Jump to content

Radeon HD3870 X2

gbak

Recommended Posts

Χωρις να θελω να ειρωνευτω αυτα δεν ειναι προβληματα για να θεωρεις την καρτα ασχημη.

1) Υπαρχει καποια καρτα εκει εξω που να παιζει το παιγνιδι με καλυτερα?

2) Δεν υποστηριζει dual Gpu. Ουτε το Colin McRae Rally 2005 παιζει στα ΧΡ αλλα στα vista με τα τελευταια patch το παει σφαιρα. Δοκιμασε patch.

3) overclocking μπορεις να κανεις μεσα απο το CCC οσο σου επιτρεπει.

4) Και λοιπον?

Σκεφτεσαι σαν,.... να φτιαχνεται καπου ενας δρομος κι εμεις ψαχνουμε να βρουμε το καταλληλο αυτοκινητο να τον τρεξουμε στα ορια γιατι αλλιως δεν μπορουμε να ζησουμε.

• Replies 681
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από petr00kos

1ον δεν παιζει το crysis με καλα φρειμς. 2ον δεν παιζει καθολου το dirt. 3ον δεν υπαρχει overclocking tool 4ον το cod σε full detail ΜΕΡΙΚΕΣ φορες το min fps φτανει στα 7 8 ... τι αλλο ? αυτα

Θα κάνω λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου αλλά....

1) Εννοείς σε DX9 ή σε DX10 και σε τι ανάλυση? Σε DX9 πάντως εμένα μου πάει αρκετά καλά (έχω 2 3870 σε CF). Σε DX10 δε νομίζω οτι μπορεί σύστημα στον πλανήτη που να το παίζει καλά σε υψηλή ανάλυση.

2) Το DiRT είναι ιδιάζουσα περίπτωση (Codemasters). Θα μου φαινόταν παράξενο αν όντως έπαιζε καλά. Κι εγώ είχα προβλήματα. Έβγαλα τα Ελληνικά WindowsXP (που τα έβαλα λόγω ανάγκης γιατί είχα δώσει το CD με τα Αγγλικά), και τα προβλήματα λύθηκαν.

Επίσης, το να μη τρέχει ένα παιχνίδι δε μου λέει κάτι. Αν τα άλλα παίζουν και δεν παίζει ένα, το πρόβλημα είναι σε αυτό το ένα. Τα παιχνίδια είναι γεμάτα bugs και τα λειτουργικά/PC είναι διαφορετικά ρυθμισμένα το ένα από το άλλο. Γιατί να φταίει πχ η κάρτα και όχι κάτι άλλο?

3) Αναφέρεσαι στο Overdrive του Catalyst ή στο οτι δεν υπάρχει κάποιο 3rd party πρόγραμμα για υπερχρονισμό?

Αυτό πάντως δεν είναι πρόβλημα της κάρτας...

4) Και πάλι, αυτό δε μου λέει τίποτα. Και στο 1fps μπορεί να πέσει το framerate σε οποιοδήποτε παιχνιδι όταν πάει να φορτώσει δεδομένα από το δίσκο. Τα 7 8 που λές εσύ για παράδειγμα σε κάποια άλλη κάρτα μπορεί να ήταν 3 ή 4. Επίσης το χαμηλό framerate σε κάποιο σημείο του παιχνιδιού μπορεί να οφείλεται σε κακογραμμένο κώδικα σε εκείνο το σημείοτου game. Πόσα Patches έχουν βγει για άπειρα παιχνίδια που διορθώνουν τέτοια μικροπροβλήματα? Ή απλά να οφείλεται σε κάποιο άλλο υποσύστημα ή απλά να φορτώνει απότομα τόσα πολλά γραφικά με physics που οποιαδήποτε κάρτα/CPU θα ζοριζόταν.

Τα "κολληματάκια" αυτά είναι που απεχθάνονται οι σκληροπουρηνικοί κονσολάδες και βρίζουν τα PC. Το ασταθές framerate είναι μια πραγματικότητα στο PC gaming εδώ και πολλά πολλά χρόνια.

Αρχική απάντηση από chrisnitro2000

DEF

Κάνε υπομονη θα βρεθεί λύση ίσως με ένα φορματάκι, τα ίδια μου έκανε και εμένα αλλά έφταιγε στο σύστημα..και πρέπει να σου πω πως στο fsx με dx10 η κάρτα μ@μ@ει.....δες και εσυ..:T:

εκανα φορματ και παλι τα ιδια:giveup:

τρεξτε ετσι απο περιεργεια το Half Life 2 EP2 να δειτε το fraps να εκτοξευεται...και επισης για chill out μετα ενα Unreal Tournament 3 για ενα cooldown της καρτας...και πειτε μου αν εχει προβλημα η καρτα μετα...

Αρχική απάντηση από GoMaR

ελατε ρε παιδια τωρα που μου λετε για ut3 που επιανα τριψηφια fps με την GTΧ...

εδω και σε 1950pro επαιζε καλα

πεστα-πεστα...........

Καλησπερα.

Υπαρχει καποιος συγκεκριμενος τροπος να περασεις τους drivers της 3870Χ2?

ή

θελουν καποιο πατσ - οπως οι 8.1

ή

να περαστουν με καποια σειρα?

Εχω κανει φορματ και τους εχω περασει οπως λεει η ΑΤι!

(υποψιν δουλευουν ολα υποδειγματικα και εχω ενεργη την επιλογη κροσφαιρ, κτλ...)

Ρωταω, γιατι βλεπω αυτα που λετε για την εν λογο καρτα - αλλα κ σε ξενα revies που διαβαζω - κ δε μπορω να καταλαβω πως στο συστημα το δικο μου - το οποιο ειναι ανω του μεσου ορου, αποδιδει κλοκαρισμενη στα 860 (απο τους catalyst το μενου) μονο 2 FPS σταθερα στο Crysis σε 1600Χ1050 και ολα σε High (οχι - very high!)

Εχω WinXP_Pro EN x86 με το SP2.

:o

Αρχική απάντηση από gznp

Αυτό που σου λέω είναι ότι η κάρτα όταν το παιχνίδι δεν υποστηρίζει CF, υπολειτουργεί.

Είτε ο ένας πυρήνας δουλεύει μόνος του είτε και οι δύο μαζί, η κάρτα υπολειτουργεί.

Ε και ποιο σύγχρονο παιχνιδι δεν υποστηρίζει crossfire?

To DiRT, το Supreme Commander και αρκετά παιχνίδια που θέλουν patch για να παίξει.

Κοίταξε να δεις, η κάρτα καλή είναι. Απλά όχι τόσος ντόρος, σημειώνω ως θετικό την τιμή της, αλλά αν ήδη έχεις 8800GTS/GTX/UL, δε νομίζω να είναι καλό να πας σε 3870Χ2. Οι διαφορές είναι μικρές και σε ορισμένα παιχνίδια - και μιλάει άνθρωπος που παίζει σε 1920.

Να δούμε τι θα λένε και οι 9800.

καλα για τις 9800 ειδαμε οτι λενε καληνυχτα. Θελω να κανω ενα γερο update τον αλλον μηνα και ειμαι αναμεσα σε 8800gts(Evga 290ε) και την saphire 3870x2(~360-370). Απο οτι ειδα στο tomshardware η 3870 σε cod4 και crysis παει πολυ καλα ακομα και στην 1680χ1050 που ενδιαφέρομε. Στα υπερ της gts ειναι το oc αλλα δειχος vmod δεν ξερω κατα ποσο boost θα δωσει. Και απο την αλλη η 3870 εχει περισσοτερο μελλον. :getlost:

edit:Α και κατι αλλο τα παιχνίδια οπως lineage2-wow κτλπ υποστηρίζουν crossfire?

εμένα αυτα τα MIN fps σ όλα τα reviews που βλέπω που ειναι πολυ χαμηλά μου χτυπάνε άσχημα πάντως

και ο petr00kos, τα ειδε και στο COD4/crysis που υποτιθεται υποστηριζουν CF.

Aυτό που περιμενα να δω ήταν 2 πυρηνες να συμπεριφερονται σαν ένας.

Αλλά τελικά textures vertex τα κάνει render σε ξεχωριστα frame buffers καθε μιας GPU,

gbak αυτα τα ειπα και στο φιλο μου... του είπα να περιμενει και τους 8.4 και

μου βαλε τις φωνες και μ το κλεισε :hehe:

petr00kos

Εχουμε ίδια μητρικη και παρόμοιες μνήμες και αντιμετώπιζα τέτοια πράγματα στα vista, για αυτό και έβαλα xp.

Το σύστημα σου είναι overclocked 24/7?

Τα windows που φοράς είναι αυτά της υπογραφής σου?

Ορίστε σε μένα το cod4

wqeq00wq2qjmi6egqmzn_thumb.jpg

Kαι κάντε τον κόπο να διαβάσετε από την αρχή του θέματος παρατηρήσεις - επισημάνσεις και δοκιμές σε παιχνίδια που έγιναν πρίν αναγγελνετε συμπεράσματα τυπου φέρετρο..:clap:

Αρχική απάντηση από gbak [Σήμερα, στις 17:53]

βασικα για οσους φορανε βιστα ειναι...γιατι στα xp δεν υπαρχει κανενα προβλημα γενικοτερα

κανε αυτό που σου λέει ρα , μιλάει για 25% αυξηση. καντο και με τα ΧP εσυ

sys_spec_Texture.cfg

τελευταια γραμμη. καντο 0.

Καλά με δουλεύετε έτσι?

Από επιδόσεις ακριβώς τα ίδια (1680*1050 @ Ultra High με custom πειράγματα), και τα δύο έχουν ~19FPS Average.

Από ποιότητα εικόνας όμως....ειδικά σε μεγάλες αποστάσεις??? OMG λέμε?

Χωρίς το tweak:

crysis1rj7.th.jpg

Με το tweak:

crysis2pq6.th.jpg

’ντε γεια? Τελείως?

καλα ρα gznp μας δουλευεις ? :p

είχε μαλλιασει η γλώσσα μου να το λέω

σε εκεινο το crysis thread

e_detail_materials_view_dist_xy=4096

e_detail_materials_view_dist_z=256

και για να δουλεψουν σωστα αυτα θελει

r_TexturesStreaming=0

και παιρνεις αυτη την διαφορά που βλέπεις στις φοτο

αν δεν το κανεις αυτο, και στο "very high" αλλιωμενα textures βλεπεις.

και η αλλαγη αυτη ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ σε FPS.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.