Jump to content

Radeon HD3870 X2

gbak

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από gznp

Καλά με δουλεύετε έτσι?

Από επιδόσεις ακριβώς τα ίδια (1680*1050 @ Ultra High με custom πειράγματα), και τα δύο έχουν ~19FPS Average.

Από ποιότητα εικόνας όμως....ειδικά σε μεγάλες αποστάσεις??? OMG λέμε?

Χωρίς το tweak:

crysis1rj7.th.jpg

Με το tweak:

crysis2pq6.th.jpg

’ντε γεια? Τελείως?

Τα μακρινά textures είναι πολύ καλύτερα με το tweak. Αυτό ακριβώς λέει και στο tweakguides. Καλύτερα textures χωρίς μείωση επιδόσεων.

Τώρα αυτός δε ξέρω πως είδε τέτοια αύξηση στις επιδόσεις. Δεν τον αποκαλώ ψεύτη γιατί το setup του καθενός είναι διαφορετικό. Και πάλι όμως, χρήσιμο tweak μόνο και μόνο για την καλύτερη ποιότητα.

• Replies 681
  • Created
  • Last Reply

Βρε παιδιά, μόλις το έτρεξα σε Windows XP είχε γενικότερα καλύτερη συμπεριφορά.

Ενώ είχα 367fps με τον E6420@3600MHz και τις κάρτες @ 860/1200

Τώρα έχω 37fps AΛΛΑ με τον Ε6420@3200ΜΗζ και τις κάρτες default.

Μιλάω πάντα για WindowsXP 32-bit και 1600x1200 και όλα HIGH.

Σε Vista x64 δεν δοκίμασα ακόμα.

Αρχική απάντηση από JimmyFox [Σήμερα, στις 18:48]

Βρε παιδιά, μόλις το έτρεξα σε Windows XP είχε γενικότερα καλύτερη συμπεριφορά.

Ενώ είχα 367fps με τον E6420@3600MHz και τις κάρτες @ 860/1200

Τώρα έχω 37fps AΛΛΑ με τον Ε6420@3200ΜΗζ και τις κάρτες default.

Μιλάω πάντα για WindowsXP 32-bit και 1600x1200 και όλα HIGH.

Σε Vista x64 δεν δοκίμασα ακόμα.

e6420 τί είναι αυτό Jimmy ? ο νέος 3core της ει εμ δι ? :p

εδιτ. Και στα 3600 :whip: ? Eίναι γλυκό το γκάζ ε ?

Αρχική απάντηση από Athens2004

e6420 τί είναι αυτό Jimmy ? ο νέος 3core της ει εμ δι ? :p

εδιτ. Και στα 3600 :whip: ? Eίναι γλυκό το γκάζ ε ?

Τι να σου πω... Περιμένω το μητρική με το SB700 και 3xPCI...

Λοιπόν παιδιά όπως είχα ποστάρει και πριν λίγες μέρες, με το PC της υπογραφής μου είχα βγάλει 8891, στο 3DMark06.

Τώρα δοκίμασα σε ένα άλλο PC που έχω, χωρίς να μου κάνουν πρόβλημα οι Catalyst, με Vista Ultimate, Core 2 Duo 6420, 2GB RAM, RAID0 (Main Disk) και ASUS P5N-E SLI mobo και έβγαλα με τους 8.2 9857 (έχω βάλει και το 3DMark06 Feb08fix πάνω). Πιστεύω ότι είναι πάλι λίγο το score, σωστά?

Συν της άλλης στο CCC>Graphics Hardware μου δείχνει Memory Size 512MB, είναι λογικό? Δεν έπρεπε να δείχνει 1GB?

Τα ιδία μου δείχνει και στο 3DMark06>systeminfo>Total Local Video Memory και Total Local Texture 512MB. Είναι λογικό?

Πρέπει να ενεργοποιήσω κάτι? Ή έχει πρόβλημα η κάρτα και για αυτό μου κάνει και τα προβλήματα με το CCC στο PC της υπογραφής μου?

Ευχαριστώ

Χμμμ...πολύ παράξενο σκορ...

Καταρχάς, για να σου λύσω την απορία για το 512ΜΒ, η κάρτα έχει 2x512MB VRAM, η οποία όμως δεν αθροίζεται, αλλά δουλεύει όπως το RAID-1, δηλαδή κάνει mirror τα δεδομένα και στα 2x512MB.

Βλακεία θα μου πεις και θα χεις και δίκιο, αλλά έτσι δουλεύουν τα SLI και CrossFire...Και μένα 512ΜΒ αναγνωρίζει, αλλά το 3DMark μου βγάζει 17Κ...

Όσον αφορά το σκορ σου λοιπόν, όντως είναι μικρό. Καθότι δε βλέπω εκ πρώτης όψης κάτι να ευθύνεται για το όλο παράδοξο εκτός από την ίδια την Χ2, μήπως σου βρίσκεται εύκαιρη κάποια άλλη κάρτα, να τρέξεις ξανά ένα 3DMark? Αν με την άλλη κάρτα, το σκορ είναι φυσιολογικό (π.χ. μια 8800GTS320 να σου βγάλει 10-12Κ), τότε προφανώς θα έχει πρόβλημα η Χ2 σου.

Ειδικά μάλιστα, όταν λες ότι ΚΑΙ στα δύο PC έβγαλε τόσο χαμηλό σκορ, κάτι πρέπει να παίζει με την κάρτα μάλλον. Ίσως να μη δουλεύει ο ένας πυρήνας - τι να πω.

Φίλε gznp ευχαριστώ για τις πληροφορίες σχετικά με το "RAID" της κάρτας, ψιλό κουλό!!!

Αλλά στο θέμα μας, λοιπόν έτρεξα στον Core 2 Duo 6420, που ανάφερα το 3DMark06 με μια 1900XT 512MB (είναι η μονή άλλη που έχω) και το score μου ήταν 5694. Άρα λες να παίζει κάτι με την 3870X2?

Με τον Ε6600 που είχα, στα 3.5GHz και μια Χ1900ΧΤΧ στα default, έβγαζα 6.5-7Κ. Εσύ, με 5.7Κ, στα Vista, θεωρώ πως είσαι μια χαρά.

Νομίζω πως όλα συνηγορούν ότι είναι η Χ2 - εκτός αν έχει καμιά "αλλεργία" με τις SLI μητρικές(?). Πήγαινέ τη για RMA αν είναι και δες πως θα πηγαίνει η καινούρια.

Βασικά και εγώ, αυτό υπέθετα, μήπως παίζει κάτι με το SLI καμία ασυμβατότητα, γιατί όντως και τα 2 mobo είναι με SLI. Λέω να περιμένω τους Catalyst 8.3(όπου νάνε δεν βγαίνουν?), μπας και φτιάξει το ζήτημα, αλλιώς πάω για αλλαγή.

εγω λεω να την βαψω μπλε και να την πεταξω στον θερμαικο:p

:OT:

Το βάφτο μπλε και πέτα το στη θάλασσα υποδηλώνει και θάλασσα, που είναι μπλε.

Στη δικιά μας περίπτωση, βάφτη μαύρη και πέτα τη στο Θερμαϊκό :p:D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.