Jump to content

Radeon HD3870 X2

gbak

Recommended Posts

• Replies 681
  • Created
  • Last Reply

Όντως υπάρχει το πρόβλημα....στο δικό μου σύστημα που παίζω 1920χ1200 όλα τέρμα με αντίστοιχα το water quality low-medium ....έχει πολύ μεγάλη διαφορά όταν υπάρχει νερό...

74zcvwy8v2jwcqevvnaa.jpg

6v0gx8plofr0wumd145c.jpg

:bye:

Τελικά η παλιά κάρτα είχε πρόβλημα και μου την αλλαξανε στο πλαίσιο.

είναι φυσιολογικό σε stock καταστασεις

maximus formula

4 gb geil evo

Ε 8500

και την ατι να βγάζουν μόνο 9200 στο 3dmark?καμια βοήθεια παίδες

Τελικά η παλιά κάρτα είχε πρόβλημα και μου την αλλαξανε στο πλαίσιο.

είναι φυσιολογικό σε stock καταστασεις

maximus formula

4 gb geil evo

Ε 8500

και την ατι να βγάζουν μόνο 9200 στο 3dmark?καμια βοήθεια παίδες

Είναι λίγα, με τι drivers...και με τι os:coax:

Να υποθέσω ότι έχεις βάλει το ζεύγος τροφοδοσίας....6+8πιν...

Το τροφοδοτικό σου είναι τουλάχιστον 550βάτ καλής ποιότητας?

Κάνε εγκατάσταση το gpu-z και δες αν ο κάθε πυρήνας δουλεύει και μετά από το 3dmark τι θερμοκρασίες ανεβάζει ο καθένας ξεχωριστά!

Στο bios οι ρυθμίσεις για το pci-x πρόσεξε τες μήπως και έχεις καμιά τιμή PEG Forcex1 enabled ...κάνε και κανένα reset άμα μπορείς..

Και μετά βάλε την και δοκίμασε σε άλλο pci-x...:hm:

Να υποθέσω ότι έχεις βάλει το ζεύγος τροφοδοσίας....6+8πιν...

Το τροφοδοτικό σου είναι τουλάχιστον 550βάτ καλής ποιότητας?

Κάνε εγκατάσταση το gpu-z και δες αν ο κάθε πυρήνας δουλεύει και μετά από το 3dmark τι θερμοκρασίες ανεβάζει ο καθένας ξεχωριστά!

Στο bios οι ρυθμίσεις για το pci-x πρόσεξε τες μήπως και έχεις καμιά τιμή PEG Forcex1 enabled ...κάνε και κανένα reset άμα μπορείς..

Και μετά βάλε την και δοκίμασε σε άλλο pci-x...:hm:

έχω ενα corsair 750, τα έχω βάλει και τα 2 πινρ

ελέγχω οτι ο κάθε πυρήνας δουλεύει βλέποντας οτι μπορώ να επιλέξω κάτω δυο κάρτες 3870 και ότι γράφει Enabled 2 gpus σωστά??

η μία μου λέει

gpu clock 411 memory 450

default clock 411 memory 450

και η άλλη

gpu clock 411 memory 450

default clock 825 memory 901

μετά το το 3dmark 1 μια λέει 40C και η άλλη 70C

επίσης παρατήρησα πως στα cpu tests έχουν και τα 2 απο 0-1 fps και frames περίπου 50 το καθένα

ακριβώς τα ίδια και στην άλλη pciX...παίζει το πρόβλημα να είναι απο τις χάλια εργοστασιακές ρυθμίσεις τις maximus formula?

με τα λίγα που ξέρω (τπτ δηλαδή) πήγα τον 8500 απο τα 3.16 στα 3.6 και το σκόρ ανέβηκε στα 10300

με συγχωρείτε αν κουράζω αλλά είμαι πλήρως απογοητευμένος απο τις αγορές μου και ψάχνω απελπισμένα τι φταίει

EDiT

Το πρόβλημα ευτυχώς διορθώθηκε βάζοντας τους 8.2 τώρα είμαι γύρω στα 15000

Παντως το ιδιο κανει και σε μενα :nuke:

Ακουστε και πειτε μου τι φταει ( καποια ασυμβατοτητα με την μητρικη η απλα η maximus formula ειναι για τα μπαζα να το πω ευγενικα )

Ειχα την asus p5b dl 3,2 τον επεξεργαστη ολα σταθερα και 14800 στο 06

Αλαζω μητρικη και παω σε maximus formula

1) πρωτον δεν μπορεσα να σταθεροποιησω τον επεξεργαστη στα 3,2 τι ρευματα τι ρυθμισεις τιποτα ολα κρασαραν

Στα 3,00 καπως ολα καλα?? και σκορ 15+ στο 06

Αυτο βεβαια δεν κρατησε πολυ καμια σταθεροτητα στο ολο συστημα

Αλαζω καρτα γιατι υστερα απο πουσαρισμα της καρτας τα artifacts ηταν τρελλα

Βαζω την νεα καρτα και επαθα σοκ 10900 στο 06 ολα default και overclock ακομα δεν εχω καταφερει να τρεξω???????

Νεα αποτελεσματα δεν εχω ακομα παντως δεν ξερω τι μπορει να φταιει

Εχει τυχει σε κανεναν αλλο αυτο??? Καθε αποψη δεκτη :)

@cddaraa , κατι δεν παει καλα με το σεταρισμα σου.

Η formula βεβαια δεν φημιζεται για την σταθεροτητα της και κατα την γνωμη μου ευθυνεται για το σκορ αλλα παλι ειναι πολυ λιγο. Στις δικες μου δοκιμες με το board της υπογραφης μου , στα 3.6 τον τετραπυρηνο βγαζει μονη της 19400. Αναφερεσαι δε στο cpu test και σαφως δεν θα ειχε διαφορα το σλοτ που καθεται η καρτα.

@ΟΕW1999 , Βασικο ,αν και παραλογο ειναι να περασεις ξανα τους drivers με την νεα σου καρτα ακομα κι αν ειναι ιδια μαρκα. Τωρα για τετοια διαφορα στο σκορ που αναφερεις τι να πω? ειναι παραδοξο. Ψαξε πατηματα και καθε πιθανοτητα "κακης" τοποθετησης δωσε μας λεπτομερειες και τα ξαναλεμε.

@gbak , δεν υπαρχει link , ηρθαν με eMail.......;) :whistle2:

atiman, δεν νομίζω τα 15000 να είναι πολύ λίγα...γαιτί το παλικάρι default συστημα τρέχει με 8400 διπύρηνο...μην ξαχνάς οτι εσύ βγάζεις και μεγαλύτερο σκόρ λόγο τετραπύρηνου και ddr3 1800...στο δικό μου με χ6800 στα 3,6 ddr3 1600 vista x86 3870χ2 μαμά 16000 το καλύτερο...(8.2, 8,3 χωρίς διαφορά )

O gpak στα 4.0GHz δεν τον είχε πάει για τα 19Κ...?

Καλα ολα θελεις να τα μαθαινεις πια? παιζουν κι αλλα ρολο.

@chrisnitro2000 , ο cddaraa εκανε διορθωση μετα το post μου. Οποτε μιλαει πριν βρει το "προβλημα" για 10300.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.