παραπάνω σε σχέση με μας τους κοινούς θνητούς, χωρίς να ξέρω τη δική σου θέση, οπότε δέχομαι το σχόλιο σου. Αν όντως καθυστερήσουν τόσο οι οδηγοί θα πρέπει να δοκιμάσω ξανά με τους ήδη υπάρχοντες μετά το format. Ευχαριστώ πάντως για το heads up. Ελπίζω το format να βελτιώσει λίγο την κατάσταση (μιλάω πάντα για xp). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kombatant Απρίλιος 8, 2008 #585 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2008 Όταν λέμε ati εννοούμε το τμήμα γραφικών της ati που αγόρασε η amd. Μην παίζουμε με τις λέξεις...ΑΤΙ αυτούσια δεν υπάρχει αλλά οι κάρτες γραφικών ΑΤΙ λέγονται ακόμα. Έκανα edit και το παραπάνω post μου για να διορθώσω τα γραφόμενα μου. Από εκεί και πέρα δικό μου λάθος το "κάτι ξέρει παραπάνω":red:. Εννοoύσα κάτι ξέρει παραπάνω σε σχέση με μας τους κοινούς θνητούς, χωρίς να ξέρω τη δική σου θέση, οπότε δέχομαι το σχόλιο σου. Αν όντως καθυστερήσουν τόσο οι οδηγοί θα πρέπει να δοκιμάσω ξανά με τους ήδη υπάρχοντες μετά το format. Ευχαριστώ πάντως για το heads up. Ελπίζω το format να βελτιώσει λίγο την κατάσταση (μιλάω πάντα για xp). Τίποτα, νασαι καλά Η θέση μου είναι Technical PR Manager της AMD για τη Νότια Ευρώπη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
godslayer1416003205 Απρίλιος 13, 2008 #586 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2008 Ήρθε και σε μένα η κάρτα. Ορίστε και μερικές φώτο Στην πρώτη είναι μόνη της. Στην δεύτερη είναι μαζί με την παλιά αγάπη. Στην τρίτη είναι μέσα στο νέο της σπίτι. Στο πρώτο της 3dmark06 με τον Ε8400 @ 4ghz και η κάρτα σε stock χτύπησε 18114 με Catalyst 8.3. Not bad 1. Γενικά...ο πυρήνας νο2 ανεβάζει ίσως και δικαιολογημένα σε load μέχρι και 15 βαθμούς παραπάνω από τον νο1. Χτες ήταν στους 70-75 μετά από κάμποση ώρα στο Pro Street ενώ ο νο1 ήταν στους 55-60. 2. Φαίνεται να μην παίζει σημαντικό ρόλο το 12άρι fan που της έβαλα να την φυσάει από τα πλάγια...σε αντίθεση με την 8800gtx η οποία δεν ανέβαζε ποτέ full στροφές ακόμα και σε load, ίσως επειδή στον πάνω μέρος της ψύκτρας της έχει ανοίγματα. 3. Σε σύγκριση με την 8800gtx τα fonts απεικονίζονται με περισσότερο sharpness και μου έκανε εντύπωση ότι ήταν ακόμα πιο έντονο στα fonts του bios. 4. Τέλος για τώρα παρατήρησα ένα πολύ ελαφρύ "σφύριγμα"... δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω... που προέρχεται από την κάρτα (προσωπικά δεν με ενοχλεί). Ακούγεται από τη στιγμή που μπαίνει στο desktop, ίσως εξαιτίας του aero. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Απρίλιος 14, 2008 #587 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2008 Καλοτάξιδη η καρτούλα. Αυτό που λες με τα fonts κυρίως στο bios και τις αρχικές οθόνες, το παρατήρησα κι εγώ. Οι δοκιμές σου σε vista υποθέτω έγιναν (ανέφερες το aero). Παρεμπιπτόντως, έκανα format και στα δύο λειτουργικά και στα xp τα προβλήματα εξακολουθούν να είναι τα ίδια. Στα vista πάλι όλα τέλεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VIL Απρίλιος 14, 2008 #588 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2008 Παρακολουθώ τις συζητήσεις σας και μου προξενεί εντύπωση η μεγάλη αδυναμία της AMD/ATI να υποστηρίζει με ανάλογους και σωστούς οδηγούς τις κάρτες HD3870 X2 και προσπαθεί με διάφορα τεχνάσματα της τελευταίας στιγμής (hotfix) να διορθώσει τα αδιόρθωτα, που ευελπιστούν οι πελάτες της να διορθωθούν, ή περιμένουν τους επόμενους οδηγούς. Καταλαβαίνω τον αγώνα ταχύτητος που έχει με την Nvidia αλλά παλιότερα οι οδηγοί της ΑΤΙ φημιζόντουσαν για την σταθερότητά τους κ.λ.π Εδώ φαίνεται η μη καλή συνεργασία των τμημάτων soft-hard και εννοώ βέβαια για πιο ψαγμένους πελάτες-χρήστες Θα ήθελα την γνώμη ή σχόλια ιδιαίτερα (αλλά όχι μόνο) από τους ATIMAN και Kombatant ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
godslayer1416003205 Απρίλιος 14, 2008 #589 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2008 Φίλε VIL όπως έχει εξηγήσει αναλυτικά σε προηγούμενα post ο ATIMAN και φαντάζομαι θα το ξανακάνει αφού το ζήτησες...η κάρτα μπορούμε να πούμε ότι υπολειτουργεί σε ορισμένες περιπτώσεις εξαιτίας του προβλήματος του pci bridge το οποίο ελέγχεται από το northbridge της intel. Είναι κάτι για το οποίο είναι "υπεύθυνη" η intel. Εγώ την έχω 4 μέρες εγκατεστημένη την 3870χ2 και η κάρτα απλώς τα σπάει σε όλους τους τομείς συγκριτικά με το κόστος της. Μου φαίνεται απίστευτο που οι θερμοκρασίες της είναι στα ίδια πάνω κάτω επίπεδα με αυτά της 8800gtx έχοντας ένα πυρήνα παραπάνω.Με παραξενεύει λίγο το "σφύριγμα" που κάνει...ελπίζω να μας εξηγήσει και αυτό.Για τους drivers που λες πιστεύω ότι ειδικά όποιος έχει vista δεν έχει κανένα πρόβλημα σε θέματα σταθερότητας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε αυτό που διαβάσαμε πριν λίγες μέρες ότι τα περισσότερα crashes στα vista οφείλονται στους forceware της nvidia.Δεν είμαι fan καμιάς εταιρίας...ίσα ίσα που πιστεύω ότι καμία κάρτα δεν πρόκειται να κάτσει στο pc μου όσο έκατσε η 8800gtx. Απλά κάθε τι καινούριο που βγαίνει θέλει υπομονή και ψάξιμο και πάνω απ'όλα να μην το κοιτάς προκατειλημμένα, δεν μπορείς να το βγάζεις άχρηστο από την πρώτη στιγμή.Γενικά πρέπει να σκεφτείς οτι μιλάμε για διπύρηνη κάρτα και όχι για 2 κάρτες (9800gx2) Link to comment Share on other sites More sharing options...
atiman Απρίλιος 14, 2008 #590 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2008 Γιατι θα πρεπει παντα καποιος να "φταιει" η να εχει αδυναμια η να μην "μπορει" να υποστηριξει ενα προιον?Τι ειναι η υποστηριξη? Αυτο που θελουμε εμεις να ειναι το προιον η αυτο που πρεπει να ειναι για τον σκοπο που κατασκευαστηκε?Οι οδηγοι δεν διορθωνουν την καρτα αλλα βελτιωνουν την συνεργασια της με τα προγραμματα η με τα παιγνιδια που καλειται να εξυπηρετισει. Η δουλεια του hard ελειξε και δεν ασχολειται αλλο, εκτος αν αποφασιστει καποιο mod τοπικο και μικρο ( θυμιζω την δευτερη εκδοση της 2900ΧΤ με τα 3 heat pipes που ταυτοχρονα αλλαχτηκαν και δυο αντιστασεις στο memory voltage regulator απο 5,1 Ohm σε 24 Ohm , οποιος εχει ακομα καποια Sapphire η Asus φαινονται οι κολλησεις).Δεν τιθεται λοιπον θεμα κακης συνεργασιας soft-hard απλα οι μηχανικοι προσπαθουν να βελτιωσουν ελλειψεις η παραβλεψεις που προκυπτουν, οντως, απο βιασυνη για το βελτιστο αποτελεσμα αλλα οχι απο την οποια πιεση της Nvidia. Εξαλου ειναι πιστευω γνωστο οτι απευθυνονται σε διαφορετικο κοινο κι εχουν διαφορετικο στοχο.Λιγο θα ενδιεφερε αν κερδιθουν μερικα λιγα Fps σε βαρος της ποιοτητας η της αξιοπιστιας.Τι εννοω? Ας πουμε οτι καποιος παιζει την μοδα της εποχης Crysis και χανει 10 fps σου λεω εγω, ε so what? ποση ωρα θα παιξει μιση μια δυο? μετα θα κανει κατι αλλο ( υπολογιστη εχει ) θα ασχολειθει με χιλια δυο. Ε εκει η ΑΤΙ ειναι αξεπεραστη, χρωμα, σαφηνεια, καθαροτητα, αξιοπιστια, σιγουρια.Ειμαι σχεδον συμφωνος οτι η 9800GX2 ειναι πιο "γρηγορη" απο την 3870Χ2 σε ορισμενους ομως τομεις και με καποιο τιμημα που εν προκειμενω ειναι η ποιοτητα.Για να πω την αληθεια αν ημουν ΚΑΙ μανιωδης Gamer θα ειχα ενα δευτερο υπολογιστη με 9800.Επειδη ομως αυτο ειναι δυσκολο εως ακατορθωτο για τους περισσοτερους μπαινει στη μεση η ζυγαρια και διαλεγεις.Απο την αλλη δεν μπορουμε να ξερουμε την συμπεριφορα της 3870Χ2 αν ηταν πραγματικη PCI EXPRESS 2.0.Χμμ, ειναι αληθεια η καρτα λειτουργει σε 1.1 διοτι οταν σχεδιαστηκε, η PLX δεν ειχε σε πληρη διαθεσιμοτητα το onboard PCI Express port switch PEX 8648 αλλα το PEX 8547 το οποιο ειναι το ποιο γρηγορο της σειρας με Latency 110ns αλλα Pci express 1.1. Ταυτοχρονα η Intel αδυνατει να "εξυπηρετησει" το Pci Express Ring Stop data bus του Crossbar memory controller τουλαχιστον προς το παρον και με αγνωστο μελλον.Εχουμε λοιπον πολλα πραγματα μαζεμενα που θα μπορουσαν να ειναι καλυτερα κι ο τελικος χρηστης πιο ευχαριστημενος, αλλα απο την αλλη εχουμε κατι πρωτοπορειακο με τους δυο GPU on single board και ταυτοχρονα DX 10.1 που υποστηριζεται ηδη απο το SP1 των Vista και φαινεται να λειτουργει καλα οσο αφορα την ποιοτητα της απεικονισης. Θα μου πεις γιατι δεν περιμενε να τα λυσει και μετα να βγαλει κατι καλο? Ε σ αυτο δεν νομιζω οτι μπορω εγω ν απαντησω ακομη και να το ηξερα.Drivers και αναμονη για τον επομενο?... Μην σας πιασει πανικος αν καποια στιγμη δεν δειτε drivers καθε μηνα. Υπαρχει περιπτωση να σταματησει η 12μηνη υποστηριξη αν δεν υπαρχει κατι καινουργιο να αλλαξει μεσω των drivers. Τοτε η ΠΧ ενδειξη 8.4 δεν θα σημαινει 4αρτος μηνας του 2008 αλλα 4αρτη εκδοση οδηγων του 2008 ασχετως μηνα. ( Αν θυμαμαι καλα κατι τετοιο ειδα και στο Rage3D forum, θα το ψαξω και θα βαλω link ).Για το σφυριγμα δεν ξερω τι να πω γιατι δεν το εχω ακουσει ποτε. Λενε κι αλλοι οτι το ακουσαν αλλα αποδειχτηκε οτι ηταν περισσοτερο απο το τροφοδοτικο. Τωρα τι να πω? μπορει με τα χρονια να κουφαινομαι, ολα ειναι πιθανα, αλλα για ακουστε καλυτερα. Σταματηστε τον ανεμιστηρα με το δακτυλο, στηστε αυτι διπλα κι οτι αλλο ειναι απαραιτητο.Συγνωμη για το μακροσκελες ποστ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dem Απρίλιος 14, 2008 #591 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2008 Ε εκει η ΑΤΙ ειναι αξεπεραστη, χρωμα, σαφηνεια, καθαροτητα, αξιοπιστια, σιγουρια.Δωσε ένα Link, ENA link, ΕΣΤΩ ΕΝΑ.Εχω έτοιμα Links που λένε το αντιθετο, παρ ολα αυτα θα περιμένωνα μας δωσεις εστω μια φορά ΕΝΑ link που θα αποδειξει αυτα που λες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbak Απρίλιος 14, 2008 Author #592 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2008 μπααα δεν νομιζω πλεον.. δεν παιζει αυτο ...εκανα μεταβαση απο 3870x2 σε GX2 και δεν παρατηρησα την παραμικρη διαφορα σε H-IPS Panel Nec 26αρι..το πλεον αποδοτικο και ποιοτικο σε θεμα χρωματων και απεικονισης.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
atiman Απρίλιος 14, 2008 #593 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2008 http://www.rage3d.com/board/showthread.php?t=33920759http://www.plxtech.com/products/expresslane/pex8547.aspΓιατι ομως οτι λεω ΠΡΕΠΕΙ να το εχω διαβασει καπου?Συγνωμη αλλα δεν κανω αναμεταδοση των Links. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FLO Απρίλιος 14, 2008 #594 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2008 Η αντικειμενικοτις στο μεγαλειο της... Η καραμελα της ποιοτητας ελιωσε... παει... ο ερχομος του G80 εφερε και το τελος της πρωτοκαθεδριας της ATi στον τομεα της ποιοτητας εικονας. fanboyism sucks Link to comment Share on other sites More sharing options...
atiman Απρίλιος 14, 2008 #595 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2008 Εχω, κι οχι μονο εγω ζωντανα παραδειγματα για το αντιθετο.Ποιοτητα δεν ειναι μονο η απεικονιση μεσα στο παιγνιδι αλλα ΠΑΝΤΟΥ.Κι εκει ομως η ΑΤΙ υπερτερει και φανηκε και στα σπεκτροφωτομετρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
perp Απρίλιος 14, 2008 #596 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2008 παιδες...μπορουμε να κρατησουμε ενα χαρακτηρα στο συγκεκριμένο thread που αφορα αποκλειστικα την 3870X2?.... μην αρχισουμε πάλι το θέμα ATI vs Νvidia γιατι ολοι ξέρουμε την κατάληξη και σιγουρα δεν θα χαρακτηριζεται ως ωραία. ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrisnitro2000 Απρίλιος 15, 2008 #597 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2008 Μα δεν βλέπεις όλοι είναι εθισμένοι λες και τους πληρώνει κανείς....Στο δικό μου το 24άρι LG με το HDMI που το έχω συνδεδεμένο με την άτι είχα καλύτερο desktop,ενώ με την 9800 ;έπρεπε να ρυθμίσω πολλά στα χρώματα για να πάρω το αποτέλεσμα που μου έδινε η ατι...Και κάτι ακόμα όποιοι από εσάς παίζουν test drive unlimited τους προκαλώ αν μπορούν να τεστάρουν , το εικονικό αποτέλεσμα στο βάθος του πεδίου με 16xAF ,2xAA απο τους drivers στις 2 κάρτες (3870χ2, 9800gx2)...το αποτέλεσμα με την nvidia για όσους καταλαβαίνουν από γραφικά θα σας απογοητεύσει.Μάγκες το ότι κάποιος λέει την γνώμη του δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι πρέπει ντε και καλά να του την αλλάξουν...έλεος υπάρχει το δικαίωμα της προσωπικής άποψης.Έπειτα υπάρχουν προσωπικά γούστα και ιδιαιτερότητες, το thread είναι όντως για την 3870χ2, και όταν βλέπετε κάποιος να ποστάρει για αυτήν σχολιάζοντας θετικά την ποιότητα της στην εικόνα, μην πέφτετε με τα μούτρα να τον φάτε...δεν το λέει τυχαία ο καθένας...Στο κάτω κάτω της γραφής είναι Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ.:daisy: Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasi Απρίλιος 16, 2008 #598 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2008 μόλις μου ήρθε και η δικιά μου κάρτα SAPPHIRE 3870x2, αλλά το πρόβλημα είναι στα καλώδια, η συσκευασία έχει μόνο δυο εξαπινα!! που θα βρω οχταπινο καλώδιο και στο τροφοδοτικό έχει δυο εξαπινα πάλι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Απρίλιος 16, 2008 #599 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2008 μόλις μου ήρθε και η δικιά μου κάρτα SAPPHIRE 3870x2, αλλά το πρόβλημα είναι στα καλώδια, η συσκευασία έχει μόνο δυο εξαπινα!! που θα βρω οχταπινο καλώδιο και στο τροφοδοτικό έχει δυο εξαπινα πάλι ?Τί το θες το 8πινο? Η μοναδική "χρησιμότητα" του είναι να εμφανίζεται το overdrive στο ccc. Κατά τα άλλα είσαι μια χαρά και με το 6πινο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Απρίλιος 16, 2008 #600 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2008 Παιδιά μόλις έβαλα τους 8.4 στα XP και ως δια μαγείας όλα έχουν διορθωθεί. Το 3D Mark επιτέλους παίζει σωστά. 19501 με την κάρτα σε χαλαρούς ρυθμούς 905-1000 και στους 2 πυρήνες. Το rivatuner κρατάει τις ρυθμίσεις και ο υπολογιστής δεν κάνει άσχετα bsod και κολλήματα. Θα κάνω μερικές ακόμα δοκιμές σε παιχνίδια και βίντεο και θα postάρω ξανά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.